Нepatitis C

dijamando:
evo i mene, drugari, danas sam podigla PCR i nazalost ponovo ne bas tako lepe vesti. Genotip 1 sa 3.500.000 kopija. Markocu, sta ti mislis o ovome? Imam li ja sanse za izlecenje? Ja se nadam da da.
dijamando imamo isti genotip 1 samo sto ja nisam znao koliki mi je broj virusnih kopija ,kad sam trazio da vidim rezultati su mi bili u bg na komisiji!!!!!nemoj nista da te brine sto je toliko veliki broj virusnih kopija sve to ima da se drasticno promeni dok budes uzimala terapiju ...
a lecices se godinu dana kao i ja :D i veruj mi bice sve OK!!!!!

8-) 8-) 8-)

djumiv, saznala sam za virus, manje/vise slucajno. Pre godinu dana sam imala operaciju slepog creva, pa su mi AST i ALT bili visoki ( oko 90), medjutim hirurg mi je rekao, da je to zbog upale.
U martu ove godine sam saznala za HCV i to tako sto sam htela samo da rutinski pregledam krv. Tada su mi bili AST 110 i ALT 130. Otistla sam kod tok istig hirurga, i tek tada mi je predlozio da idem da prekontrolisem viruse, i tako ja na Infektivnu, kad ono.......
Inace, ja sam primila 1994 transfuziju, posle izuzetno teskog porodjaja, i moj lekar misli da je to bilo tada. Hvala djumiv, tebi markocu takodje hvala, na recima utehe.
Posle svega sto sam cula o tome, vise se ni ne plasim te terapije, zelim samo sto pre da krenem da se lecim i da vec jednom to resim.

Pozdrav svima.

Samo u Srbiji se izgleda insistira na fibrozi jetre(od zemalja u okruzenju) da bi se dobio Pegasys. Ja imam dvojno drzavljanstvo, pa sam terapiju dobio u Makedonij, a cekao sam par meseci. Nemam fibrozu, a genotip sam 3a, sa 338 000. Zasto ovde traze da ti se jetra trajno osteti, pa da ti daju terapiju-ne znam? Ali situacija u nasem zdravstvu je takva, kakva je...pa vidite da deca umiru pri rutinskim operacijama...a ovaj Ministar je u svim Vladama i sve je gore i gore.
Makedonija je siromasnija zemlja od Srbije ali je njihovo zdravstvo bolje organizovano, ne pricam o strucnjacima, jer ih mi u Srbiji imamo, na zalost-za izvoz:(

da, nazalost je to tako u nasoj zemlji. Nabavila sam neke travke i neke cajeve. Pokusavam da nabucam imunitet pre ove terapije. Markocu, kako se, djumiv, i ostali, nesto vas nema u zadnje vreme. Kako je ?

pozdrav dijamando :-), ma imam neke obaveze oko faksa pa me zato nema a i jurim neki posao ucrvlja se vise po kuci ..hahah...samo ti napucavaj imunitet trebace ti!!!:-)
a stvarno je zalosno to sto ne mogu svi sa hcv-om da se lece terapijom nego samo oni sto su kriticni ..ali takva nam je politika :evil:
winneru druze kako je?kako napredujes sa tim kapima?jesi li radio neku kontrolu od kako uzimas te kapi?

veliki pozdrav svima :-D

Evo i mene, ubi me neka depresija...
Kazu da je to normalno.
Isla sam kod lekara na neke konsultacije, nisam za Pegasys (to znam odavno) jer mi je zdrava jetra ali mogu da primam obican interferon. Pa to je uzas. mislim da se nigde u svetu C vise ne leci interferonom.
Ali ipak moram priznati da se dvoumim.

kako ste drugari?

POz svima:)
Markocu nisam,a juche me bash boljela i to dobro,tako da me to dodatno deprimira.jbg.
A zamisli kad moram chekat do 5 ujutru jer se navodno te kapi stavljaju kad svice?!E sad,jesam li dalabu ili ne,ne znam vishe ni sam...
Djumiiv ja ti kazem da cesh ti vrlo lako unishtiti majmune,tako,upamti to:):)

winneru ja da sam na tvome mestu ja bih isao makar da mi provere transeminaze ako vec neces da odes do lekara na detaljnije analize...neznam ...a zasto se brate te kapi stavljaju tek u 5 ujutru?!?!!!!

