Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
. Dakle, ako ništa drugo, uzmeš cigaretu kad god osetiš potrebu,
. Verovali ili ne, ne pušim već dve godine bez ikakvih problema, ostavila sam samo sebi jutarnje pućkanje dve cigarete uz kafu i to je sve. Čak mi to prođe u planiranju dana, tako da se i ne sećam da sam zapalila.

Često ne zapalim ni te dve, ali garantujem da će se svakome ko pućka neko kraće vreme smučiti cigarete. .

Ovo prvo boldovano znachi da osechash fizichku zavisnost, kao i svaki pushach, jer nikotin JE DROGA. Zvanichno, jachi od heroina. To shto je legalan samo znachi da drzzave nisu spremne da se odreknu ogromnih zarada.

Drugo boldovano: kako trvdish da ne pushish ako palish cigarete? Ti ih zapalish i unosish nikotin u sebe. To se zove PUSHENJE.

Zavaravenje je sledeche boldovano: ti zaboravish da si zapalila. To shto zaboravish, ne znachi da se nije desilo.

I za kraj onaj deo koji mi je lichno zasmetao i ako su ti namere dobre nemoj nikada nikome garantovati da che prestati da pushi tako shto pushi, jer taj tvoj metod ne funkcionishe ni kod tebe.
Ti vech dve godine tako pushish i josh ti se nisu smuchile cigarete. Dve godine nije neko krache vreme.

Shto se mene tiche, budi ti sve u pravu. Nije mi namera da se sa tobom raspravljam. Ali razmisli ti o ovome: ja vishe ne pushim a ti pushish i dalje.
Ako zzelish da chujesh kako, jer vidim da zzelish da ne pushish, mogu ti pomochi. Moj savet tebi je da ili pushish ili ne pushish. Ovo shto radish je najstrashnije maltretiranje organizma i jachanje i fizichke i psihichke zavisnosti.

|I molim te da druge ne nagovarash da puchkaju. Jer je to po one koji zaista zzele prestati pogubno.

Poslednja izmena:
Ovo prvo boldovano znachi da osechash fizichku zavisnost, kao i svaki pushach, jer nikotin JE DROGA. Zvanichno, jachi od heroina. To shto je legalan samo znachi da drzzave nisu spremne da se odreknu ogromnih zarada.

Drugo boldovano: kako trvdish da ne pushish ako palish cigarete? Ti ih zapalish i unosish nikotin u sebe. To se zove PUSHENJE.

Zavaravenje je sledeche boldovano: ti zaboravish da si zapalila. To shto zaboravish, ne znachi da se nije desilo.

I za kraj onaj deo koji mi je lichno zasmetao i ako su ti namere dobre nemoj nikada nikome garantovati da che prestati da pushi tako shto pushi, jer taj tvoj metod ne funkcionishe ni kod tebe.
Ti vech dve godine tako pushish i josh ti se nisu smuchile cigarete. Dve godine nije neko krache vreme.

Shto se mene tiche, budi ti sve u pravu. Nije mi namera da se sa tobom raspravljam. Ali razmisli ti o ovome: ja vishe ne pushim a ti pushish i dalje.
Ako zzelish da chujesh kako, jer vidim da zzelish da ne pushish, mogu ti pomochi. Moj savet tebi je da ili pushish ili ne pushish. Ovo shto radish je najstrashnije maltretiranje organizma i jachanje i fizichke i psihichke zavisnosti.

|I molim te da druge ne nagovarash da puchkaju. Jer je to po one koji zaista zzele prestati pogubno.

Ok. Ja sam pušač, a vi nemojte to biti, jer više volim vas nego sebe.

Ma pusi ti slobodno. Nis ti pusac, u pravu si. Nije zavisnost 700 dana morati svaki ili skoro svaki dan zapaliti.

Samo nemoj drugima da dajes laznu nadu sa savetima koji ocigldeno nisu cak ni funkcionalni.

