Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
plava_mala:
Celu noc sam ucila a od jedan nisam zapalila ni jednu. Sad se ponovo vracam ucenju. Videcemo kako ce biti do veceras. Mada me bas mami da zapalim...navikla ........nekako kao Surda nisam jos ni progledala a tu su kafa i cigarete.
Idemo u nove radne pobede - u svakom smislu!
zameni tu kaHvu nesicom sa punoooo pene, kašičicu i polaaaako tu penu srči i kaHva će imati novi sadržaj ;-) a i ruke će biti pravilno zaposlITE ;-). mamiće te, ali sve manje i manje i nemo' slučajno da popustiš, ja lično verujem u tebe jer si smanjila mogućnost odstupanja ;-)

samo napred.

ps, kad ti kod učenja koncentracija opadne zbog apstinecijalne krize, a ti malo prošetaj , odi do balkona (ako imaš) odi do parka (to sigurno imaš ;-)) pusti da prođe kriza i nastavi dalje ;-) već imaš 10 i po sati staža ;-)

Mala_plava pa kako ide? :)
Drzim ti fige! ;)
Evo i ja isto ucim i uspevam..znas kako mi je bilo cidno u pocetku..stalno sam vrtela neke olovke po rukama i cepkala neke papirice..ali sada vise nemam problem..Dodje mi s vremena na vreme..ali
lepo kaze snis kada te uhvati kriza da zapalis cigaru dok ucis..prosetas malo, vec posle 2 min. kada te prodje bices mnogo lepse raspolozena ;)))))))) I nastavices sa ucenjem bez problema...;)

kikicca:
ja sam prestajala nekoliko puta i nista. ne znam kako da prekinem.

vrlo jednostavno:izađi na balkon (ili otvori prozor), izvadi kutiju sa cigaretama koja je kod tebe, jednom rukom uFati gor' drugom dol' pa zavrni kao što zavrću piletu vrat, pa baci na pod i dobro "overi" da ne bikoja ostala cela, sagni se, pokupi ostatke i zaFrljači daleko kroz prozor (i ako padne nekom na glavu neče ga ubiti kao što tebe lagano ubija) a i smetlari će ujutro to sve lepo pokupiti ;-0, zatim stani pred ogledalo i jasno i glasno kaži "Prvi korak sam napravila..." sve ostalo ti je lako, veruj mi...

4 antonela i mala: nem da se igrate da slučajno...(a i ako pokleknete, javite blagovremeno da se razočaravom grupno ;-)

svakoj po jedna ruža ;-)

Hvala na ruzii!! ;) Divan si ! Evo ja ti saljem pusicu !!! ;)
Snis nemoj da sumnjas u nas! :(
E da za pripadnice lepseg pola ,mada su sigurno svi ostali ovo culi sem mene...ja tek juce;) nikotin utice na stvaranje celulita!!Lakse je otarasiti se cigareta nego celulita :)))))
Bolje je bez cigareta u svakom slucaju!!Neces dobiti celulit :)
Nego ja sam se smorila, sledecih nekoliko dana ne smem da pijem mleko, ne znam kakvu kafu sada da pijem :(

plava_mala:
Posustala sam. Danas sam zapalila cigaretu !!!! Ljuta sam na samu sebe, ali necu odustati!!! Pokusacu ponovo!

ako si samo jednu, pa nastavis kao da nisi, Bozo, svevisnji admin, ce ti oprostiti ;-)

nedaj se (verujem da ti ta danasnja cigareta nije nikako prijala: bila je opora, ljuta, smrdela je i ljutila te sto si prokockala neki dan truda. puj pike, ne vazi, pocmi ispocetka, al' nije strasno ;-) samo napred. ajd' probaj da sednes za komp i posaljes help kada budes u krizi da zapalis sledecu ;-)

I na vas. :)
Nisam pusac pa mi je glupo da se pravim da znam o cemu pricate, prvi dim ,potreba za cigaretom...gledam pusace u mojoj okolini, pre nekog vremena moj kolega je izjavio kako dnevno prijaju dve, tri cigarete ostalo je eto bez veze.
U svakom slucaju , bolje je za vase zdravlje da ne pusite i kao sto rekoh, samo hrabro, mozete vi to.