djumiiv neznam sta da ti kazem za interferon ali i sama sigurno znas da je mnogo mnogo mali postotak
izlecenja sa interferonom manji od 10% a nus pojave su ti otprilike iste kao i kod pegasysa....meni je to isto ponudjeno ali sam odbio i reko bolje da sacekam i da znam da ce to biti to nego li da se mucim a da mi ne garantuju da cu se izleciti....znam da zelis sto pre da se izlecis,svi mi to zelimo ali mozda je nekad bolje sacekati nego u brzini donositi ishitrene zakljucke...sigurno znas za izreku:sve sto je brzo to je i kuso!!!"....tako da dobro razmisli,i prvo se konsultuj sa nekima koji vec primaju interferon i kako oni to podnose,i siguran sam da ces doneti pravu odluku;-)

dijamando kako si ti?ima li nekih novina?jel znas kad pocinjes sa terapijom?

veliki pozdrav za sve drugare 8-) 8-)

Bas tako markocu, cekam ja tu fibrozu pa kud puklo. Najgore od svega je sto sam ja kao zdrava a ipak, koliko god ja tvrdila suprotno ovaj C mi utice na kvalitet zivota. Volela bih da ga se resim sto pre. Ali sta ces!
Eto ima nesto dobro u svemu ovome, da nije bolesti ne bih upoznala vas!

Winner1:
POz svima:)

A zamisli kad moram chekat do 5 ujutru jer se navodno te kapi stavljaju kad svice?!E sad,jesam li dalabu ili ne,ne znam vishe ni sam.:)

Ma daj, pa tek sam sad skontala! :p

Ulepsao si mi dan! Hvala ti druze moj! :lol:

Znas sta je najtragicnije od svega :confused: ? Zimi kasnije svice :lol: ! Moraces da cekas do sest, pola sedam! Mozda te to natera da odes kod lekara?!

Hahaaaa djumiiv,eto sam ti ostavio broj u inboxu da me ti budish zimi,tako srce:):p
A markocu,ma kapi od toga travara,navodno je izlijechio dosta ljudi i iz Srbije,pa se evo i ja kao trpam tim kapima,u zoru,aha:)
Poz svima:)

Cao drugari,

Markocu, cekam komisiju, i lekara sam cula. Pocela sam i ja sa nekom ATM terapijom (preparati za dekontaminaciju, detoksikaciju, dezinfekciju, absorbciju teskih metala itd......), ma to me je koleginica vodila kod jednog coveka koji to pravi. To su neki praskovi od kamenja (zeolit, aktivni ugalj, itd) . U paketu ima: Prah koji je u stvari neki mleveni kamen, on se uzima pod jezik, pre jela,
neke trave, umesane u med, tonik za mazanje tela,(prepone, i mesta gde su limfni cvorovi), granule za preciscavanje vode (stave se u flasu , pa voda i mucka se oko 10 min). Ne znam da li je prevara ili ima efekta, ali, znate ono/ davljenik se i za slamku hvata, pa tako valjda i ja.
Inace ocekujem da prolazim garant komisiju, jer sa ovim nalazima (nazalost) svako bi.
Djumiv, nemoj da budes depresivna, budi srecna sto ti je jetra OK. To je ipak najvaznije, a sto se tice transaminaza, kontrolisaces ih i bitno je da znas sta ti je. Ja bih veruj mi volela da sam na tvom mestu. Nemoj da se bedacis, sta ja da kazem?
Markocu kad dolazis u BG, htela sam da te pitam , da li si ti normalno funkcionises za vreme terapije, tj. da li cu moci da radim dok sam pod terapijom ili mislis da je bolje da budem kod kuce? To je pitanje za Markocija, ili nekog drugog ko zna odgovor.
Winner1, mislim da si neozbiljan prema sebi i svom zdravlju. Ako budes nastavio da se plasis i cekas da ti dodje ciroza, onda samo napred.... Idi bre kod lekara, nece te pojesti.
Eto dragi moji, to je sve za sada od mene.

Veliki pozdrav, svima>

Jedno obavestenje svim ucesnicima na ovoj temi (posto ne zalazim cesto ovde, nema se vremena bas za sve svaki put); navodjenje doza terapije ordinirane od strane lekara kao i alternativnih metoda lecenja (koje je preporucio komsija, prijatelj, dobronamerni farmaceut) ZABRANJENO je na ovom podforumu. Terapiju prepisuje samo lekar specijalista za specificno oboljenje, specificno svakom korisniku prema indikacijama i stadijumu tezine bolesti. Molim vas da ne navodite koje terapije primate, postoje razlozi, vise puta objasnjeni, zasto je uvedeno ovo pravilo. Ko je zainteresovan da podeli svoja terapijska iskustva moze to uciniti na PP. Sve poruke koje ubuduce budu sadrzale informacije o terapiju bice izbrisane.

