Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eh Luca, ja sam ti u bližoj i široj okolini poznata po tome da planiram i 7 GODINA UNAPRED :dash:
Inače vodimo jedan prosečan, uhodan sredovečan život ... Nema tu mnogo (hvala Bogu) iskakanja iz svakodnevnog ritma.
Sa viškom težine vodim rat od puberteta (khm, oko 40 godina). Budem disciplinovana, držim dijetu, skinem dosta kg, malo održavam pa se mic po mic opet ugojim. Sve znam, mogu da se prodajem ko primarijus za dijete :cistinaocare: glavna greška mi je što ne menjam način ishrane do kraja života, al eto kada volem pasulja, krompira, testa, voća ... a NE volem mesa, brokolija, karfiola i one ostale travke koje zec voli :kolac:
Nadam se da mi se neće zameriti što davim sa ishranom na ovom pdf-u ali mi zaista ne treba još koji kg viška.
Tema je ostavite pušenje.... a ja sam godinu dana nakon ostavljanja cigareta krenuo u analizu prehrane.... Smršavio sam 40 kg, ali to nije rezultat. Rezultat je da sam preokrenuo život i pet godina se
hranim na drugačiji način. Možeš da jedeš sve, osim šećera. Ali u količinama koje su potrebne. Zašto bi smazala pola kile bureka, ako je tvom telu realno potrebno 100 gr.?

Luca, tih više od 100gr bureka tako lepo klizi niz jednjak i pravi lepo ... ;)
Elem, danas prvi put od prestanka pušenja žestoko nerviranje sa golemom brigom u trajanju oko 3 sata. Da sam sebi dozvolila i nogu od stola bi popušila. Baš je bilo strašno. Popila sam lilulu na bazi matičnjaka i valerijane, problem malo zagasila, upalila ništa nisam. Sada mi došla neka muka (prava, iz želuca) :bljak: Hrana mi ne pada na pamet, ali ako bi da biram: nesrećna i zabrinuta = mršava ili bezbrižna = deMbela, šta mislite koji bi model izabrala :kolac:

Luca, tih više od 100gr bureka tako lepo klizi niz jednjak i pravi lepo ... ;)
Elem, danas prvi put od prestanka pušenja žestoko nerviranje sa golemom brigom u trajanju oko 3 sata. Da sam sebi dozvolila i nogu od stola bi popušila. Baš je bilo strašno. Popila sam lilulu na bazi matičnjaka i valerijane, problem malo zagasila, upalila ništa nisam. Sada mi došla neka muka (prava, iz želuca) :bljak: Hrana mi ne pada na pamet, ali ako bi da biram: nesrećna i zabrinuta = mršava ili bezbrižna = deMbela, šta mislite koji bi model izabrala :kolac:
idealna=zadovoljna

idealna=zadovoljna
:ok:
Mada, idealna ko Merilin 90-60-90 ili po bliskoistočnim standardima ;) ?
Vraćam se na temu. Posle današnjeg prolaženja kroz moždanu oluju i uspešnom odbijanju da upalim cigaretu, imam osećaj da sam se pomerila za jedan level ka odlučnombivšempušaču :andjeo:
Svi ostali svakodnevni okidači koji su se nizali prethodnih dana su mala maca u odnosu na ovodanašnju topovsku paljbu. Nekoliko puta sam ponavljala u sebi rečenicu koju sam na ovom pdf-u pročitala: Paljenjem cigarete primarni problem se neće rešiti, ako je upalim taj problem ostaje a imam još jedan više - duplo go'no.
Eto, tako ...

denden44,ti ne da si jedan level bliza bivsem pusacu.Ti si BIVSI pusac.Takoje BIVSI pusac.
Nije tesko zakljuciti da si pametna zena i da ti netreba mnogo price a podrsku imas od svih nas.Dakle sve si pregurala sada samo ostani na tome
i daj sebi cestitaj na uspehu.Veruj posle mesec dana krize su sve slabije.Ako se to moze nazvati krizom.Moja malenkost misli da je to nostalgija,patnja za necim cega vise nema .U ovom slucaju je cigareta.Jako puno godina smo se druzili sa njom da bi preko noci iscezla.Ali iskustvo ima i pozitivnu stranu.Shvatile smo da nam onaj smrad ne donosi nista dobro.Jedino kao i svaka droga trenutno zadovoljstvo i to samo u ostecenom mozgu.telo nije nikada osecalo lepo.Kako i bi kada ga napunimo dimom i ko zna jos cime.Dakle srecno ti denden44 i samo reckaj mesece

denden44,ti ne da si jedan level bliza bivsem pusacu.Ti si BIVSI pusac.Takoje BIVSI pusac.
Nije tesko zakljuciti da si pametna zena i da ti netreba mnogo price a podrsku imas od svih nas.Dakle sve si pregurala sada samo ostani na tome
i daj sebi cestitaj na uspehu.Veruj posle mesec dana krize su sve slabije.Ako se to moze nazvati krizom.Moja malenkost misli da je to nostalgija,patnja za necim cega vise nema .U ovom slucaju je cigareta.Jako puno godina smo se druzili sa njom da bi preko noci iscezla.Ali iskustvo ima i pozitivnu stranu.Shvatile smo da nam onaj smrad ne donosi nista dobro.Jedino kao i svaka droga trenutno zadovoljstvo i to samo u ostecenom mozgu.telo nije nikada osecalo lepo.Kako i bi kada ga napunimo dimom i ko zna jos cime.Dakle srecno ti denden44 i samo reckaj mesece

