Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Pipi i Avramiri, nadam se da ce i biti tako kako kazete. I moji ukucani se cude kako ne mogu da izdzim bez te jedne cigarete uvece. A jutros mi se javila jaka zelja da zapalim i kada sam ustala. Samo da izdrzim i istrajem do kraja. A sto se tice knjige za to sam cula i trazila sam ali ne mogu da je pronadjem. HVALA JOS JEDNOM I MNOGO MI JE LAKSE I MNOGO MI ZNACI KADA RAZGOVARAM SA VAMA! DAJETE MI NADU DA NISAM BEZNADEZAN SLUCAJ! HA HA

Vendika, evo ti link za knjigu.

Svaka popushena cigareta unosi dozu nikotina u organizam koja pokreche mehanizam zavisnosti. Tako da ne chudi shto kada popushish pred spavanje jednu, krizirash ujutru.
Bez cigareta nema kriza, u tome je shtos...nepushachi ne kriziraju. A postajesh nepushach tako shto ne pushish. Jednostavna tehnika, brza i efikasna. :ok:
Ima i software koji broji dane sate i minute i ushtedjen novac od momenta kad prestanesh, isto korisna stvar, Quit Counter se zove.
Jesi li ti odredila sebi dan kada planirash da prestanesh da pushish?
Savetujem ti da tako uradish, jer ovako che ti se izjaloviti trud i imachesh utisak da je preteshko i da ti to ne mozzesh. A mozzesh.
Zapamti, jedna cigareta vodi ka drugoj, to je neminovnost.
Bez cigareta nema kriza.

Poslednja izmena:
Vendika, evo ti link za knjigu.

Svaka popushena cigareta unosi dozu nikotina u organizam koja pokreche mehanizam zavisnosti. Tako da ne chudi shto kada popushish pred spavanje jednu, krizirash ujutru.
Bez cigareta nema kriza, u tome je shtos...nepushachi ne kriziraju. A postajesh nepushach tako shto ne pushish. Jednostavna tehnika, brza i efikasna. :ok:
Ima i software koji broji dane sate i minute i ushtedjen novac od momenta kad prestanesh, isto korisna stvar, Quit Counter se zove.
Jesi li ti odredila sebi dan kada planirash da prestanesh da pushish?
Savetujem ti da tako uradish, jer ovako che ti se izjaloviti trud i imachesh utisak da je preteshko i da ti to ne mozzesh. A mozzesh.
Zapamti, jedna cigareta vodi ka drugoj, to je neminovnost.
Bez cigareta nema kriza.

Kao prvo hvala za link! Dan odredjujem svako vece i kazem od sutra ujutru vise ni jedna i onda opet dodje vece i moja nocna mora!:sad2: Ne znam vise ni sama kako da se izborim i opet iznova mislim da nisam jaka u tome, a opet kada procitam kako ste vi svi uspeli to mi da neku nadu. Mislim da sam izabrala i pogresan trenutak za ostavljanje cigareta jer imam milion problema koji su se bas nekako sada svi u isto vreme nagomilali. Ne kazem da i ostali nemaju probleme, ali jednostavno mislim da nije povoljan trenutak. Od sutra opet nanovo. A nekako kada sagledam sve, pa i ovo je neki uspeh za mene s obzirom da nisam mogla bez 1,5 paklice dnevno.:sad2::besna:

Kao prvo hvala za link! Dan odredjujem svako vece i kazem od sutra ujutru vise ni jedna i onda opet dodje vece i moja nocna mora!:sad2: Ne znam vise ni sama kako da se izborim i opet iznova mislim da nisam jaka u tome, a opet kada procitam kako ste vi svi uspeli to mi da neku nadu. Mislim da sam izabrala i pogresan trenutak za ostavljanje cigareta jer imam milion problema koji su se bas nekako sada svi u isto vreme nagomilali. Ne kazem da i ostali nemaju probleme, ali jednostavno mislim da nije povoljan trenutak. Od sutra opet nanovo. A nekako kada sagledam sve, pa i ovo je neki uspeh za mene s obzirom da nisam mogla bez 1,5 paklice dnevno.:sad2::besna:

Ako tako gledaš nikad nećeš prestati da pušiš.

