Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ej,pa meni je drugog aprila bilo dva meseca kako ne purnjam :mrgreen:
:klap:
Mene drma PMS vech par dana i kriziram ali nije tako strashno, pomislim kako bih mogla da zapalim, al bila sam sa drugaricom na kafi i nisam zapalila. Pojela sam brdo slatkisha iako je dijeta :mrgreen:
Stvarno podmukla bolest, ta nikotinomanija, ladno cheka kad je chovek najranjiviji da onda ubaci crvicha u glavu...al neche mochi vishe, sad znam gde da se chuvam. :cool:

Meni u poslednje vreme cesto padne na pamet da zapalim.
Nervozna sam zbog hormona i nespavanja i porodjaja koji se priblizava...a onda pogledam u stomak i bude me sramota od ovog deteta sto sam uopste i pomislila da ga trujem. :rumenko:
Podmukla bolest, ali ne damo se! :ok:

Evo i mene ponovo. Danas je 12. april i nemam pojma zbog cega sam odredila bas taj dan da definitivno prekinem sa cigaretama.Nadam se da cu ovaj put posle mnogo bezuspesnih pokusaja uspeti. Pricacu sa vama, i nadam se da cu uspeti u tome. Razgovarala sam i sa lekarom i prepisao mi je samo za prva 2-3 dana flastere sa najmanjom dozom nikotina, pa da pokusam. Zelim srecu i ostalima u ovoj nameri. Cujemo se sutra pa cu vam pricati kako mi ide. Pozdrav svima i pisite drugari!!!

Poslednja izmena:
Zdravo drugari!!! Ja sam malo uživala na godišnjem ali nisam imala komp pa nisam mogla da vam pičem. Super napredujem!!! Već 20-ak dana nisam zapalila ni ne brojim više. Povremeno posegnem za cigarom samo iz navike i onda se setim da JA NE PUŠIM!!! Htela sam samo da kažem da što si tiče ostavljanja cigara ja sam ostavila u najgorem mogućem momentu, ne što se tiče cigara, za ostavljanje cigara je uvek dobar momenat, nego što si tiče problema u životu. Zaključila sam da mi cigare neće pomoći da rešim životne probleme i lepo sam ih bacila. Problemi se polako rešavaju a ja imam mnogo više energije i mogo više parica za neke lepe stvarčice. Ja bih svežim nepušačima,a i starim preporučila da kupe sebi nešto lepo i kada požele da zapale cigaru pogledaju to što su kupili i kažu sebi - ovu super stvar sam kupila zato što više ne bacam pare na glupe cigare!!!

Evo i mene ponovo. Danas je 12. april i nemam pojma zbog cega sam odredila bas taj dan da definitivno prekinem sa cigaretama.Nadam se da cu ovaj put posle mnogo bezuspesnih pokusaja uspeti. Pricacu sa vama, i nadam se da cu uspeti u tome. Razgovarala sam i sa lekarom i prepisao mi je samo za prva 2-3 dana flastere sa najmanjom dozom nikotina, pa da pokusam. Zelim srecu i ostalima u ovoj nameri. Cujemo se sutra pa cu vam pricati kako mi ide. Pozdrav svima i pisite drugari!!!

Skoro sam citala tekst, da neke namirnice uticu da se telo brze ocisti. Sargarepe 9sok od sargarepa), sok od paradajza i puno vitamina C. mislim da je dobro da u pocetku obratite paznju na ishranu u inosite dosta ovih namirnica

Pozdrav, sretno

Juhuuuuu, drage nepusacice :bye:
Vendika, cestitam i zelim ti da ustrajes u odluci :brus:
Ostali, pozz:cao:

Meni svaki dan sve lepse i lepse...kako ste prethodno spomenuli, super je nagraditi sebe onim novcem koji bi se potrosio na cigarete..ja sam sebi bas danas kupila lepu majicu :super:
Htela sam i farmerice, ali sam se zaprepastila kad sam skuzila da sam se ugojila!!!
Znaci, zderem mnogo i stalno sam gladna...sta mi je?!:eek:
Jeste vi imali slican problem? Ili, kako da prestanem jesti?

Mozda mi se organizam ocistio pa trazi hranu...mozda i to sto trcim pa valjda vise u formi pa mi se jede..mozda sam preterala sa nagradjivanjem :mrgreen: jer ispocetka, prvih dana sam se nagradjivala i hranom svaki dan koji je prosao bez cigare..ili kad sam s pusacima ja jedem pecivo...pa mi mozda sve to preslo u naviku a? Sta vi mislite? :think:

ups.
zamenila si zavisnost od cigareta za zavisnost od hrane.

Nikotinske krize se manifestuju kao grch u zzeludcu koji je jako slichan osechaju gladi, pa u pochetku "zatrpavash" organizam hranom.
Kasnije ti ostane navika da umesto cigarete stavish hranu u usta i kad treba i kad ne treba. To se lako reshava tako shto chesh da se "uobrochish" Cedesh manje kolichine hrane na svakih 4 sata i nemash problem.

