Нepatitis C

djumiiv:
Gaga kada si saznala za hep B?
Da li je kod tebe u pianju akutni ili hronicni hepatitis?

Kod mene je hronicni B, a saznala sam pre skoro 2 godine, kada sam isla na obavezna testiranja pred porodjaj (beba je Ok). Ovih dana idem na kontrolu, pa mi je dr. rekla da ce da mi radi biopsiju, valjda cu to u narednih mesec dana sve odraditi, pa da vidim na cemu sam. E, sad, za razliku od vas koji ste sa C, ja ne naidjoh na nikog ko se izlecio od hronicnog hep. B, o njemu na internetu ima bas slabo diskusija.

Nisam znala da B moze da bude hronican. Eto svasta se ovde cuje. Nije to nesto strasno gaga44.
Mislim da je to laksi slucaj nego C. Ali je svakom njegova muka najgora.Kamo srece da se ovaj C moze odraditi kapima.

mislim gaga da bi i ti trebalo da dobijes istu terapiju...dobro ne bas pegasys jer nisam cuo do sad da neko sa hep B prima tu terapuju ali mislim da bi trebalo da dobijes interferon ili roferon a mozda cak i ribavirin to ces tek saznati nako uradjene biopsije!!!!
a ako te zanimaju nus pojave kod terapija interferonima,roferonima ili ribavirin ..pa slicno je kao i kod terapije pegasysa+copegusa samo malo blazi simptomi....neznam koliko oni pomzau u tvom slicaju ali u nasem slucaju te terapije jako slabo pomazu ...pa manje od 10% slucajeva dok je sa pegasysom izlecenje preko 80% slucajeva!!!!

Pozdrav drugariiiiiiiiii:-)

dijamando:
Nisam znala da B moze da bude hronican. Eto svasta se ovde cuje. Nije to nesto strasno gaga44.
Mislim da je to laksi slucaj nego C. Ali je svakom njegova muka najgora.Kamo srece da se ovaj C moze odraditi kapima.
hep B uopste nije laksi slucaj isto je kao i hep C vrlo zeznut,samo sto se hep B moze lakse preneti nego C npr. polnim putem je lakse preneti B nego li C,sanse da se polni putem prenese virus C su 3% i to teoretski,mora dole da bude krv da bi se virus mogao preneti polnim putem dok se hep B prenosi lakse ako se ne koristi adekvatna zastita!!!!
oba virusa napadaju jetru i razaraju je a ne osecamo nikakve simptome...tako da ih treba isto tretirati!!!

dijamando ja nisam stigo jos ni na pola terapije,tek je proslo cetiri meseca ima ja da gilum do maja meseca naredne godine a mogu da ti kazem da se vec sad osecam mnogo bolje!!!!!a da li sa eliminisao virus ...pa ja se nadam ...videcemo ...za tri nedelje dolazim u beograd da radim PCR i nadam se najboljem;-) ...eto pegasos je na proj kontroli bio negativan nadam se da cu i ja,a i doktorka mi je rekla da odlicno napredujem!!!!Ma sad kad pogledam unazad pa i nije bas neka baba roga ova terapija jeste da je tesko u pocetku,i to samo u pocetku ali kad prodje taj prvi nalet sve ostalo nadalje je pesma!!!:-)
tako da nema strasno i nema JOJ nego samo JUHU JA SE LECIM JEEEE...hehehehe:-)

djumiv, sta su tebi rekli za terapiju. Da li si kandidat ili ne? To koliko je dobro (dobro je naravno ako ti je jetra zdrava), ali cim imas virus prirodno je da zelis da ga eliminises. Ipak, mislim da oni znaju sta rade, tj. nece bas tako lako da prepisuju tu terapiju, prilicno je agresivna, i kao sto vec svi znamo ne podnosi se bas lako. Naravno, kada znas da je izlecenje, ili tek zaustavljanje boljke tu,, onda pristajes na sve.
Hvala ponovo markocu, cekam PCR, jos mi nije gotov. Ne znam jos uvek ni genotip, a ni broj kopija.
Iduce nedelje ce biti gotov.
Pozdrav

Ja nisam kandidat za terapiju jer nemam fibrozu, tako ti je to u ovoj nesrecnoj Srbiji. I opet kazem- bolje i godinu dana nekvalitetnog zivota (moj genotip se leci godinu dana) nego ceo zivot takav.
Imam prijatelja u Danskoj, tamo i svuda u svetu terapija je besplatna, bolje je leciti se na vreme nego cekati da ti propadne jetra,opet kazem to je moje misljenje.
Dijamando, kazi mi (ako ti nije problem) da li su ti uradili besplatno PCR ili si morala da iders u privatnu laboratoriju? Mene su recimo svaki put slali privatno (iako sam njihova koleginica). Cak ni za bebu nisam mogla uraditi PCR o trosku drzave.

