Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo svima!

Evo mene posle 5 meseci kako sam ponovo propusila da zelim opet da ih ostavim! Krivo mi je sto sam bila izdrzala godinu dana da ne pusim i pod stresom bila ponovo propusila i to mnogo. Resila sam da ih ponovo izbacim i molim vas za podrsku.

Drugi put je lakse, ovo iz iskustva:)
Znas vec i proceduru i sta te ceka....ajde....i javljaj kako ide

Evo danas sam prosla s 5 cigareta, naspram nekih 25 koliko sam pusila u proteklih 5 meseci. Kriza me drma prilicno, jako sam nervozna, i trebace mi mislim nekoliko dana da probam da oih skroz izbacim.
Plasim se da se ne ugojim, kako ste vi to resavali?

Ja sam se ugojila iskreno (ne puno ali...) mada kod mene je to samo zbog manjka fizicke aktivnosti...tako da probaj malo da vezbas, barem setaj kad te uhvati kriza. Gledano po meni, pojacan apetit je samo prvih 10 ak dana, dok se naviknes. Jos dva tri dana po 5 i posle prestaj

Zdravo svima!

Evo mene posle 5 meseci kako sam ponovo propusila da zelim opet da ih ostavim! Krivo mi je sto sam bila izdrzala godinu dana da ne pusim i pod stresom bila ponovo propusila i to mnogo. Resila sam da ih ponovo izbacim i molim vas za podrsku.

Bravo!Samo napred!Siguno si primetila da cigarete ne pomazu kod stresa,isto se osecas i posle popusene cigarete.Seti se toga uvek kada ti dodje da zapalis.Ove uvek imas podrsku!

Zdravo svima!

Lose mi ide.... sinoc sam imala raspravu s muzem, jako sam se iznervirala i naravno popusila jos 3. I cini mi se ko da me je smirilo. Jutarnju kafu tesko da mogu da zamislim bez cigare. Prosli put mi je bilo lakse kad sam resila da prestanem, ovaj put mi ide mnogo teze. Ali sam resila da istrajem, kako znam i umem.
Prvo da prestanem da ih kupujem, ranije bih zaboravila nekad da ih kupim, a sad samo to mislim.... kakav uzas. Znaci to mi je prvo. Imam polovinu pakle kod sebe i volela bih do kraja nedelje da izdrzim da ne kupim, vec da u petak ne popusim ni jednu.
Cesto mislim da je sve u glavi, a opet me nesto tera da uzmem. Moracu malo da citam temu da vidim kako da im se otrgnem...

Dobar dan dobri ljudi!
Evo ja ovog trenutka pusim.....poslednju.Kada pomislim koliko imam pusackog staza prosto se uplasim.Zato DOSTA JE BILO TROVANJA!!!

UGASILA 19.01.2010. na Bogojavljenje u 09.27h.....odsetala do kante za otpatke,bacila pikslu,tek naceto paklo i groznu naviku.

E pa Majo,hajde da te vidim sad!
Dobrodosla Majo!:zag:
Citaj temu od pocetka, sve pise :)
Tu smo za tebe: pitaj:telefon:, kukaj:besna:, hvali se:zaljubljena::)
Mozes da nam napises nesto o sebi i sta te je motivisalo da prestanes, tako cemo lakse moci da ti pomognemo:veseljaci:
Neka igre pocnu!:hej:

Tek sam sada obratila paznju na nick: majalibre=slobodna Maja :ok:

PS: Mozda nije lose da smece bacis u kontejner i to odmah...ne salim se

Sad sam pogledala kako sam razmisljala prosli put kad sam ostavljala i bila sam mnogo cvrsca u svojoj odluci nego sad, a iskreno zelim da mogu da kazem - e sad necu i ne treba mi cigareta!
Drma me kriza ocigledno i ne znam kako da se izborim, pijem caj da me malo smiri, problem je sto nikako da kazem sebi kao prosli put - to je otrov, nego ih i dalje vezujem za neko olaksanje i uzivanje..... moram da izdrzim!

Smece vec baceno u kontejner i nadam se da je vec stiglo i do deponije.
Sta me motivisalo?Hm.....pa recimo zelja za promenom na bolje i ovo bi bila treca bitna promena u mom zivotu,dakle SVETO TROJSTVO JEDNE ZENE.
Prvo-za neke najbezazlenije,promena frizure.Ja sam odsekla duuuugu kosu koja je bila moj "zastitni znak".Dakle,najpre fizicka promena.
Drugo-promena emotivnog statusa,prekidanje dugogodisnje veze-braka koji je bio pogresan spoj razlicitih karaktera.
Trece-ostaviti cigarete ciji sam zavisnik 15 godina,od svoje osnovne....znam,znam....odvratno.
I,jednostavno necu vise da pusim....NECU!!!!

Poslednja izmena:
Smece vec baceno u kontejner i nadam se da je vec stiglo i do deponije.
Sta me motivisalo?Hm.....pa recimo zelja za promenom na bolje i ovo bi bila treca bitna promena u mom zivotu,dakle SVETO TROJSTVO JEDNE ZENE.
Prvo-za neke najbezazlenije,promena frizure.Ja sam odsekla duuuugu kosu koja je bila moj "zastitni znak".Dakle,najpre fizicka promena.
Drugo-promena emotivnog statusa,prekidanje dugogodisnje veze-braka koji je bio pogresan spoj razlicitih karaktera.
Trece-ostaviti cigarete ciji sam zavisnik 15 godina,od svoje osnovne....znam,znam....odvratno.
I,jednostavno necu vise da pusim....NECU!!!!
Jedino takvim pristupom ovom gadnom problemu može se nadati potpunom uspjehu! :zskace: Pa ti, JauLJubavVerujem, ne pretvaraj se da ne znaš kako treba početi.

