salko dinamitas
Poznat
- Poruka
- 8.084
Zasto mislis da ne znaju,znaju svi koliko kosta meso i ostali proizvodi.Ali kada bih rekao koliko mene ta hrana košta da je spreme u mom restoranu ljudi bi prestali da dolaze kod mene jer bi shvatili da ih derem.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zasto mislis da ne znaju,znaju svi koliko kosta meso i ostali proizvodi.Ali kada bih rekao koliko mene ta hrana košta da je spreme u mom restoranu ljudi bi prestali da dolaze kod mene jer bi shvatili da ih derem.
pa ne.... Ona je napisala sasvim nešto drugo....dakle, svi smo u svojoj osnovi pokvareni jer ne postoji covek koji se nije moralno promenio
onog momenta kad je dosao do velike kolicine novca..
Filozofski rečeno mislim da sam po sebi novac ne kvari čoveka, "kvarenje" tj. zalazak u nekontrolisano i/ili neetično ponašanje mislim da se razvija jednostavno iz slabosti same ličnosti.Da li novac sam po sebi kvari coveka ili samo otkriva njegove unutrasnje motive (zelja (volja) za moc, osecaj vrednosti,
strah od siromastva, sebicnost, pohlepa)?
Pa i ne mogu baš da se složim sa ovim, dosta zavisi od situacije do situacije.Novac treba da bude sredstvo a ne cilj ali to najcesce nije tako..
Kontam da ne bi tj. ili bi morali da živimo od onoga što ručno stvorimo/uzgajamo u bašti, oderemo/ubijemo i skuvamo ili od trgovine robom.Da li bi svet bio bolji bez novca?
Svet bi bio bolji bez ljudi novac je tu manje bitna stavka...ljudi su ti Koji degradiraju svet kao segment u kome bi moglo biti mozda ne kao neka savrsena situacija Ali svakako manje paklena nego li je uz delovanje ljudskog faktora Prema ostalom zivim svetu I pojmu eksploatacije koju je usmerio I ka unutra tj.ka sebi samomeDa li novac sam po sebi kvari coveka ili samo otkriva njegove unutrasnje motive (zelja (volja) za moc, osecaj vrednosti,
Novac treba da bude sredstvo a ne cilj ali to najcesce nije tako..
Da li bi svet bio bolji bez novca?
Novac ti je u nedaj boze situacije poput opsteg rata svih protivu svih Koji je izvesan I aj da kazemo projektovan Jos u onu belum omnium contra omnes totalno beskorisan ti ti sav taj trud pada u vodu I sbo to vreme sto si ga utrosio arbajtujuci takodje se ponistava I pocnes svatati da si samo rmbacio za svoga zivota bez nekoga smislaOni koji su došli do novca svojim umećem bilo da je znanje ili trgovina, oni cene svoj novac, ostavljaju ga za nedajbože (stručno: rezervni fond), zatim moguu da kupe sebi kvalitetne naočare, auto, dobre cipele koje ne propuštaju na planinarenju, operaciju ako treba, da plate za obrazovanje, za putovanja.. toliko mogućnosti. To nema veze sa nekom pokvarenosti čoveka, ne vidim vezu. Na kraju, sposoban si i da pomogneš prijatelju, a miran si, možeš reći ne nekom nabeđenom šefu itd...
Нд знам неолит је цветао код нас и свуда током робне размене.Da li novac sam po sebi kvari coveka ili samo otkriva njegove unutrasnje motive (zelja (volja) za moc, osecaj vrednosti,
Novac nije zamena za neljudskost. Svet bi bio bolji kad bi se uklonila neljudskost. novac je samo alat za zadovokjavanje potreba i nestace sam po sebiDa li novac sam po sebi kvari coveka ili samo otkriva njegove unutrasnje motive (zelja (volja) za moc, osecaj vrednosti,
Novac, posebno veci i posteno zaradjen, ne kvari, vec poboljsava coveka.Da li novac sam po sebi kvari coveka ili samo otkriva njegove unutrasnje motive (zelja (volja) za moc, osecaj vrednosti,
Pa znaju se ali uvek imaš manje i više kvalitetno meso, plus sve ostalo.Zasto mislis da ne znaju,znaju svi koliko kosta meso i ostali proizvodi.
Pa da li je pozitivna ili ne pitanje je sad.Da, to im je pozitivna osobina
Novac, posebno veci i posteno zaradjen, ne kvari, vec poboljsava coveka.
Novac daje čoveku moć, moć čoveka kvari a apsolutna moć apsolutno kvari čoveka. Što više novca čovek ima moćniji je a samim tim je i sve više pokvareniji.