Winner druskane gde si? Da nisi otisao kod lekara?

djumiv, meni je pcr radjen besplatno, zato sto mi je (nazalost) nalaz jetre, fibroza visokog stepena.
Zato i jesam u frci. Ipak se nadam da ce to dobro proci. Ja sam definitivni kandidat za terapiju.
Imam druga koji takodje ima C, genotip 1b, sa 2.000..000.000 kopija, ali za cudo nema fibrozu.
Meni transaminaze nisu bile bas alarmantno visoke, ali mi je biopsija, takva kakva je.
Doktor mi je rekao da moze da se racuna (pod uslovom da terapija pokaze efekte, a iskreno se nadam da hoce), da stanje jetre moze da se odrzi na ovom nivou, i da je to cilj, da ne ide dalje.
Cini mi se da je tvoj slucaj nesto laksi, ali ne daju terapiju, ako nema fibroze.
Pozdrav

Da,nista opd terapije ako nemas fibrozu. tj. nista od besplatne terapije. Mogu i ja da se lecim ali o svom trosku tako da redovno grebem kartice a posto mi to ne ide razmisljam koju bi banku mogla da opljackam posto bi mi za to zadovoljstvo trebalo oko 40.000 eura.

Tako da eto, cekam i ja tu fibrozu, kao sto rekoh jedem kulen i pecenice pa valjda ce da se desi nesto.
I samo hrabro dijamando, bice sve ok. Vazno ti je da pazis na ishranu, da sto vise odmaras i naravno sto pre da krenes sa terapijom.

pozz svima!!!djumiiv znas kako se kaze.. ko ceka taj i doceka ..tako da bice sve u redu ;-) i ja sam nesto tako isto radio kad sam imao fibrozu nula pa sam dogurao do terapije...pogresi covek:-)hehehe......
winneru pa gde si covece?i ja mislim djumiiv da je otiso kod lekara

veliki pozdrav za sve 8-) :lol:

Djumiiv i markocu ma tu sam, kod ljekara mi ne pada na pamet da podjem dok to u glavi ne sredim,ako ikada sredim,a jetra po malo boli,al eto i na to sam se vishe navikao ,jbg.
Markocu drago mi je druze da ti sve protiche u najboljem redu:) a tebi djumiiv mozda nece ni trebat terapija,reako sam ti ja to:).
dijamando,shto prije ti pali na tu terapiju i ne razmishljaj ovako kao ja,jer onda necesh poci nikada!
e da,djumiiv kakvih to 40 hiljada spominjesh,eura?Chuo sam da je to u ex YU drzavama puno jeftinije,oko par hiljada,i btw o onom novom lijeku bez nuspojava,ne zna niko nishta.
pozz svima :)

Dragi moj prijatelju, a ja mislila da ces nam naoisati da si bio na biopsiji!!!!

Cenu sam ti rekla od prilike, spominju se cifre od 20000 do 40.000 eura. Ukucaj u google cene lekova pa potrazi tu ako te ne mrzi da racunas.
Pazi da ti kazem, meni je i 20.000 puno, pre bi otisla na neki put oko sveta pa makar dobila i cirozu posle toga. Svuda u svetu ti je besplatna terapija za C, (u normalnom svetu).

Markocu drago mi je da si ti dobro.

Masem vam svima

drugari terapija mesecno kosta oko 1.500 e!!!!!!!!!!!samo copegus kosta 60.000 din a kutija traje nekih mesec dana a pegasys kosta oko 20.000 din a prima se jednom nedeljno znaci 4 mesecno!!!!!a matematika je prosta ........
stvano je premnogo skupo za godinu dana terapije ..hm...jedan dobar stan potpuno opremljen ... heh...
tuzno je to...ima jedna stara izreka u mladosti jeftino prodamo svoje zdravlje da bi ga kasnije jako skupo placali...i eto
winneru druze voleo bi da si u nisu pa da te ja lepo ubedim da ides kod lekara..ali ok nadam se da ces i ti to vec sam sa sobom resiti..ja te potpuno razumem ...zato sto sam i ja sam proso kroz svakakve faze ..ali je najteze od svega bitka sa samim sobom!!!!ma verujem ja da ces ti to vec nekako resiti:-)
pozdravljam vas sve 8-) ;)

Ti si dijamando bas pravi kandidat za Pegasys! Bice sve ok, ne sekiraj se, stavice te na terapiju i za godinu dana si kao nova! Ja imam genotip 4, on se isto leci godinu dana kao i tvoj.
Kako si saznala da imas C? Nekim "slucajnim" analizama ili?

Meni je najgori ovaj moj, zato sto je moj!!!

Zezam se, 1 i 4 se lece godinu dana a 2 i 3 pola godine. E sad ne znam koja je statistika izlecenja ali kapiram da su gori 1 i 4 samim tim sto se duze lece.

A ti ces Winner dok odes kod lekara doziveti samoizlecenje, dosadice virusu da bude u tebi!

Back