A i ako svi prestanu ko ce da puni budzet preko poreza i akciza?:think:

Ma kakvi! Niko ne nedostaje, svi na broju.
Devojke (i po neki decko), zarazile ste me. Svakoga dana ja navratim da vidim sta ima!
A nije mi nuzda. Ostavila sam ta ***** jos pre tri godine.
Nemam ni krize niti bilo sta. Ali valjda volim da potvrdim da su moje muke prosle:zurka:.
I volim, verujte mi da nije foliranje, da vidim da jos neko pobedjuje:ok:

Pa naravno, dosta nas svraca redovno ovde, da vidi sta ima i da pomognemo ako moze, a nemamo krize niti nam je nuzda. :D Tu sam svaki dan i kad ne pisem nista.

Meni je ova tema pomogla mnogo iako sam samo citala, a nisam pisala ovde.

Ima mnogo ljudi koji krisom citaju temu, ili su citali pa nam se pridruzili. Sve sto pisemo, pisemo i zbog njih :D

Srecna sam kad god vidim da imamo novog clana ovde i stvarno se trudim da podrzim i pomognem koliko mogu:super:

I ti si nama draga i bilo bi super da prevazidjesh i te dve cigarete. Ja te iskreno podrzzavam u tome ako budesh reshila, a verovatno jesi vech reshila, pa evo te ovde s nama.

Pochni da chitash temu od pochetka, mnogo je sjajnih i korisnih postova napisano...
Drzzim fige!

NDre, bash sam se pitala kako gurash, super se drzzish a nadam se i (ipak) uchish! :vatromet:

Pa, trenutno jako dobro. Taj plan sa herbaletom mi je lepo legao.

Neke, nikotinom prouzrokovane krize nisam ni imao, nego mi se ponekad javljala iluzija da cigara zna da legne i da ima dobar ukus. Ja sam tad i govorio u sebi, da to samo navika prica, da hebeni dim nema ukus i da moze stvarati samo los osecaj, da "dobar osecaj" dolazi samo zbog trenutnog fiksa koji je i sam prouzrokovan fiksom.
E, onda sam pop*zdeo sam na sebe i kupio to sto sam kupio. Bitno mi je bilo samo da izgledaju kao druge cigarete i da smrde sto vise moguce (razlika izmedju smrada "normalne" trave i duvana koji je industrijski prilagodjen na "prihvatljiv nivo" je ogromna), i dokazao sam sebi koji sam nepoverljivi moron (a jesam po prirodi sumnjicav i tezim da nikome ne verujem).
Sa ucenjem cu sad da spartam dalje.

Sad sam poceo jos vise da analiziram pusace na ulici. Pre mesec-dva dana (dok sam pusio, i dok sam se spremao da prestanem) sam poceo bas da obracam paznju na njihove karakteristicne bore, nacin/zvuk disanja (jedan kondukter je bio bas gadan). Sad jos gledam i ten, kako i da li kaslju, kad pale da li oni i primecuju i znaju zasto pale i tako neke stvarcice, kojima pridodajem ogromne negativne poene.

Sada samo zelja, autosugestija i pamet da odrade svoje.

EDIT: Naravno ne tvrdim da je gore izlozena metoda efikasna, i stoga niko ne treba da je uzme zdravo za gotovo. Svako treba da krene od sebe, da vidi gde koci, sta je uzrok problema i kako se otklanja. Ako treba nacrtajte.

Poslednja izmena:
Vendika, svaka chast! Tvoji postovi prosto odishu srechom i poletom ovih dana :ok:

NDre, bash sam se pitala kako gurash, super se drzzish a nadam se i (ipak) uchish! :vatromet:

Hvala pipi, i jeste tako! Presrecna sam sto se polako resavam tog djubreta ( kada kazem polako mislim da sam tek na pocetku, jer 5 dana je stvarno neki mali pomak )!
NDre, nastavi tako, svi smo uz tebe! :zag:

Hvala svima na podrsci, svima Vam zelim puno uspeha.

Onog trenutka kad se u glavi iskristalise da je samovoljno trovanje lose (da ste svakim danom sve blizi tezim posledicama pusenja - npr pojacana maljavost kod zena), bacanje para i da je sve samo dobro promisljenja, godinama marketingom hranjena iluzija, da Vase probleme nece niko resiti osim Vas samih, i da ce sutra biti samo teze resavanje a ne lakse, na konju ste.

