Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Snis pokusavala sam pazljivo da citam, ali me je onaj Kaa dekocentrisao sa njegovim upadima..cigara...mmmm...uzivanje...mmmm....ma svi cete ponovo da pusite..mmm...uff...kako me je nervirao :)

Gurmanci pokusavam ja da izbegnem pusace ali nije mi bas lako, s obzirom da zivim sa mamom i dve sestre i sve tri puse :( ali dobro, trude se one da se sklone od mene, i nekako su fine prema meni..npr juce sam bila mnogo nervozna..i sestra je rekla mami..Sta je ovoj ...preteruje..ceo dan je nadrndana sta se desava..i mama joj je onako u poverenju tiho rekla..cutii...to je zbog onoga..i namignula...hahahha...nisam verovala..
Ali evo jutros sam se probudila sa zeljom da popijem kafu! Nisam pomislila na cigare, dok nisam sela da pijem kafu posle pola sata..sto je super s obzirom da sam ranije prvo zapalila cigaru pa tek onda pravila kafu ;)
I nekako je bre mnogoo dobar osecaj kada prodje ceo dan i uvece pomislim kako je prosao jos jedan dan bez cigare :)))

Antonela:
Snis pokusavala sam pazljivo da citam, ali me je onaj Kaa dekocentrisao sa njegovim upadima..cigara...mmmm...uzivanje...mmmm....ma svi cete ponovo da pusite..mmm...uff...kako me je nervirao :)

-NI-
Ali evo jutros sam se probudila sa zeljom da popijem kafu! Nisam pomislila na cigare, dok nisam sela da pijem kafu posle pola sata..sto je super s obzirom da sam ranije prvo zapalila cigaru pa tek onda pravila kafu ;)
I nekako je bre mnogoo dobar osecaj kada prodje ceo dan i uvece pomislim kako je prosao jos jedan dan bez cigare :)))

mani se svakakvijeh karaktera (sem ako ne radi u proizvodnji duvana ili nema akcije u DIN-u pa ima koristi ;-) )
u vezi čitanja sam se samo malo šalio ;-) da, četiri godine ne pušim i mogu ti reći mnogo lep osećaj.
što neko reče: puno puta ćeš poželeti da zapališ, ali što vreme više odmiče biće lakše reći "ne".
i kad mi zamiriše duvan uzmem cigaretu od nekog pušača u okolini, pomirišem ju, pa se setim onog smrada nekon dve tri paklice "Moravčeta" (uvek me moravče podsećalo na paljenje trave leti kraj puteva :-(

guraj, ne dozvoli si luksuz sa ponovo poklekneš (danas ti je sedmi dan zar ne ? ;-)
najteže si prošla ;-)

meni zelja da zapalim traje citavu milisekundu :)
samo kazem sebi NE i gotova stvar
najbitnija je jaka volja, tj da imas jasan cilj ZASTO si prestala da pusis, i onda neces imati ni spoljnih distrakcija
ja ne pusim evo skoro 6 meseci, nije mi palo napamet da 'pomirisem' cigaretu sto rece neko gore, i samo sam jednom sanjala da sam zapalila ( a to nije bila glavna tema sna :))
pomislim samo na svoje zdravlje, telo, izgled i 'dugovecnost' i ne pada mi napamet da vise u zivotu zapalim taj otrov :)
pozzzzzzz za tebe , moras da istrajes antonela

Evo prolazi jos jedan dan bez cigara :)
I mislim da cu stvarno uspeti!
Danas sam se mnogo iznervirala oko neke stvari !
I zelja da zapalim cigaru mi je trajala manje od 10 sec!
Pa ovo uopste nije toliko strasno! :)))))
Jos jednom puuuunooo hvala svima na podrsci!!
Stvarno mi je lakse kada sa vama podelim te stvari!!
Kissic za svakog !! :)

goldfish:
meni zelja da zapalim traje citavu milisekundu :)
samo kazem sebi NE i gotova stvar
najbitnija je jaka volja, tj da imas jasan cilj ZASTO si prestala da pusis, i onda neces imati ni spoljnih distrakcija
ja ne pusim evo skoro 6 meseci, nije mi palo napamet da 'pomirisem' cigaretu sto rece neko gore, i samo sam jednom sanjala da sam zapalila ( a to nije bila glavna tema sna :))
pomislim samo na svoje zdravlje, telo, izgled i 'dugovecnost' i ne pada mi napamet da vise u zivotu zapalim taj otrov :)
pozzzzzzz za tebe , moras da istrajes antonela

pa ti si prava devojchica...

