Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pokusavao sam sve I svasta u mojih 40 godina staza. Da skratim pricu a I vama muke: Kupim ti ja knigu od Allen Carr : Easy way to stop smoking, negde 2007'e godine. Procitam 37 listova , vidim ovde nema sale, garantuje da cu da prestanem da se trujem , ja se uplasim I do pre 10 dana je skupljala prasinu.
Naljutim se , procitam do kraja , ustvari15ak listova pre kraja zapalim zadnju cigaru. Evo proslo je 9 dana , jos uvek mi nije jasno kako je moguce da covek procita knjigu I prestane da pusi kao da nikada nije pusio. Kako je moguce da nema nervoze? Ali , eto radi. Na koju foru? Ja neznam .

Samo da se nadovezem na moje prvo javljanje u vezi Allen Carr knjige: evo, sutra je 3 nedelje od kako sam na slobodi. I jos uvek u cudu da nema niti je bilo nervoze niti bilo kakvih problema. Tek sada vidim koliko sam smireniji u svemu. Ne diriguju mi zivot cigarete .Kad samo pomislim koliko puta mi se vrat ukocio zbog otvorenog prozora u kolima.
A da ne pricam o tome koliko puta sam izasao napolje da se smrzavam ili kisnem zbog drogiranja nikotinom. Uzas. Zao mi je sto nisam procitao ovu knjigu pre 30 godina kada je izasla.

Samo da se nadovezem na moje prvo javljanje u vezi Allen Carr knjige: evo, sutra je 3 nedelje od kako sam na slobodi. I jos uvek u cudu da nema niti je bilo nervoze niti bilo kakvih problema. Tek sada vidim koliko sam smireniji u svemu. Ne diriguju mi zivot cigarete .Kad samo pomislim koliko puta mi se vrat ukocio zbog otvorenog prozora u kolima.
A da ne pricam o tome koliko puta sam izasao napolje da se smrzavam ili kisnem zbog drogiranja nikotinom. Uzas. Zao mi je sto nisam procitao ovu knjigu pre 30 godina kada je izasla.

A da nisi ti slučajno terenski komercijalista, i to baš za tu knjigu?

SRBI DAJU BOGASTVO ZA CIGARETE

Jedna prosečna tročlana srpska porodica pušača na cigarete mesečno potroši 18.000 dinara, što na godišnjem nivou iznosi 219.000 dinara minimum!
Tako duvanski dim za samo godinu dana pored zdravlja prodici uzme luksuzno letovanje u Grčkoj ili dobar polovni automobil.

http://www.telegraf.rs/vesti/1592974-srbi-daju-bogastvo-za-cigarete-godisnje-popuse-219-000-dinara-automobil-i-luksuzno-letovanje

Koji to dobar polovnjak ima za 200 000 din ? :lol:
Opet lažete pošten narod

E batabre meni ostaje samo da potpisem ove tvoje konstatacije ali i da dodan Nikada nije kasno.

- - - - - - - - - -

denden44 ti si izlecena ,luka je u pravu sada moras i trebas pomoci nekom drugom

Srciko, izlečeni nikada nećemo biti nazalost. U mojoj okolini dve osobe propušile. Jedna posle 8 a druga posle 5 godina. Obe sa raznim hroničnim bolestima. Mi smo samo zalečeni. Pogotovo ŽENE koje teže ostavljaju drogu, alkohol, duvan, ljubav, hranu ...

Zasto se opterecujes psiholoski, zasto se ne rekreiras, kreci se , i ne misli na duvan.
Lepo ti pisu da si izasla iz svega toga, jok ona tera svoje, :think:

Denden44,to sto se tebi 10 puta u toku dana javi misao na cigarete tj.setis ih se normalno je za period koliko ne pusis.Javljace se jos mnog,mnogo ali ti tome neces pridavati znacaj pa cak neces ni setiti se.Nije to nimalo lako promeniti nacin zivota posle 30 i kuku godina,medjutim moras sebi da objasnis ili obecas kako god.Nazad se neces vracati samo idi napred.Da je bilo necega dobrog u tom pusenju zar bismo i prestajali za ovu saku godinica(neko manje neko vise).To je bilo nase samoubilacko trovanje i jako je bitno da smo svojevoljno prestali sebe ubijati na ovaj ili onaj nacin.Dakle prestani misliti da bi sa pusenjem dobila nesto
Nesto da,ponovnu zavisnost od droge zvana nikotinu koji se mesa ko zna sta i nista vise.Ako zelis biti slobodna jaka i samo svoja nastavi tim putem da koracas.Srecno:whistling:

