Нepatitis C

Winner1:
a imamo i doktora Pegasosa za sve nedoumice:)

He, he... nema Pegasos (na svu srecu) veze sa medicinom... :) samo sam neke stvari morao da uklavirim, a ko i ne bi za 15 godina sa HCV-om + godinu dana terapije... gotovo pola zivota, jer ja imam 36 :|

Veliko breme na ledjima... jer je Pegasos odlican i uvazeni profesionalac u svom poslu, cenjen i postovan od prijatelja i kolega, dobar frajer 8-) ... i da nije bio tako nemiran kao klinac, imao bi srecan zivot...

O.K.... za sada sam negativan... ako budem bio negativan i nakon 6 meseci, mozda padne i neko sklapanje braka i pravljenje dechice npr... :wink: :idea: :D

Pegasos ma znam,ali si doktor kako nisi bre:) a o nemirnoci e jbg sad...romane bi mogli da pishemo...ko zna zashto je to bolje tako:)
markocu, dobro si ti garant,ja se mogu kladit u to i to jako:)

Pegasos:
Veliko breme na ledjima... jer je Pegasos odlican i uvazeni profesionalac u svom poslu, cenjen i postovan od prijatelja i kolega, dobar frajer 8-) ... i da nije bio tako nemiran kao klinac, imao bi srecan zivot...

O.K.... za sada sam negativan... ako budem bio negativan i nakon 6 meseci, mozda padne i neko sklapanje braka i pravljenje dechice npr... :wink: :idea: :D

Ajde pegi molim te, pa sta ti fali
Izlecio si se
Mene nece ni da stave na lecenje nosicu ovo u sebi ko zna do kada, ali imam porodicu, imam malog sina (bebu) i srecna sam, uopste mi C ne smeta da budem srecna.
Ako se nekom ne svidja moja bolest.. pa, slobodno neka se udalji od mene tj. neka se gubi, njihov problem.

"Nema haosa u svemiru
Sve sto ti se ikada desilo ima neki smisao kao i sve sto ce ti se dogoditi.
Svako iskustvo nudi lekcije.Zato prestani da pridajes znacaj nevaznim stvarima.
Uzivaj u zivotu! "

He, he... daleko od toga da mi nesto fali... ali... da je HCV bolest koaj se odrazi na chitav zivot... vrlo cesto jeste tako. U mom slucaju, da nije bilo toga, zivot bi mi imao drugaciji tok. Jednostvno jeste tako. Cinjenica...

Ne gledam crno stvari... osecam se i fizicki i psihicki odlicno i vrlo poletno :) Srecan sam covek i vrlo sam vesele naravi... A ono sto sam rekao... hmm... jednostavno sam svestan nekih stvari...

ponekad je potrebno da se dese neke stvari u zivotu da bi uvideli gde gresimo!!!!
i moj zivot bi imao skrozz drugaciji tok od ovoga sad da se nisam zarazio i poceo da gledam na neke
stvari drugacije

markocu:
ponekad je potrebno da se dese neke stvari u zivotu da bi uvideli gde gresimo!!!!

Najlepse je uciti na svojim greskama :D

Salu na stranu.. ko zna zasto je sve to O.K. ;)
Eto, da nije HCV-a... hmmm... nikada ne bih video onu ribu i po, koja mi je svojim neznim rucicama, u atmosveri punoj neznosti, erotike i divlje strasti radila biopsiju :idea: :D

Kad se samo setim kako sam uzivao u njenim dodirima... :razz:

ja sam novi korisnik i pre par meseci mi je registrovan HCV. AST i ALT mi se vrte oko 110 i 130 koje su i maksimalne vrednosti , za sada. Neka mi neko kaze da li je to alarmantno i da li znaci da imam fibrozu. Uradjena mi je biopsija, i cekam odgovor. Zelela bih da znam da li je Pegaz i Ribavirin na listi lekova, i kako se podnosi, ali posteno.
Pozdrav svima, sapatnicima

Za fibrozu ces znati cim stigne nalaz sa biopsije...
Jeste na listi, ali ne u svim slucajevima. Zavisi od stepena ostecenja jetre i broja kopija virusa. Mislim da sada daju i sa fibrozom 1.
Podnosljivost je razlicita... od slucaja do slucaja...
Generalno gledano (ako je to uopste moguce), terapija nije jednostavna, ali... da se izdrzati ;)

Pegasos:
Najlepse je uciti na svojim greskama :D

Salu na stranu.. ko zna zasto je sve to O.K. ;)
Eto, da nije HCV-a... hmmm... nikada ne bih video onu ribu i po, koja mi je svojim neznim rucicama, u atmosveri punoj neznosti, erotike i divlje strasti radila biopsiju :idea: :D

Kad se samo setim kako sam uzivao u njenim dodirima... :razz:
Please dr Pegasos reci mi gdje je to?Mnogo sam osjetljiv na dame u bijelom:) pa ako se ikad odluchim na kontrole ,itd...da makar prodjem poput tebe:)
Markocu kakvo je stanje drug moj?
Diamondo,srecno i ne tripuj,kad si vec odluchila da se lijechish,vidjecesh da cesh uspjeti i da ce te sve ovo samo ojachati!!!