Moze biti da ga kvari, ali djeluje vrlo pozitivno na nerve, i dusevni mirDa li novac sam po sebi kvari coveka ili samo otkriva njegove unutrasnje motive (zelja (volja) za moc, osecaj vrednosti,
Jedno je juriti za novcem zarad normalnog života a nešto sasvim drugo juriti za velikim novcem zarad moći ili u slučaju muškarca zarad žena.Све што људи раде, раде због новца. И сваки форумаш који се гади новца све што ради ради због новца.
Како мислите да својој породици обезбедите кров над главом ако немате новца? Да вам неко поклони?
А ако сте наследили, шта мислите, ваши преци су је купили или направили чиме? Па, не циглом, већ ПАРАМА.
А ако се сад неко нађе да каже:"Мој тајо и мој стрико свије сами са овије десет прстију", па, ако ти је тата био грађевинац, и он је исто парама морао да направи кућу, јер ју је правио од новца, а не од прста.
А како мислите да обучете децу, себе без пара? А да их одведете на море? ДА себе одведете на море? Да старог татка и старамајку одведете да и они виде море после 30 година сиромаштва? Па, парама. А како ћете децу да шаљете на спорт? А како ћете ви на спорт. Знам да ће "мудри" рећи..."ја прошетам". Такав је одговор неозбиљан, да не заслужује ни коментар. А како ћете деци да купите књиге за школу и сву осталу опрему која је потреба да би дете учило, научило и постало човек?
А како мислите да једете храну достојну човека? ДА је сами узгајате у својој баштици? Хахахаха...то може да напише само онај ко никада башту им'о није. Нико неће сам да меси хлеб и музе краву за чашу млека или јогурта.
А зашто идете сваки дан на посао? Због ПАРА!! Ишли бисте крацку свако јутро или сваке ноћи да рмбачите да у замену за ту муку не добијате НОВАЦ.
Даље, неки ће рећи..."ма. то је смо за основне потребе, ми осуђујемо оне који имају пуно пара".
Е, видите, паре нису нешто што се "има", паре су нешто што се "зарађује", так ода немојте причати о другима како паре "имају", јер је то пасивно стање. Онај ко "има" паре их је зарадио и створио и није потрошио кад сте ви трошили па је сад довољно створио да можете љубоморно да причате како "има" пара. Често се то ствара из генерације у генерацију (мада, многи и потроше оно што су им претходне генерације оставиле, па онда пљују на оне који паре имају).
Дакле, тема - НОВАЦ И МОРАЛ.
Јако је неморално бити лицемер и трчати за парама, а пљувати по онима који имају више пара од нас.
Такође је јако неморално гледати у туђ новчаник.
Нека свако држи своје очи у свом новчанику, па неће бити потребе за оваквим темама и оваквим коментарима.
Jedno je juriti za novcem zarad normalnog života a nešto sasvim drugo juriti za velikim novcem zarad moći ili u slučaju muškarca zarad žena.
bogati kradu u skladu s zakoni.. hapse se, što prost svijet kaže, samo jajare..Ко чешће краде и пљачка?
Па, сиротиња. Нема, неће да ради, па је лакше да украде. У затворима је 99 % сиротиње, а богати раде па зараде.
Сетите се ко вас је преварио у животу. Од 10 превара које сте доживели или крађа које су вам се десиле, 9 је учинио неки сиротан, јер нема, па гледа како да створи, а неће да ради па иде пречицом. Превари вас сељак на пијаци, ромчић на улици, оџепари сиромашни лопов у аутобусу, украде вам ташну на улици сирмашни лоповчић (да има, не би крао ташнице у којима и не зна чега има), превари вас мајстор па наплати више него што је радио. итд..итд.... то су све сиротани урадили.
А богат кад створи и направи, силне паре да у добротворне сврхе и помогне унесрећенима, 1000 пута више него 1000 сиротана заједно кад се саберу. Хвала богатима што постоје.
bogati kradu u skladu s zakoni.. hapse se, što prost svijet kaže, samo jajare..
jevropa je malo korektnija po tom pitanju, zapad.. mada i oni imaju dosta prljavih igrača.. istok, evroazija tu već malo žita u kukolju ima..У сваком житу има кукоља, па и међу богатим људима.
Ипак, коров лакше расте међу сиротињом.
..na posten nacin ne mozes da budes abnormalno bogat, mozes samo pristojno da zivis od danas do sutra...
неће моћи да потроше оно што су они зарадили.