O KRFU KONKRETNO

Krajem avgusta,vila Dimitra,negde izmedju(i iznad) Ipsosa i Dasie-veoma povoljno,a ici cemo kolima tako da lokacija nije bitna...
U pravu si...ja sam se skoro vratila,odseli smo bas u toj vili 20dana...Moj savet je jedino da trazis od agencije da te smeste u donje apartmane,terase su sire nego u gornjim,ako volite uvece da sedite na terasi to ce ti znaciti.
Evo ako su nekome bitne i ove informacije: "LIDL" radi do 21h i imaju jeftinije meso,tako da ko ostaje dugo na plazi tesko da ce stici,"Sconto" radi do 22h i ostale cene su slicne,osim mesa.Nedeljom nista ne radi,a hleb morate kupovati pre podne,jer ga posle necete naci.Na izlazu iz Dasije ka Ipsosu imate koktel klub "Tartaja" preko puta ,malo uzbrdo imate super restoran uvek neko sedi,i cene i hrana su super.
Preko puta pocetne stanice plavog busa imate skretanje za hotel"ella beach",kada tu skrenete dolazite do kafica "Tamo gde cveta limun zut",sa naj lepsom hladovinom i svim srpskim tv kanalima i veoma prijateljski raspolozenim prema svim Srbima vlasnikom Robertom,covek je inace Srbin iz Splita, koji inace izdaje i tri preslatka apartmana,pa ako nekom treba smestaj mimo agencija poslat cu telefon na pm.
Naravno za pomoc Srbima,uvek na raspolaganju je Milan iz kluba "Mojitos",sa vec cuvenim popustom od 20% za Srbe,ali on radi tek od 23h.Kod njega se inace skupljaju svi nasi koji dole zive i rade,tako da za sva pitanja odgovore nalazite kod Milana !
Mesta za koja ja nisam cula na forumu,a vredi obici su Old Perithia,staro selo u kome su sada samo taverne na putu za Pantokrator i Kajzerov toranj,na putu za Glifadu,mesto sa koga se vidi i istocna i zapadna obala.
Kada sam prvi put bila na Krfu,moja omiljena plaza je bila Mirtiotisa,medjutim ove godine kada smo dosli,to nije bila ista plaza...more je gotovo prekrilo plazu i nanelo travu,nismo imali gde spustiti peskir.15 dana smo svaki dan bili na razlicitoj plazi a pomenula bi kao naj lepse Nisaki,Kaminaki,Agni,Kerasia,Sun set,La Grota,Rovinoes a na Liapadesu smo bili zadnja tri dana,jer je bila bas po nasoj meri,iako zadnji dan je bila hladna voda i talasi su nanosili travu,tako da je stvarno u neku ruku pitanje trenutka i okolnosti koja plaza ce vas oduseviti.
Ako mogu pomoci jos nekome sa svezim informacijama...

Terasa...pa glavna mi je za ispijanje jutarnje kafe..sto veca to bolje,ali nije mnogo bitno.Hvala ti na puno korisnih saveta.Da li imaju dovoljno posudja za neki minimum ishrane,da ne nosam odavde?Peskire oni daju?Sad vec pocinjem da mislim o sitnicama.:D

Terasa...pa glavna mi je za ispijanje jutarnje kafe..sto veca to bolje,ali nije mnogo bitno.Hvala ti na puno korisnih saveta.Da li imaju dovoljno posudja za neki minimum ishrane,da ne nosam odavde?Peskire oni daju?Sad vec pocinjem da mislim o sitnicama.:D

Nema problema i meni je bitna terasa,pa sam zato napomenula,ali to moras dobro da utanacis sa ovim iz agencije..jer su nama rekli da vidimo sa Tanjom kada dodjemo dole,medjutim ona devojka je imala spisak vec poslat iz agencije i naravno kada smo hteli da menjamo jer smo ostajali dve smene,bas nam je znacilo,nastala je frka i nista nismo uspele radi mira u kuci....ja bi ti preporucila da trazis apartman 3B,ako ste uzeli cetvorokrevetni,tj. bilo koji dole je bolji ?!
Da,peskire dobijate,mali i veliki,jednom u toku smene ih menjaju i ciste sobu.Da se ne iznenadite,nemate klasican ormar nego kao neko udubljenje u zidu pa ga zavesicom zatvaras,to te na pocetku sokira,ali stvarno Krf je diva...posle ti nista ne smeta !
Od sudja imas sve po jedan komad,sto je o.k. ali recimo jos jedna manja serpa bi dobro dosla,da ne moras cekati dok skuvas supu da bi kuvala spagete i sl.
Super "giros porcija" je u jedinoj taverni na Liapadesu ,onda restoran "Greco",mislim da tako bese,na ulazu u Dasiju sa leve strane,malo posle toga sa desne strane imas lepo poredjano i naj veci izbor voca i povrca i naj povoljnije cene.
Preparati za suncanje su jako skupi,vetar stalno po malo duva pa se ne oseti kada goris,ispod suncobrana do 18h obavezno.Ali zato posle skoro do 21h uzivajte!

