Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koga zanima... evo jos jednog od retkih novakovih "dnevnika" -> http://www.novakdjokovic.rs/news.php?akcija=vise&id=204&jezik=1

------------

Zdravo svima!

Ovo izdanje dnevnika ću posvetiti mojim vernim navijačima širom sveta.

Zaista moram da se zahvalim svima koji prate moju karijeru, koji posećuju moju web stranicu i koji imaju strpljenja da sačekaju moje naredno napismeno obracanje! :) S obzirom da sam proslavio svoj 22. rođendan pre par dana, hteo bih da vam napišem par rečenica kako sam proveo taj dan...

Počeo je veličanstveno, jer sam prvu čestitku primio od svoje drage Jelene, koja je provela vikend u Parizu sa mnom! Kada sam uključio telefon prve i naravno, najdraže poruke su došle od mojih roditelja i Marka i Đorđa! Samim tim, moj dan je bio ispunjen i imao sam energije da realizujem sve obaveze koje su me očekivale! Rođendan mi je postao "regularan" dan sa poklonima, jer ga ne obeležavam više kao što sam to ranije radio! Razlog, naravno TENIS i obaveze... Međutim, pored svega, mogao sam sebi i svojim najbližim prijateljima koji su bili tada u Parizu da priuštim lepu večeru u jugoslovenskom restoranu koji se zove "Zavičaj".

Imao sam prilike da pre tri godine večeram u istom restoranu i da se uverim da ipak našoj kuhinji nema konkurencije! :) Restoran ukrašen sa obeležjima srpske tradicije i istorije, ponudio je obroke kao što su sarme, prebranac, punjene paprike, proja itd… Prijateljima iz naše zemlje su svi obroci poznati, međutim, bilo je intersantno kakvo mišljenje imaju stranci posle degustacije! Bili su oduševljeni, posebno ajvarom, koji su mazali na hleb kao da je krem sir! :)

Pošto su im usta bila poprilično "ljutkasta" tražili su piće sa kojim bi tu vatru ugasili! Pri ruci im se našla RAKIJA! :) Ufff, vrlo loš izbor za "gašenje vatre"! Opet, rakija im se toliko svidela da su je konzumirali većim delom večeri! O posledicama rakije neću pisati! :)

Dosadašnja sezona na šljaci je bila vrlo uspešna, a posebno bih izdvojio mečeve protiv Nadala koji su bili uzbudljiviji nego ikad! Toliko sam bio blizu da mi je ostao "samo" još jedan poen! :) Uživao sam u našem meču u Madridu u kojem su odlučivale nijanse! Preboleo sam taj poraz, izvukao pouke i nastavio sa relativno dobrim partijama na RG, gde sam se nadao da ću dobiti priliku za revanš protiv Nadala... No, do toga neće doći, jer smo obojica bili loše sreće… Biće vremena!

Najdraža pobeda u karijeri, i veliki uspeh organizacije turnira, kao i svih ljudi koji su direktno i indirektno doprineli promociji i fantastičnoj prezentaciji našeg turnira koji je već stekao dobar glas u teniskom svetu! Ono što je vazno za turnir je da su ljudi iz inostranstva koji su prisustvovali događaju bili oduševljeni, i da će se sa zadovoljstvom vratiti!

Jako mi je drago da se moja familija odlično snašla u organizaciji i da su igrači iz naše zelje otišli zadovoljni! Veliku zahvalnost dugujem ljudima koji su redovno radili na terenima, objektu, promo selu, kako bi se sve u jako kratkom periodu (6 meseci) realizovalo! Naravno, volonteri sa Megatrenda, linijske sudije, sakupljači loptica, ostalo osoblje koje je pružilo svoj maksimum da se svetu predstavimo na najlepši mogući način!

Slika koja je otputovala u svet i kojoj se svi dive je ona sa srpskom zastavom preko celog terena sa ceremonije posle finala.

Zbog velikog uspeha i odličnih uslova, jedni smo od konkurenata za višu kategoriju turnira za narednu godinu (ATP World Tour 500). Srbija zaslužuje sve počasti za prikazanu strast prema tenisu...

Do sledećeg pisanja, sada moram na večeru...

Pozdrav,

Vaš Nole

Dosadašnja sezona na šljaci je bila vrlo uspešna, a posebno bih izdvojio mečeve protiv Nadala koji su bili uzbudljiviji nego ikad! Toliko sam bio blizu da mi je ostao "samo" još jedan poen! :) Uživao sam u našem meču u Madridu u kojem su odlučivale nijanse! Preboleo sam taj poraz, izvukao pouke i nastavio sa relativno dobrim partijama na RG, gde sam se nadao da ću dobiti priliku za revanš protiv Nadala... No, do toga neće doći, jer smo obojica bili loše sreće… Biće vremena!

:hahaha: RG je nažalost trn u oku obojici..

ma kakvo opuštanje :P igranje po stolovima je odlično za održavanje kondicije, dok razbijanje čaša unapređuje forhend i bekhend (u Noletovom slučaju dvoručni bekhend...mogu misliti na šta to liči) :mrgreen:
inače, izašao žreb za turnir u Haleu...

