Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma znam..I to je Americko zlo koje je pusteno u promet radi trovanja ljudi..A dobila ime od droge "Coca"="Cocain".....Ne znam sto mi pade na pamet da mi se pije i to bas,a nisam je uneo u oranizam sigurno 8-9 godina..A i kad sam je pio nisam u nekim velikim kolicinama..Sredinom 60-tih godina,Ameri su imali jedan prost trik sa kojim su uticali na ljude i vrsili psihicki priisak da kupe coca colu.Naime,dok su ljudi u bioskopima gledali film i onako udubljeni cekali sledecu scenu na sekundu se pojavljivala flasa coca cole i casa sa ledom i slamkom..Tako su podsvesno uticali na ljude da bi povecali prodaju i uspevali su u tome..Ljudi su izlazili iz bioskopa i kupovali osvezenje i uzgred jos kokica..Kasnije su bili tuzeni zbog toga i platili su odstetu..Davno sam citao o tome,zanimljiva prica na koje nacine kompanije pospesuju prodaju svojih asortimana,da ne govorimo o tome sto coca cola ima jedinjenja od kojih se postaje zavisno u nekim manjim granicama,a sve u svrhu da se vezes za taj proizvod i kupis ga ponovo..

Pa i coca cola izaziva zavisnost. :jede2::zbalavi:
Yeah i to malo žešću ovisnost. Englezi bi rekli sugar addiction....

- - - - - - - - - -

Pokusavao sam sve I svasta u mojih 40 godina staza. Da skratim pricu a I vama muke: Kupim ti ja knigu od Allen Carr : Easy way to stop smoking, negde 2007'e godine. Procitam 37 listova , vidim ovde nema sale, garantuje da cu da prestanem da se trujem , ja se uplasim I do pre 10 dana je skupljala prasinu.
Naljutim se , procitam do kraja , ustvari15ak listova pre kraja zapalim zadnju cigaru. Evo proslo je 9 dana , jos uvek mi nije jasno kako je moguce da covek procita knjigu I prestane da pusi kao da nikada nije pusio. Kako je moguce da nema nervoze? Ali , eto radi. Na koju foru? Ja neznam .
Pa bravo!!! I šta te se tiče na koju foru. Upalilo i raduj se

Kokiska se pravi od lista biljke Koka, i dan danas , a u kojoj razmeri je diskutabilno.Drugo secera je toliko, da nije cudo da su ameri najdeblji na planeti.
A trece, kokiska je tako zdrava , da kada se meso ubaci u nju, posto nestane.Mozemo zamisliti, koliko opterecujemo jetru tim otrovom.

U pravu si..Ja odavno apelujem koga god znam kad vidim da pije coca colu da prestane pa navodim razne primere..Ima jedan zanimljiv video na you tube gde jedan rus pere zardjali branik od lade nive coca colom,posle 8-9 minuta tretmana branik postaje nov kao da je kupljen u fabrici..Ja na primer ranije sam ubacivao stare kleme od akumulatora u serpicu sa coca colom i posle nekih 2 sata budu kao nove,a samo peni u serpici u prvi mah..To je stvarno gadan sok i moze se svrstati u neku vrstu droge..

(Predavanje na tribini coveka koji predstavlja metodu Allena Carra o ostavljanju pusenja..Pogledajte dokumetarac,titlovan je na nas jezik)
"allen carr na srpskom" ukucajte u Google I eto.
Preporucujem svakom.
Ps: evo da dodam posto sam svez nezpusac: jos uvek nista. nema nervoze, nema panike, evo pijem tu nezamislivu kafu bez cigare vec mozda trideseti put. Brat bio danas, izvario 3 cigare uz jednu kafu I otisao.
Od knjige bezi k'o djavo od krsta , pogotovu na Engleskom , ali naci cu neki nacin da I njega resim bede. Zivela sloboda.

Poslednja izmena od moderatora:
(Predavanje na tribini coveka koji predstavlja metodu Allena Carra o ostavljanju pusenja..Pogledajte dokumetarac,titlovan je na nas jezik)
"allen carr na srpskom" ukucajte u Google I eto.
Preporucujem svakom.
Ps: evo da dodam posto sam svez nezpusac: jos uvek nista. nema nervoze, nema panike, evo pijem tu nezamislivu kafu bez cigare vec mozda trideseti put. Brat bio danas, izvario 3 cigare uz jednu kafu I otisao.
Od knjige bezi k'o djavo od krsta , pogotovu na Engleskom , ali naci cu neki nacin da I njega resim bede. Zivela sloboda.

Cestitam od srca i budi ubedjena da to jeste sloboda i veliki,veliki uspeh

- - - - - - - - - -

:super::heart: :super:

Nema zime za prave borce, resite li psihu, resili ste sve problems.-:)

Ne treba bas tako parafrazirati cinjenice iz psiho nauka. Jeste da postoji kauzalitet i u najmanju ruku korelacija neka izmedju psihickog zivota i organskih stvari, oboljenja, poremecaja, sindroma, bolesti, simptoma, ali ne treba izreci ovakve bas zakljucke.

Rese li "psihu", ljudi ce resiti sve psiholoske probleme, psihijatrijske probleme, kao i psihosomatske bolesti.
Organske bolesti NECE RESITI. Jer osnova takve organske bolesti nije u psiholoskom faktoru, zato i nije psihosomatska bolest, nego cisto organska.