Kako je divno kada ne pusis!
Juce sam bila sa drugaricom i bratom u gradu, setkali smo se i trazili neke stvari da kupimo...i tako ceo dan..tamo vamo...i malo po malo...eto oni bi da zapale cigaru, pa kao e ajde da sednemo negde da popusimo, e a gde cemo da sednemo, ( pa su se onda setili da ja ne pusim, pa kao ma jok ajde necemo da sednemo njoj ce biti dosadno! Ona ne pusi! hihihiihihi...pa onda zapale na ulici (sto je meni nekako uvek bilo nekulturno i dok sam pusila nikada nisam to radila) onda ne mogu da udju u butik da vide stvari, moraju da sacekaju da ispuse cigaretu a ni na pamet im ne pada da je npr ugase..:))))
A meni je sve vreme super!
E a jel ste primetili ljudi cim udju npr u kafic ili svejedno kada dodju kod nekoga ili tako nesto, prvo sto urade kada sednu je da izvade cigarete i stave na sto ;) hehe...

Antonela:
Kako je divno kada ne pusis!
Juce sam bila sa drugaricom i bratom u gradu, setkali smo se i trazili neke stvari da kupimo...i tako ceo dan..tamo vamo...i malo po malo...eto oni bi da zapale cigaru, pa kao e ajde da sednemo negde da popusimo, e a gde cemo da sednemo, ( pa su se onda setili da ja ne pusim, pa kao ma jok ajde necemo da sednemo njoj ce biti dosadno! Ona ne pusi! hihihiihihi...pa onda zapale na ulici (sto je meni nekako uvek bilo nekulturno i dok sam pusila nikada nisam to radila) onda ne mogu da udju u butik da vide stvari, moraju da sacekaju da ispuse cigaretu a ni na pamet im ne pada da je npr ugase..:))))
A meni je sve vreme super!
E a jel ste primetili ljudi cim udju npr u kafic ili svejedno kada dodju kod nekoga ili tako nesto, prvo sto urade kada sednu je da izvade cigarete i stave na sto ;) hehe...

ohrabrujuce je ono zeleno /znaci, u svesti vec bivsi pusac- sada je na redu da "sazres" kao bivsi pusac i pocnes maltretirati pusace oko sebe ;-O ;-) koji 7 ili 8i dan ? (sutra ce biti jos lepse i lakse). a olaksanja nastala ciscenjem pluca od naslaga katrana tek terba da osetis (budjene u ranu zoru /bez onih odvratnih ukusa u ustima, bez iskasljavanja "peskira", olaksanje pri fizickim naporima.../

U pon mi je bio sedmi dan, tako da je danas 9 ..u ...sada ide ona ruzna rec :) ne verujem! Nego ja imam problem:( Posto sam pre neke 2 nedelje pocela da kasljem mnogo i to je bio jedan od razloga sto sam prekinula sa pusenjem, bar onaj cuveni prvi dan kada nisam zapalila ni jednu, tada iskreno nisam planirala da prekinem , nego jednostavno nije bilo sanse da pusim pored tog kaslja. E i onda sam pomislila pa ako je prosao ceo dan da nisam pusila zasto vec ne bi pokusala da prekinem..i eto tako je pocelo.. a za kasalj sam kupila neki sirup i popila ga, to mi je smirilo dosta kasalj, medjutim poslednja 3 dana mi se desava da,...uff to je tesko objasniti..onako s vremena na vreme mi dodje da kasljem. i pocnem...medjutim u sledecem trenutku ne mogu da udahnem vazduh, i to traje onako nekoliko sekundi, i stvarno je neprijatno..kao da mi se napravi neka blokada u grlu i nema sanse da prodje vazduh..to mi se nikada nije desavalo u zivotu, i pocinjem da budem malo uplasena, ne znam da li bi trebalo da idem do lekara? a da inace je suv kasalj u pitanju, i cak mi se nocas desilo da sam se nekoliko puta probudila i da nisam mogla da udahnem vazduh! Da li se nekom od vas to desavalo?

