Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos tamanim mentol bonbone, mnoog mi prijaju a i "popunjavam" parzninu koje su ostavile cigarete. Nazalost, ta praznina je ogromna (visedecenijsko zestoko pushenje) pa ce mi neko vreme trebati ove bonbone.
Bice zanimljivo iskustvo jer za dva dana putujem kolima u CG u neku posetu a zatim pocetkom oktobra u Atinu, Korint - sve kolima i to sam! Samo kad se setim koliko sam poduvanio dok stignem do Atine... A sad cu biti ostavljen sa kutijicom nevinih mentol bonbona, sam u kolima 10 sati CG a 15 sati Korint :)
Bas me zanima kako ce biti, jedno ipak znam zasigurno - pushenja sigurno nece biti!

Codemaker ! Ako hoces mogu ja sa tobom do Atine !! :))) Nije mi problem..Dodavacu ti mentol bonbonice! :) Radicu sta god hoces, evo ako hoces i vozicu kola dok se ti odmaras(iako ne znam da vozim ,ali naucicu ) :)))
Jao Grcka je zemlja snova (barem mojih) :)
Cim predjes granicu , sirom otvori prozor ...i disi punim plucima..meni je i dalje fascinantno kako tamo sve divno mirise! :)) Neces ni pomisliti na smrdljivi duvan !!

Pa da, kad me vec nije ubio duvan, da me upljeska rodjena zena? :(

Pa znas li ti da sam pod takvim embargom kad sam putujem u Atinu i Korint ( a to je dva puta godisnje sam, jer leto ne racunam kao trece, idemo udjuture) - da mi u BG zasvajsuje vrata kola i ima posebnu vezu u Korintu koji mi tamo odsvajsuju vrata da mogu da izadjem. Pa opet zasvajsuju kad krenem kuci :(
Na autoputevima od Soluna do Korinta (via Atina) su moj Audi vec prozvali "urin express" jer sta mislis kuda vrsim te vrste potrebu kad su vrata zakovana? Prozor bato.... Sad mi vec posebna komisija postavlja zadnjih par godina "sacekuse" a ja stiskam, pa sam tako jednom uspeo bez otvaranja prozora da stignem maltene do Atine. Ipak sam "upustio" kroz prozor u samom predgradju.. :( Nije se moglo vise...

Dakle, moram sam... :( I bonbonice cu da poredjam sa strane i uzimam jednu po jednu. Bice ono al' modernizovano: "...do soluna 100 bunbuna.." :)

Inace, u pravu si, cim se predje granica, neki cudan opojan misirs te zapahne, pa se prosto drogiram dok putujem na jug....
Ne treba mi duvan zasigurno.

Codemaker
Svaka cast tvojoj zeni!!! :))
A i tebi kako izdrzavas! :)
E a vidis pametno ti je to, lepo te zatvori u kola pa i da hoces neces moci da izadjes po cigarete :) A sta ako ti nestane bonbonica...
Nego selim se ja definitivno u toplije krajeve! Nije ovde mesto za mene..Danas gledam u Atini 37 stepeni..divota..(joj sada ce da me brisu zbog off topica) :)

Antonela:
Codemaker
Svaka cast tvojoj zeni!!! :))
A i tebi kako izdrzavas! :)
E a vidis pametno ti je to, lepo te zatvori u kola pa i da hoces neces moci da izadjes po cigarete :) A sta ako ti nestane bonbonica...
Nego selim se ja definitivno u toplije krajeve! Nije ovde mesto za mene..Danas gledam u Atini 37 stepeni..divota..(joj sada ce da me brisu zbog off topica) :)
Ma salim se, moja zena je najbolja na svetu!
Idem sredinom oktobra a posle i februara sledece godine. Ko ima individualnu vizu a zna kuda ce, ima mesta kod mene na potezu Solun, Atina, Korint, Tripoli, Sparta, Patras.
Naravno, ponuda vazi samo za nepusace! :) Ako kad stignemo, neko propusi u medjuvremenu, nema mu nazad samnom, moze peske da se vrati i usput neka pushi koliko u je volja :)

Znaci da nabavim vizu do polovine oktobra :)))) Jupiii!!!
Zezam se..na zalost imam ispite u tom periodu! ali bi bila mnogo srecna kada bi mi neko doneo neki casopis iz grcke..da malo vezbam na zanimljivim tekstovima..:))

Tarabice zbog toga sam i napisala da smo eto i u tome poslednji! Nisam verovala kada sam videla kolike natpise su stavili u C.G.Skoro preko cele paklice! I onda se prosetas plazom i snimas natpise..PUŠENJE UBIJA! PUŠENJE IZAZIVA RAK PLUCA! PUŠENJE U TRUDNOCI ..BLABLA..! :) Kako nekom pada na pamet da pusi pored toga sto mu taj dzinovski natpis bode oci i govori kako ce da "umre sporom i bolnom smrcu" ...o boze...E taj mi je najjeziviji! :(

