Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.108
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uopšte, kad pogledaš iz hrvatske perspektive, koncept hrvatskog naciolizma je jedno obično sranje. Kad tamo, u suštini, na to sranje lepe se babe kao muve.
Pa tako imamo i Benediktu Zelić Bučan, Ljubicu Štefan, Savku Dabčević, Nevenku Maras. Sigurno ti možeš dometnuti makar još 2-3 bapca.
To je, sva je prilika, originalna hrvatska institucija nedeljnomisno zadojene nedojebane hrvatske babe koja je izmislila i patentirala ideju hrvatskog nacionalizma.
Ta ideja je toliko, u suštini, glupa, nedorečena i nepromišljena, da me čudi kako niko među Hrvatima nije do sada tu ideju jezgrovito elaborirao kao sprdnju i podmetačinu.
Evo, iskreno, nemam psihološku potrebu ovde ni da nagovestim ijedan argument zašto je tako. Toliko je to očigledno, dovoljno je reći da jeste tako. Ostalo su bezmudi muži tipa Šuflaja, Pilara, Jonkea, Tuđmana itd.
Ovo treba da ide na temu Svi hrvatski falsifikati.
Nedavno je zagrebački prezimenolog Šimunović ozareno uskliknuo "svi na - as su Vlasi", misleći da su svi sa prezimenima na - as (Vitas, Radas, Miras, Zlokas, Latas i sl.) - Srbi. Ova prezimena dobijena su pomoću genitiva muških imena i nadimaka koja se u nominativu završavaju na -o (Vito, Rado, Miro, Zloko, Lato) i nastavka -s kojim je skraćeno značenje "sin". Tako je Radas, ustvari "Rada sin", odakle i oblici Radas, Radasin, Radusin (ovde dativ), Radašinović, Radusinović (ovde dativ) itd. Problem za izmišljene nacije leži u tome što se ovaj oblik genitiva sreće u isključivo pravoslavno srpskim krajevima - Istočna Hercegovina, Crna Gora i Raška, dok se u katoličkim sredinama sreće oblik genitiva Rado-Rade.
Dalmatinci, Kranjci, Istrijanci, Crnogorci, glasni Servijanci, k tom Hrvati, Murodravci, Bošnjaci, Bunjci Podunavci, Kotorčani, Srimci i Slavonci
Баш ме занима шта је то све хрватско у Боки како кажу:
"Trudila sam se biti jednostavna i sažeta, pokazati i prikazati sve ono što Boka u sebi čuva, a to je, prije svega, jedna velika ljepota te hrvatska tradicijska kulturna baština - rekla je autorica pa najavila da će se, među ostalim, u knjižici naći i zanimljive priče o tome
kako je Petar Zrinski posjetio Boku i darovao joj svoj mač,
kako je nastala Gospa od Škrpjela te što je sve hrvatsko u uskim uličicama Boke."
Zašto bi se jedan pozivao na "historijsko pravo" a ne na "pravo jačega"?
Napredak. Dosta neutralniji naziv. Razdvojili su svece i hrvatsku kulturu. Zaljev svetaca i hrvatske kulture.
ako vec nije nasla uhlebljenje u holivudu ili ne daj boze u srbiji, ova izjava ce je skupo kostati, slutim da ce vrlo brzo usled "pomanjkanja posla" sa umetnosti da predje na neke druge delatnosti ...smesi joj se neki adekvatan i kreativan posao gajenja cveca, konobarisanja ili kucanja tiketa u kladionici....slobodno nek zaboravi kako izgledaju javni i poslovi sa drzavnog budzeta ...
Занимљив начин да се изјасни припадност овом народу.HRVATSKA GLUMICA SRPSKOG POREKLA PORUČILA: Ova ZEMLJA je otišla u TRI KRASNA, od malena živim u STRAHU OD USTAŠA
Većina članova moje uže porodice su pripadnici srpske manjine i ja sam kao dete nasledila sav taj strah, strah od toga što smo Srbi u Hrvatskoj tokom rata
ako vec nije nasla uhlebljenje u holivudu ili ne daj boze u srbiji, ova izjava ce je skupo kostati, slutim da ce vrlo brzo usled "pomanjkanja posla" sa umetnosti da predje na neke druge delatnosti ...smesi joj se neki adekvatan i kreativan posao gajenja cveca, konobarisanja ili kucanja tiketa u kladionici....slobodno nek zaboravi kako izgledaju javni i poslovi sa drzavnog budzeta ...
Ajd da se kladimo da neće imati posljedica.
Ta vaša fiksacija da u Hrvatskoj šećemo sa bajonetama za pojasom i tražimo Srbe po kazalištu, benziskim pumpama i uredima za katastar je stvarno smiješna.
nema fiksacije nego istorijske cinjenice sto iz dalje (70-80 god) sto iz blize proslosti.Ajd da se kladimo da neće imati posljedica.
Ta vaša fiksacija da u Hrvatskoj šećemo sa bajonetama za pojasom i tražimo Srbe po kazalištu, benziskim pumpama i uredima za katastar je stvarno smiješna.
No, dobro je znati da Mrkalj i dalje prati sve portale i vijesti ih Hrvatske,
Nije tačno. Imam ljude koji rade za mene.
Можда не тражиш ти и један омањи дио Хрвата али зато крвожедна животно и лично незадовољна маса једва чека да крене, било у хајку било у стварну акцију.
Тако их дресирају још у колевци.Можда не тражиш ти и један омањи дио Хрвата али зато крвожедна животно и лично незадовољна маса једва чека да крене, било у хајку било у стварну акцију.