Zato ne treba ovakve zakljucke sprovoditi, jer se onda jadnim, zaista bolesnim ljudima ne veruje, i stalno se kritikuju - "ma sredi psihu i sve ce da ti se sredi samo od sebe", a nece. Niti je to tako povezano niti "psiha" ima veze sa njihovim organskim nezgodama.

I onda se takva osoba oseca kao neki krivac za svoje stanje koje ima, kao moze da ga nema, ali eto ona kao u necemu gresi pa ga ima, pa pored organskih bolesti pacijentima se nepotrebno stavlja i ovaj stres, kritika, napad, zameranje.

Najodvratnija recenica koja se moze cuti i od laika, i od drugih pacijenata a neretko i od medicinskih lica kada dovoljno ne znaju je - "ma to je tebi psihicki znas...." :bljak:

U pravu si..Ja odavno apelujem koga god znam kad vidim da pije coca colu da prestane pa navodim razne primere..Ima jedan zanimljiv video na you tube gde jedan rus pere zardjali branik od lade nive coca colom,posle 8-9 minuta tretmana branik postaje nov kao da je kupljen u fabrici..Ja na primer ranije sam ubacivao stare kleme od akumulatora u serpicu sa coca colom i posle nekih 2 sata budu kao nove,a samo peni u serpici u prvi mah..To je stvarno gadan sok i moze se svrstati u neku vrstu droge..
А може да послужи и ако се загуши одвод од судопере.
Само увече наспеш кока коле у судоперу и сутра ујутро је све ОК!

Danas sam primetila da i na ulici osetim kada neko puši a udaljen je od mene oko 10 metara :mrgreen:
Ide lepo čovek, nogu pred nogu, kišobran u jednoj cigareta u drugoj ruci a ja iza njega sve nogama udupe sa ovom novostečenom kondicijom :metla: I zaista sam na oko 10 metara osetila da puši iako je duvalo i kiša pljustala. E onda sam ko kreten zaustavila dah i obišla čoveka (ni krivog ni dužnog, ko da boluje od lepre).
Ofcorse, sve se to dešavalo u nekoliko polusvesnih sekundi. Tek mi se kasnije obasjala situacija u ovom mom svežebivšepušačkom umu.
Eto, tako ...

p.s. Pipi za vikend sam čitala postove od 2014-e i u njima si povremeno spominjala tvoju borbu sa dobijanjem nepušačkih kg. Koliko se sećam u jednom postu si nakuckala da jedeš čorbice i slatkiše (?). Pročitala sam i tekst koji je neko postavio o pušačkim i nepušačkim bakterijama u crevima koji bi mogao biti i opravdan. Kako sada stojiš sa kilogramima?

Danas sam primetila da i na ulici osetim kada neko puši a udaljen je od mene oko 10 metara :mrgreen:
Ide lepo čovek, nogu pred nogu, kišobran u jednoj cigareta u drugoj ruci a ja iza njega sve nogama udupe sa ovom novostečenom kondicijom :metla: I zaista sam na oko 10 metara osetila da puši iako je duvalo i kiša pljustala. E onda sam ko kreten zaustavila dah i obišla čoveka (ni krivog ni dužnog, ko da boluje od lepre).
Ofcorse, sve se to dešavalo u nekoliko polusvesnih sekundi. Tek mi se kasnije obasjala situacija u ovom mom svežebivšepušačkom umu.
Eto, tako ...

p.s. Pipi za vikend sam čitala postove od 2014-e i u njima si povremeno spominjala tvoju borbu sa dobijanjem nepušačkih kg. Koliko se sećam u jednom postu si nakuckala da jedeš čorbice i slatkiše (?). Pročitala sam i tekst koji je neko postavio o pušačkim i nepušačkim bakterijama u crevima koji bi mogao biti i opravdan. Kako sada stojiš sa kilogramima?

nemoj se opterećivati sa bakterijema i to... Isplaniraj sebi dan: ustajem u 6, 6-6.30 jutarnja higijena 7.0 doručak 8-16 posao ( ručak 12.30-13.00) ... televizija od 20.00-21.00
Mnogo znači kada u napred odrediš šta ćeš da radiš. Nemoj samo da upadneš u situaciju da se pitaš šta bi sada. Uvek unapred odredi....

Eh Luca, ja sam ti u bližoj i široj okolini poznata po tome da planiram i 7 GODINA UNAPRED :dash:
Inače vodimo jedan prosečan, uhodan sredovečan život ... Nema tu mnogo (hvala Bogu) iskakanja iz svakodnevnog ritma.
Sa viškom težine vodim rat od puberteta (khm, oko 40 godina). Budem disciplinovana, držim dijetu, skinem dosta kg, malo održavam pa se mic po mic opet ugojim. Sve znam, mogu da se prodajem ko primarijus za dijete :cistinaocare: glavna greška mi je što ne menjam način ishrane do kraja života, al eto kada volem pasulja, krompira, testa, voća ... a NE volem mesa, brokolija, karfiola i one ostale travke koje zec voli :kolac:
Nadam se da mi se neće zameriti što davim sa ishranom na ovom pdf-u ali mi zaista ne treba još koji kg viška.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back