Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitam vas i tako vam zavidim. Svaka čast.
Ja se kanim, da odedim datum i da krenem....ali...
Sramota me je da priznam, ali evo hoću, plakala sam pre neki dan kad sam pomislila da ću da ostavim cigarete...kao da se rastajem od nekoga ko je samnom delioi lepo i ružno...godinama...ne pomislim na čista pluća, lepu kožu...ne...kreten..
valjda će mozak bolje da mi funkcioniše bez nikotina :zstidljivko: pa ću misliti i na te stvari.

Za sada vas čitam i dalje, i skupljam snagu volje preko vas.
i šaljem podršku onima koji su uspeli da istraju.
Nadam se da ću vam se u skorije vreme pridružiti.

Do tada...

To je samo zamotuljak iseckanog lishcha i aditiva i mishijih nogica u papiru sa azbestnim filterom koji sluzzi drzzavi da drzzi narod u pokornosti i uzima im pare.
.
Koliko li si sebi puta ovo ponovilaz:lol:, a znaš šta i ja ću da ovo krenem kao mantru da izgovaram.
Nego me zanima, da li je tuga (a nisam još ostavila, dakle ne znam još uvek ja šta znači kriza ili želja za cigaretom) normalna, mislim stvarno mi tužno kad pomislim da ujurtu kad ustanem nema kafice i cigarice?
Pa mi tako padaju na pamet neki momenti, kao letovanje, plaža pa kad upeče ja u restorančić pa cigara..tako neke gluposti, gde mi je baš bio merak i dodatno zadovoljstvo taj smrdljivi dim u plućima....šta sad da ne idem na more???
Jao ja tek kad napišem ovako vidim koliko je strašno...koji sam ja zavisnik...

Tuga je normalna, al ne traje dugo. Samo reprogramirash mozak i svaki put pomislish kako je dobro shto to vishe NE MORASH da radish. Jer, i nepushachima je lepo na moru i kafica i ruchak i ono :rumenka: al ne moraju da zapale cigaretu.
Kriza traje 3 minuta i sa svakim danom, trenutkom je sve slabija.
Mozzesh ti to. Kad sam ja ostavila, a pushila sam u jednom trenutku 4 i ponekad otvarala i petu paklu...horor...
Mene hvatala panika shta chu i kako chu ako ne pushim.
Prochitaj temu od prvog posta, svakog dana pomalo i onda si spremna za sve. :ok:

Čitam vas i tako vam zavidim. Svaka čast.
Ja se kanim, da odedim datum i da krenem....ali...
Sramota me je da priznam, ali evo hoću, plakala sam pre neki dan kad sam pomislila da ću da ostavim cigarete...kao da se rastajem od nekoga ko je samnom delioi lepo i ružno...godinama...ne pomislim na čista pluća, lepu kožu...ne...kreten..
valjda će mozak bolje da mi funkcioniše bez nikotina :zstidljivko: pa ću misliti i na te stvari.

Za sada vas čitam i dalje, i skupljam snagu volje preko vas.
i šaljem podršku onima koji su uspeli da istraju.
Nadam se da ću vam se u skorije vreme pridružiti.

Do tada...

Draga dijamante,ja sam prolazila kroz iste muke kao i ti sada,cim sam pomislila da ih ostavim,meni je dolazilo da placem,suze su same od sebe kretale,a bilo me je sramota da o tome pricam sa bilo kim.Isto tako,kao da se rastajem od dragog bica...
Eto,sada znas da nisi jedina koja je tako mislila,ima nas dosta.
Proci ce te to,misli na to sta sve dobijas kada ih ostavis,misli na to da si uspela da se otrgnes od velikog neprijatelja tvog zdravlja i tvoje lepote.
Najvaznije da sebe ubedis da si od sada definitivo nepusac,taj psiholoski faktor je veoma vazan za uspeh.Uspeces,i drugi su uspeli.

Koliko li si sebi puta ovo ponovilaz:lol:, a znaš šta i ja ću da ovo krenem kao mantru da izgovaram.
Nego me zanima, da li je tuga (a nisam još ostavila, dakle ne znam još uvek ja šta znači kriza ili želja za cigaretom) normalna, mislim stvarno mi tužno kad pomislim da ujurtu kad ustanem nema kafice i cigarice?
Pa mi tako padaju na pamet neki momenti, kao letovanje, plaža pa kad upeče ja u restorančić pa cigara..tako neke gluposti, gde mi je baš bio merak i dodatno zadovoljstvo taj smrdljivi dim u plućima....šta sad da ne idem na more???
Jao ja tek kad napišem ovako vidim koliko je strašno...koji sam ja zavisnik...