Setite se samo akcionih heroja koji nisu maco bez cigareta, setite se odakle laz da cigara ide posle sexa, kolilko stari filmovi nisu prolazili bez gustog dima, kako je drustvo namerno formirano da ima visoko misljenje o pusenju, da lekovi koji sluze za skidanje sa nikotina sadrze nikotin etc!
Da li ste i vi pion mass marketinga? Mislim da je odgovor kod vecine iskreno ne. Jedinka ipak nije upravljiva kao masa.

mislim da je vecina pusaca prosla kroz ovakvu fazu
to je faza poricanja zavisnosti

ja sam puckala, isto kao i ti, samo sto je to kod mene mnogo krace trajalo... i busala sam se u grudi kako ja mogu ostaviti cigaretu kada god hocu i kako je najbolje ici tako postupno
i to mi nije pomoglo

bivsi pusac se postaje tek kada se prestane unositi nikotin u potpunosti... kada izdrzis da ne zapalis nijednu
i to je borba i to nije lako... krize su jake, i pucaju kada se najmanje nadas... ali, zato ova tema resava brojne nedoumice
procitaj unazad... obrati paznju na postove koje pise Pipi... ona je objasnila najcesce probleme koje ima apstinent... da se ne uvriejde ostali sa teme, posto svi pisu bas divne i korisne savjete, ali, Pipi je to objedinila
posebno je vazno da uvidis mehanizam kojim funkcionise zavisnost od nikotima... to ce ti biti jasno kada naidjes na postove u kojima se govori o maskiranju realne potrebe organizma tom laznom potrebom za nikotinom

da bi u potpunosti ostavila duvan, prvo je potrebno da to pozelis
tek kada samoj sebi priznas da ne prihvatas vise postojanje cigareta u svom zivotu, onda pocinejs sa odvikavanjem

Moram da se pojadam . Plasim se da sam poceo da pusim . :neutral:

Elem da objasnim . Inace sam bio ( sam i dalje) veliki protivnik za pusenje, mrzim kad neko pusi u mojoj okolini, mrzi duvanski dim, i obicno mi je muka od istog . Medjutim, tinejdzerski, eto, bude neka zurka i ja iz zezanja zapalim cigaru . Svestan sam da to nije zezanje, da je deo mene zeleo da proba i sve, i tako je to bilo, od zurke do zurke jedna cigara . Medjutim uhvatio sam sebe zadnja 3 dana, uzastopce uvece se iskradem, uzmem kevi cigaru i u svojoj sobi je ispusim . Sada me to zabrinjava i ne zelim da pusim .

Isto tako moram da opisem osecaj, koji me .... zabrinjava . Kada zapalim cigaru vec posle dva dima osecam ubrzani puls i to ritmicki 1,2,3 pauza . Isto tako osecam da se tresim, najvise ruke . I neki osecaj u glavi , cudan :confused: Pomalo mucninu .

Koliko je ovo normalno i sta da radim ? :neutral:

Isto tako moram da opisem osecaj, koji me .... zabrinjava . Kada zapalim cigaru vec posle dva dima osecam ubrzani puls i to ritmicki 1,2,3 pauza . Isto tako osecam da se tresim, najvise ruke . I neki osecaj u glavi , cudan :confused: Pomalo mucninu .

sasvim je to normalno
cigarete su grozne i treba podosta vremena da se covek
i covekov organizam :mrgreen: naviknu na njih

prestani
eto to da radis :D
veruj mi.. posle vise od dvadeset godina pusackog iskustva
odgovorno tvrdim
prestani odma'
sa cigaretom ti zivot
nikada nece biti bolji
zbog cigarete

:D

Vendika & N Dre & ostali => bravo mi :D

danas mi je.. 9. dan
drmao me pms sad za vikend
krizirala malkice
a jela kao ala

Moram da se pojadam . Plasim se da sam poceo da pusim . :neutral:

Elem da objasnim . Inace sam bio ( sam i dalje) veliki protivnik za pusenje, mrzim kad neko pusi u mojoj okolini, mrzi duvanski dim, i obicno mi je muka od istog . Medjutim, tinejdzerski, eto, bude neka zurka i ja iz zezanja zapalim cigaru . Svestan sam da to nije zezanje, da je deo mene zeleo da proba i sve, i tako je to bilo, od zurke do zurke jedna cigara . Medjutim uhvatio sam sebe zadnja 3 dana, uzastopce uvece se iskradem, uzmem kevi cigaru i u svojoj sobi je ispusim . Sada me to zabrinjava i ne zelim da pusim .