Ne znam. Ako si vec odlucila da prestanes, onda ti je glupo da to sad upropastis. Ako zapalis, onda ces ponovo morati da prestajes i tako sve u krug u beskonacnost. Izdrzi jos 2 dana i onda je sve mnogo, mnogo lakse. Ako si na netu, probaj da nadjes neki zanimljiv sajt i videces da ce ti posle 5 minuta odvuci misli. Mozes da pozoves nekog prijatelja i da malo procaskas sa nekim ako imas prilike za to. Ja se iskreno nadam da neces zapaliti... Uz tebe sam.

luckystar74:
Au ljudi pomagajte kriza drma, sedim na poslu, sada ni zvake ne pomazu ni nista. A osecam da kada bi zapalila da bi mi se vrtelo u glavi i da bih imala opet onaj los osecaj jer se mnogo mnogo bolje osecam od kada ne p.usim
Probaj da dises duboko i polako na 1234udah, pa 1234 izdah. To deluje umirujuce (uradi dvadesetak puta) i nemas onaj osecaj da ti nedostaje vazduh. Pij neki caj, mozda menta nije lose resenje... Nije lose da imas osecaj da unosis nesto u organizam a da nije duvan i da ne goji.

luckystar74:
Jos uvek nisam tu sam i samnjuje se zelja, ali tu je. Najgore je sto nema posla, kod nas u firmi je uvek tako leti posle krece haos, i onda samo idemo po kancelarijama ispijamo kafe i......... Treba da ucim ali mi je koncentracija losa. ali Izdrzavam, jer znam jedna i gotoco je posle ponovo u krug...............
Evo prolazi ti i peti dan! Nadam se da si izdrzala! :) Bolje sada da se "mucis" jos 2 dana nego posle opet..stopetpaopet! :) A i cula sam da je svaki sledeci put sve teze i teze :(
Ako imas problema sa koncentracijom to je normalno !Meni je isto bilo tesko da sednem da ucim, ali nisam imala drugog izbora! Sednem i citam...ako misli pocnu da mi lutaju ..citam naglas! I tako dok ne zapamtim nesto! I eto nekim cudom mi je uspevalo!Nisam dobila bas super ocene na ispitima kako sam zelela ..ali ne mogu da se pozalim( 6 ispita u jednom roku, 7 na zalost evo sada ponovo ucim) Ali stvarno sam htela da dokazem i sebi i drugima da mogu bez cigareta! i uspela sam! Kada me bas uhvati frka tokom ucenja izadjem na terasu, napravim nes (sa puno pene po preporuci Snisa ;))))
Naravno najbolje je da izadjes da se prosetas..ako imas vremena sto ja bas i nisam imala :( Ubedi sebe da mozes! Ja sam stalno imala u glavi jednog svog brata koji nikada nije pusio! Ako moze on da uci bez cigareta..mogu i ja ;))))

Izdrzala sam kod kuce, doduse ne ucim nikako ali ako nisam diplomirala do sada diplomiracu kad tad jos jedan. Nije problem sto se tice ucenja ucila sam i sa i bez cigareta usvom zivotu, na polsu je mnogo gore, a ne mozes da odes da prosetas kada odes na pauzu odes u kafic itd.... sve ti se svodi na isto. Ono sto ja ne mogu da verujem da sam do pre dve god zabranjivala ******* u spavacoj sobi generalno smetao mi je dim, kukala sam na sve sto puse a sada ja imam porblem, kako sam se uopste o[et navukla ne mogu da verujem. Ono sto sam konacno shvatila je tyaj da ja jesam pusac i da imam taj problem jer sam uvek govorila dugo dugo skoro godinu dana ma ne pusim ja samo se ponekada ogrebem od drugih, to je samo ponekad. I sada sam rekla sebi ili ces postati pusac i nikada neces prestati i bices kao one babe koje gledas i izgledaju katastrofalno u svojim sedamdesetim sa cigareto (generalno ljudi sa mnogo pusackog staza smrde na dim iostalo uzas i gadi mi se) ili ces prestati ivise nikada neces zapaliti. Jos uvek ne mogu da kazem da sam sto posto sigurna i da nikada vise necu (tako sam rekla prvi put kada sam ostavila i trajalo je 10 god) ali trudim se pa koliko izdrzim.

Samo da se javim...juce nisam, to ne znaci da sam posrnula i posegla za cigarama. Ma jok.

Luckystar, veruj mi svakim danom ce ti biti sve lakse i lakse (zar sad ja savetujem nekoga i tesim, pre deset dana nisam mogla ni da mislim na tako nesto!!!). Pogledaj moje postove od prosle nedelje. Isti slucaj kao i ti, znaci nervozna do bola, jela ko luda sve zivo. Osecaj neke ko praznine, straaaasno. Znaci najstrasnija kriza. Izdrzi, izdrzi, izdrzi!!!!! Pokusaj da pijes sto vise vode i cajeva, izbegavaj kafu (meni kafa licno ne znaci nista).

Jao koji san, sanjala sam da pusim, i kad sam se probudila pomislila sam da sam stvarno pusila i grozno sam se osecala, ali kada sam shvatila da je to bio samo san, pao mi kamen sa srca. Uffff!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back