Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima!
pre mesec ipo dana sam odlucila da ostavim cigare zbog supruga da bih njemu pomogla da ostavi cigare.Medjutim posle 5 dana uhvatila me kriza i morala sam kupiti nesto za odvikavanje.U apoteci sam nasla tabex i mogu vam reci da je super dok sam ih pila nisam imala potrebu za cigaretama.
Medjutim,kada sam prestala sa terapijom ponovo sam imala zelju da zapalim i zelja je nadvladala.
Cula sam da se mora praviti pauza izmedu terapija.Interesuje me kada mogu ponovo da pokusam sa tabexom i zasto mora da postoji razmak izmedu dve terapije?

Cao svima!
pre mesec ipo dana sam odlucila da ostavim cigare zbog supruga da bih njemu pomogla da ostavi cigare.Medjutim posle 5 dana uhvatila me kriza i morala sam kupiti nesto za odvikavanje.U apoteci sam nasla tabex i mogu vam reci da je super dok sam ih pila nisam imala potrebu za cigaretama.
Medjutim,kada sam prestala sa terapijom ponovo sam imala zelju da zapalim i zelja je nadvladala.
Cula sam da se mora praviti pauza izmedu terapija.Interesuje me kada mogu ponovo da pokusam sa tabexom i zasto mora da postoji razmak izmedu dve terapije?[/QUO
Odluka da ostavis cigarete je super, samo napred. Licno moje iskustvo da ti prenesem da nikakve tablete, "cigarete na baterije", flasteri, nista mi nije pomoglo nekoliko puta dok sama sa sobom nisam rascistila da to stvarno hocu, moram i mogu. Ne zelim da zvucim dosadno i da se pravim pametna to si verovatno znala i sama, ali veruj mi istina je . Sada sam evo vec skoro 4 meseca nepusac i od kada sam ostavila nisu mi padale na pamet. Nemoj da zuris, polako, prvo rascisti sama sa sobom, citaj ovaj forum od pocetka i reci sama sebi:USPECU! Zelim ti mnogo srece i ako bilo sta treba vidi koliko nas je samo pisi!

Pre neki dan sam srela drugaricu iz škole...posle kraćeg razgovora, rekla mi je i da je uzgred ostavila pušenje, gotovo odmah posle donošenja uzakona o pušenju...kako je rekla nije mogla da zmisli sebe da " džupri napolju ko' poslednja..."kada sam je pitala kako?...a ona uz pomoć Zibana...sa obzirom da savete u vezi Zibana pročitala i ovde, i dobila svete od nekih baš ok. likova, ja krećem sa njim od sutra, pa ću javiti kako mi ide...
Tu smo za tebe UVEK!!! Dobrodosla!:zag::heart:

Pomisli na rak glasnih žica, ždrela, usne duplje, koje tolike cigare mogu da pokrenu. Tkivo upija dim koji sadrži otrove, koje mogu da izazovu mutaciju ćelija , drugi negativan faktor je to stalno zagrejavanje tih tkiva koje su u dodiru sa dimom. Kontroliši se, pauza između dve cigare, bude pola sata. Svako to može, ako hoće ...

Poslednja izmena:
probao sam da smanjim i uspeo sam do 3 pakle dnevno ,toliko do sad sto se kaze izdrzljivosti ,4 pakle pusim kad sam kuci ,a nedaj boze kad izadjem to ide i do 6 paklica dnevno nekad ,jednostavno neznam ....

Ako uzmemo u obzir da spavas 8 sati , ostaje ti 16 sati za pusenje i na 4 pakle to ti dodje 5 cigara na sat , a kad izadjes dodje 7 cigareta na sat.

To znaci da ti ne vadis cigaru iz usta !!!!!

Samo treba cvrst karakter i nista vise.Ja sam ostavio 1. Maja prosle godine bez ikakvih vecih problema, posle 15 godina pusenja.To je samo jedna mnooogo ruzna navika i nista vise.

Budi karakter , samo baci ta g*vna i reci necu vise !!!!

dali postoji neki ko se izlecio od ove ''navike ",ja pusim 4 pakle dnevno nekad i vise,ja ponekad mislim da treba da prestanem ali jace od mene ,jma li ko neka iskustva ili savete ?

