_LAVICA_:
I mene zanima kako ste dobili ovu bolest?
Kako se manifestuje,simptomi isl?
Ako vi ne zelite da kazete zamolila bih dr. ili nekog drugog ko moze da odgovori.
Potrebna je informisanost i edukacija , bar meni!
Hvala.....
He LAVICE
Hepatitis C ili jos bolje poznat u svijetu J HCV virus , kod nas poznata bolest kao "zutica".
U mom slucaju je virus u organizmu od 1991 god. kada sam primio transfuziju zarazene krvi ( jer tada jos nisu znali da virus HCV postoji ) , i tek prije 2 god. su otkrili da je HRC virus. A sta da ti kazem jos o njemu ? Ja licno mislim da ce taj virus u buducih 10 god. zauzeti mjesto nr. 1 u svijetu po smrtnosti.
Ali to je samo moje misljenje..
Virus HCV -a je, kako je to jedan am. doktor fino usporedio, kao statisti u losim Holywood skim shpahetha -westernima ,.. ti ih kokash a oni se samo dizu i dolaze.
Virus se cak zna u ubaciti u stanje hibernacije ili ti ga "zimskim' snom i onda cesto doktori misle da ga vishe nema u organizmu, a on se pojavi kako mu milo je...Zdravo zivjeti,ne masno nikako gazirano, alkohol , tablete, sve kemijsko bacaj ! Pij caj od koprive, i naaajvaznije od svega je ODBACI STRESSSSSS !!!!
Mozda radikalno zvuci ali izgleda kao da virusi i stres idu predobro zajedno.
Prenosi se na potpuno isti nacin kao i HIV virus odn. sida. Samo direktnim kontaktom krvi pacijenta i krvi nosioca !!!!
A svi znamo sta to znaci !
Cak i kod oralnog sexa nije sigurno kod osobe nosioca ako se ne koristi kondom.
Cetkicu za zube n.p.r. morate cuvati u odvojenim casama od svog partnera, ni slucajno ne koristiti iste zilete za brijanje
Eto ako imate pitajte vise o tom virusu. Zavrsio sam doktorat dok ga ne prebolje...BUT STILL???
Glavu gore svima...
Mahanje iz Holandije