Da, ti si zavisnik, kao i svi mi ovde....
Kažu da je nikotinska zavisnost vrlo blizu onoj od heroina po jačini.
Ali sve je u našim glavama i zato ćemo se izboriti...
Šta da radiš na moru bez cigarete? Da uživaš u mirisima borovine, lavande, mora, soli, sve ono što si do sada jedva osećala. Da plivaš dugo, dugo a da se ne umoriš, da igraš odbojku u plićaku i na pesku a da rikneš posle dva minuta,da uživaš u svakom trenutku...
Veruj mi, ja uživam, a bila sam strasni pušač više od 30 godina, sa jednom do dve kutije dnevno...
Uživam već šest meseciz:girl:

Ali ne pusim 9 godina,a pusila sam 2.5 kutija dnevno.Zato i pisem ponekad, ako mislim da mogu nekome da pomognem ili utesim i dam volju da ostavi cigarete i istraje u tome i nadam se da ce barem moje reci nekome da dodaju makar malo snage da se izbori sa tom zavisnoscu.Jer sam iz svega izasla bez zibana,raznih flastera i kojecega koje nekome moze vise da steti nego da koristi i sve bez garancije da ce taj neko da postane nepusac.

Zdravo nepusacki narode!!! :D

Vidim ima ovde potencijalnih novih nepusaca. To je tako lepo :D Damajante samo ostani sa nama i citaj od pocetka temu. Mene ubedise i ne pusim vec 2,5 meseca z:girl:

Pipi i Iwane, super napredujete :zag:

E sad da vam se pozalim.

Vec danima imam krizu, ili kako god to da nazovem z:( Osecam tako cudnu nostalgiju za cigaretama. Ne da imam potrebu da zapalim bukvalno, ali mi nedostaju ( Boze, kako kretenski zvuci :eek:)

Tako, prodjem pored trafike stanem, gledam u uzdahnem. Ne kupim cigare, ne zapalim, ali...........Kao ona siromasna deca u crtacu, ona koja vuku kolica sa drvima i uzdisu ispred prodavnice sa kolacima. E tako i ja.

Koji mi je djavo? Sta mi to nedostaje? Zaista ne razumem :dash:

Valjda ce proci.

Devojke hvala...znači mi to, prosto me sramota što se ne javim sa porukom da sam ostavila. Ali ok, ovako se spremam, pa će doći i taj dan.
Pušač sam 16 godina. Sada imam 34 godine, i čoveka sa kojim želim decu. Najzad ja želim. Prvi put u svom životu želim. Valjda je je naišao onaj pravi sa kim bih to poželela.
I ako to nije razlog da ih ostavim onda sam stvarno, stvarno....ima li izraz pravi za to?
A on je plus ne pušač...i trpi me, a ja stalno pričam evo još malo po ostavljam...
U stvari hoću da kada krenem u to budem zaista rešena i spremna i da povećam time svoje šanse za uspeh...a možda za to nikadani ne možeš biti spreman na način na koji ja to mislim, već jednostavno ugasiš ti cigaretu i kažeš Kraj!

Čitam vas, i zaista se nadam da ću uskoro da se javim za traženje podrške jer sam ostavila cigarete.
Do tada, da ne bih trošila vaše vreme neću se javljati...a kad me vidite sledeći put ovde znajte da sam krenula! z:poz:

Devojke hvala...znači mi to, prosto me sramota što se ne javim sa porukom da sam ostavila. Ali ok, ovako se spremam, pa će doći i taj dan.
Pušač sam 16 godina. Sada imam 34 godine, i čoveka sa kojim želim decu. Najzad ja želim. Prvi put u svom životu želim. Valjda je je naišao onaj pravi sa kim bih to poželela.
I ako to nije razlog da ih ostavim onda sam stvarno, stvarno....ima li izraz pravi za to?
A on je plus ne pušač...i trpi me, a ja stalno pričam evo još malo po ostavljam...
U stvari hoću da kada krenem u to budem zaista rešena i spremna i da povećam time svoje šanse za uspeh...a možda za to nikadani ne možeš biti spreman na način na koji ja to mislim, već jednostavno ugasiš ti cigaretu i kažeš Kraj!

