Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.203
Otkrivaš toplu vodu? Niko nije "u potpunosti" pripadnik nekog naroda. U potpunosti si samo pripadnik ljudske rase. Mada je i to pod znakom pitanja.
Pa to treba ovaj momak da nauči (miroljubivi)...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Otkrivaš toplu vodu? Niko nije "u potpunosti" pripadnik nekog naroda. U potpunosti si samo pripadnik ljudske rase. Mada je i to pod znakom pitanja.
Je li, a koliko to Stevan Sremac nije Srbin?Pa to treba ovaj momak da nauči (miroljubivi)...
Na ovom spisku ima i nekoliko antisrpskih osoba (Moše Pijade, Filip David) ili osobe koje su se sticajem okolnosti našle na srpskoj strani (Frenki Simatović) koje sada pokušavaš prikazati kao Srbe nesrpskog porekla. Nisi baš naročito inteligentan manipulator. Niti se oni ne smatraju Srbima niti ih Srbija prisvaja.
Moše Pijade se nikada nije izjašnjavao kao Srbin a lično je učestvovao u rasrbljavanju Crne Gore i stvaranju etničkih Crnogoraca.Moša Pijade se izjašnjavao kao Srbin i bio je najveći Srbin među komunistima tj. istaknutim partizanima.
Pijade je predlagao da Bosna i Hercegovina ne bude šesta republika, već da (u celosti) pripadne Srbiji, a da se u Hrvatskoj formira srpska autonomna Krajina. Dakle, granica između Srbije i Hrvatske na reci Uni i kod Velike Kladuše, a Srpska krajina utemeljena kao Kosovo.
Moše Pijade se nikada nije izjašnjavao kao Srbin a lično je učestvovao u rasrbljavanju Crne Gore i stvaranju etničkih Crnogoraca.
Moša Pijade se nikada nije izjašnjavao kao Srbin. Imao je veliko ulogu u likvidacijama najmanje 300 hiljada Srba koje su crveni đavoli smatrali za neprijatelje, kao i u rasrbljavanju Crne Gore, čitave Jugoslavije i stvaranju etničkih Crnogoraca, slabljenju Srbije. Crveni Vojvoda Vojislav Šešelj je izmislio priču da se Moša navodno izjasnio kao Srbin na popisu stanovnoštva 1931. godine ali to je bilo nemoguće jer su se popisi stanovništva vršili samo po jeziku i veroispovesti. Kao komunistički fanatik se pridržavao one partizansko-šovinističke ideologije: što slabija Srbija to jača Jugoslavija.Uvek se kao odrastao čovek izjašnjavao kao Srbin Mojsijeve vere. Evo i jednog citata iz njegovih izabranih spisa: Ja kao Srbin.
Pogledajte prilog 1058762
Moša Pijade se nikada nije izjašnjavao kao Srbin.

Crveni fašisti ga đabe pokušavate prikazati kao Srbina i velikog patriotu.Dakle ne valja ni sam Pijade kada kaže to.
'ajde dobro, neću ti više ništa replicirati.![]()
taj Bioković bi tako mogao biti ono što zovu kao "martolog".
našo sam i ja jedno prezime slično mome a vezano za kotor još u 13 stoleću. to bi mogla biti jedna opcija. još ako bi bila ista krsna slava...
ovo što turci pišu očeve i sinove ne znači da su i tako popovi radili.
Pozdrav bratu Snoudenu!Pokidane su mi porodične veze,ali sam uhvatio neke fragmente...Zlarin,Stara Pazova,St.Peterburg...u pitanju je porodica Orlov!Voleo bih da demistifikujem svoje korene!ko će tebi pomoći kada svoje stavove i svoju um oblikuješ prema zaključcima "znastvenka" poput Ivankovića, - bilmeza koji imena katolika u svojim knjigama piše sve velikim slovima... koji pride nikad nije bio u državnom arhivu u zadru pa stoga pogrešno indeksira reference. Stevu pretvara u Stipana, a Nikola ko zna koji je...