Antonela:
U pon mi je bio sedmi dan, tako da je danas 9 ..u ...sada ide ona ruzna rec :) ne verujem! Nego ja imam problem:( Posto sam pre neke 2 nedelje pocela da kasljem mnogo i to je bio jedan od razloga sto sam prekinula sa pusenjem, bar onaj cuveni prvi dan kada nisam zapalila ni jednu, tada iskreno nisam planirala da prekinem , nego jednostavno nije bilo sanse da pusim pored tog kaslja. E i onda sam pomislila pa ako je prosao ceo dan da nisam pusila zasto vec ne bi pokusala da prekinem..i eto tako je pocelo.. a za kasalj sam kupila neki sirup i popila ga, to mi je smirilo dosta kasalj, medjutim poslednja 3 dana mi se desava da,...uff to je tesko objasniti..onako s vremena na vreme mi dodje da kasljem. i pocnem...medjutim u sledecem trenutku ne mogu da udahnem vazduh, i to traje onako nekoliko sekundi, i stvarno je neprijatno..kao da mi se napravi neka blokada u grlu i nema sanse da prodje vazduh..to mi se nikada nije desavalo u zivotu, i pocinjem da budem malo uplasena, ne znam da li bi trebalo da idem do lekara? a da inace je suv kasalj u pitanju, i cak mi se nocas desilo da sam se nekoliko puta probudila i da nisam mogla da udahnem vazduh! Da li se nekom od vas to desavalo?

nisam lekar, vervoatno ce vragolasta ili dr da ti daju strucniji odgovor, ali mogu ti reći da sam i ja u periodu nakon prestanka trovanja duvanom imao jedan (čak i malo duži) period iskašljavanja, ali, istina, ne sa nekim velikiiim problemima. jes' da sam si postavljao pitanje: "a š'o sam ja prestajao kad kašljem i dalje kao magarac ?! :-(", no, sad već dugoooo toga nema ;-) bez obzira na sve, cak ida je to razlog, nikako nije razlog da se vratiš toj pošasti (9 dana je već zavidan staž i nemoj slučajno da ga prokockaš ).

pzv i drži se.-

Marlboro.jpg

Nikako...

Antonela:
ne mogu da udahnem vazduh, i to traje onako nekoliko sekundi, i stvarno je neprijatno..kao da mi se napravi neka blokada u grlu i nema sanse da prodje vazduh..to mi se nikada nije desavalo u zivotu, i pocinjem da budem malo uplasena, ne znam da li bi trebalo da idem do lekara? a da inace je suv kasalj u pitanju, i cak mi se nocas desilo da sam se nekoliko puta probudila i da nisam mogla da udahnem vazduh! Da li se nekom od vas to desavalo?

Nisam kasljala ali taj osecaj da nemam vazduha me je jako mucio. To ce proci. Ja mislim da to ima veze sa uvlacenjem dima, pa ti sad nedostaje onaj udaaah. Sve je ok, svaka cast na istrajnosti! Drzi se!!! :P

toliko kafe ionako nije zdravo da se pije ;)
da, u pocetku kafa nece imati isti ukus, ali ce sve biti ok posle par nedelja, ne brini
a to sto ne mozes sebe da zamislis bez cigarete - to lupas samo :lol:

prvi korak je da imas zelju da prestanes da pusis, ako budes imala zelju i jaku volju ( ovde ces naci podrsku ) istrajaces u svojoj odluci i videces da mozes da zivis i bez cigarete, i to mnogo lepsa i zdravija i mirisljavija :lol:

plava_mala:
Citam vase poruke i svaka vam cast....stvarno.
Zelim da prestanem da pusim i vec neko vreme razmisljam o tome. Medjutim, ne znam sta bih radila bez cigareta. Kako ujutru da pijem prvu kafu (dobro i drugu i trecu) ??? Ne mogu sebe da zamislim bez cigarete??? Da li je neko od vas, bivsih pusaca, imao ovakav problem???

