Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.272
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Filmografija | ||
---|---|---|
God. | Naziv | Uloga |
1960.-te | ||
1961. | Abeceda straha | Zdenko |
1961. | Solunski atentatori | / |
1965. | Druga strana medalje | / |
1968. | Odiseja TV mini serija | Arneo |
1968. | Priča o Saku i Vancetiju TV film | / |
1969. | Pod novim krovovima TV serija | / |
1969. | Divlji anđeli | Policijski inspektor 1 |
1970.-te | ||
1971. | Kuda idu divlje svinje TV serija | Lujo |
1972. | Liberty | Rosario Leota |
1973. | Filip na konju TV mini serija | / |
1973. | San doktora Mišića TV film | Sudija |
1973. | Alegro kon brio TV film | Džejms |
1974. | Parlog | / |
1975. | Hitler iz našeg sokaka | Ađutant šturmfirera Hana |
1977. | Život teče dalje TV film | / |
1980.-te | ||
1981. | Crvena kraljica TV film | / |
1981. | Baza na Dunavu TV serija | Paor |
1982. | Progon | Rankić |
1983. | Veliki transport | / |
1984. | Banjica TV serija | Ilija Paranos, šef specijalne policije |
1985. | Bunja TV film | Doktor |
hrvati svojataju sve što je austrougarsko...sem vojnog poraza i kapitulacije...to nikada ne pominju![]()
Raoul Stojsavljević
Od oca Srbina i majke Austrijanke
Raoul Stojsavljević (Innsbruck, Austrija, 28. srpnja 1887. - Garmisch-Partenkirchen, Njemačka, 2. rujna 1930.), "istaknuti hrvatski vojni pilot" Austro-Ugarskog ratnog zrakoplovstva i pionir zrakoplovnog izvidničkog snimanja.
Nikakve veze sa hrvatskom nacionalnošću.
hrvati svojataju sve što je austrougarsko...sem vojnog poraza i kapitulacije...to nikada ne pominju
Njegovi pogledi su politički, a njegova ideološka paradigma je "jugoslavenstvo". U tom smislu je i njegova granica bazirana na njegovom viđenju političkog kompromisa. Istorijski malo vredna.Нисам сигуран да ли је ово права тема за питање. Наиме, наишао сам на карту размештаја Хрвата и Срба пре турске инвазије, аутора
Првислава Грисогона, Уједињена Југославија: Од племена и регионалних концепција до националне државе, Љубљана, 1938.
![]()
Аутор је о размештају написао следеће:
"Do turske najezde Hrvati i Srbi bili su srodna, vrlo srodna plemena, tako da su ih stranci brkali, ali su ipak imali neku pograničnu liniju između sebe. Ta linija, jamačno bez ikakve pretenzije na tačnost, može se približno označiti sa Neretvom, Sanom do Save, pa negde u okolici Mitrovice pravcem prema severu na Dravu."
Примећујем да је, иако је написао Саном до Саве, на карти ипак одабрао Врбас.
Оно што ме занима, имајући у виду карту предмиграцијског распореда наречја, постоји ли неки посебан разлог зашто и територију између Врбаса и Неретве на истоку, и Уне и Цетине на западу, Првислав Грисигон није представио као насељену Србима? Нисам упућен у историју средњовековних Хрвата и извињавам се уколико је одговор очигледан.
"Do turske najezde Hrvati i Srbi bili su srodna, vrlo srodna plemena, tako da su ih stranci brkali, ali su ipak imali neku pograničnu liniju između sebe. Ta linija, jamačno bez ikakve pretenzije na tačnost, može se približno označiti sa Neretvom, Sanom do Save, pa negde u okolici Mitrovice pravcem prema severu na Dravu."
Видим и овде бриљираш са аргументима.Чиста фантазија.
Нисам сигуран да ли је ово права тема за питање. Наиме, наишао сам на карту размештаја Хрвата и Срба пре турске инвазије, аутора
Cijela današnja Slavonija nema šanse da je prije Starčevića to područje pripadalo pod Hrvatsku nit se je tu stanovništvo ikad do tada smatralo Hrvatima.Nema izvora koji pokazuju suprotno.Tako da te priče,Mitrovica-Drava je čista fantazija.Kao što je cijela hrvatska istorija totalna fantazija.Gledao sam na hrvatskoj televiziji neki dokumentarac gdje u cijeloj emisiji pričaju o važnosti hrvatskog jezika u Veneciji,Firenci(području današnje Italije) prije nekih par sto godina,kakvu je važnost i ulogu tamo imao,kako se učio na nekim studijima,itd.,ubacili oni u tu emisiju i neke kao akademike u kravatama,tako da neko ko nije upućen lako bi pomislio da je hrvatstvo stoljećima bilo prisutno u duhu evropske kulture.Da bi u jednoj rečenici slučajno pukli izjavu da je taj jezik nosio ime "ilirski".Na tome se temelji to dokazivanje hrvatstva,zamjena imena ilirski=hrvatski,katolik=hrvat,slovinski=hrvatski.Te po potrebi i promjena imena nekih ljudiНисам сигуран да ли је ово права тема за питање. Наиме, наишао сам на карту размештаја Хрвата и Срба пре турске инвазије, аутора
Првислава Грисогона, Уједињена Југославија: Од племена и регионалних концепција до националне државе, Љубљана, 1938.
Pogledajte prilog 570634
Примећујем да је, иако је написао Саном до Саве, на карти ипак одабрао Врбас.
Оно што ме занима, имајући у виду карту предмиграцијског распореда наречја, постоји ли неки посебан разлог зашто и територију између Врбаса и Неретве на истоку, и Уне и Цетине на западу, Првислав Грисигон није представио као насељену Србима? Нисам упућен у историју средњовековних Хрвата и извињавам се уколико је одговор очигледан.
Како се генетска карта Хрватске апсолутно слаже са "дијалектолошком картом" односно постојањем три народа и три језика на територији данашње Хрватске.Видим и овде бриљираш са аргументима.
Није било никаквог неаргументованог одговора саговорнику. Промашио си тему.Моја опаска се односила на твој неаргументован одговор саговорнику а не на садржај дискусије у коју и нисам хтео да се мешам.
Какве везе то што си поставио има са размештајем Срба и Хрвата пре турске инвазије а зашта си рекао да је фантазија?
Није било никаквог неаргументованог одговора саговорнику. Промашио си тему.
Баш онако аргументовано!!!Чиста фантазија.
Видим да ти имаш мишљење. Па кажи шта ти је ту реално? (али само да се односи на део реченице који сам болдовао, да ми не шириш дискусију)Баш онако аргументовано!!!
Пријатељу, мислим да би требало да се вратиш на почетак и видиш да ти се нисам обраћао. Осим тога, провоцирање учесника у дискусији није посао који пише у опису рада модератора.Не знам да ли си приметио да сам ти већ поставио питање, па је ред да појасниш то што си хтео да дискутујеш.
Dobro mi došao!Овој теми недостаје осврт на целокупно папистичко становништво простора између Саве и Драве, све са Загребом, у периоду до 18. века, када отпочиње његова постепена кроатизација (слично Далмацији, у којој тај процес започиње тек у наредном веку).