Нepatitis C

aj drugari sutra idem ponovo da dajem krv na analizu ali samo sto sam sad trazio i da mi urade i analizu na transeminaze da vidim kako one napreduju!!!javicu se i sutra sa rezultatima!!!
winneru druze,mnogo mi je bolje :-) :-) a bice jos bolje hehehe

Hvala markocu na detaljnom objasnjenju. Da li si bio u bolnici tog prvog puta, ili kod kuce? Ne verujem da su te pustili kuci, ali sve je moguce. Da li je tacno da se smanjuje potreba za hranom, i to sam cula, s obzirom na to da sam se u zadnjih godinu dana popravila (nabacila kilograme)mozda i zbog manje kretanja. Ako je tacno da se oslabi, eto jedne dobre nus pojave!!!
Pozdrav svima!

ciao y/not, koliko dugo se boris protiv ovih buba svaba? da li su godine u pitanju, i da li si bio ikada na terapiji?
Pozdrav, jos jednom veliki pozdrav Markociju na iscrpnom obavestenju, ipak je lakse kada znas sta te ceka, pa makar to bilo i lose. Valjda cu i ja izgurati tu terapiju, kad su i drugi.
Cao

E moj prijatelju Winner, nije mi negativan PCR, nazalost, ja sam hronicni nosilac C virusa ali mi se organizam za sada uspesno bori protiv njega.
I eto, samo jos hocu da pozdravim ove nove drugare i hvala dr sto nas hvali!
Markocu kakve su ti transaminaze?

_LAVICA_:
I mene zanima kako ste dobili ovu bolest?
Kako se manifestuje,simptomi isl?
Ako vi ne zelite da kazete zamolila bih dr. ili nekog drugog ko moze da odgovori.
Potrebna je informisanost i edukacija , bar meni!
Hvala.....
He LAVICE
Hepatitis C ili jos bolje poznat u svijetu J HCV virus , kod nas poznata bolest kao "zutica".
U mom slucaju je virus u organizmu od 1991 god. kada sam primio transfuziju zarazene krvi ( jer tada jos nisu znali da virus HCV postoji ) , i tek prije 2 god. su otkrili da je HRC virus. A sta da ti kazem jos o njemu ? Ja licno mislim da ce taj virus u buducih 10 god. zauzeti mjesto nr. 1 u svijetu po smrtnosti.
Ali to je samo moje misljenje..
Virus HCV -a je, kako je to jedan am. doktor fino usporedio, kao statisti u losim Holywood skim shpahetha -westernima ,.. ti ih kokash a oni se samo dizu i dolaze.
Virus se cak zna u ubaciti u stanje hibernacije ili ti ga "zimskim' snom i onda cesto doktori misle da ga vishe nema u organizmu, a on se pojavi kako mu milo je...Zdravo zivjeti,ne masno nikako gazirano, alkohol , tablete, sve kemijsko bacaj ! Pij caj od koprive, i naaajvaznije od svega je ODBACI STRESSSSSS !!!!
Mozda radikalno zvuci ali izgleda kao da virusi i stres idu predobro zajedno.
Prenosi se na potpuno isti nacin kao i HIV virus odn. sida. Samo direktnim kontaktom krvi pacijenta i krvi nosioca !!!!
A svi znamo sta to znaci !
Cak i kod oralnog sexa nije sigurno kod osobe nosioca ako se ne koristi kondom.
Cetkicu za zube n.p.r. morate cuvati u odvojenim casama od svog partnera, ni slucajno ne koristiti iste zilete za brijanje

Eto ako imate pitajte vise o tom virusu. Zavrsio sam doktorat dok ga ne prebolje...BUT STILL???
Glavu gore svima...
Mahanje iz Holandije