...istoričarka u arhivu se krstila kad je vidila.
koliko ima stanovnštva ta regija oko 1680, a koliko 1700-1715. ili napravi presek pre i posle morejskog rata ako će biti preglednije.
Probaš prvo ovde:Pozdrav bratu Snoudenu!Pokidane su mi porodične veze,ali sam uhvatio neke fragmente...Zlarin,Stara Pazova,St.Peterburg...u pitanju je porodica Orlov!Voleo bih da demistifikujem svoje korene!
Zlarin kod Šibenika je mogao biti naseljen prebezima s početka morejskog rata. Prezimena koja tamo asociraju na ptice: Gavran (Cetina), Prime-tica (Maovice, Tijarica), Vranić (Polača(kninska), Smoković) i Vrančić (Vrlika):Rasprostranjenost
U Hrvatskoj danas živi oko 10 Orlova u samo šest domaćinstava. Sredinom prošlog stoljeća bilo ih je približno 20, pa se njihov broj prepolovio.
Prisutni su u samo četiri hrvatska naselja i to u Splitu (<5), Zagrebu (<5), Šibeniku (<5), te u Brodarici (<5).
Izvan Hrvatske
Prezime Orlov (uključujući: Orlow, Orlovv i Orloov) prisutno je u 73 države širom svijeta. "Orlow" nosi oko 400 osoba u Njemačkoj, približno 400 u Americi, te oko 400 osoba u Poljskoj.
To je neka tica iz prajm tajma? Primetica je onaj koji primeće (pri+metati).Prezimena koja tamo asociraju na ptice: Prime-tica (Maovice, Tijarica)
Stari naziv za selo Tijarica jste Tičarica (od Ptičarica) . U turskom defteru ta oblast u blizini Sinja se spominje kao Ptičarić /Ptičarevo(1550) i Ptičarić(1701). Primetice su po svemu sudeći prezime dobile po tom mestu. U defteru od 1701 zableženi su:To je neka tica iz prajm tajma? Primetica je onaj koji primeće.
A onaj Zametica, jel i on odatle?Stari naziv za selo Tijarica jste Tičarica (od Ptičarica) . U turskom defteru ta oblast u blizini Sinja se spominje kao Ptičarić /Ptičarevo(1550) i Ptičarić(1701). Primetice su po svemu sudeći prezime dobile po tom mestu. U defteru od 1701 zableženi su:
‒Vuk Primetica?. On je umro. Njegova je zemlja upražnjena.
‒Primetica Ivan. Sada je na neprijateljskoj teritoriji.
U mletačkim izvorima prvo pojavljivanje ovog prezimena je u obliku: Prime-tić. Kasnije se ustalilo kao Prime-tica.
Mira Tereza Zinka Milanov (Kunc) | |
| Birthdate: | May 17, 1906 |
| Birthplace: | Zagreb, Croatia |
| Death: | May 30, 1989 (83) New York, New York, United States |
| Immediate Family: | Daughter of Rudolf Kunc and Ljubica Kunc Wife of General Ljubomir Ilić Ex-wife of Dragutin Draško Vilfan and Predrag Milanov Ex-partner of Ramon Vinay Sister of Rudica Kunc; Jelkica Kunc; Božidar Kunc; Ljubica Kunc and Milivoj Kunc |
|---|
| Јован Храниловић | |
|---|---|
Јован Храниловић | |
| Датум рођења | 18. децембар 1855. |
| Место рођења | Кричке, Дрниш |
| Датум смрти | 5. август 1924. (68 год.) |
| Место смрти | Нови Сад |
Ambasador Hrvatske u Srbiji Hidajet Biščević, u čijoj rezidenciji je danas izbio požar, kaže da je dobro i da u trenutku požara nikoga nije bilo u kući.
Питер ФранкопанPotraga je urodila plodom:
Francika Frankopan