Moderatori

cao drustvo :-)
dijamando ja na pocetku terapije nista nisam mogo da radim,nisam bio sposoban i morao sam da dam otkaz, ali vec sad se osecam koliko toliko sposoban da mogu da radim neki posao ali bez fizickog napora!A i lekar me je savetovao da batalim posao na neko vreme i da mi je zdarvlje prece i da moram da se sto vise odmaram!!!!Kod svih vrsta hepatitisa je NAJBITNIJ ODMOR da bi organizam mogao da se izbori!!!!! Moj savet ti je da lezis kuci i da se odmaras jer realno neces biti sposobna za nista drugo bar neko vreme!!!Za bg dolazim uskoro sledece nedelje primam i 20 inekciju i treba tad da mi daju vaucer za PCR i eto mene:-)

Markocu zasto si dao otkaz bre? Sto nisi otvorio bolovanje?
Dijamando, kada krenes sa terapijom batali sve to sto tamo neko pravi. Znaci samo Peg., nista vise.

Zaboravih probuditi Winnera danas, valjda je stavio kapi u nos?

hahahaa dear djumiiv,ma ne oslanjam se josh na tebe,kad pochne zima draga,aha:):p
E dijamando,e ne daj Boze kud bi me odvelo to kad bi se josh i preuozbiljio!
Markocu,ma ne mora da ne radi,nego se tebi nije radilo tada izgleda,htio si malo predaha,heheee:)
Poz svima dragi sapatnici:)

pozdrav svima,
djumiv, hvala ti, to mi je i moj DR rekao.
Inace nema drugih novosti, nadam se da uskoro pocinjem sa lecenjem. Jos uvek radim, i eto.
Winner, ja imam utisak da ti volis da ti mi govorimo sve ovo i ponasamo se prema tebi kao prema detetu. Koliko je tebi godina?
Ajde bre uozbilji se.
Pozdrav

Zdravo svima.evo i mene sa hcv+.Novebra 2005. saznala sam da sam hcv+ i htela sam da skrenem,ali sta ces zivot ide dalje i mora da se nastavi.Bila sam u bolnici na ispitivanja i rekli su mi da imam hronican hepatit c i da je potrebna biopsija jetre. ja sam cekala vise od pola godine da mi urade biopsiju.I konacno su mi uradili juna meseca 2006.god. fibroza je bila 0.Transaminaze su mi bile AST-70 ALT-56, uglavnom tako i nije bilo neke drasticne promene.Nisu hteli da mi daju terapiju i ja jos uvek cekam kako sam ja razumela docu cekaj sine da ti jetra propadne pa tada cemo te leciti besplatno,a ja nemam 12000 eura pa da se lecim.

vanja-alex:
Zdravo svima.evo i mene sa hcv+.Novebra 2005. saznala sam da sam hcv+ i htela sam da skrenem,ali sta ces zivot ide dalje i mora da se nastavi.Bila sam u bolnici na ispitivanja i rekli su mi da imam hronican hepatit c i da je potrebna biopsija jetre. ja sam cekala vise od pola godine da mi urade biopsiju.I konacno su mi uradili juna meseca 2006.god. fibroza je bila 0.Transaminaze su mi bile AST-70 ALT-56, uglavnom tako i nije bilo neke drasticne promene.Nisu hteli da mi daju terapiju i ja jos uvek cekam kako sam ja razumela docu cekaj sine da ti jetra propadne pa tada cemo te leciti besplatno,a ja nemam 12000 eura pa da se lecim.

Isti slucaj kao kod mene.
Sta radite drugari?

Alo bre dijamando,jesu tebe uchili da samo namrshten chovjek smije da pricha i da je jedino on u pravu a ovi sa osmijehom ti ne pashu nikako?:)
Markocu,kako si mi ti druze,nemoj da mi te neki nervira sluchajno:):)
Djumiiv,vjeruj mi da si mozda u pravu,josh ako jesi,pa taj PCR bude negativan,nekada,ama biraj destinaciju bre,aha:))) i da,evo zashto sam ja josh budan,a dijamando bi odavno neozbiljno shvatila to sve,pa da,a sad josh malo kad zahladi,budish me ti draga,naravno:)

Back