Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ja mislila da idem u Grcku na more.
sad-smiley-043.gif

Evo i mene ! Tu sam nisam nestala, i nisam zapalila ni jednu cigaretu :)))
Jaoo Betty pa i ja sam vec isplanirala Grcku! Nego kako ti je bilo ? :)) Ja prosto obozavam Grcku! :))
Ma ne plasim se ja da cu zapaliti cigaru na moru...
Tek cu tamo da uzivam u divnim mirisima..gde to da kvarim smrdljivim duvanskim dimom! ;)
Mnogo je dobro bez cigareta! Mislila sam da ce mi biti malo tesko kada izadjem u grad uvece, pa kada popijes malo..pa onda ta navika da drzis cigaru ..a klub zagusljiv..i svi puse..i onda tebe sve to vuce da ti zapalis jednu...Ali moram da se pohvalim da sam izdrzala!
Mislila sam na cigarete prvih 15 minuta..nakon toga verovali ili ne, Skroz sam zaboravila na to! I bilo mi je super ! Ne verujem! Ovo je divno!
Gde je mala_plava?:(
Pozdrav za Mortisu!! :))
Kissic za sve!!! :))))))

Vratila sam se nekoliko stranica unazad bas da izracunam pravi datum!
20.05.2006 mi je bio 5 dan! :) (valjda su datumi na krstarici dobri?))
To znaci da mi je danas..jaoo ma ja ovo ne mogu da racunam..
Koliko je mesec imao dana?
Cini mi se da ispada neki 20 dan..
ali nisam sigurna..
nikada mi matematika njie isla od ruke ;)
Ma to i nije toliko bitno koliko je bitno da ne pusim!
I da me ne hvata kriza onako kao na pocetku!
Da sve redje pomislim na cigarete!!
I da mi je stvarno super ovako!!
Evo i moj brat je resio da ne pusi vise!! ;)
Danas mu je prvi dan! ;)

jeeee....Antonela, BRAVO! :P

bez brige za Grčku, samo se kloni Grka ;) (ONI opasno mirišu na duvan :lol: Ma samo puše majkeimagaspalim :P I još merače :twisted: )

btw. ja noćas OPET sanjala da sam kupila cigarete. Ovaj put sam, u snu, čak i kutiju otvorila i posegla za jednom....izvadila je, pa vratila u kutiju :? Džizs,kakav me UŽAS obuzeo - zar opet, ne opet, neee......:cry:

ah, snovi :)

:)Hvala gurmanci, takođe! (nije mi dao verenik da se dočepam neta, bio neki kafe Antidot se zvaše, tamo u Grčkoj, na 5 minuta od naše vile, ali mi je pretio da će da pobegne s nekim Grkom ako pipnem tastaturu :mrgreen:
Šala, naravno: pretio je da će da mi polomi obe ruke do lakata, i to kada NISAM pod ouzo - anestezijom! :lol: )

MOJ STAŽ JE ...maqmu, ček malo...opet sam zaboravila, ali otprilike oko 1 mesec i 10 dana! :P

bog te, kako seksi mirišu halkidički apoloni što pušu....:) Kako se kaže - upozoren - spasen :P Bolje da znate, pa da ih se čuvate :D

gurmanci:
Bravo srce :P !
Sad je prosla fizicka kriza, samo pazi da ti ne padne na pamet da mozes ipak samo jednu. Ne zaboravi da smo zavisnici, da APSTINENTI, ALI ZAVISNICI (Pikax, ispravljaj ako gresim).

Pozdravi brata, pa nek nam se javi, a ti ostajes clan grupe za podrsku novim nepusacima, zar ne?
Mnogo mi je drago zbog tebe :P

KISSSSS

Naravno da cu ostati i pruzati podrsku svima novim nepusacima!
Pa i ja sam jos uvek nova :)
Jaoo sinoc me je malo uhvatila frka...bas sam ucila do kasno, i malo se nervirala..i bas sam htela u jednom trenutku da zapalim cigaretu..ali onda sam pomislila kako bi se tek iznervirala da to uradim, pa tek onda ne bi mogla da ucim ;))
I evo danas je vec druga prica...ma super!!
Uzivam u lepom danu, mirisima i ukusima ;)))))
Pozdrav svima!!! :)

gur...gur...gr....grc...guc....:D i-haj! naravno da može :P Dan po dan, i eto!
btw. ja još poželim da zapalim, ali, da se ne lažemo, to je samo MISAO o cigareti koja traje ne više od 2 ili 3 sekunde koliko mi treba da u sebi ili naglas (retko ovo drugo) izgovorim "a sad bih da zapalim jednu..."
ostvaljanje traje 5 +2 dana. Ostalo je - lako ;) Meni je najteže bilo prvo jutro bez kafe :P kad se to preživi, sve je dalje laganica 8)

Podaci koji upozoravaju:

oko cetvrtina pusaca umre prerano od posledica pusenja i sebi uskrati bar 10-15 godina zivota;
******* prouzrokuje teska oboljenja kao sto su: rak pluca, bolesti srca i bronhitis i emfizem;