Možda grubo zvučim, ali "pogrešan trenutak" je samo izgovor.
Nikada nije pravo vreme. Uvek ima problema, stres sa godinama postaje veći, taman mislis da si sve rešio, a naiđe nešto još gore.

Ja sam prestala da pušim u sred procesa za razvod braka. Toliko o pravom momentu.:lol:

Nije stvar u tome da budeš "jaka". Nego da shvatiš da od cigareta nema koristi. Ne rastajes se sa voljenom osobom.......Ne smanjuju stres (samo ga povećavaju), nisu ti najbolji drug, nisu podrška i u njima nema ništa lepo.

P.S: Za problem pre spavanja, ja sam pila casu vina ili casu toplog mleka. Sa vinom je nezgodno, jer uvek postoji opasnost da iz jedne zavisnosti predješ u drugu ;). Ili Persen možda...ne znam, ali i taj problem sa spavanjem jako brzo prođe, ako uspeš da ne zapališ.

Poslednja izmena:
Vendika...ja sam pushila 3-4 kutije na dan u jednom periodu i prestala...:)
Dobar momenat za prestajanje mozze da bude onaj koji ti je najgori. Ako se izborish sa problemima sa obe ruke bez cigarete onda vidish da ti ne trebaju i znash da mozzesh bez njih.

Ja koliko primechujem, tebe je strah da prestanesh. Ne vidish sebe kao nepushacha...ne znam koliko si mashtovita, ali pokushavaj sebe da zamishljash u buduchnosti kako radish razne stvari a da ne palish cigaretu. Tvoja slika tebe u tvojoj glavi ukljuchuje gorechi shtapich, ali ti se nisi sa tim rodila, nije ti neophodno i budimo realni, kako to mozze da ti pomogne u bilo chemu?
Zamishljaj kako drzzish ruke, kako se borish sa emocijama bez cigareta da ti otezzavaju.
Jer one to rade. Otezzavaju....
Veruj mi da mozzesh da se izborish sa svim situacijama u zzivotu bez njih. Josh che ti biti i lakshe i lepshe...ako sam ja uspela, svako mozze. garant.
Neche ti nedostajati...

Ja juce i danas intezivno razmisljam o cigaretama.
Ne pusim vec jedan duzi period... ostavila sam ih kada me je uhvatila prehlada, i posto je to trajalo petnaestak dana, nakon nje meni cigarete nisu bile toliko potrebene, i odlicno sam se drzala.
Sada sam pod stresom. Imam ispit za koji dan, najvazniji do sada, vucem ga vec pola godine i nikako da ga skinem sa dnevnog reda... ovaj rok dozivljavam kao poslednju sansu, ako mislim zavrsiti faks u dogledno vrijeme... i zaista sam pod velikim pritiskom. Zasto ovo pisem, totalno je nebitno... ali, eto, malo da vam priblizim vrstu stresa koja me muci.
Juce sam stajala pred trafikom, razgledala cigarete... kupi, pil, zapali samo jednu... kao da mi neki djavolak sapuce... na kraju sma uzela orbit zvake... danas isto... stislo me u plucima, jedva disem, srce mi prejako kuca, osjecam kao da me odize od kreveta jacinom udara... samo jedna cigareta, i sve bi bilo u redu.
Ja ne konzumiram njih dugo... znaci, moj organizam se vec iscistio... nemoguce je da mi nikotin treba... bas sam pokusavala da prodrem u najdublji dio sebe i odgonetnem sta je ono sto bi me sada spasilo... zakljucak je da to nije cigareta... prijala bi mi plaza, svjez vazduh, odlazak na moje selo, to bi mi prijalo...
Ovo je ozbiljna i prefrigana bolest.

