NLO i vanzemaljci na starim crtezhima

• Začetnik teme Začetnik teme ugac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To sto mi mislimo da vidimo na crtezima i freskama, mozda je samo umetnikova vizija neceg uobicajenog..ja kad vidim kako moja deca predstavljaju mene i zenu na svojim crtezima, prepoznajem tacne karakteristike i jednog i drugog...neko sa strane vidi samo neka cudovista....:)
Kako smo mi na visem tehnoloskom nivou nego nasi stari, tako i "prepoznajemo" oblike koji, realno nisu postojali u njihovo vreme.

Nesto slicno se desava i kada u nasumicno rasporedjenim oblicima, prepoznamo nesto sto nam je poznato: lik u kamenu, stene koje podsecasju na ljudske oblike iako su isklesane vetrom i kisom, itd...Jednostavno, nas mozak se trudi da prepozna i dodeli objasnjenje za stvari koje inace nemaju nikakvo (ili neko sasvim drugo) znacenje.

Nesto slicno se desava i kada u nasumicno rasporedjenim oblicima, prepoznamo nesto sto nam je poznato: lik u kamenu, stene koje podsecasju na ljudske oblike iako su isklesane vetrom i kisom, itd...Jednostavno, nas mozak se trudi da prepozna i dodeli objasnjenje za stvari koje inace nemaju nikakvo (ili neko sasvim drugo) znacenje.

to ti kao psiholog amater zaključuješ

Ne mora da znači da su ljudi tad videli vanzemaljce.Možda su samo verovali u njih,izmislili ih.

мало вероватно да је неко ко је једва ватру знао да упали цртао и вајао људе у скафандерима и ракетклама

а да не спомињем да се културама које ни точак нису пронашле приписују монументални споменици које ни данас нисмо у стању да направимо

мало вероватно да је неко ко је једва ватру знао да упали цртао и вајао људе у скафандерима и ракетклама

а да не спомињем да се културама које ни точак нису пронашле приписују монументални споменици које ни данас нисмо у стању да направимо

Ti si Cutura najednom poceo da bacas dobre parole,da povezujes pametno stvari,pogotovo ono oko hotela u Koreji,mogao bi cesce u nas kraj;)

na stranu ti vanzemaljci,to mi je bezveze nekako,annunaki,elohim i ekipa........mene zanima,sem,gde ima da se kupi dobra kavurma,ko je i kako,gradio ono sto je gradjeno,u vreme,kako kazes,kad ni tocka nije bilo

Naravno da postoji neki oblik života i izvan ove naše male plante. Svemir je preterano ogroman i velik da bi samo ovde postaojao ovaj bedni život. Pre nekoliko hiljada godina, kada se pojavio onaj Homosapiens, živeo je u pećinama i crtao je razne stvari po zidovima istih. Njegova inteligencija je bila na niskom nivou i nije imao maštu. Dakle, mogao je da nacrta isključivo ono što je video. Među tim crtežima, može se videti "nešto" i protumačiti se kao bića sa druge planete, koja su često posećivala našu planetu u to vreme. Danas, ako nas i posećuju, to se vešto krije. Ili kao ona fora, vojni eksperiment, metereološki balon i sl.
A i vanzemaljcima sigurno više nismo interesantni, jer se ubijamo međusobno, što je njima neshvatljivo i nenormalno. :hahaha:

Back