Meni je isto to rekla pre neki dan drugarica ..kako njoj stvarno prijaju 3 ili 4 cigarete dnevno..a ostalo popusi kada joj je dosadno! ;) Pa i meni je isto tako bilo..Nekada se desavalo da zapalim cigaretu a da mi uopste ali uopste ne prija..niti mi se pusi..nego cisto eto tako..ni sama ne znam sto..
Ja sam stvarno ponosna na sebe sto ne pusim vise!
I trudicu se da tako i ostane ;)
A i nije toliko tesko koliko sam ja ranije mislila da jeste !! ;))))

goldfish:
e, da, to je super fora : sto uopste nije tesko !!!!!!!
toliko se mucis i mislis kao ces, a ustvari uopste nije tesko kad imas zelju

ma teško je i zagulito, ali što vreme odmiče imaš osećaj da "i nije bilo toliko teško".
uglavnom, kao i kod svih bolesti zavisnosti uvek ti nad glavom visi taj mač recidiva i ako si malo slabiji ili lako sebi nalaziš opravdanje uvek možeš popustiti. no, dovoljnim protokom vremena nepušenja mislim da verovatnoća uzimanja cigarete u usta je jednaka kao i kod totalnog nepušača ;-)

goldfish:
ej, bre, snis, mojne ove sto su fazi ostavljanja da ubijas u pojam ;)

nije tesko ostaviti cigarete, zeza se snis :D:D

kapis? ;)

ma zezam ;-) čim sam ja nakon tolikih šlepera popušitog duHana i sa po 3-4 paklice dnevno uspeo, nema tog čeljadeta koji ne može ostaviti (sa većim ili manjim osećajem teškoće) ;-)

hoću iskerno da kazem: opasnosti od povratka ima, treba malo volje i sve se da savladati. uostalo, sad nas ođe ima nekoliko "starih" bivših pušača sa stažom nepušenja od nekoliko godina i, koliko znam, tri mlada nepušača koji imaju staž manje od mesec dana i koji su se tvrdo izjasnili da neće pušiti, još više onih koji "žmare" i koji bi pokušali da nam se pridruže, al' se pribojavaju (čega - pa ko zna čega :-( ) i pozivam sve koji (bez obzira koliko količinski i vremenski puše) da bace to đubre, a predlažem dr da jednu temu, npr. klub bivših pušača ili nešto slično postavi kao lepljivu i da bude uvek pri ruci svakom ko hoće da se oslobodi te pošasti, a i mi da im budemo pri ruci u podršci i savetima kad god se "okače" na net ;-)

To bi stvarno bilo lepo! :)
A sta se desava sa malom_plavom? Nesto je nema ..
Pre neki dan sam pricala sa drugom sa faksa, on nije pusio 5 meseci, i posle 5 meseci je zapalio jednu cigaretu i kaze da je imao utisak kao da mu je to prva koju je zapalio...cak nije znao bas kako da je drzi u ruci :))))
A meni nije jasno kako ljudi posle toliko vremena ponovo zapale cigaretu?
Zasto sebi to dozvole?
Pa kada nisu u pocetku , kada je zelja za tim neuporedivo jaca, zasto bi to uradili posle nekoliko meseci? To je bas nekako glupo ...

plava_mala:
Evo mene, kriziram.....
samo ne dozvoli da ti bude dosadno.
nadji nesto da radis, nesto sto volis, neki hobi, ili gledaj filmove, bioskop, knjige, uci, kuvaj, suncaj se, upisi se na jogu, akvabik, fitnes, vozi bajs,....
idi na mesta gde nema pusaca i gde je pushenje zabranjeno
i nemoj da posustajes, jer ti mozes da istrajes u ovome
ne zelis da budes 'izborana smrda' jel da ? :D
i kad god ti je frka, neko od nas je dezuran ovde da te bodri ;)
pozzzzzz od 'ekipe' 8-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back