Imas temu Nepusacki kutak malo nize od nekih 400 strana. Citaj od pocetka, mnogima je to pomoglo da, kao prvo skupe hrabrost, a onda i odluce da prestanu...ja sam jedna od njih ;)

P.S. Pusila sam 3 pakle dnevno

Poslednja izmena:
Uf ja sam pila Tabex ali ne mogu da se setim koliko mora da se pravi pauza. Pise na Tabexu, a ako si bacila pitaj u apoteci. Nego problem sto si ponovo propusila je psiholoski problem. Tabex ti pomaze samo da prebrodis nikotinsku krizu koja inace traje par dana, a tek posle tog ide prava borba i tu nista ne moze da ti pomogne osim sebe same. Ja sam ostavila uz Tabex i evo proslo je 10 meseci i preporucujem ga svima koji imaju problem da krenu jer bukvalno sa njim nemas nikakve nikotinske krize, a bezbedan je u odnosu na Zyban, a i jeftiniji. A posle tu smo ti mi da ti pomognemo da savladas krizez:lol:

Budi uporan i istrajan u svojoj odluci. To sam i ranije napisala. Ponavljam, bez ikakve namere da se pravim pametna ali pricam iz licnog iskustva. Pusila sam 18 god. 1,5 do 2 paklice dnevno. Dosla u Ameriku gde je kao sto znate svuda zabranjeno pusenje u javnim prostorijama. Koristila sam svaki slobodan trenutak i kao poslednji klosar stajala na ulici, zimi se smrzavala samo zbog cigarete. Tako punih 6 godina. A da ne pricam kako su ovde cigarete skupe, haos. Pokusavala sam nekoliko puta bezuspesno da ostavim, to znaju mnogi ovde na forumu, uz flastere, cigarete na baterije, i svakojake stvari. Nista nije pomoglo dok mi jednoga dana nije nesto puklo u glavi i usput imala zdravstvenih problema, PROUZROKOVANIH DUVANOM. To se verovatno sve poklopilo i ja sam jednostavno rekla sebi: Dosta! Evo vec cetvrti msec sam bez njih, redovno sam i dalje na ovom forumu, jer ne bih zelela da se drugima dogodi kao meni. Budite istrajni, ne odustajte, nikada nije kasno! Tu sam u svako doba za vas!

Vec dva meseca se borim sa cigarama, cas pusim cas ne, u januaru sam popusila ukupno 3 paklice, izdrzim nedelju dana i onda za vikend izadjem i uz alkohol dobijem jaku zelju da zapalim cigaru i onda kupim paklicu pusim to vece i posle toga opet ne pusim i tako sve od nove godine. Imam jaku zelju da ostatak zivota provedem bez tog sranja ali mislim da je jace od mene, ne mogu da se izborim sa tim. Da li moze neko da napise sta je radio kad je osetio zelju da zapali cigaru, kako se je odvracao od cigara?! Inace jedem jako puno kad ne pusim ali to nije bitno samo bih da zivim zdrav zivot kao nekada.
Trenutno sam sama u stanu, bez cigara, otvorila sam limenku piva i pijem pokusavam da se naviknem na alkohol bez cigara, ako u medjuvremenu ne obolim od alkoholizma :)))))))) salim se, a ujutru cu probati i kafu bez cigareta. :D

dali postoji neki ko se izlecio od ove ''navike ",ja pusim 4 pakle dnevno nekad i vise,ja ponekad mislim da treba da prestanem ali jace od mene ,jma li ko neka iskustva ili savete ?
Ima nas mnogo!:)
Tu smo za tebe ako ti treba bilo kakva podrska, savet ili neko kome zelis da se pohvalis ili da se zalis.
Citaj temu polako od prve strane i volja ce ti biti sve jaca, nacices mnogo korisnih saveta, a uporedo smo i mi tu (mnogo nas) koji zelimo da ti pomognemo.

Neuspeh nije problem. Padali smo skoro svi, pa smo ipak ustali, uspeli, pomazemo drugima, a ujedno i sebe podsecamo zasto smo ovde i da treba da ostanemo nepusaci. Neuspeh je ono sto ne postoji, proslost. Nikakav razlog to nije za malodusnost.

Ovde ces naci sve osim osude!
Dobrodosao!:zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back