A ako i dalje imash osechaj gladi mozze biti u pitanju nervoza. Meni se to javlja posebno uveche, a tada sam i najvishe pushila.
Laganija hrana, shto vishe presnog vocha i povrcha, vitamina i trebala bi biti ok uz Persen da ti smiri nervozu.
Ako i to ne pomogne, navrati kod nutricioniste, ima odlichan na VMA, napravi ti plan zdrave ishrane samo za tebe i uzzivash. Mrshavish a ne gladujesh.

Skoro sam citala tekst, da neke namirnice uticu da se telo brze ocisti. Sargarepe 9sok od sargarepa), sok od paradajza i puno vitamina C. mislim da je dobro da u pocetku obratite paznju na ishranu u inosite dosta ovih namirnica

Pozdrav, sretno

Hvala mnogo na savetima! Danas je dan nekako prosao a noc, videcemo. Flaster koji mi je rekao dr nisam stavila, dosta sam setala, vozila bicikl, i jela kao usisivac. Bolela me je glava, i imala sam vrtoglavice. Ali ne odustajem. Pozdrav svima i nedajte se.:super:

Nemoj odustati, svi ti simptomi prodju...rachunaj nekih nedelju dana sa chudnim problemima, mozze da te strefi zatvor par dana, osechaj tuge par dana, jer sada mozak mora da se navikne da luchi dopamin sam, osechaj umora itd.
Telo se chisti od otrova i uchi da ponovo funkcionishe bez nikotina. Ja lichno ne preferiram nikotinske zamene. Nikotin je nikotin, kako god ga uneli u organizam, dal flasterom ili cigaretom...ipak, ne mozze da se poredi zbog ostalih shtetnih sastojaka u cigareti.
Kretanje je odlichno, unosi vodu u velikim kolichinama da ubrzash i olakshash proces chishchenja organizma.

Za noch ne brini. Pa ti si gospodar svojih odluka, a ne cigareta! Ne mozze jedan predmet da odredjuje shta chesh ti da radish u zzivotu...nechemo to dozvoliti, zar ne? :)

Kriza je danas mno9go veca nego juce! Samo se vrzmam oko sporeta i spremam nesto za jelo, i trazim da grickam, zvacem. Vezbala sam danas dok umalo nisam pala u nesvest. Sada planiram da vozim kucni bicikl, a posle videcu. Ne znam da li sm ja toliki ovisnik ali osecam se kao da sam bila na drogama a ne na cigaretama. Mnogo sam nervozna.

Pa to i jeste droga. :) To shto je legalna ne znachi da ne stvara vechu zavisnost nego heroin.
Samo ti treba par dana da ti organizam "preshalta"
Kada pobedish ovu zavisnost shvatish da na svetu nema prepreke koju ne mozzesh da savladash.
Ti to mozzesh! Najjacha si! Onog dana kada si donela odluku da prestanesh vech si 50% postigla. :zurka:

Hvala Pipi na lepim recima ali ja mislim da cu svakoga dana da pokleknem.Nekako me hvata sve veca nervoza i ne mogu nocu da spavam. Legnem tek pred jutro. Ako ovo izdrzim...:(

ja sam citala da se za 20 godina pusenja u plucima nakupi katrana dovoljno da se ofarba jedan omanji camac(ne znam sad tacnu meru,kad pogledam u informatoru javicu vam tacno).Mrzim kada neko pusi u zatvorenoj prostoriji,pa jos kad mi dune u facu ili iznad glave dodje mi da se najedem luka pa da ja njima duvam da vide kako je to,pa mi smrdi odeca,kosa,sve se usmrdi.Imam drugaricu koja pusi u svojoj sobi i kad joj dodje drugarica po ceo dan purnjaju,uvece ja svratim kod nje i ne mogu vam opisati tu kolicinu smrada,pa njoj je tad sve za pranje i jastuci i postteljina.Ona izlufta dok ja ne dodjem,ne zapali ni jednu cigaru doka sam ja tu(sto je za pohvalu),ja odem kuci i opet se usmrdim na cigare jer su toliko dimile da je to nemoguce izluftati.Na rodjendanu kod sestre svi su pusili a prozor nije mogao da se otvori,posto je bio februar retko su otvarali vrata a mala soba,mene bilo sramota pa sam cutala,ali me je zato zeludac boleo i grlo jer je tu bila kolicina dima da se stvorila magla.Nisam protiv pusaca ali sam za toleranciju pusaca prema nepusacima,a jos uvek nepusace tretiraju kao finguze,a realno zasto bi bilo ko trpeo otrov koji ne konzumira.

za 20 god.pusenja u plucima se natalozi 6kg katrana

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back