NLO i vanzemaljci na starim crtezhima

• Začetnik teme Začetnik teme ugac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta je ljudima problem da poveruju da su ljudi hiljadama godina vidjali i sto ono sto i mi sada i da su jedino mogli to da nacrtaju. Oni crtezi po meni ne mogu da se objasne kao "putovanje duse na onaj svet" , mislim u cemu te duse putuju Apollu 13 :lol: Stvarno ljudi. Zar slika ne govori vise od 1000 reci. Da ne pricam o plemenima koji govore da su sa Sirijusa i da im braca navracaju ponekad i daju im dalja uputstva i pomazu, to su njihovi Bogovi kako oni tvrde. Ima tu mnogo stvari koja nasa prepametna nauka ne moze da objasni. STa je sa Vedama. I u vedama se spominju Bogovi koji zive na drugim planetama i poamzu nam u evolutivnom napretku kroz nauku i filozofiju koji nam daju. Sva znanja su od njih kako se tvrdi.

Sta je ljudima problem da poveruju da su ljudi hiljadama godina vidjali i sto ono sto i mi sada i da su jedino mogli to da nacrtaju. Oni crtezi po meni ne mogu da se objasne kao "putovanje duse na onaj svet" , mislim u cemu te duse putuju Apollu 13 :lol: Stvarno ljudi. Zar slika ne govori vise od 1000 reci. Da ne pricam o plemenima koji govore da su sa Sirijusa i da im braca navracaju ponekad i daju im dalja uputstva i pomazu, to su njihovi Bogovi kako oni tvrde. Ima tu mnogo stvari koja nasa prepametna nauka ne moze da objasni. STa je sa Vedama. I u vedama se spominju Bogovi koji zive na drugim planetama i poamzu nam u evolutivnom napretku kroz nauku i filozofiju koji nam daju. Sva znanja su od njih kako se tvrdi.

da, slika govori vise od 1000 rijeci...

...ako je npr. Durer bio u stanju ovako predstaviti nosoroga na temelju OPISA...
jel' dalje mozes sama? :roll:

Durer_Rhino.JPG

...kao i fotografija, a snimak "govori" oko 24 ( 21, 25...12...kako koji...;) ) slicice u sekundi...
elem, ako "rodjaci" tj "bogovi" jos dolaze...mislim, ja ne vidim nikakvu zapreku, a ti? :mrgreen:

ni meni nije jasno sta je vragana htela da kaze a trudio sam se. aj pojasni to sa nosorogom

da li ko vidi ovo sto pisem?

Edit by MasterYoda: Neće to ići tako kako si zamislio. Zato prestani dalje spamovati jer ni jedna takva poruka neće izaći i ne računa se.

elem, Durer je iskljucivo na temelju opisa vrlo "precizno" nacrtao nosoroga tj. prepoznatljiv je kao frakin nosorog, slazemo li se?
e sad, radi se o umjetniku - Ghirlandaio, iz istog perioda ( vise manje...);
u cemu je "problem" - zasto drugi renesansni majstor nije takodjer "dokumentarno"
prikazao (jerbo, bili su vrlo skloni tome...) ono sto je vido/cuo,
ako je to vec slucaj i mi zapravo pred sobom imamo svjedocanstvo o pojavi UFOa ?
bio je vise nego sposoban za to, kao i ostali - zasto to nije uradio?

zato sto u pitanju nije frakin UFO!
zato sto to "nesto" na pomenutoj slici niko nikad nije vidio vec je najvjerojatnije ono sto smo rekli ; "kako mali Perica vidi prisustvo Bozino..." etc.

isto vrijedi u vecini slucajeva - najnevjerojatnije objasnjenje je, naravno...najdalje od istine ili kako to vec ide...:roll:

e sad, sto se "familije iz spejsa" tice (tzv. vanzemljaka) koji satro posjecuju "neka plemena" (vauuuu...:roll:) za koja mi izgleda znamo (jerbo znamo da su "neka"...:roll:) tj. bili smo/jesmo u kontaktu s njima,
kako to da nema nijednog jedinog foto/video zapisa o tome?
diskretni su...my ass...:mrgreen:

evo jos jedna trivija - srednjevjekovna legenda kaze da je evropski tvor (zapravo...jer je kao u pitanju lasica, hermelin... truc bla bla...) jedina zivotinja koja je u stanju usmrtiti baziliska...
znamo da ovaj prvi postoji, a "odakle" nam ovaj drugi?
i jos jedna - prema drugoj legendi tvorovi svoje mladunce zacnu kroz uho,
a radjaju na usta...ili je obratno? maa...nebitno...masta more svasta...eto.

jasnije?

btw opasno nam fali kriptozoologije ovdje...steta, prava steta...;)

Back