Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
N Dre, Pipi je potpuno u pravu. Ja sam ti pisala o elektronskim cigaretama i objasnila po kom principu funkcionisu. Cena im je oko 58$. I jos jednom ponavljam to je vodena para nema nikakvih stetnih materija. Ali kada si izgurao do sada pokusavaj i dalje, pa ne treba ti to. To je samo navika "ne znam sta cu sa rukama". Evo ja tu cigaretu imam vec mesecima, o kada sam prvi put odlucila da prekinem sa duvanom i mogu ti reci da sam dzabe bacila novac. Nisam je za sve ovo vreme iskoristila svega nekoliko puta i to po par dimova. Vise sam je vrtela po rukama! Izdrzi svi smo uz tebe!

ja sam jednom sanjala da sam pusila tu elektronsku cigaretu,a cak ni ne znam kako izgleda

inace 6 nedelja
dobro je samo ukucani kazu da sam malo prolupala
pozz svima

Ja sam posle dugogodišnjeg puš. staža (2 kut.dnevno), ostavila tako što sam počela da pućkam. Dakle, ako ništa drugo, uzmeš cigaretu kad god osetiš potrebu, ali budeš karakter i ne uvlačiš dim u pluća.

S obzirom da ti bude gorko u ustima, sve manje želiš da zapališ, ili dođeš do pola i ugasiš. Verovali ili ne, ne pušim već dve godine bez ikakvih problema, ostavila sam samo sebi jutarnje pućkanje dve cigarete uz kafu i to je sve. Čak mi to prođe u planiranju dana, tako da se i ne sećam da sam zapalila.

Ja sam posle dugogodišnjeg puš. staža (2 kut.dnevno), ostavila tako što sam počela da pućkam. Dakle, ako ništa drugo, uzmeš cigaretu kad god osetiš potrebu, ali budeš karakter i ne uvlačiš dim u pluća.

S obzirom da ti bude gorko u ustima, sve manje želiš da zapališ, ili dođeš do pola i ugasiš. Verovali ili ne, ne pušim već dve godine bez ikakvih problema, ostavila sam samo sebi jutarnje pućkanje dve cigarete uz kafu i to je sve. Čak mi to prođe u planiranju dana, tako da se i ne sećam da sam zapalila.

Drago mi je da si ti tako ostavila duvan, medjutim to je mac sa dve ostrice, bar za mene. Znam da bih verovatno popusila jtu jednu cigaretu uz kafu jujutru i posle trazila opet da se nesto dogodi da bih zapalila i drugu, trecu, itd. Ne kazem da je to pogresan metod, kod tebe je uspelo, ali za sebe sigurno znam da bih se vratila na staro.
Pozdrav! :klap:

Izvini, ali ti nisi ostavila duvan. I dalje si pushach i to na redovnoj bazi. To shto puchkash nije nishta manje shtetno, unosish nikotin u telo preko sluzokozze usta i plus se zavaravash da nisi pushach. Osim ako ne smatrash da je rak usne shupljine zdraviji od raka plucha :D

Batali i te dve jutarnje, vidish da mozzesh. Ovaj nachin pushenja koji ti praktikujesh je najshtetniji jer odrzzava fizichku zavisnost i jacha psihichku.
Kako zashto ima u temi, da ne ponavljam sad sve.

Znachi nikome ne preporuchujem da zaboravi da je zapalio i da se na taj nachin zavarava da je nepushach. :(

Izvini, ali ti nisi ostavila duvan. I dalje si pushach i to na redovnoj bazi. To shto puchkash nije nishta manje shtetno, unosish nikotin u telo preko sluzokozze usta i plus se zavaravash da nisi pushach. Osim ako ne smatrash da je rak usne shupljine zdraviji od raka plucha :D

Batali i te dve jutarnje, vidish da mozzesh. Ovaj nachin pushenja koji ti praktikujesh je najshtetniji jer odrzzava fizichku zavisnost i jacha psihichku.
Kako zashto ima u temi, da ne ponavljam sad sve.

Znachi nikome ne preporuchujem da zaboravi da je zapalio i da se na taj nachin zavarava da je nepushach. :(

Često ne zapalim ni te dve, ali garantujem da će se svakome ko pućka neko kraće vreme smučiti cigarete. Ipak, nije isto dve kutije i dve cigarete i da to traje već dve godine. Drugo, nemaš vremena za rak, pošto ti se smuči vrlo brzo.

Poslednja izmena:
Drago mi je da si ti tako ostavila duvan, medjutim to je mac sa dve ostrice, bar za mene. Znam da bih verovatno popusila jtu jednu cigaretu uz kafu jujutru i posle trazila opet da se nesto dogodi da bih zapalila i drugu, trecu, itd. Ne kazem da je to pogresan metod, kod tebe je uspelo, ali za sebe sigurno znam da bih se vratila na staro.
Pozdrav! :klap:

Stvar je u tome da se za početak uopšte ne suzdržavaš, već pućkaš, a pošto je gorko, sve manje ti se puši. Jedino što moraš je da ne uvlačiš dim u pluća, a ostalo će samo od sebe, jer zaista imaš grozan ukus u ustima. Što se tiče raka usne duplje, nemaš vremena da ga dobiješ, jer ćeš pre najpre smanjiti, a zatim ostaviti duvan.