Prvo pozdrav winner/u, djumivu i ynot/u, i svima ostalima koji se bore sa ovom grozotom
Jedno pitanje za ynot, glasi, zar se nisi lecio do sada?
Imam dete od 11 godina, i strasno se plasim da mu ne prenesem. Za sada je ok, naravno testirala sam ga i on je ok. Ja sam takodje dobila transfuzijom, 1994, posle jedne operacije. Nikad droga, niti bilo sta slicno tome. Jedino sam bila pusac, ali sam i to batalila pre 5 godina. Zivot je ponekad stvarno nepravedan, jedino mi je krivo sto nisam ranije saznala. Ali neko to zove sudbina. Sta je tu je.
Ma , valjda ce biti ok. Malo sam zentaros, ali kako drugima, tako i meni.
Pijem trenutno, Ecomer, E/vitamin, B vitamine, cedim cveklu, ne pijem kafu, pijem cajeve, .....
itd. Prosto ne verujem da cu tako morati do kraja zivota. Ok,

Pozdrav, jos jednom....

cao drustvo juce sam podigo rezultate i super su krvna slika je ok a transeminaze pa :-)...... prosudite sami :-)
ALT 17 a normalan opseg 5--42
AST 18 a normalan opseg 5--34
GGT 42 a normalan opseg 9--64
doktorka mi je bila sasvim prijatno iznenadjena i rekla mi je da odlicno napredijem :-);-)!!!!!!!!
ja se osecam sjajno,bio sam i danas po terapiju!!!!dijamando ovo mi je 17 inekcija danas a celokupna
terapija traje 48 nedelja (1 god.) ja imam jos tri inekcije do kontrole.....drugari pravo da vam kazem .....nemogu da cekam bre .....nestrpljiv sam ...OCU DA ZNAM :-):-)
dijamando za visak kilograma ne se sekiraj ;-)....mogli bi i pegasys terapiju da reklamiraju kao smrsajte i do deset kilograma za samo 30 dana ..hahahahahah....

dijamando please nema zent niti strasno, kako drugi tako i ti, a videces kasnije kad prodje onaj prvi najtezi deo pa kad ti bude mnogo bolje, kad ti se vrati zelja za zivotom.....ma jedan neverovatan osecaj....bar se ja tako osecam trenutno kad vratim vreme unazad pa se setim koliko mi jje bilo lose na pocetku terapije a i naravno pre terapije kad sam saznao za HCV...ma samo hrabro i veruj mi bice ti kasnije mnogo mnogo bojle
a sto se tice klinca nemoj da se sekiras nista ako mu nisi prenela dok je jos bi u stomaku oonda ovako neces nikad samo drzi svoj pribor za higijenu razdvojeno i bice sve okkk ;-)

Odlicni su ti rezultati markocu!
Bravo!!!
Y-noT? - Kakvo je stanje u Holandiji sa terapijom? (koliko sam shvatila tamo si??) Jel terapija besplatna za sve ili moras (kao u ovoj nasoj RS) da upropastis jetru da bi te stavili na program besplatne terapije?
Kada sam bila u bolnici na biopsiji zezali smo se u fazonu - daj Boze neku fibrozu pa da nas lece. Ma uzas!
Ja sam se rasplakala kada sam saznala da mi je jetra zdrava.Naravno to je bila prva, nepromisljena reakcija. Mada rekli su mi, posto mi se povecao br. kopija u trudnoci, da ni slucajno ne smem ponovo ostati trudna, a ja bi bas htela jos jedno dete.
I uopste mi nije jasna politika ovde. Znam da je terapija teska, ok, tesko se podnosi,ali opet mislim da je bolje godinu dana nekvalitetnog zivota nego ceo zivot takav.
I zar nije bolje sprovesti terapiju kada je covek mlad, dok mu je jetra zdrava, samim tim i imunitet je jaci, bolje ce podneti terapiju...
Nista, ja i dalje jedem kulen i kobasice pa videcemo sta ce biti....