Hvala, Pipi!
Znam da je persen sjajan... imala sam... medjutim, mene ponekad uhvati manija bacanja stvari, i kutija persen tabletica se meni ucinila savrsena kao otpadak... bacila sam i jod i jos ponesto sto se posle pokazalo kao neophodno:D
Moze li da pomognem piglet? Imam zelenu himijsku, sa roze peruskom i malim pigletom kaje cita:D
Sad kada se raspisem, zadaci ce samo da se rade:D

Piglet je savrshen, prava stvar, teshko se nalazi pa ga zato nisam preporuchila, ali ako ga imash znaj da je on charoban i polazze sve ispite s tobom! :) Ozbiljno.

Ako ti je skup Persen, kupi valerijana kapi, 180 din rade isti posao, samo su gadnije za gutanje i komplikovanije. Mada sa kockicom shechera kad uzmesh, nije problem.

Ako tako gledaš nikad nećeš prestati da pušiš.

Možda grubo zvučim, ali "pogrešan trenutak" je samo izgovor.
Nikada nije pravo vreme. Uvek ima problema, stres sa godinama postaje veći, taman mislis da si sve rešio, a naiđe nešto još gore.

Ja sam prestala da pušim u sred procesa za razvod braka. Toliko o pravom momentu.:lol:

Nije stvar u tome da budeš "jaka". Nego da shvatiš da od cigareta nema koristi. Ne rastajes se sa voljenom osobom.......Ne smanjuju stres (samo ga povećavaju), nisu ti najbolji drug, nisu podrška i u njima nema ništa lepo.

P.S: Za problem pre spavanja, ja sam pila casu vina ili casu toplog mleka. Sa vinom je nezgodno, jer uvek postoji opasnost da iz jedne zavisnosti predješ u drugu ;). Ili Persen možda...ne znam, ali i taj problem sa spavanjem jako brzo prođe, ako uspeš da ne zapališ.

Ne ne zvucis grubo, naprotiv ja sam i sama svesna da to svakoga dana odlazem iz sebi jos uvek nepoznatih razloga. Cula sam za Persen ali ovde u inostranstvu ga nema, ne znam da li da mi neko od mojih posalje iz Srbije? U svakom slucaju hvala!:zag: Necu odustati boricu se i dalje.

Vendika...ja sam pushila 3-4 kutije na dan u jednom periodu i prestala...:)
Dobar momenat za prestajanje mozze da bude onaj koji ti je najgori. Ako se izborish sa problemima sa obe ruke bez cigarete onda vidish da ti ne trebaju i znash da mozzesh bez njih.

Ja koliko primechujem, tebe je strah da prestanesh. Ne vidish sebe kao nepushacha...ne znam koliko si mashtovita, ali pokushavaj sebe da zamishljash u buduchnosti kako radish razne stvari a da ne palish cigaretu. Tvoja slika tebe u tvojoj glavi ukljuchuje gorechi shtapich, ali ti se nisi sa tim rodila, nije ti neophodno i budimo realni, kako to mozze da ti pomogne u bilo chemu?
Zamishljaj kako drzzish ruke, kako se borish sa emocijama bez cigareta da ti otezzavaju.
Jer one to rade. Otezzavaju....
Veruj mi da mozzesh da se izborish sa svim situacijama u zzivotu bez njih. Josh che ti biti i lakshe i lepshe...ako sam ja uspela, svako mozze. garant.
Neche ti nedostajati...

Hvala Pipi ti uvek imas dobre savete, ja imam utisak da kada bi razgovarala sa nekim kao sto ste vi i mnogi ovde na forumu pozitivci u svakom trenutku kada mi dodje da zapalim cigaretu da bih i prestala. Izgleda da sam veliki slabic. I cim se nadjem u beznadeznoj situaciji posezem za cigaretom!:besna:

Hvala Pipi ti uvek imas dobre savete, ja imam utisak da kada bi razgovarala sa nekim kao sto ste vi i mnogi ovde na forumu pozitivci u svakom trenutku kada mi dodje da zapalim cigaretu da bih i prestala. Izgleda da sam veliki slabic. I cim se nadjem u beznadeznoj situaciji posezem za cigaretom!:besna:

Vendika, nisi ti slabic, ti si nikotinski zavisnik.