:ok: Eto,super informacije.A zar su te terase na spratu bas tako malene?E,objasni mi,posto idemo kolima kako da se orjentisemo i nadjemo Dimitru?

Pa nemam pojma,nas je bilo 4 i nismo mogle lepo da sednemo okolo stola,a da se stalno ne pomeramo kada neko prolazi,jer nas apartman je bio u sredini ,pa ljudi koji su bili pored nas su naravno prolazili.Prednja terasa koja gleda na dvoriste i bazen je spojena za ceo sprat,a zadnja gleda na dvoriste i vilu u kojoj su smesteni Italijani,barem je tako u objektima A i B.Ali kazem ti,nemoj da se opterecujes time,posle ti je sve super,ako imate mogucnosti spojite dve smene,jer u to vreme to i nije tako skupo.Odnosno ne znam da li vam je smena 9 ili vise nocenja...9 je stvarno malo !!!!

Hvala za pp! Jesu li te terase sa druge strane pojedinacne za studio(nas je troje pa uzimamo studio)Inace,ja se,ovako iduci u "sitna crevca"radujem,pripremam,a uopste se ne opterecujem,nama je uvek i svuda bilo dobro,raspolozenje nosimo sa sobom,a sreca sto cemo ipak videti more ove godine(i dugo zeljeni Krf)je tolika da nas ni sator sa poljskim wc-om ne bi omeo da uzivamo:lol:Znam da je 9 nocenja premalo,ali...bolje ista..:cool:

Hvala za pp! Jesu li te terase sa druge strane pojedinacne za studio(nas je troje pa uzimamo studio)Inace,ja se,ovako iduci u "sitna crevca"radujem,pripremam,a uopste se ne opterecujem,nama je uvek i svuda bilo dobro,raspolozenje nosimo sa sobom,a sreca sto cemo ipak videti more ove godine(i dugo zeljeni Krf)je tolika da nas ni sator sa poljskim wc-om ne bi omeo da uzivamo:lol:Znam da je 9 nocenja premalo,ali...bolje ista..:cool:

Da,sa druge strane su pojedinacne u gornjim sobama,dole su mislim spojene..ali sire u svakom slucaju.
Naravno,naj vaznije je raspolozenje :)

@ Zgodnjikava, mozes li nesto da napises o plazi Rovinoes.
Neko je negde spominjao ali nikakve konkretne informacije nemam - prilaz prirodan hlad, da li ima guzve itd...
Hvala unapred

Ovako,sto se tice guzve inace,ja sam ipak bila u pred sezoni i nije bilo nigde guzve,ni na plazama ni na putevima niti u klubovima i restoranima,skoro je sve bilo praznjikavo,e sada kako ce biti dalje..ne znam.
Kada krenete iz pravca Dasie idete ka Paleokastrici,na tom putu nailazite na znak za plazu Liapades levo skrecete.Idete tim putem ,na kraju cete doci na glavni put,presecate ga pravo i videcete tada znak za Liapades i za Rovonoes(to je inace jedini putokaz za ovu plazu) .Idete pravo kroz selo i nailazite sa desne strane na market Athina,ovde pominjani,preko puta marketa imate ulicicu uzbrdo,koja vise lici na neki prilaz kuci ili sl. naj manje lici na ulicu,ali skrenite tu levo i penjite se do kraja.Malo je losiji put,ali idite slobodno do kraja sa kolima,polako,i docicete do mesta kada vise ne mozete kolima,ali ima mesta za parkiranje.Onda imate stepenice na dole sve do plaze koja je stvarno divna :)
Nemate nikakvih kafica,restorana,samo povremeno nadji camac sa koga mozete kupiti sok,kafu,pivo...
Ako od marketa Athina nastavite pravo,stizete na Liapades .Na ovoj plazi imate jednu tavernu,2-3 kafea,pedaline 10e/1h,ali je takodje mirna i prelepa.

Hotel Oasis, Perama?
Nasao sam jedan komentar ali mi se cini nedovoljnim...
Da li ima jos neko ko zna nesto o ovom mestu i hotelu?
Hvala

Kada sam isla prvi put na Krf ,deo putnika iz bus-a je isao u taj hotel i autobus im je stao bukvalno na magistrali da se iskrcaju.U povratku smo culi da im je bilo o.k.,ali cini mi se da su to bili turisti koji su uglavnom isli plaza-soba.To je jako blizu samog grada Krfa ka jugu,ali ako imas nameru da obilazis ostrvo,svaki put moras da prodjes pored grada Krfa a umeju da budu velike guzve,jer svi putevi vode na sever.Sve tacke na Krfu tesko mogu da se nazovu mestima onako kako mi podrazumevamo primorska mesta,osim npr. Kasiopa i naravno grada Krfa,jer su to bukvalno naselja u smislu max 2 reda kuca ili apartmana nastala uz magistralu ili u najboljem slucaju nesto malo apartmana uz plazu,pa tako isto i Perama.Jedino u Kasiope kada ulazis silazis sa magistralnog puta,prolazis kroz mesto,dolazis do luke i setalista,plaza je malo izvan naselja...

Back