90 % umrlih od raka pluca su pusaci, 25% umrlih od srcanih bolesti su pusaci, dok je ******* u 75% slucajeva uzrok smrti od bronhitisa/emfizema;

trudnice koje puse povecavaju stepen opasnosti od nastanka pobacaja, radjanja mrtvorodjene bebe ili radjanja bebe male telesne tezine;

pusaci cesto obolevaju od ulkusa, i lose reaguju na antiulkusnu terapiju;
pusaci cesto obolevaju od bolesti perifernih krvnih sudova koje se komplikuju nastankom gangrene i amputacijom ekstremiteta;

pusaci kaslju, imaju ceste respiratorne infekcije i smetnje sa disanjem;

nepusaci koji su izlozeni duvanskom dimu imaju najmanje 35% veci rizik da obole od karcinoma pluca ili neke od kardio-respiratornih bolesti u odnosu na osobe koje nisu izlozene duvanskom dimu;

deca i mlade osobe koje zive sa pusacima imaju cesce respiratorne probleme u odnosu na decu koja zive u kucama gde se ne pusi.

prema istrazivanjima radjenim u Irskoj pronadjeno je da oko 6000 ljudi umire svake godine od oboljenja prouzrokovanih pusenjem, sto je 10 puta vise od broja umrlih u saobracajnim udesima;

Bivsi pusaci znacajno smanjuju rizik od nastanka koronarne bolesti – angine pektoris i infarkta!

Bez obzira koliko ste dugo pusac i koliko cigareta pusite dnevno,

NIJE KASNO DA PRESTANETE SA PUSENJEM !

dr:
Podaci koji upozoravaju:

-NI-

NIJE KASNO DA PRESTANETE SA PUSENJEM !

svo duzno poštovanje i uvažavanje, ali (kako si sama rekla nisi bila nikad pušač) moram ti nešto reći:

sve što si navela je potpuno tačno (niko ni ne osporava), međutim strast za cigaretom je mnogo jača od svih ubeđivanja. sve to pušači znaju ali ne haju - jednostavno svesni su svoje slabe volje i u startu odbijaju da razmisljaju o gore navedenom [iz ličnog iskustva - šta su meni sve govorili i pokazivali, moj odgovor je biJo jednostavno "dimljeno (pušeno) duže traje...].
...i, ondaK samo odjenom se nešto prelomi i kvrc, čovek postane nepušač. Ja licno ne znam nikoga ko je dugo lomio oće li pušiti ili ne, većina koje znam su pouzdano samo odjenom rekli: ja više ne pušim, ili od sutra ja više ne pušim..

mislim jedino "ubijati" pušača što šatro kažu u "glavu": ti si slabić, ti ne možeš da ne pušiš, i sl. (čekajući da upali :()

pozdrav smim mladim kolegicama bivšim pušačima ;-)
{drž'te se dame, moje. lepše ste kao nepušači ;-))

Ceo post od dr "Podaci koji upozoravaju" je ipak vazniji za pusace, nego za nas nepusace. :) Ono sto nama sad treba da nam dr kaze, koliko je potrebno da prodje vremena da nam se "ocisti" organizam od toksina i katrana i svega sto se nakupilo tokom godina pusenja (kod mene cca. 18 godina) i mozda neke preporuke kako da ubrzamo oslobadjanje od tih otrova koje smo unosili.

Ja sam cula da za ciscenje treba duplo vise vremena! Ako si pusio godinu dana trebace ti 2 godine..
Ali dobro to ce bolje doktor da zna!
MegiS ja mislim da je post od dr Podaci koji upozoravaju bas veoma bitan i za nas bivse nepusace, sto vise takvih stvari saznas manja je verovatnoca da ces ponovo jednog dana zapaliti cigaretu! Postajes svesniji koliko je to ustvari stetno! Ja npr nisam znala za dosta stvari na koje utice duvan do pre mesec dana. Jednostavno nisam nikada razmisljala o tome!
Veliki pozdrav za Dr. :)
A i sve ostale bivse nepusace!! ;))))))

ljuuuudi.....dTox počinje u prvih 5 minuta nepušačkog perioda! :P Ne dajte se obeshrabriti decenijama!!! Svakog dana vaš organizam će se obnavljati, i to sve brže kako vreme bude odmicalo!
evo, ja sad pevam ko kolibri, a (tek) mi je mesec i po dana (već nakon 7 dana pevala sam karaoke :P )
so...danguba broji korake & godine, don't bother with that crap :lol:

Uživajte u sebi - to je recept, podižite kvalitet života, sad, kada ste se najgore navike ratosiljali. Naučite se hedonizmu, zdravo dobrom ;)

neki dan sam načuo, a danas potvrdio vest koju sam čuo i koju prenosim radi oniJeh koji je nisu imali prilike čuti:

u S.Koreji pušači ne mogu na univerzitet. državni vrh pušača smatra jednim od tri najveća idiJota današnjice. druga dva idiJota su: oni koji ne poznaju muziku i oni koji ne vladaju informatičkim sredstvima ;-)

[koliko bi se samo rasteretio naš univerzitet kad bi državni vrh rasterao idiJte ? ;-)]

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back