dijamando nemoj nista da se sekiras i da brines bice sve u redu!!!!i meni su bile tolike transeminaze kad sam prvi put bio na biopsiji jetre pa mi je tad fibroza bila 0 nakon dve godine ja ponovo na biopsiju a ono fibroza 1 i genotip virusa 1 i dobio sam terapiju i to relativno brzo nakon par meseci cekanja!!!!!Ako ispunjavas sve njihove uslove za terapiju dobices je sigurno!!!!!!!
A sto se tice tezine podnosenja terapije u pocetku ce ti biti tesko ali kako vreme prolazi prolazice i simptomi i bolovi! meni je trbalo oko tri meseca da se otarasim temperature i bolova ali to ne mora da znaci da ce i tebi biti tako!!!Samo hrabro i bez straha bice sve u redu a imas i nas drugare koji te bodre i podrzavaju!!!! :-)
winneru ja sam ti super odlicno se osecam a sutra idem da dam i krv na analizu da vidimo kako stoje stvari sto tice tih krvnih zrnaca i trombocita i ostale kompanije ......hehehe
javicu se i sutra sa rezultatima pozdravvvv

Kakvi su ti rezultati markocu?
Ja cu valjda sutra konacno da izvadim krv, postala sam kao Winner, sve mi se nesto ne da.
A i dosta mi je vise tog bockanja, jezim se pri samoj pomisli na iglu.

pozdrav drustvo evo i mene sa rezultatima.ide sve bolje i bolje!!!!!!!!!:-)
evo kao i prosli put napravicu paralelu sa rezultatima od prosle nedelje:
rezultat od prosle nedelje:
bela krvna zrnca: 3.29 nisko
NEU : 1.02 nisko
LYM : 1.59 ok
crvena krvna zrnca: 4.02 ok
hemoglobin : 116 ok
trombociti : 141 ok
a sad rzultati od juce :
bela krvna zrnca :3.43 i dalje nisko ali ide na gore
NEU ; 0.975 nisko
LYM : 1.73 ok
crvena krvna zrnca: 4.19 ok
hemoglobin: 124 ok
trombociti : 166 ok
vitamine i preparate sveo sam na minimum i to mesavinu caja od koprive i precice,kombuhu uzmem kad se setim(jednom dnevno) i poneki oligovit kad se setim!!!!!primio sam i danas punu dozu pegasysa od 180 mg!!!!;-)

ma nedan se ja winneru tvrdsam ja orah...hehehe :-) ali cudnovat ......:-) kako si ti druze?
djumiv kakvi su rezultati krvne slike?
dijamando ima li neki rezultati?sta kaze biopsija???

Evo drugari ja samo da vam se pohvalim, svi rezultati su mi super, samo mi je ALT blago povisen 51 a granicna vrednost (gornja) je 40.
Ma i ja sam neki tvrd orah, izgleda.
Pozdrav svima

markoci, evo me konacno. Cekala sam rezultate, i nisu bas dobri. Jaka fibroza. Bas sam se ubedacila. Doktor mi je rekao da ce me staviti na program sigurno, samo je pitanje , da li sada ili iduceg meseca. Ja zelim sto pre. Markoci, reci mi da li ta temperatura stalno traje, ili povremeno, mislim to u pocetku terapije, postto je sad vec izvesno da pocinjem uskoro.
Pozdrav svima!

pozdrav dijamando!!!!super je to sto ces dobiti terapiju ali nije dobro to sto imas jaku fibrozu ali bez brige sve ce biti ok ako se pridrzavas dijete i strogo bez alkohola i gaziranih sokova!!!!!pogotovo coca cole!!!!!
a sto se tice terapije necu te lagati bicu iskren prva,druga i treca inekcija ce biti najteze ali nemoj nista da se bedacis jer to tako treba!!!!sto se tice temperature to tako treba u poocetku ce biti visoka ali bez panike ako ti bude bilo mnogo lose popi brufen,ali prvo se konsultuj sa svojim lekarom, meni su tako rekli prvi put kad sam otisao da primim inekciju a kako vreme bude prolazilo i kako se organizam bude navikavao bice ti sve lakse i lakse
evo kako je bilo meni prvi put kad sam primio inekciju: kad su mi dali inekciju rekli su mi da cu se uvece osecati kao prebivena macka i da par narednih dana necu biti nizasta i da se odmaram sto vise,tako je i bilo, uvece su krenuli bolovi u ledjima, zglobovima,pa preznojavanje ,temperatura,mucnina i tako sam ti ja uspeo izdrzati 4 naredna dana bez brufena, e kad mi je sve dojadilo onda sam popio jedan diklofenak retard jer nisam imao brufena i za neko vreme mi je bilo mnogo mnogo bolje!!!!:-)
tako je otprilike bilo i narednog puta!!!sve nus pojave imas u kutiji od lekova(copegus) koje ces dobiti i tamo pise u koliko posto slucajeva se koje nus pojave javljaju.Moras da uzimas sto vise vitamina i cajevi obavezno(caj od precice i koprive to ti je moja prepruka jer to i ja pijem)e i ako mozes kupi u nekoj prodavnici zdrave hrane KOMBUHU to ti je vitaminska bomba(puna je vitamina B) ja od kad sam poceo da je pijem rezultati su mi se znatno,znatno popravljaju:-)
samo hrabro dijamando i molim te bez bedacenja,jer ako se bedacis i razmisljas crno bice ti samo jos gore,samo razmisljaj pozitivno i videces da ce sve biti kako treba!!!!:-);-)

Back