Ma ja i nisam napisao ovo moje zapažanje da bi me neko branio ili reagovao. Uopšte nema potrebe za tim, jer ja umijem sam da izađem na kraj sa bilo kim. I nije mene Marušić ništa izvrijeđao - meni je baš bilo zanimljivo kako je čovjek uslijed nedostatka svojih argumenata u raspravi sa mnom, htio da me diskredituje na "nacionalnoj osnovi" tipa "evo ga antisrbin, vidite kako sam u pravu"
Upravo se i čudim što na ovom forumu ima neko nekoga uopšte da brani - svi imaju pravo da kažu šta misle i iznesu argumente. Ako neko nekoga uvrijedi taj može da se žali moderaciji, ako hoće (što ja apsolutno nikad ne radim, niti ću).
Naravno, korektno je i normalno je da neko brani nečije stavove sa kojima se slaže - ali je krajnje degutantno da ovdje neko nekoga uči ponašanju, a ne vidi kako se ponaša taj koga on ničim neizazvan brani. Evo i ja kažem da rasprava gospodina Marušića liči na saopštenja JUL-a ili SRS-a iz 90-ih godina. A to je u stvari matrica autoritarnih sistema (boljševićkih i fašističkih) - ko ne misli kao ja, taj je veleizdajnik, neznalica, anti-patriota, špijun, strani plaćenik itd.
То је само карикирање онога што сам ја рекао. Нисте ни шта одговорили што сам Вас питао, а вероватно и нећете. Није да немате аргументе, имате их, али не можете да на прави начин нападнете Марушића, а да не нападнете Палевестру и Ацовића, који тврде апсолутно исто као и Марушић, осим што Марушић хоће да се врати тај симбол, док Палевестра и Ацовић хоће да се задржи грб из 1882., и то зато што су монархисти, па мисле да ће Република Србија пре да постане Краљевина Србија ако буде имала грб Краљевине Србије.
Само су занемарили да ће Република Србија пре да постане Краљевина Србија кад њоме више не буду владала деца Титових генерала, и кад више не буде имала председника који је хтео да се Универзитет у Београду преименује у Црвени универзитет "Карл Маркс". Пошто им је баш тај и такав председник по вољи, Краљевина Србија ће се вратити никад, а можда ни тада.
Која је то матрица ауторитарних система? Бољшевизам и фашизам су тоталитарне, а не ауторитарне, идеологије. Има сличности, али има и много разлика. Сад и то има везе са Марушићем?! Боже, Боже... Плашим се да ћете и њега "превести" на платни списак ЦИА-е ускоро. Е, да, заборавио сам да кажем да је и он масон, а и да има везе са Јеврејима. Девојка му је била Јеврејка. Да, али то му онда квари имиџ да је хомосексуалац... Добро, 'ајде овако: он је масон који ради за ЦИА-у, а његова веза са Мосадом је била његова девојка Јеврејка, али му она није била права девојка, јер је лезбејка (била је прошле године на "прајду", мајке ми...)
Дакле, Марушић је и "јуловац"? Нису "јуловци" Мишковић, Беко, итд., који су били у ЈУЛ-у, а данас владају овом земљом и друже се са академицима и политичарима (који као хоће да врате краља...), него је "јуловац" један сиромашан, стар човек из Гацка?! Нису ни ови из СПС-а (који су данас са ДС-ом) били са Милошевићем. Ма, јок, све смо ми то сањали. Једино је Марушић био за Слобу. Сви други су били против. Највише су ови из СКЈ хтели да се врати краљ, и, ето, само што га нису вратили. Чека се прави моменат. То је то. Дакле, за све што је лоше на Балкану је крив Марушић. Уууааа, Марушићу.... Уууааа...
И Матију Бећковића, "доказаног анти-комунисту" и "академика" са целом завршеном средњом школом, су ангажовали да врати краља. Важно да сте нам ви доле извезли овог вашег земљака, да нас усрећи са својим песмама о "ћерању". Е, да, заборавио сам да ће нам он и краља вратити... Добро је то, добро... Само морам вам признати да сте били генијални да одете из ДЗ СЦГ, а да опет задржите право да се овде школујете о трошку Србије.
Ја видим како се понаша Марушић. Понашао се са крајњим достојанством, све док га нисте почели исмевати, а онда је све вас почео вређати. То стоји, али није први кренуо да вређа, него ви. И то стоји. Ја само браним тог човека, зато што и он има право да изнесе своје мишљење, а да га други не исмевају, посебно не у "чопору" као гладни вукови који су фрустрирани што не смеју да нападну медведа, па одлуче да се "опробају" против моћног зеца.