Hirurg upozorava na grešku koju činimo u toaletu

Mračna strana vlažnih maramica

Dr Goldštajn objašnjava da problem leži u hemikalijama u kojima su vlažne maramice natopljene, jer negativno utiču na mikrobiom analnog područja.
"Imamo dobre bakterije, imamo loše bakterije, ali one su u homeostazi. U ravnoteži su. Vlažne maramice to zaista loše kvare", rekao je direktno.
Kao rezultat redovne upotrebe vlažnih maramica, kod svojih pacijenata je primetio dermatitis i razne bakterijske infekcije. Upozorava da se mogu javiti i ozbiljniji zdravstveni problemi poput hemoroida, fisura i gljivičnih infekcija, što može biti izuzetno neprijatno za svakog pacijenta.
Kao najbolje rešenje, dr Goldštajn savetuje postavljanje bidea. Ovaj sanitarni element koristi mlaz vode za čišćenje analnog i genitalnog područja,
što izaziva mnogo manje iritacije od toalet papira ili maramica. Ako postavljanje bidea nije moguće, preporučuje brzo ispiranje pod tušem link
Imaju vlazne maramice sa 99% vode u sebi.

Korištenje wc papira ili vlažnih maramica mi je samo ,,razmazivanje,,!
Zar je tako teško oprati se?
Dobro, kada si na poslu, na putu....
Korišćenje toalet papira služi da ne dođe do konktakta prstiju i fekalija.
Dok korišćenjem vode do tog kontakta dolazi, i ustvari to je razmazivanje i ne samo po zadnjici nego i po prstima koje koristimo da jedemo.
A detaljno pranje može sačekati tuširanje, pa da se temeljno operu i prsti i analni otvor.

Dok korišćenjem vode do tog kontakta dolazi, i ustvari to je razmazivanje i ne samo po zadnjici nego i po prstima koje koristimo da jedemo.
A detaljno pranje može sačekati tuširanje, pa da se temeljno operu i prsti i analni otvor.
Potpuno tačno.
Idealan način je da se čitav proces obavlja uveče pre spavanja.
Prsti nema šta da traže udupetu, sem ko baš voli.

Pričali, tj. pisali su neki forumaši na HB org da u nekim sarajevskim kafićima nema toalet papir nego samo flaša od litar sa vodom.
I kako tu obaviti kvalitetno pranje?!
A posle se vraćaš za astal, da konzumiraš što šta...
Ajaooj! @lapsi, jel ovo standardna procedura u Sarajevu? I bide mora da se glanca, dezinfikuje i deratizuje milion puta dnevno, a tek te flaše!

Da li tamo ima neke sanitarne inspekcije?

Pričali, tj. pisali su neki forumaši na HB org da u nekim sarajevskim kafićima nema toalet papir nego samo flaša od litar sa vodom.
I kako tu obaviti kvalitetno pranje?!
A posle se vraćaš za astal, da konzumiraš što šta...
Mi stariji se sećamo JNA toaleta u kojima je bilo flaša, a u boljim kasarnama i slavine sa hladnom vodom.

Zezanje je bilo da je to ako neko baš ožedni dok balega.

Meni je apsolutno neprihvatljivo da prste trpaš u govnjivo dupe ma koliko posle toga prao ruke.

Ajaooj! @lapsi, jel ovo standardna procedura u Sarajevu? Bide mora da se glanca, dezinfikuje i deratizuje milion puta dnevno, inače…
A rasprava je počela kad je neki kolega Bošnjak poručio Srbima i Hrvatima da su prljavi, glibavi, ugursuzi i sl, upravo potežući argument da se oni peru, dok brisanjem se ne čisti dovoljno. :mrgreen:

Mislim da to nije samo njegovo mišljenje. Slušao sam efendiju Mustafu Spahića Mujkija, kako kaže da je muslimanima bitno da je "čista gubica i čista g.zica". Aludirajući da treba da govore ispravno i da se peru pozadi. :mrgreen:
Čisti, ali ne higijenski nego onako ritualno: vidim na nekom forumu čovek ladno kaže “dosta je vodom, ne mora sapun”! Pa to mu je 100x gore nego nzm kakvim papirom…

Pranje je bitno, sapun je već opciono. Msm…

Čisti, ali ne higijenski nego onako ritualno: vidim na nekom forumu čovek ladno kaže “dosta je vodom, ne mora sapun”! Pa to mu je 100x gore nego nzm kakvim papirom…

Pranje je bitno, sapun je već opciono. Msm…
Kolega Robert sa HB je rekao da postoji verski propis po kojem u nedostatku vode, može da se briše kamenom. I to neparnim brojem kamenova, to je striktno. :rotf:

Ajaooj! @lapsi, jel ovo standardna procedura u Sarajevu? I bide mora da se glanca, dezinfikuje i deratizuje milion puta dnevno, a tek te flaše!

Da li tamo ima neke sanitarne inspekcije?
Ne znam za to. Ne vjerujem.
Nije ni u RS-u higijena na nivou. Kruh ti dodaju rukama. Gotova hrana izložena u metalnim kištrama i svako se naginje nad tim. Pult od kase prljav. Korpe za proizvode prljave. U kafiću dobiješ prljavu čašu vode ili umazanu šolju kafe od ruža. ...
Ja prvo snimim situaciju pa kupujem ili naručujem.
Ne znam da li je gore u Sarajevu to sa flašama ili ovdje kada se muškarci čeću naprijed i nazad.

Nije papir od čelika. Prsti znaju da prolete kroz papir samo tako!
Nužda se obično vrši u jutarnjim časovima. Opereš se dobro i to je to.

Back