Frederick_
Veoma poznat
- Poruka
- 13.874
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije problem zapeti da jednoj ženi i deci obezbediti stvari za normalan život a nešto sasvim drugo jurcati za parama i slavom da bi nalazio mlađe i mlađe žene/devojke.Наравно да хоћеш. Е, то се обезбеђује парама, па и у случају који си поменуо "мушкарца зарад жена". Па ни једна неће да пође за тебе ако ниси у стању да обезбедиш горенаведено. Она и ти заједно. И то је нормално. Хвала добром Богу да је тако.
To je nešto što se zove normalan život a ne ekstravagancijaЈе л' хоћеш својој породици да обезбедиш кров над главом, море, зимовање, храну, технику, намештај, здравствену заштиту, лепо купатило, лепу кухињу, спрот, рекреацију, биоскоп, књиге за школу, шестаре, лењире, екскурзије и да не набрајам.
Bogataši kradu na veliko a sirotinja na sitno (ne svi naravno).Ко чешће краде и пљачка?
Па, сиротиња. Нема, неће да ради, па је лакше да украде. У затворима је 99 % сиротиње, а богати раде па зараде.
To sve što rade pojedini bogataši može i treba država da radi.Да ли ће да да за добротворни прилог, е ту већ правимо рзлику. Сиротиња неће ништа да да или ће душа да је боли ако мора да да (нпр. очекивање околине), док ће онај ко је створио имање са задовољством да да онима који нису имали срећу да буду здрави и прави.
А ко ће да финансира она скупа истраживања нових лекова за болесну децу? Е, то раде, замислите, богати људи. ДА није њих, здравствени систем не би био пола онога што је данас.
To sve što rade pojedini bogataši može i treba država da radi.
To sve što rade pojedini bogataši može i treba država da radi.
Svojim.Чијим парама држава то да ради?
Dr. Gordon Gecko je to objasnio u filmu Wall Street 1: "Pohlepa u svim svojim vidovima je pozitivna: pohlepa za znanjem, kešom, ljubavlju i sl."Pa da li je pozitivna ili ne pitanje je sad.
Želja i pohlepa nisu isto. Neko želi znanje da bi naučio nešto novo, a neko žudi za znanjem da bi se njime nekako okoristio.Dr. Gordon Gecko je to objasnio u filmu Wall Street 1: "Pohlepa u svim svojim vidovima je pozitivna: pohlepa za znanjem, kešom, ljubavlju i sl."
Чекај, а зашто овај први стиче знање?Želja i pohlepa nisu isto. Neko želi znanje da bi naučio nešto novo, a neko žudi za znanjem da bi se njime nekako okoristio.
materijalno sam nemoralnaDa li novac sam po sebi kvari coveka ili samo otkriva njegove unutrasnje motive (zelja (volja) za moc, osecaj vrednosti,
strah od siromastva, sebicnost, pohlepa)?
Novac treba da bude sredstvo a ne cilj ali to najcesce nije tako..
Da li bi svet bio bolji bez novca?
,Bil Gates,Waren Bufet,vlasnik Fejsbuka svi lete za zenama ?Jedno je juriti za novcem zarad normalnog života a nešto sasvim drugo juriti za velikim novcem zarad moći ili u slučaju muškarca zarad žena.
Pa prvi stiče znanje da bi od njega živeo normalan neki život i jednostavno ima potrebu za učenjem, a ovaj drugi juri znanje da bi od njega dobro profitirao. Dobit ne mora da se ogleda samo u novcu nego i u ugledu u društvu.Чекај, а зашто овај први стиче знање?
Па, ваљда, да би га употребио. Која је друга сврха знања?
Можда, евентуално, забава, ако неко воли нпр. историју па учи о историји (уместо да гледа неки забавни филм), али у 95 % случајева се знање стиче да би се употребило.
Pa prvi stiče znanje da bi od njega živeo normalan neki život i jednostavno ima potrebu za učenjem, a ovaj drugi juri znanje da bi od njega dobro profitirao. Dobit ne mora da se ogleda samo u novcu nego i u ugledu u društvu.
Ljubav i požuda nisu isto, voleti nekog i žuditi za nekim nisu ista stvar.
Želja za velikim uspehom ujedno povlači i želju za bogatstvom. Novak se sigurno jako dobro seća perioda kada njegovi nisu imali novac i ima dobru predstavu o novcu kao i svi mi.Људи имају нормалну потребу да буду што бољи, па и најбољи у ономе што раде.
А тада новац дође сам по себи.
Нпр. Новак Ђоковић је хтео да буде тениски шампион. И постао је абнормално богат.
По теби, сиротиња има бољу представу о новцу него богати?Želja za velikim uspehom ujedno povlači i želju za bogatstvom. Novak se sigurno jako dobro seća perioda kada njegovi nisu imali novac i ima dobru predstavu o novcu kao i svi mi.
Ja to nisam rekao.По теби, сиротиња има бољу представу о новцу него богати?
Која је то фора са омаловажавањем богатих од стране сиротиње?
Која је то фора са омаловажавањем богатих од стране сиротиње?
I beskorisna upotrebljiva samo u poredjenju sa drugim beskorisnostimaDr. Gordon Gecko je to objasnio u filmu Wall Street 1: "Pohlepa u svim svojim vidovima je pozitivna: pohlepa za znanjem, kešom, ljubavlju i sl."
Svaki siromah ima istančanu zamisao šta će da kupi kad postane miljarderJa to nisam rekao.
Novac je sredstvo kod bogatihDa li novac sam po sebi kvari coveka ili samo otkriva njegove unutrasnje motive (zelja (volja) za moc, osecaj vrednosti,
Šta ti misliš - zašto ja radim u magacinu hrane a ne eksera i kreča?I beskorisna upotrebljiva samo u poredjenju sa drugim beskorisnostima
Oni koji su došli do novca svojim umećem bilo da je znanje ili trgovina, oni cene svoj novac, ostavljaju ga za nedajbože (stručno: rezervni fond), zatim moguu da kupe sebi kvalitetne naočare, auto, dobre cipele koje ne propuštaju na planinarenju, operaciju ako treba, da plate za obrazovanje, za putovanja.. toliko mogućnosti. To nema veze sa nekom pokvarenosti čoveka, ne vidim vezu. Na kraju, sposoban si i da pomogneš prijatelju, a miran si, možeš reći ne nekom nabeđenom šefu itd...
Tko je proklet, njegov novac je proklet, tko je čist, i novac njegov je čist...Da li novac sam po sebi kvari coveka ili samo otkriva njegove unutrasnje motive (zelja (volja) za moc, osecaj vrednosti,