Znam da je tako lakse, ali ne prebacuj krivicu na sebe. I to je izgovor.

Procitaj knjigu koja ti je preporucena. Dovoljna je i elektronska verzija za koju ti je dat link.

I menoj da mislis u stilu :"Sta jedna knjiga moze da mi pomogne"....Moze... i to mnogo. Ja sam citala englesku verziju pa je imala efekta. Tek sam posle nebavila prevedenu na srpski........sada je cuvam kao suvenir i podsetnik i uvek stoji na vidnom mestu.:lol:

Persen sigurno imash i u inostranstvu. Trazzi sredstvo za smirenje koje je na biljnoj bazi...
Za p[ochetak imash zzelju da prestanesh...morash se pripremiti dobro, to je ozbiljna bolest shto reche PIL.
Znachi da napadnesh problem i sa fizichkog i sa psihichkog aspekta.
Fizichki deo ti nije problem, ti ceo dan budesh bez nikotina, a onda uveche popustish pred psihichkom zavisnoshchu.
Psihichka zavisnost je onaj deo gde ti mislish da ne mozzesh bez cigarete, da nikad nechesh mochi i generalno gledano to je znak niskog samoposhtovanja jer mislish da ti neshto fali i da nisi sposobna da se suochish sa zzivotom bez pomagala. A za to pomagalo si proglasila cigaretu. Kako ti ona pomazze da zaspish? Kako ti ona pomazze u stresnim situacijama? Nikako. To je iluzija koja je plod tvoje zavisnosti. cigarete ti uzimaju vreme, pazznju, bistrinu, brzinu, novac i zdravlje u momentima kada ti je to najpotrebnije.

Aj da budem surova: zamisli stresnu situaciju, neko koga poznajesh ispada kroz prozor. Ti umesto da pritrchish prvo zapalish cigaru...pa tek onda reagujesh.
Mnogo toga propushtamo i radimo pogreshno upravo zbog te navike.
Ako ti kazzem da u cigarete sada dodaju amonijak, koji ima delovanje ekvivalentno kreku, vredi razmisliti shta to unosish u sebe.

Mene drma PMS vech par dana i kriziram ali nije tako strashno, pomislim kako bih mogla da zapalim, al bila sam sa drugaricom na kafi i nisam zapalila. Pojela sam brdo slatkisha iako je dijeta :mrgreen:
Stvarno podmukla bolest, ta nikotinomanija, ladno cheka kad je chovek najranjiviji da onda ubaci crvicha u glavu...al neche mochi vishe, sad znam gde da se chuvam. :cool:

Ne daj se Pipi:zag:

Mene jedino hvata kriza kad sam mnogo besna a nemam gde da izbacim taj bes.
Onda u krajnjem osecaju nemoci, dodje mi da zapalim, ....a svesna sam da mi se ne pusi.

Cudno i jako kontradiktorno. Kao da je to autodestruktivnost..."U inat svom licu, odsekao je sebi nos"...:roll:

Mene drma PMS vech par dana i kriziram ali nije tako strashno, pomislim kako bih mogla da zapalim, al bila sam sa drugaricom na kafi i nisam zapalila. Pojela sam brdo slatkisha iako je dijeta :mrgreen:
Stvarno podmukla bolest, ta nikotinomanija, ladno cheka kad je chovek najranjiviji da onda ubaci crvicha u glavu...al neche mochi vishe, sad znam gde da se chuvam. :cool:

Hrabro se držala i nije odavala utisak osobe koja krizira :klap:.
Ali, slatkiše uništava :lol:
I da se zna - ne pije vodu :aha:

p.s.ja, pušač povratnik :rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back