Taisa, nazzalost to je sve samo samozavaravanje.
Nije nikakav uspeh, moram ti rechi iako verovatno zvuchi surovo i ko zna kako josh.
Ti i dalje pushish, i dalje si pushash. I to onaj kji misli da to nije.

Ako si uspela da se svedesh na dve cigarete dnevno, mozzesh da uchinish i sledechi korak i da prestanesh da pushish. Dve godine je predugo. To bi bilo sjajno i onda bi zaista mogla da uzzivash u zzivotu nepushacha.

I josh da ti kazzem da nije dobro preporuchivati ljudima koji zzele da prestanu da pushe da puchkaju. Jer i puchkanje je pushenje. :confused:

Taisa, nazzalost to je sve samo samozavaravanje.
Nije nikakav uspeh, moram ti rechi iako verovatno zvuchi surovo i ko zna kako josh.
Ti i dalje pushish, i dalje si pushash. I to onaj kji misli da to nije.

Ako si uspela da se svedesh na dve cigarete dnevno, mozzesh da uchinish i sledechi korak i da prestanesh da pushish. Dve godine je predugo. To bi bilo sjajno i onda bi zaista mogla da uzzivash u zzivotu nepushacha.

I josh da ti kazzem da nije dobro preporuchivati ljudima koji zzele da prestanu da pushe da puchkaju. Jer i puchkanje je pushenje. :confused:

Hvala na upozorenju, ali moje namere su dobre. Ti si očigledno nepušač pa ti mnoge stvari nisu jasne, a i nepoverljiva si, brate. Ako ti kažem da ne pušim to je tako, jer dug je dan, a ja o cigaretama i ne razmišljam. Tebi je mnogo dve cigarete, a meni je to smešno, i to one tanke, recimo posmatram nokte dok pijem kafu i to jedinu u toku dana.

Mislim da je bolje da su svesni da u svakom trenutku mogu da zapale, nego da se muče, misle na to ceo dan i sl.
Da se razumemo, to što pričaš može da se primeni možda na drogu, sa kojom se hvala Bogu nikada nisam upoznala.
Ako ti nije jasno da su sva sredstva protiv pušenja po principu da ti ogade cigarete, reći ću ti ovo je jedno od njih.
Ko može, naravno da je bolje da podvuče crtu i nikada više ne zapali.
Mislim da smo sve rekle, neka bude da si u pravu. :bye:

Hvala na upozorenju, ali moje namere su dobre. Ti si očigledno nepušač pa ti mnoge stvari nisu jasne, a i nepoverljiva si, brate. Ako ti kažem da ne pušim to je tako, jer dug je dan, a ja o cigaretama i ne razmišljam. Tebi je mnogo dve cigarete, a meni je to smešno, i to one tanke, recimo posmatram nokte dok pijem kafu i to jedinu u toku dana.

Mislim da je bolje da su svesni da u svakom trenutku mogu da zapale, nego da se muče, misle na to ceo dan i sl.
Da se razumemo, to što pričaš može da se primeni možda na drogu, sa kojom se hvala Bogu nikada nisam upoznala.
Ako ti nije jasno da su sva sredstva protiv pušenja po principu da ti ogade cigarete, reći ću ti ovo je jedno od njih.
Ko može, naravno da je bolje da podvuče crtu i nikada više ne zapali.
Mislim da smo sve rekle, neka bude da si u pravu. :bye:

Za boldovano :zcepanje:

E sad.....
Namere su ti dobre, ali ne pomazes. Ni sebi, ni drugima

Najveci problem kod prestanka pusenja je taj da se resimo zavisnosti.
Fizicke i psihicke.
Svako plaljenje cigarete odrzava fizicku zavisnost, makar bila jedna dnevno i makar je samo upalila.
Ritual jutarnje kafe odrzava psihicku zavisnost kao i bilo koji ritual uz koji ide pusenje. Mozes da ne pusis uopste, ali da i dalje budes psihicki zavisnik.
tako da, jednostavno nisi u pravu.
Jedna ili pet, ili dve kutije...isto je. Zvala sebe pusacem ili ne, ti si zavisnik od nikotina i dalje.

Duvan se i pusi i zvace, a nekada se i usmrkavao
Pusac, zvakac ili smrkac...svejedno je. Sve je to zavisnost. I to velika.
zato gledaj da izbacis i te dve :)

Bivsi pusac je govorio. Haug!

