Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala svima, evo me opet, grrrrrrr, sada mi je vec smesno, toliko sam popila tesnosti, caja, vode i raznorazne tekucine, da izgledam kao burence. Ovde u Americi nemam sa kim da popricam o mojim krizama zato sto me niko ne bi shvatio. Cigarete su ovde jako skupe, kampanje su svuda protiv pusenja a ja sam crna ovca. Samo gledam oni su u pravu, ovde babe od 80 god. trce bolje od mene, svi su vitalni i svi idu u teretanu.
Ajdemo ljudi, ne dajmo se, vezbanje, zdrava ishrana, i najvaznije BEZ CIGARETA!!! Sve vas pozdravljam!

Mushkarci nepushachi su potentniji od pushacha. Pa ti vidi.

Pa, tako kazu. Videcemo (nadam se).

Pokusacu da u'vatim nocas neku padajucu zvezdu iz jata Perseida i da pozelim zelju...

EDIT: Cini mi se da ovaj put kasnim sa reakcijama na to sto ne pusim. Najozbiljnija kriza je bila tek sinoc, od juce bas cesto imam sta da ispljunem i vidim da ponekad ima nekih malih braon tackica (izgleda da organizam vrsi veliko raspremanje). Dodatno, tek sad me malo boli grlo. Kad sam prvi put ostavljao, tada sam posle par dana bas kasljao i imao sam jace bolove u grlu nego sad.

Poslednja izmena:
E, jel probao neko te biljne cigarete? Honeyrose se zovu valjda?

Pitam jer ne ucim nista, kod tih "dosadnih" aktivnosti mi je najveca zelja da zapalim po koju. Stvarno bih se radije borio sa psihom od oktobra kao sto mi je i bio prvobitan plan.

Ne znam za biljne cigarete ali ja sam kupila jos pre par meseci neke "elektronske cigarete". Imaju punjac i traju kada se napune po nekoliko dana. Na vrhu je slicno kao zar cigarete ( mislim tako svetli ), ali nema naravno pepela i kada "pusis" izbacujes dim. Kao pravi dim ali to je u stvvari neka vrsta vodene pare. Nema nikakvih stetnoh sastojaka potpuno je prirodno, i pomaze ti upravo oko toga kada si u fazonu: "jao ne znam sta cu sa rukama a pijem kafu" npr.
Kako ide? Nemoj da odlazes, i cekas taj oktobar, to sam ja uradila par puta i nije uspelo. Odlaganje je najgore! Ako si vec sada poceo nastavi!:super:

Pitam jer ne ucim nista, kod tih "dosadnih" aktivnosti mi je najveca zelja da zapalim po koju. Stvarno bih se radije borio sa psihom od oktobra kao sto mi je i bio prvobitan plan.

!!!
m1604.gif

Pozdrav svima .............evo 5 meseci dishem chistim plucima..........ne odustajte od svoje namere da batalite duvan.........samo chvrsto napred

Nastojimo, hvala :cmok2:

Ja sam probala. Bacash pare ali mogu da ti pomognu da uvidish do koje mere je besmisleno paliti smotuljak lishcha i drzzati u ustima da smrdi i dimi.
Ako ti treba distrakcija protiv uchenja, probaj da radish sklekove u serijama u pauzama.
Pa chesh ili smrshati ili polozziti ispite a mozzda i jedno i drugo. :D

Ja sam probala. Bacash pare ali mogu da ti pomognu da uvidish do koje mere je besmisleno paliti smotuljak lishcha i drzzati u ustima da smrdi i dimi.

This! this is it!
Kad mi ide voda na usta zato sto imam nerealnu sliku o cigaretama u glavi, hocu da uzmem najgoru i najsmrdljiviju cigaretu koja postoji i da se ugusim od nje (samo da ne stvaraju fizicku zavisnost).
Inace nasao sam Herbalete u nekoj prodavnici zdrave hrane, e koje je to zlo. Pruza, po meni, mnogo bolji uvid koliko sve cigarete stvaraju lazan osecaj uzivanja.
A i ove tradicionalne cigare su takve (samo sto su tretirane razlicitim procesima da ubiju taj zestoki smrad i pojacaju zavisnost).
Jos samo da nadjem kutiju tih Honeyrose. Ne znam kome da verujem vise Englezima ili Hrvatima. Sreca pa mi ne pravimo komercijalni duvan koji ne stvara zavisnost.

Ndre, mozzesh da uvijesh i list fikusa u papir, sti ti je to djavo.
Ja ti ne bih preporuchila da to radish, nemash potrebe, ti si proshao najgoru fazu. Nemoj sada opet sebe navikavati da palish neshto i trpash u sta, jer od toga ti je samo dva koraka do prave cigarete.

Nemoj ichi linijom manjeg otpora. Ne postoji "ZDRAVA" zamena za cigaretu.

Kupi ti u zdravoj hrani kilogram pirinchanih pahuljica. Pa grickaj jednu po jednu do mile volje, nechesh se ugojiti, a ako imash vremena da seckash sitno voche i povrche, to je josh bolje. Pa grickaj dok uchish.

Ne treba ti nishta zapaljivo u ustima. Ako si ovisnik od samog rituala paljenja, probaj sa mirishljavim shtapichima, nekima je to radilo posao.

Pushenje bilo kakvih, pa i biljnih cigareta je u tvom sluchaju ogroman korak NAZAD.

Ja ne kazem da nisu stetne, i znam da nisu zdrave. Rak i ostale bolestine nisu prouzrokovane nikotinom, vec katranom i ostalim stetnim hemikalijama.
Ali evo posle jutros pola popusene herbalete, ne da mi ne ide voda na usta, vec mi se povraca od cigareta i plasim se da zapalim. Ako mozak "nauci" da je to tako posle svake cigarete, mislim da sam onda na dobrom putu. A otisao sam jutros da kupim "standardne" pljuge, i ipak to nisam uradio. Mada sam se vozao na biciklu od sest ujutru do nekih pola deset.
Ovakva metoda nije za svakoga, vrlo verovatno valja samo za jako, jako mali procenat ljudi. Tek ce se videti kom taboru ja pripadam. Po meni, to sto sam prvo presao preko tezeg dela fizicke zavisnosti, bi trebal dodatno da pomogne. (autosugestija je cudo)

Pa ajd, drzzim ti fige
ali ipak mislim da i dalje podhranjujesh svoju zavisnost i da ne zzelish da pustish tako shto se igrash vatrom...opet, nismo svi isti, zzelim ti da uspesh.

Moja poenta je u tome shto ti malo-malo idesh do trafike da ih kupish...a onda ih zaista kupish, makar u apoteci i tako neko vreme i brzo zakljuchish da to nije to i onda postoji VELIKA opasnost da zakljuchish da su prave mnogo bolje :confused:
Been there, done that
Dont smoke, fly

N Dre, Pipi je potpuno u pravu. Ja sam ti pisala o elektronskim cigaretama i objasnila po kom principu funkcionisu. Cena im je oko 58$. I jos jednom ponavljam to je vodena para nema nikakvih stetnih materija. Ali kada si izgurao do sada pokusavaj i dalje, pa ne treba ti to. To je samo navika "ne znam sta cu sa rukama". Evo ja tu cigaretu imam vec mesecima, o kada sam prvi put odlucila da prekinem sa duvanom i mogu ti reci da sam dzabe bacila novac. Nisam je za sve ovo vreme iskoristila svega nekoliko puta i to po par dimova. Vise sam je vrtela po rukama! Izdrzi svi smo uz tebe!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back