Zezam se sa ovim kulenom, naravno!

dijamando:
Hvala markocu na detaljnom objasnjenju. Da li si bio u bolnici tog prvog puta, ili kod kuce? Ne verujem da su te pustili kuci, ali sve je moguce. Da li je tacno da se smanjuje potreba za hranom, i to sam cula, s obzirom na to da sam se u zadnjih godinu dana popravila (nabacila kilograme)mozda i zbog manje kretanja. Ako je tacno da se oslabi, eto jedne dobre nus pojave!!!
Pozdrav svima!
inekcije ces iskljucivo primati u ambulanti pa odmah ides kuci cak i prvi put,imas dovoljno vremena da stignes do kuce jer "zurka" pocinje tek kasno popodne i nekoneka bude pored tebe samo u pocetku dok ne prodju te prve dve tri inekcije ,kasnije ce ti vec biti malo bolje...mislim mocices i sve sama ali bez mnogo napora!!!!!

djumiv ni ja nisam imao fibrozu prvi put i bilo mi je malko krivo al mi je bilo drago sto nemam fibrozu jer ona znaci pocetaki ciroze jetre u zavisnosti od stupnja fibroze!!! to je bilo 2004 a kasnije 2006 na drugoj biopsiji imao sam fibrozu 1 ..tako da samo strpljenja i veruj, draga moja drugarice i bice ok;-)

Markocu,drago mi je da si sve bolje:)
Dijamando,ja ne znam tachno koliko godina ima da sam sasvim sluchajno chuo na radiu dok sam putovao,da je 2,3 sholjice kafe na dan dovoljno da sprijechi cirozu jetre,stoga ja popijem dvije bash velike svakog dana,mada bih ih pio svakako dok ne batalim skroz ove odvratne cigarete.

Pozdrav drustvo,

negde na pocetku ove diskusije sam citala da koristite caj od precice, kako imam hep.B, interesuje me gde ide da se kupi u Beogradu, posto u par prodavnca zdrave hrane nisam nasla.

gaga44 ako nema u apotekama probaj na nekoj pijaci gde ima travara oni bi trebali da imaju!!!ja u Nisu kupujem kako kad nekad od travara a nekad u prodavnici zdrave hrane!!!!a jesi li probala u jednoj biljnoj apoteci blizu zoo vrta....malo nanize od zoo vrta u jednoj je zgradi,ulaz je sa strane ..stvarno ne mogu da se setim kako se zove ali kad sam bio zadnji put u bg trazio sam neki caj koji nisu imali nigde u po prodavnicama zdrave hrane nego su me svi uputili tamo da idem sto sam i uradio i nasao ono sto mi treba....ako sam se ja nislija koji malo zna bg snasao snaci ces se i ti sigurno :-);-)

pozdrav drugari iz vrelog Nisa :!: 8-) :) :grin:

markocu i meni je veoma drago da ti je bolje, super su ti rezultati, a ti si veoma pozitivan po svim tim pitanjima super si, bas si borac. Samo nastavi tako. Kazi mi kakva ti je bio rezultat biopsije pre terapije? Mislim na stepen fibroze.
Ici cu i ja da nadjem taj caj od precice, a to sto kaze winner za kafu da moze da spreci cirozu, nisam jos cula. Meni su naprotiv rekli da ne pijem kafu, zato sto je masna. Ne znam , ja volim kafu, ali sam i to batalila, bas cu ponovo da pitam lekara, ali mislim da ni oni ne znaju bas sve.
To je opciono, nekad mi tesko padne na stomak, a nekad mi bas prija.
Pozdrav svima!

dijamado,ako laze taj italijanski struchnjak,onda sam slagao i ja.
I meni je bilo chudno kad sam chuo,ali eto jbg.
gaga,mozda bi ti trebala da se javish ovom tipu koji valjda sa tim kapima uspjeshno lijechi hBv,ako ti treba broj,dacu ti ga na pp.
markocu,ako je u Nishu vrelo,shta mislish kako je u Podgorici?:)
poz svima,hvala Bogu shto ste malo zivnuli:)

dijamando meni je fibroza bila pre terapije 1!!!nemoj nista da brines pa i ako ti je malo veca fibroza,znam ljude sa terapije kojima je veca fibroza pa su to dosta dobro podneli kao i terapiju;-)

Back