još jedan(a) potencijalni nepušač ;-) nema, seko, svaka čast i sl, nego mani se tEga, ne valja, majke mi ;-)

nemoj puno razmišljati, nije to toga vredno, razmišljaj o nečem korisnijem. sto reče ribica - svima nam je (bar u večini slučajeva koje znam) kafa gubila smisao, ali brzo se to reši. mislim već nakon par dana ćeš smanjiti broj kaHvi na neki razuman broj, a ondaK ćeš (možda) i početi da istražuješ (kaHva sa mlekom, kapućino, irska, nesica....da, nesica od mleka).

a, kao što vidiš, ovde ceš naći podršku u svako doba dana i noći ;-)

i probaj to da saznaš razlog zašto su bivši najveći sadašnji antipušači

kad odlučiš javni, tu smo ;-)

U pravu je Snis ne treba razmisljati puno o tome ;)
Ali za kafu, meni je ok skroz da pijem kafu, ma super mi je i kada sednem u kafic!
Prvi put kada sam sedela u kaficu bez cigare mi je bila malo frka, ali sada mi je skroz opusteno, i jos kada gledam ostale kako puse , prosto mi bude drago sto ja ne pusim!!!
I kafa mi stvarno nije izgubila smisao!
Dobro ne znam za tursku kafu posto to inace nisam pila, ali za ostale kafe nes, pa espreso sa slagom (mmm moj omiljeni ;) , moka kafa... ma mogla bih non stop da ih pijem... Mozda vi mislite da turska kafa izgubi svaki smisao?
U svakom slucaju plava_mala ako se odlucis na ono sto smo se mi svi ovde odlucili ;) mi smo tu da ti pruzimo podrsku!!!
e a ajde bas bi bilo super stvarno :)

plava_mala:
E, pa ljudi, koliko je ovde bivsih pusaca....resih da vam se pridruzim.
Tako da od sada .... 26.maja 2006. u 00:46 prestaje moje druzenje sa cigaretama (videcemo koliko cu izdrzati - sad ce ispitni rok) !!!!!
Drzite mi fige !

@>-->--

ovo što ti je pocrvenelo ne valja, u startu si odlučila da si ostaviš otstupnicu - ne valja. moraš beskompromisno i odlučno mrskon neprijatelju kaSti: "NE! ovuda više nećeš proći !!!", samo tako i nikako drugačije. a mo'š ti to čim si počela da razmišljaš o tome ;-)

goldfish:
-NI-
uz tebe smo, tj ja sam 'dezurna' veceras , snis je dnevna

mogu li ja da budem dežuraN ?! ;-)

plava_mala:
-ni- Ali, samo na pomisao da vise necu zapaliti cigaretu .... ako uspem bicu bas ponosna na sebe. Evo, jos mi je ostalo 5 cigareta u paklici, pa cu da ih sakrijem negde !!!
Hvala na podrsci !

u vezi crvenog vidi gore ;-) svakako ćeš biti ponosna, ali ćeš i nas nekoliko obradovati ;-) a i imaćeš jedno velikooooo iskustvo više ;-)

goldfish:
ma , baci ih odmah !!!!

nego šta nego oMak ;-)

plava_mala:
He-he.... mozda ih i bacim - ko zna. Odoh da skrenem sebi paznju ucenjem!!!

ne možda, već oMak. ne moš po kiši malo da pokisnem malo da ne - il' ćeš i dalje da puš.iš ili ćeš nam se pridružiti - mi te čekamo ;-)

o razlozima - pa imaš ih koliko hoćeš: ne smrdiš smam sebi nakon tooooliko popušitih cigareta, pa promena tena, pa osmeh na licu, pa superiornost kad vidiš nekog jadnika da treska rukama na mestu gde je zabranjeno pušenje...pa...pa... pa koliko oceš, al' ako ih sve ođe napišemo obrisa me me dr - biće predugačko ;-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back