Zdravo svima!

Lose mi ide.... sinoc sam imala raspravu s muzem, jako sam se iznervirala i naravno popusila jos 3. I cini mi se ko da me je smirilo. Jutarnju kafu tesko da mogu da zamislim bez cigare. Prosli put mi je bilo lakse kad sam resila da prestanem, ovaj put mi ide mnogo teze. Ali sam resila da istrajem, kako znam i umem.
Prvo da prestanem da ih kupujem, ranije bih zaboravila nekad da ih kupim, a sad samo to mislim.... kakav uzas. Znaci to mi je prvo. Imam polovinu pakle kod sebe i volela bih do kraja nedelje da izdrzim da ne kupim, vec da u petak ne popusim ni jednu.
Cesto mislim da je sve u glavi, a opet me nesto tera da uzmem. Moracu malo da citam temu da vidim kako da im se otrgnem...

Hej, drugarice ;)
A da probaš sa onom knjigom Alen Kar ili kako već, znam da je dosta ljudi na ovoj temi hvalilo, da pomaže motivaciju i tako to.... Sve ostalo znaš i sama, samo treba da kvrcne...

Hej, drugarice ;)
A da probaš sa onom knjigom Alen Kar ili kako već, znam da je dosta ljudi na ovoj temi hvalilo, da pomaže motivaciju i tako to.... Sve ostalo znaš i sama, samo treba da kvrcne...

To isto sam i ja htela da napisem ("Lako je prestati pusiti" se zove knjiga).
@JauLJubavVerujem
Ne moras da krenes odmah, ne vredi da se mucis ako u napred mislis da neces uspeti, samo ti cigarete postaju dragocenije.
Uzmi 2, 3, 5,.. dana, procitaj knjigu, razmisli.
Kad budes spremna, kad odluka sazri, vrati se, mi smo tu.

Ali ne pusim 9 godina,a pusila sam 2.5 kutija dnevno.Zato i pisem ponekad, ako mislim da mogu nekome da pomognem ili utesim i dam volju da ostavi cigarete i istraje u tome i nadam se da ce barem moje reci nekome da dodaju makar malo snage da se izbori sa tom zavisnoscu.Jer sam iz svega izasla bez zibana,raznih flastera i kojecega koje nekome moze vise da steti nego da koristi i sve bez garancije da ce taj neko da postane nepusac.

Evo ja sam pila Zyban, i nosila flaster prva tri dana kada sam prestala da pusim, i nista mi nije bilo..
Prestala sam da pusim sa manje stresa, i presla u zdraviji zivot bez velike drame.
Hocu da kazem kolegama nepusacima da budu odmereni u davanju misljenja. Ima ljudi koji nisu sigurni da ce izdrzati, ili koji ne zele da trpe, ili imaju poverenja u preparate..

Ne vidim nista lose u Zybanu, ili flasterima, jer sam licno probala, uspela da prestanem sa pusenjem i stojim iza ovoga sto govorim. Ne treba osudjivati nesto na osnovu bapskih prica. Stotine hiljada ljudi su isto prosli kao i ja.

Hocu da kazem, da mi koji ne pusimo ne treb da delimo lekcije pusacima, nego da im pomognemo svim mogucim predlozima. To je bio moj motiv a pisem ovde, jer kada sam ja odlucila da prestanem, zelela sam savet od nekoga ko je pio Zyban, ali nism imala kog da pitam.
Izvini Vesna, stvarno nista lose nisam mislila, i tebi svaka cast sto si uspela na tvoj nacin. Pozdrav svima koji pokusavaju da se pobede cigarete, i ne stidite se svoje slabosti, u redu je priznati da nije lako. I zaista nije lako, ali vredi se truditi. Pozdrav svima! :zpozdrav:

To isto sam i ja htela da napisem ("Lako je prestati pusiti" se zove knjiga).
@JauLJubavVerujem
Ne moras da krenes odmah, ne vredi da se mucis ako u napred mislis da neces uspeti, samo ti cigarete postaju dragocenije.
Uzmi 2, 3, 5,.. dana, procitaj knjigu, razmisli.
Kad budes spremna, kad odluka sazri, vrati se, mi smo tu.

Hvala ti Kistina!z:kiss:
Pokusacu da ovih dana razmislim i sama sa sobom se dogovorim, iskreno upala sam u zamku pregovora sa samom sobom, pa kad odlucim da prekinem, onda vise necu govoriti sebi jos samo ovu, i batalicu ih skroz
Danas nije taj dan definitivno

Hvala vam puno na podrsi i razumevanjuz:kiss:

Pokusacu da ovih dana razmislim i sama sa sobom se dogovorim, iskreno upala sam u zamku pregovora sa samom sobom, pa kad odlucim da prekinem, onda vise necu govoriti sebi jos samo ovu, i batalicu ih skroz

Definitivno je lakse drugi put, samo je tebi doslo bezveze jer si bila nervozna...pricekaj par dana...inace negde sam citala, mislim da sam cak i postirala, da je nivo hormona za uzivanje nanizi 2 sedmice nakon ciklusa, pa eto, mozes tako i da tempiras datum......ali ja mislim da je tebi u ovom trenutku problem samo raspolozenje....

Ako ne uspes jednog dana pokusas sledeceg, i sledeceg i sledeceg i tako sve dok ne uspe. Bitno je da stalno o tome mislis cak i kad ne uspeva:D Drzi se drugarice!:zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back