Čitam vas, i zaista se nadam da ću uskoro da se javim za traženje podrške jer sam ostavila cigarete.
Do tada, da ne bih trošila vaše vreme neću se javljati...a kad me vidite sledeći put ovde znajte da sam krenula! z:poz:

Nema zasto da te bude sramota (iako je to dobar znak, pokazuje da ozbiljno razmisljas o tome;)).

Samo jedan savet, ne razmisljaj o tome da prekines da pusis zbog nekoga, prekini zbog sebe.

Ako se budes "zrtvovala" zbog necega ili nekoga, osetices se jaaako uskracenom i nezadovoljnom, a sledeci korak je da ponovo pocnes. Nacices milion razloga, i sama ces sebe da ubedis da ne mozes.

Nista mi ne "ostavljamo". Samo bacamo djubre u kantu, tamo gde mu je i mesto z:lol:

I javi se, ne trosis ti nicije vreme, kad smo ionako tu z;)

Nije to zrtvovanje, samo dodatni motiv.
Ja sam prestala da pusim i zatrudnela dva meseca posle toga.
Treba da prestanes zbog sebe, a trudnoca, ako je vec zelis, ce ti dodatno pomoci da ne zapalis kad dodje kriza jer znas da vise ne trujes samo sebe. :heart:
Samo napred, pa da se vidimo na kutku za trudnice! :)

Vidim ima ovde potencijalnih novih nepusaca. To je tako lepo :D Damajante samo ostani sa nama i citaj od pocetka temu. Mene ubedise i ne pusim vec 2,5 meseca z:girl:

Pipi i Iwane, super napredujete :zag:

E sad da vam se pozalim.

Vec danima imam krizu, ili kako god to da nazovem z:( Osecam tako cudnu nostalgiju za cigaretama. Ne da imam potrebu da zapalim bukvalno, ali mi nedostaju ( Boze, kako kretenski zvuci :eek:)

Tako, prodjem pored trafike stanem, gledam u uzdahnem. Ne kupim cigare, ne zapalim, ali...........Kao ona siromasna deca u crtacu, ona koja vuku kolica sa drvima i uzdisu ispred prodavnice sa kolacima. E tako i ja.

Koji mi je djavo? Sta mi to nedostaje? Zaista ne razumem :dash:

Valjda ce proci.

Svi smo prosli kroz to, desavace se i kasnije, ali ce i prolaziti, ne brini, bice sve OK.
Mozes ti to! z:kiss:

Hej damajante! Dugo me nije bilo na ovoj temi a mogu ti reći da sam na njoj mnogo postova ostavila :lol: Razumem te za tugu potpuno, odvratan je osećaj, počneš sebe da prezireš jer ti se plače zbog cigarete :eek: Ja sam prvih 10ak dana ujutru imala bukvalno knedlu u grlu jer sam znala da mi sledi još jedan dan bez cigarete... Ali, izdržala sam. Za 5 dana će biti 2 godine kako ne pušim. Presrećna sam kad na to pomislim. Ti imaš još jedan dodatni motiv - bebu. Držimo ti fige da smogneš snage, to ti je pola posla.

Prvo da cestitam!:klap:

Tuga i cuvena nostalgija je nesto sto smo svi do sada prosli i bila nam je nejasna. Svi ocekuju nervozu, ali tuga :roll:. Elem, skroz je normalno to i vec smo vise puta na temi zakljucili da to podmukla zavisnost trazi nacina da nas ponovo zavede. NE MOZE!

Drzi se, tu smo za tebe! :zag:
Pisi i ti i budi tu za druge! :)

Hvala vam svima puno. Mnogo mi znaci :heart: z:girl:

Trudim se da pisem kad god mogu, ali zaista sam u haosu zadnjih mesec dana, zivim na relaciji Batajnica - Novi Beograd - Krnjaca, sa povremenim skretanjima za Konjarnik i M.M. Lug :roll:. I sve GSP-om. Kao ludak. :huh:

Kad god mogu bicu tu da podrzim nase novopecene i potencijalne nepusace. Ni ja nista ne bih uradila da nije vas z:kiss:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back