Nesto razmisljam...
Volio bih da Novak i preskoci Vimbldon...ali da vrijedno trenira i da se popravi barem 5 kilograma...
Mislim da bi tako vise uradio za svoju karijeru, nego da bilo sta napravi na Vimbldonu ove godine...

Nesto razmisljam...
Volio bih da Novak i preskoci Vimbldon...ali da vrijedno trenira i da se popravi barem 5 kilograma...
Mislim da bi tako vise uradio za svoju karijeru, nego da bilo sta napravi na Vimbldonu ove godine...
a zasto to ne bi uradio posle vimbldona?

i drugo... zasto mislis da bi mu 5kg znacilo? izgubio bi brzinu, a njegovi udarci nisu slabi ni ovako....

-----------

a fed i novak... naravno da ne mogu pre finala da se nadju u hale-u...
ubedljivo su prva 2 nosioca. ;)

a zasto to ne bi uradio posle vimbldona?

i drugo... zasto mislis da bi mu 5kg znacilo? izgubio bi brzinu, a njegovi udarci nisu slabi ni ovako....

-----------

a fed i novak... naravno da ne mogu pre finala da se nadju u hale-u...
ubedljivo su prva 2 nosioca. ;)

Znao sam da ce neko da se upeca...i da pomisli nesto pogresno...
Ali gdje bas ti?:roll:

Smatram tako...zato sto mislim da to treba da uradi hitno, a ne da odlaze...
5 kg znaci mnogo(a iskreno, njemu treba 10)...
Gdje si ti cuo da su Rodzer i Rafa izgubili brzinu zato sto imaju savrsenu tezinu?!
Pricamo stalno o Novakovim problemima...umjesto da nesto poradi na tom planu...

Znao sam da ce neko da se upeca...i da pomisli nesto pogresno...
Ali gdje bas ti?:roll:

Smatram tako...zato sto mislim da to treba da uradi hitno, a ne da odlaze...
5 kg znaci mnogo(a iskreno, njemu treba 10)...
Gdje si ti cuo da su Rodzer i Rafa izgubili brzinu zato sto imaju savrsenu tezinu?!
Pricamo stalno o Novakovim problemima...umjesto da nesto poradi na tom planu...
ih... pa upecao sam se jer mi nema logike... :)
osim ako nisi lovio nekoga ko ce se zeznuti i misliti da si ozbiljan. ;)

ako je cekao do sada, valjda nije najmudrije da sada zbog jos neke nedelje zrtvuje turnir koji i sam najvise ceni... pogotovo sto ne mozes da znas sta bi mu 5-10 kg donelo tj. odnelo. ja ne vidim da su mu udarci slabi (kao sto su bili od jj kada se nagruvala i dobila malo jaci udarac a postala dosta tromija).

E pazi Medo sad,sto se tice odnosa kilaza/tezina....

U vecini slucajeva stvarno znaci i usporavanje,ali...Posto znam da pratis kosarku,dacu ti nekoliko primera ljudi koje znas :) :)

Jel se secas Carlsa Barklija? 198cm i 122 kg! Ili eto,neki manji primer...Tim Hardavej! Plejmejker,pakleno brz, neverovatna promena pravca,visok 180 a tezak 88 kg!

Mislim,i sam ces se setiti gomile primera....Bas iz kosarke,dajem primer igre gde ima neverovatno mnogo promena pravca kao i u tenisu...

Doduse,ne kazem da je Noel jedan od tih..Ali u jednom se moramo sloziti.

Teniseri imaju bas nekako slabasnu gradju,manje-vise.Iskreno,gledaj ostale sportiste..Jedini koji tu nesto menja je Rafa Nadal,koji kao da je izasao sa nekog normalnog treninga,tipa za fucu ili basket.
Ostali...? Pa pogledajte osale,nemaju snage da odigraju 4,5 setova! Realno,pa evo vam ga Del Potro,evo ga i Soderling....Opadne ima servis samo tako,a po meni,to je anjbolji pokazatelj neimanja kondicije.Onda pada i koncentracija,sve....I ciao amore,ciao ljubavi :)

Naavno,surovo je to sto u tenisu i nemas toliko vremena da radis na sebi...Mozda 2 meseca godisnje.Ali definitivno moze da se za 2 meseca nabaci 5-6 kg misica...Provereno :) A onda idu fini radovi..Ako treba zrtvovati prvih mesec-dva sezone,sto da ne?Naravno,ne u sezoni...

Posle AO imas mesec i po dana do ozbiljnih turnira....Posle RGa nemas nista..Posle Vimbldona iams preko mesec dana do novog ozbiljnog turnira....A posle US Opean cini mi se isto mesec i po :)

Dakle,ima se vremena...Mozda ne da napravis od sebe Svarcenegera,ali da se "uradis" i te kako!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back