Manastirka
Buduća legenda
- Poruka
- 31.989
A Grci pojam za azurnost
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A Grci pojam za azurnost
Meni je ovo više dokaz,da smo mi prsliProšla stara dobra vremena,... pitaju samo razlog posete,.."prijatno, srećan put i doviđenja".Ovo je dokaz da su prsli!
Više ni sami ne znaju kakve sve nebuloze uvode.
Ne mogu da verujem šta nas snašlo. Bez pitanja se primaju razni pustinjaci i plemena , a za nas se samo nesto izmišlja.Htela bih da bacimo pogled na novine koje stižu za putnike iz Srbije — od 12. oktobra 2025 EU uvodi EES, a krajem 2026. ETIAS dozvolu.
Šta to znači u praksi? Prvi put kad prelazimo granicu u Šengen, moraćemo da damo otiske prstiju i fotografiju lica, pasoši će se evidentirati, a kasnije će prelazak biti brži jer će se podaci već imati u sistemu. ETIAS će koštati oko 20 evra, važiti tri godine i omogućiti višekratne posete.
Hrvatska i Mađarska već su najavile primenu EES-a na svojim granicama.
Šta mislite — da li su ove promene opravdane zbog sigurnosti, ili će samo doneti dodatne komplikacije? Da li neko od vas već planira putovanja i razmišlja kako će da se organizuje s novim zahtevima?
Turci nisu EU.Jel su turci nešto menjali?
Jest hrvat me fotografirao I uzeo mi digitalno otisak prstiju a curi nije htelo se ocitati otisak par puta pa joj reko sledeci puta neka proba nije pravio problemJel neko vec prelazio granicu ovih dana?
Koliko je to trajalo? Jel ste zbog toga duze cekali?Jest hrvat me fotografirao I uzeo mi digitalno otisak prstiju a curi nije htelo se ocitati otisak par puta pa joj reko sledeci puta neka proba nije pravio problem
Cirka nekih 6-7 minuta...a cekanje bilo standardno...samo ne znam sto curi nije htelo ocitati saku...probo je nekih 10 puta I odustaoKoliko je to trajalo? Jel ste zbog toga duze cekali?
Šta bi se završilo?Znači dosad su jmbg proglasavali kao neko zlo , a sad desna ruka i glava da se da otisak .
No priča bi se brzo završila kad bi putnici kroz Srbiju morali isto .
Da se moraju da slikaju i daju otiske svi koji prolaze kroz Srbiju, silaze na aerodromu , bez obzira da li su iz Eu ili istoka .Šta bi se završilo?
To svakako ne bi završilo ništa. Ovo nije mera specijalno za Srbiju nego za nekih 200 zemalja u svetu tj apsolutno sve koje nisu EU plus Island, Norveška i Švajcarska.Da se moraju da slikaju i daju otiske svi koji prolaze kroz Srbiju, silaze na aerodromu , bez obzira da li su iz Eu ili istoka .
I to bez obzira da li su to tamo već uradili .
Da sačekamo leto,pa da vidimo.To svakako ne bi završilo ništa. Ovo nije mera specijalno za Srbiju nego za nekih 200 zemalja u svetu tj apsolutno sve koje nisu EU plus Island, Norveška i Švajcarska.
Znači važi i za UK i za USA,Australiju,Japan, Kanadu, J. Koreju......
Neki i imaju svoju verziju ovog sistema odavno.
Srbija bi tako samo sebi pogoršala poziciju jer joj trebaju ti tranzitni putnici što dođu i prođu uglavnom i to malo turista. A ne da im otežava život i upućuje ih na druge rute i to iz "inata".
To jeste ispravno mišljenje ,ali ono kad te više niko neće smatrati u svetu bitnim .To svakako ne bi završilo ništa. Ovo nije mera specijalno za Srbiju nego za nekih 200 zemalja u svetu tj apsolutno sve koje nisu EU plus Island, Norveška i Švajcarska.
Znači važi i za UK i za USA,Australiju,Japan, Kanadu, J. Koreju......
Neki i imaju svoju verziju ovog sistema odavno.
Srbija bi tako samo sebi pogoršala poziciju jer joj trebaju ti tranzitni putnici što dođu i prođu uglavnom i to malo turista. A ne da im otežava život i upućuje ih na druge rute i to iz "inata".