Ja propušio posle 4,5 godina. Zbog linije. :)
Bio se ugojio skoro 20 kg. Držao dijete, mučio se i ništa.
Onda se dosetim ponovo cigareta i posle sedam ossam meseci vratim kilažu bez ikakve dijete, bez odricanja hrane ili bilo koje vrste hrane. Fit. :super:

Sad ponovo imam muku da se rešim duvana. :sad2: Kad bih bio čovek da duvanim do 10 cigareta dnevno nikad ne bih ni ostavljao ... Kod mene mora ili-ili, je8i ga ...

Da mi neko plati da pusim, ne bih, i platio bih ja njemu samo da ne pusim.

A sta li je sa vama kada jos placate (i to maaaasno) da pusite i trujete se, nikada mi nece biti jasno.

I da, pusio jesam jedan period, onako rekreativno, ubijanje studentske nervoze pred ispite, uz kafu i kada se izadje vikendom, i ostavio sam ta g...a na 3, 2, 1...gotovo.....
Ne razumem ljude koji ne mogu to da ostave, ali verovatno bi mi neuronaucnici zacas objasnili zasto nije lako ostaviti.

Slicno je i sa kofeinom. Neki ljudi imaju drugacije receptore nego neki drugi. Drugaciji ceo nervni sistem u tom smislu.

- - - - - - - - - -

uffff... teška je to dilema, cigarete ili hrana. Od oboje nisi živ i zdrav!!!!

Obicno pusaci kazu - Bez leba se i moze, taman da smrsam malo da smanjim stomacinu - "zdravo je", al bez cigare se ne moze, za pljugu uvek mora da se ima....(i eventualno kafu ujutru, kaka je to kafa bez cigaru a ).

Da mi neko plati da pusim, ne bih, i platio bih ja njemu samo da ne pusim.

A sta li je sa vama kada jos placate (i to maaaasno) da pusite i trujete se, nikada mi nece biti jasno.

I da, pusio jesam jedan period, onako rekreativno, ubijanje studentske nervoze pred ispite, uz kafu i kada se izadje vikendom, i ostavio sam ta g...a na 3, 2, 1...gotovo.....
Ne razumem ljude koji ne mogu to da ostave, ali verovatno bi mi neuronaucnici zacas objasnili zasto nije lako ostaviti.

Slicno je i sa kofeinom. Neki ljudi imaju drugacije receptore nego neki drugi. Drugaciji ceo nervni sistem u tom smislu.

- - - - - - - - - -

Obicno pusaci kazu - Bez leba se i moze, taman da smrsam malo da smanjim stomacinu - "zdravo je", al bez cigare se ne moze, za pljugu uvek mora da se ima....(i eventualno kafu ujutru, kaka je to kafa bez cigaru a ).

Kafa bez cigare je fenomenalnog ukusa.Kao i sa cigarom u ostalom kafa uvek ista ako se kuva na pravi nacin .Samo je razlika u tome dali neko zeli kafu ili mix kafe i dima.Meni zaista prija kafa

Ja propušio posle 4,5 godina. Zbog linije. :)
Bio se ugojio skoro 20 kg. Držao dijete, mučio se i ništa.
Onda se dosetim ponovo cigareta i posle sedam ossam meseci vratim kilažu bez ikakve dijete, bez odricanja hrane ili bilo koje vrste hrane. Fit. :super:

Sad ponovo imam muku da se rešim duvana. :sad2: Kad bih bio čovek da duvanim do 10 cigareta dnevno nikad ne bih ni ostavljao ... Kod mene mora ili-ili, je8i ga ...

Upao si u zatvoren krug i ako tako nastaviš razmišljati, nećeš nikada izaći iz toga...ajde ti lijepo nađi neku zanimaciju koja će ti potrošiti kalorije umjesto duvana, ovako su ti kile bile samo dobar izgovor da se opet vratiš na staro.

Ne znam za druge, ali ne mogu da shvatim tu zavisnost od kofeina...nikada nisam pušila, ali sam kafenisala od studentskih dana...zadnjih godina i nekoliko šolji dnevno, malo, malo, pa pristavim kafu...i onda sam se zapitala šta mi sve to treba, od težine u želucu, nervoze i sl...i jednostavno odlučila da neću više. I osjećam se mnogo bolje. I nema nikakve krize, kao da je nikada nisam ni pila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back