Владан
Buduća legenda
- Poruka
- 37.700
рождается вновь 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala vam svima mnooogo na lepim recima podrske! Pokusacu da uradim tako, i verujem da rezultati nece izostati. Pogotovo sto imam zdravstvenih problema i svi lekari mi savetuju da bas zbog toga trebam da ostavim duvan. Ali oko mene su tako negativne osobe koje mi stalno pune glavu da ne trebam toliko da se mucim da prestanem skroz i da te 2-3 cigarete dnevno nece moci da mi naskode. Ali ja ipak mislim ako palim te 2-3 pocecu ponovo da pojacavam "dozu". U svakom slucaju hvala i mnogo mi znace vasi komentari. Pisite mi molim vas!!!
Данас ми је први рођендан у последњих 16 година а да нисам запалио цигарету. Успех? Даааа![]()
Meni (i mojoj mami) je danas godinu dana kako ne pusimo!!!
pre neki dan popila kafu i nisam dobila zelju da zapalim,a pila sam kafu pored dva pusacha(na terasi,da me ne bi gusili)![]()
Meni (i mojoj mami) je danas godinu dana kako ne pusimo!!!
Ваистину Васкрсе!
Битно је не гордити се собом и не осуђивати пушаче. Ми смо мисионари, помозимо другима да оставе дуванско зло. Нека вам је угодан данашњи дан.
Hristos Voskrese
Srećan vam Uskrs drage moje i dragi moji
Probaj ovako: Skloni sve upaljace,pepeljare i kutije iz kuce. Na krov zgrade ili kuce odnesi jednu NEOTVRENU kutiju nekih cigareta koje ne volis, jednu pepeljaru i jedan upaljac i komad krede.(Ili na neko drugo mesto VAN kuce, gde nije bas lako dostupno,pa ce da te mrzi da se cimas). Kazi sebi ovako: Necu da pusim. Ali ako me bas uhvati kriza,mogu da odem i popnem se na krov i ispusim pola cigarete kad god hocu.Kredom nacrtaj recku i datum. Tako ces da umanjis strah od kriza. Ako u tom pocetnom periodu i zapalis koju(samo ako je neizdrzivo), nije strasno.Posle nekoliko meseci zamoli nekog da ode na krov i baci ostatak kutije da te ne mami.
Jutarnja cigareta je znak zavisnosti od nikotina: 8 sati se tvoj organizam cistio. Samo odlazi taj trenutak kad ces zapaliti tu prvu sto duze mozes. Cim se probudis popij puno vode,dehirirao si od sna pa ti se traze cigarete umesto vode, a i sa vodom brze ispiras ostatke nikotina iz tela. A onda prestani da pusis.Lako je. Posle samo tri dana si prebrodio sve.
Pokusaj bez njih. Zvake sadrze nikotin tako da se ne lecis zapravo od nikotinske zavisnosti koja je glavni uzrok pushenja. Takodje postoji opasnost da se navuces na njih. Probaj da krize resavas sa puno vode,ona ispira otrove iz organizma i na taj nacin ublazava krize. Krize traju oko tri minuta pa nestaju. Trik je da prebrodis to vreme a ne da uneses nikotin na drugi nacin. Ako ne uspes u tome, bolje je da koristis Zyban, jer ne sadrzi nikotin.
E da...biljo, krize traju 7minuta. Treba da sednesh, uzmesh papir i olovku i smislish aktivnosti koje radish za tih sedam minuta, gde ogod da si...kuchi, autobuska stanica, posle jela, crveno svetlo na semaforu,posle seksa, na poslu, za kompom,u kafani, sa drugaricama....da imash pogodnu aktivnost spremnu, kako bi brzze reagovala i sachuvala sebe kroz tih 7 minuta.
Od chashe vode, tush, vezzbe, bombona, igranje mobilnim svashta shto ti padne na pamet i zapishi.
I obavezno se nagradi za svaku krizu koju tako prodjesh.![]()
E,da...za nervozu se pokazao dobar Persen. Biljno je, ne shkodi a pomazze.Da ne izujedamo okolinu dok kriziramo...
...a bas bi ti fizicka aktivnost bila dobra i za kilazu i za raspolozenje i za odvikavanje. Kad pokrenes cirkulaciju drugacije se i osecas i mislis. Ako nista drugo makar one klasicne vezbice dva puta po 15 min pored otvorenog prozora i videcesPotrudi se, vazi?
![]()
Nabavila sam mali program koji broji dane i nepopushene cigarete i ushtedjene pare...vrlo motivaciono...Zove se Quit Counter pa potrazzite....
E, ovako sam i ja, sve stare navike vezane za cigarete sam ukinula, onda shvatiš da ti više fale te navike nego cigarete![]()
Zato shto:
nikotin utiche na receptore u mozgu koji su deo vegetativnog nervnog sistema (zato ostavljanje cigareta nema veze sa karakterom).
Taj deo regulishe vitalne funkcije kao shto su disanje itd...
Elem, tu postoji "glas opstanka". Kada smo npr. gladni, taj sistem "skenira" sve simptome i zakljuchi da je u pitanju GLAD i daje reshenje: pojesti neshto.
Kada se taj sistem narushi pushenjem, taj sistem sve te simptome reshava - PUSHENJEM!
Dakle, umesto da nas taj podsvesni glas kazze:"gladna si, pojedi neshto" On, izvitoperen kazze;"pushi mi se!"
E sad...poshto je to glas opstanka, on je veoma uporan, ubedjen da nam chini dobro, da nas odrzzava time...zato verujemo da nemozzemo bez cigarete.
Evo i reshenja kako ostati nepushach:
Taj glas je vrlo uporan i javljache se do kraja zzivota tu i tamo. Zato vishe nikad nismo NEpushachi, vech ex-pushachi. Kada to shvatimo, treba da taj glas odvojimo od nasheg svesnog JA., najbolje tako shto chemo ga nazvati imenom neke osobe koju nevolimo.
Pa kad chujemo ono famozno:"A samo ovu jednu, pa nek ide zzivot" u nashem mozgichu, kazzemo sebi: Evo ga opet bil gejts, nagovara me da pushim. E bash nechu"
I nikada, nikada ne treba povuchi ni jedan dim, jer se to chudovishte hrani i jacha nikotinom.
Najvaznije je da rascistis sa sobom da od smanjivanja nema nista!Evo mene opet posle kraceg vremena. Kao sto sam prethodno rekla i kao sto mi je neko napisao a istina je da nisam ni ovaj put uspela da izguram smanjivanjem na 2-3 cigarete dnevno, tako da sam se u zadnja 3 dana vratila na 10 i vise. Resila sam da ne odustajem i da od danas pocnem sa flasterima, ne bi li mi to pomoglo. Podrska svima koji su uspeli. Volela bih da i ja jednoga dana to kazem za sebe i pomognem drugima da uspeju u svom pokusaju. Pozdrav smim drugarima sa foruma i molim vas ako ima jos neko neki savet kako da prebrodim ovo bila bih zahvalna.
vazno!
Sto manji broj ljudi treba da zna da si ostavila duvan dok ne ojacas, posto mnogi NE ZELE da uspes.
e svasta stvarnovazno!
Sto manji broj ljudi treba da zna da si ostavila duvan dok ne ojacas, posto mnogi NE ZELE da uspes.