Poslednja izmena:
Danas 4-ti dan bez cigarete! Bila sam na plazi, okean je predivno mirisao, vazduh cist i oko mene nasi prijatelji koji su pusili. Ja sam mislila da ce mi danas ( posto mi je prvi dan da izlazim sa prijateljima od kada ne pusim ) biti veoma tesko, medjutim nije. Niko me nije ponudio cigaretom, kafu sam pila i uzivala. CUJEMO SE KASNIJE, POZDRAV SVIMA!

Danas 4-ti dan bez cigarete! Bila sam na plazi, okean je predivno mirisao, vazduh cist i oko mene nasi prijatelji koji su pusili. Ja sam mislila da ce mi danas ( posto mi je prvi dan da izlazim sa prijateljima od kada ne pusim ) biti veoma tesko, medjutim nije. Niko me nije ponudio cigaretom, kafu sam pila i uzivala. CUJEMO SE KASNIJE, POZDRAV SVIMA!

Bravo :klap:

Samo tako nastavi i razmisljaj pozitivno:D

Nije smotuljak smrdljive kancerogene trave jaci od tebe :zag:

Za boldovano :zcepanje:

E sad.....
Namere su ti dobre, ali ne pomazes. Ni sebi, ni drugima

Najveci problem kod prestanka pusenja je taj da se resimo zavisnosti.
Fizicke i psihicke.
Svako plaljenje cigarete odrzava fizicku zavisnost, makar bila jedna dnevno i makar je samo upalila.
Ritual jutarnje kafe odrzava psihicku zavisnost kao i bilo koji ritual uz koji ide pusenje. Mozes da ne pusis uopste, ali da i dalje budes psihicki zavisnik.
tako da, jednostavno nisi u pravu.
Jedna ili pet, ili dve kutije...isto je. Zvala sebe pusacem ili ne, ti si zavisnik od nikotina i dalje.

Duvan se i pusi i zvace, a nekada se i usmrkavao
Pusac, zvakac ili smrkac...svejedno je. Sve je to zavisnost. I to velika.
zato gledaj da izbacis i te dve :)

Bivsi pusac je govorio. Haug!

Dušo ja sam dovoljno odrasla da ne moram nikoga da zavaravam. Smatram da sam postala apsolutni nepušač, a vaše je da smatrate šta god hoćete.
Posle 20 godina aktivnog pušenja nisam imala ama baš nikakvu krizu, upravo zbog te slobode, da li će danas biti 10, 20 ili 2 cigarete umesto 40.
Već 2 godine su to 2 ili ni jedna cigareta dnevno. Možda vi više popušite u društvu nekog pušača.

Hvala i na mišljenju da su mi namere ne baš najbolje. Vaše namere su kod mene i prema meni takođe pod sumnjom.

Svi su nadam se punoletni, pa kome se sviđa moja ideja (uspešna), napred, kome ne ima drugih načina.

:roll:

Dušo ja sam dovoljno odrasla da ne moram nikoga da zavaravam. Smatram da sam postala apsolutni nepušač, a vaše je da smatrate šta god hoćete.
Posle 20 godina aktivnog pušenja nisam imala ama baš nikakvu krizu, upravo zbog te slobode, da li će danas biti 10, 20 ili 2 cigarete umesto 40.
Već 2 godine su to 2 ili ni jedna cigareta dnevno. Možda vi više popušite u društvu nekog pušača.

Hvala i na mišljenju da su mi namere ne baš najbolje. Vaše namere su kod mene i prema meni takođe pod sumnjom.

Svi su nadam se punoletni, pa kome se sviđa moja ideja (uspešna), napred, kome ne ima drugih načina.

:roll:

Pa naravno, tvoje je da mislis kako hoces.

Ja samo ne volim da se onima koji zaista hoce da prestanu, kao resenje nude cigarete:neutral:
Makar i iz najbolje namere. Zbog najboljih namera, mnogi svezi nepusaci su poceli ponovo, jer im se nudila samo jedna kao resenje za krizu...:confused:

Naravno da je bolje pusiti 2 nego 40 ili 60 ...ali je to i dalje pusenje

A ti regujes bas kao zavisnik, koji se ljuti jer nece da prizna da je zavistan. Tvoja stvar. Godine nemaju veze sa mogucnoscu zavaravanja.

Ti trpis krize stalno jer pusis samo dve, a organizam trazi jos...

A ako mislis da krize izgledaju ovako :dash::histericna::dash:. varas se.

Ja sam bila dugogodisnji pusac ( precizno 18 igodina ) pusila 2-3 kutije dnevno i prestala. Pre devet meseci...bez vecih problema.

Sve ja ovo bespotrebno pricam, jer nisam ja ovde "ta" koja nece da shvati.

A sto se nasih namera tice, one su jasne. Ovde smo da podrzimo one koji hoce da prestanu sa pusenjem.
I da ne shvatis pogresno, ja sam jedna od onih koji najvatrenije brane pusace.

Ali nikad necu braniti one koji puse a tvrde da su nepusaci, isto kao sto necu braniti alkoholicara koji tvrdi da ne pije, jer je to samo jedna...pa jos jedna...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back