Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Srle
Moras da uzmes jednu opticku varku u obzir...Nadal je samo kilogram tezi od Federera...
A imaju istu visinu 185 cm(85 i 84 kilograma)...

Sta mislite sta radi Nadal dok propusta Kvins? Spava? Ne propusta on Kvins slucajno...a Novak ne propusta nista a stalno ima problema sa fizikalijama...to mu ne treba nista...
Treba da napravi hitne rezove...

Tesko da je to opticka varka...
Nadal ima u gornjem delu... RF u mnogo bitnijem, donjem...
Razlika? Kolena.
Sto se odavno pokazuje, a sada kulminira...

Ne slazem se da Novaku sada trebaju ikakvi rezovi. Ocigledno je menjao nesto u kondiciji i taktici (barem za sljaku), pa da nije bilo jednog bas loseg dana i jednog bas "nabazdarenog" tenisera, pitanje je da li bi danas RF pisao istoriju... :think:

Dok je kod Nadala tesko rec o losem danu... jer to traje...

Ne,ne,ljudi,ne kapirate...Pet kila misica uz zadrzavanje kondicije koje ima + malcice vise = to je to!

Verujte mi....Ko god je igrao neki sport,znace sta mislim. Snaga = masa X ubrzanje,jel tako? Dakle,vise kila,vise snage,malo vise kondicije.....Uz Noletovu tehniku...Eto ti servis od 220 km/h redovno :) A onda,zbog svega toga,moze da izdrzi i duzi mec,da drzi servis,da vise trci....Nije lose,zar ne?

Neozbiljna izjava, opet... gledajuci sa aspekta tenisa.
5kg misica moraju povuci dosta ozbiljniju kondicionu pripremu, koja bi se, uz postovanje igranja najvecih turnira, ipak dosta razvukla, a pitanje je da li bi imala rezultate...
Druga stvar je kad nabacis 5kg pred letnje basket pripreme... pa ih natenane, dok se sezona ne zahukta, "ukljucis" u rad tela... to sam redovno radio svake godine, i tek se nekako maximalno tempiras u prvih par kola sezone... i na kraju sezone budes srecan ako samo izgubis tih pet... verujem da te to podsvesno povuklo, pa si se prebacio automatski na tenis...
Dakle, za basket ti treba najmanje tri meseca, od skupljanja sredinom jula do pocetka sezone, u oktobru... zamisli koliko bi njemu trebalo, sa sve prekidima kada se mora skoncentrisati na promenu podloge ili posvetiti taktickim stvarima... i sve sto uradis na kondicionom planu, pola bacis u vodu...
Nisi mi nesto ovo dobro sabrao, coach... ;)
Zato i jesi bivsi!... :P :)

Ja bih samo da Novak nesto napravi...
Dosadilo mi je da pricam da je sjajan igrac a da nema rezultate...
Nemojte da mi nabrajate sta je osvojio jer to odlicno znam...
Smatram da moze mnogo vise...

@polarni meda
Nijesam se salio...
Samo sam dao jednu teoriju koja je u svakom slucaju bolja za izvesti nego da se ponovi proslogodisnji Vimbldon...

Ja bih samo da Novak nesto napravi...
Dosadilo mi je da pricam da je sjajan igrac a da nema rezultate...
Nemojte da mi nabrajate sta je osvojio jer to odlicno znam...
Smatram da moze mnogo vise...

@polarni meda
Nijesam se salio...
Samo sam dao jednu teoriju koja je u svakom slucaju bolja za izvesti nego da se ponovi proslogodisnji Vimbldon...
pa da je novak ubedjen da ce ispasti u 2. kolu vimbldona... mozda bi i posvetio vreme nekim promenama (iako ja ne mislim da je jedna slaba partija protiv kolsrajbera dokaz da novaku nesto posebno fali)...

a ovako....... bas nekako mislim da cemo ga gledati na travi (i ne samo u haleu)... ;)

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo turnira u nemačkom Haleu, pobedom nad Italijanom Simoneom Bolelijem sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2.

U sledećoj rundi, drugi nosilac igraće protiv Francuza Florana Sere.

U prvom setu, Đoković je propustio da završi posao u desetom gemu, kada je pri vođstvu od 5:4 servirao za set, ali nije iskoristio dve set lopte. Boleli, 66. igrač na ATP listi, vratio je brejk, ali nije izdržao do taj-brejka. U 12. gemu, srpski teniser ponovo oduzima servis rivalu i osvaja set sa 7:5.

U drugom setu, sve je išlo lakše, pa uz brejk u 4. i 8. gemu Đoković stiže do 6:2 i treće pobede nad Italijanom iz isto toliko mečeva. Meč je trajao 84 minuta.

U sledećem kolu, Đoković će igrati protiv Florana Sere, 56. igrača sveta, koji je savladao Đokovića 2006. godine na Mastersu u Sinsinatiju (6:4, 6:4), da bi mu se srpski teniser revanširao godina dana kasnije u Roterdamu (7:6, 6:4).

Nagradni fond turnira u Haleu je 750.000 evra.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back