Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.268
Nisam. Rečenica je nelogična i sintaktički neispravna:Mislim da si razumeo.
Molim te da objasniš.Ako je primorska krajina između Neretve i Cetine bila s Hrvatima do Nemanje, stvari bi bile dosta jasne.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam. Rečenica je nelogična i sintaktički neispravna:Mislim da si razumeo.
Molim te da objasniš.Ako je primorska krajina između Neretve i Cetine bila s Hrvatima do Nemanje, stvari bi bile dosta jasne.
Nisam. Rečenica je nelogična i sintaktički neispravna:
Molim te da objasniš.
Naime, po jednom viđenju Nemanja je od Hrvata preoteo krajinu do Cetine tj. Omiša. Ja nisam nikada detaljnije utvrdio koji su to konkretno izvori i šta kažu za ranije srednjovekovlje te krajine, ali primetio sam da je standard u literaturi da se tvrdi da je ona došla u hrvatske ruke negde za vreme Stjepana I, sredinom XI stoleća. Ukoliko je to sve dobro utvrđeno, taj izvor i svedočio kako je područje Makarske Krajine prešlo u srpske ruke iz hrvatskih.
Mislim da je tu odgovor na takve toponime. Konkretno Rvati kod Raske ne mogu imati nikakve veze sa Hrvatima ni hrvatskom drzavom koliko znam, dokaz da je nastalo iz neceg drugog ili zbog doseljenog stanovnistva.
Srbi starosedeoci vole da doseljenom stanovnistvu, mozda i rugajuci se zbog drugacijeg govora, daju nadimke. Oni doseljeni sa bugarske granice dobili su naziv 'Bugari', iako nemaju veze sa Bugarima. I danas za te iz nekoliko sela kaze se da su Bugari. Tu su i prezimena Bugarski, Bugarin, Bugarinovic.
Dubrovačka književnost ni u kojem smislu nije sastavni dio srpske književnosti - Mario Grčević
Јел то овај Марио Грчевић или неки други кроатиста.........пошто ти овај није баш читав.
Грчевић се налагао за све паре.Dubrovačku regionalnu književnost nitko izvan Srbije i njezinih podružnica u RS ne smatra ni na koji način dijelom srpske književnosti, nigdje u svijetu.
Grčević je i obrazložio, kratko, zašto- no to nije bila neka ozbiljna studija jer su tu i nema što studirati, to je kao da se utvrđuje da 14. st. pripada srednjem vijeku, a ne baroku.
Dubrovačku regionalnu književnost nitko izvan Srbije i njezinih podružnica u RS ne smatra ni na koji način dijelom srpske književnosti, nigdje u svijetu.
Grčević je i obrazložio, kratko, zašto- no to nije bila neka ozbiljna studija jer su tu i nema što studirati, to je kao da se utvrđuje da 14. st. pripada srednjem vijeku, a ne baroku.
Ово је стварно језиво шта раде.Но, кад су историјски извори у питању, како би Славен777 из 3019. године тумачио овај извор:
Pocela Hrobijeva sezona kacenja slika knjiga koje nije ni procitao, dobra stvar sto je sa naslovnice presao na sadrzaj, vidi se tu evidentannapredak, losa stvar je, sto ne moze da odmakne od velikohrvatske literature, samo covek da vidi kako se zovu glave ovog izvrsnog dela, dovoljno je pa da prevrne oci.
Како није озбиљна студија кад је лијепо објаснио да је хрватски језик у Дубровнику – егзотичан? И у том закључку има моју пуну подршку.Dubrovačku regionalnu književnost nitko izvan Srbije i njezinih podružnica u RS ne smatra ni na koji način dijelom srpske književnosti, nigdje u svijetu.
To je ustašoid Mario Grčević (obrati pažnju na prezime koje ukazuje na "šizmatičko" poreklo).Jbte mislio sam da si malo pametniji, pa ti si cak ispod nivoa i Dereticevaca!
To je ustašoid Mario Grčević (obrati pažnju na prezime koje ukazuje na "šizmatičko" poreklo).
Sad ce Hrobatos da nas ubedjuje da je nastalo od starohrvatskog GrcimirTo je ustašoid Mario Grčević (obrati pažnju na prezime koje ukazuje na "šizmatičko" poreklo).
Зар није "татко домовински" (онај што није примљен у државну службу у Београду) прецизирао "од Алпа до" Солуна (бјеше), све Хрвати?Sad ce Hrobatos da nas ubedjuje da je nastalo od starohrvatskog Grcimir
Srbi jesu mitomani kao i svi na Helmskom poluostrvu ali Hrvati nemaju premca.
Koliko se oni proseravaju o svojim 'povijesnim' granicama, njih bi sada trebalo da bude 25 miliona. Pored toga sto su upili raznorazne etnicke grupe (pogledaj im prezimena), jedva dobacuju 4 miliona. Jeste jedan deo hrvatskog naroda pobegao pred Turcima, ali su mnogo vise kasnije asimilovali. Srba ima duplo vise i to bi mogao da bude pokazatelj ko je gde bio u Srednjem veku. Recimo
Ово је стварно језиво шта раде.
И колико чујем, тај серијал се поново емитује на ХРТ?
sto je najludje ovaj je "profesionalni povijesnicar" , na kraju ce da pricaju kako je i jasenovac deo velikosrpskog genocida nad hrvatima ,
Морамо набавити то капитално дело.
nekad su postojali "pozoriste u kuci" i slicni humoristicki sadrzaji , sada kad ti je do smeha procitas kolumne ili sazetke knjiga tisucljetnih povijesnicaraМорамо набавити то капитално дело.