Cim krades cigare poceo si da pusis, nazalost :( I ja sam tako bezveze probala, i nastavila sledecih 18 godina.

A taj osecaj, nasem organizmu je tesko da se navikne na unosenje otrova, a nikotin je i vestacka stimulacija, zbog toga je ubrzan rad srca.

Sta da radis?...Prestani i to odmah:rtfm:, dok nije uzelo maha i nemoj ici linijom, samo jos malo, mogu da prestanem kad hocu...jer neces moci

Cigarete su super!

Ovakvi ljudi mi nisu iz prve jasni, pa bih molio da odgovore na ovaj post.

-Jel Vama dosadno u zivotu, pa trazite sva moguca mesta da smetate, spotaknete drugog ili da se odmah ubacite u centar price?
-Da li se ovako tesite?
-Da li u stvari ovako krecete da trazite pomoc?
-Ili je ovo bio sarkazam koji ja ovaj put nisam video. (posto ne znam autora, a sam po sebi tekst nije sarkastican)

Ovakvi ljudi mi nisu iz prve jasni, pa bih molio da odgovore na ovaj post.

-Jel Vama dosadno u zivotu, pa trazite sva moguca mesta da smetate, spotaknete drugog ili da se odmah ubacite u centar price?
-Da li se ovako tesite?
-Da li u stvari ovako krecete da trazite pomoc?
-Ili je ovo bio sarkazam koji ja ovaj put nisam video. (posto ne znam autora, a sam po sebi tekst nije sarkastican)

pusti ga
ima 16 godinica
nije to jos uobliceno,
nit' izraslo
a hormoni tresu
:D

Nisam pogledao koliko godina ima, ali to je zato sto ovakvih ispada ima iz svih generacija i dosta su cesti, samo moderatori odreaguju pa se ne vidi. Kazem da su cesti jer sam prelistao skoro sve domace diskusije vezane za ovu temu.

A bez obzira, ako da iskren odgovor na moje pitanje, onda mozda mozemo da mu ukazemo gde gresi. Sanse za to su jako male, jer nece hteti da vidi svoju gresku. No, sanse ipak postoje.

Inace taman, sam juce listao neke slajdove nekog primariusa sa med. fakulteta. Imam ih kuci na laptopu odavno, ali nikad ih nisam ni pogledao. Evo jednog og zakljucaka:
Pusenje u pubertetskim i pred pubertetskim godinama utice na rast polnog organa muskaraca! So think about it, sta je tu tacno super?

Zdravo drugari!!!

ja dosla sa mora pa da vidim sta ima nova. Vidim da ima nekih novih, nekih starih i da nam se Vendika vratila. Dobrodosla!!!

Nego da se pohvalim da je na moru sve proslo odlicno. Najvise sam se bojala mora, posto vecina u drustva pusi i nekako sam cigare najvise vezivala za more, narocito uvece ali izgleda da sam stvarno uspela da se otarasim ovog zla. Ne pusim vec pet meseci ali tek sada se osecam stvarno slobodno.

Zdravo drugari!!!

ja dosla sa mora pa da vidim sta ima nova. Vidim da ima nekih novih, nekih starih i da nam se Vendika vratila. Dobrodosla!!!

Nego da se pohvalim da je na moru sve proslo odlicno. Najvise sam se bojala mora, posto vecina u drustva pusi i nekako sam cigare najvise vezivala za more, narocito uvece ali izgleda da sam stvarno uspela da se otarasim ovog zla. Ne pusim vec pet meseci ali tek sada se osecam stvarno slobodno.

:klap::zurka:
bravooooooooo

ja sam novi :D

Zdravo drugari!!!

:super::worth::bye::zag::cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back