Otkud ti upade i ote mi reči iz usta...
Naravno da je bivši pušač, ali zašto u to ne veruje nemam pojma. Pa izađi na balkom i zaurlaj: Ljudi, ja sam bivši pušač.
Pomoći će ti da shvatiš kako je ostavljanje cigareta korisno samo tebi, i da nikog drugog nije briga

He, he, dobri ste mi oboje :zurka:
Verujem - ne verujem, ma matora sam ja tetka da bi stavljala ruke u vatru u ime konačnosti bilo koje odluke :cool:
Pogotovo što mi je primarni motiv u ostavljanju bio NOVAC a tek onda zdravlje i mirišljavost :rumenko:
Volim i ja vas ... :D
A stara koka dobra supa i to bez okusa i mirisa duvana....
Svi, pa čak i ti se slažu da su cigarete veliki problem. Kada se rešiš toga, koga je briga za motiv.
Stavljaj parice od cigareta sa strane za jedan sistematski u dobroj privatnoj klinici. To duguješ sebi.

Pomoći će ti da shvatiš kako je ostavljanje cigareta korisno samo tebi, i da nikog drugog nije briga

Eh, da čuješ samo par pušačkih likova iz moje okoline ... mLogo ih je briga ... svaki moj pokret, činjenje, nečinjenje, uzdah i ine stvari analiziraju u svrhu NJIHOVOG zaključka da ću ja ipak propušiti. Da ne popijem ponekad valerijanu bilo bi fizičkog nasilja :batina:
Za razliku od njih, porodica i oni pravi likovi mi pružaju tihu, nenapadnu i nesmarajuću podršku :heart:

Eh, da čuješ samo par pušačkih likova iz moje okoline ... mLogo ih je briga ... svaki moj pokret, činjenje, nečinjenje, uzdah i ine stvari analiziraju u svrhu NJIHOVOG zaključka da ću ja ipak propušiti. Da ne popijem ponekad valerijanu bilo bi fizičkog nasilja :batina:
Za razliku od njih, porodica i oni pravi likovi mi pružaju tihu, nenapadnu i nesmarajuću podršku :heart:
Mislim da im je više dosadno, nego što ih je briga. Zanimljiva si im ti tek u tom kratkom trenutku cigarete....
... nego, da li je stvarno valerijana ta koja te sprečava da ih utepa?:eek:

denden44,ne sekiram se ja vise za tebe.Ti si bivsi zavisnik droge zvane NIKOTIN i od sada imas zadatak da pamtis svoje iskustvo i pomognes sledecem robu (zavisniku,PUSACU),kako bi savladao taj psihicki deo krie.I zaista mi je drago da si uspela jer jos ces se ti nadisati svezeg vazduha iz svoje dnevne sobe.Nece se uvek osecati smrad prljave piksle.Veruj to mi je jedna od drazih promena nakon prestanka sa pusenjem:zcepanje:

Verovatno mi organizam nije navikao na bilo kakve umirujuće supstance (ne pijem alkohol, tabletice ...). Ako se pojavi neki fizički bol za mene je zakon Bajerov aspirin koji mi smiri i živac :zzzz: A zamisli šta mi valerijana načini, uzombiram se.
pa super.... Uvek citiram lekarku koja mi je pregledala leđa. Jako dobar stručnjak: lumbago, nema leka. Da ima, ja bi to tebi prepisala. Leči se na osam načina, pa neka svako odabere koji njemu odgovara
i sve drugo šta misli da mu pomaže.
Ako tebi valerijana pomaže, napred.... A tako bi bilo lepo zapaliti sad jednu punim plućima. Bilo bi tako lepo, ali nikako dobro.

Ali, BoKte, što im smrrrrdi iz usta :eek:
Pa kako sam ikome mogla biti privlačna ovih prošlih 37 godina ako sam tako bazduckala. Doduše, bez orbita u ustima nisam bila ni u kakvim odnosima :rumenka:
Došao danas poslovni partner, nagnuo mi se preko stola a ja bež ISPOD STOLA, auuuuhhhh ... (ne koristi Orbit)
Inspekcija rada me može zaposliti kao duvan-njuškalo, osećam u hodniku ako je neko krišom zapalio cigaretu u kancelariji iza ćoška :bljuc:

Da li ja to POSTAJEM ONO ŠTO NISAM PODNOSILA KAO PUŠAČ??? Doduše, to prenemaganje zadržavam za sebe i ovaj pdf :zarja:

- - - - - - - - - -

pa kažem ja, lepo jest ali nije dobro. Upravo za to što ti kažeš vredno života.
Lepo je: na dugom crvenom zapaliti dok se ne upali zeleno
uz računar dok popunjavaš kojekave tabele
Šta ti je? U dva posta mantraš lepo je, lepo je, lepoooo ....
:?:

Ali, BoKte, što im smrrrrdi iz usta :eek:
Pa kako sam ikome mogla biti privlačna ovih prošlih 37 godina ako sam tako bazduckala. Doduše, bez orbita u ustima nisam bila ni u kakvim odnosima :rumenka:
Došao danas poslovni partner, nagnuo mi se preko stola a ja bež ISPOD STOLA, auuuuhhhh ... (ne koristi Orbit)
Inspekcija rada me može zaposliti kao duvan-njuškalo, osećam u hodniku ako je neko krišom zapalio cigaretu u kancelariji iza ćoška :bljuc:

Da li ja to POSTAJEM ONO ŠTO NISAM PODNOSILA KAO PUŠAČ??? Doduše, to prenemaganje zadržavam za sebe i ovaj pdf :zarja:

- - - - - - - - - -

Šta ti je? U dva posta mantraš lepo je, lepo je, lepoooo ....
:?:

Sada pocinjes bivati normalno ljudsko nice, cula ti se izostravaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back