Нepatitis C

cao drugari kako podnosite ove vrele dane?ja prilicno tesko jos i ova terapija da poludis ali bice bolje!!!
juce su mi stigli odlicni rezultati i malo se oraspolozih,a danas sam primio i 12 terapiju i vec sad imam
37,4 temp.!!!!winneru sto se tice srebrne vode ima istine, na predavanja koja ja posecujem uvek pokazuju pcr testove osoba koje su koristile srebrnu vodu a imaju hep c i rezultati su stvarno odlicni,
samo sto srebrna voda mora da se pije u kontinuitetu da bi imala neki efekat,treba da se odrzava stalan nivo srebra u organizmu da bi mogo da se izbori sa virusom do kraja!!!!ja mesecno pijem 6 boca srebrne vode to me taman pokriva!!!!!

Zdravo markocu bre:) sve prolazi pa i ove vrucine...Vec 12 terapija,a josh koliko ti ostalo?
A za srebrnu vodu...pa pijem je,ali ne mogu je nositi svuda sa sobom...trknem i do mora chesto i tako...A kako ispijesh za mjesec 6 boca kad se dnevno uzima samo one 4 kashichice?Pozdrav svima, i markocu daj budi malo cheshce ovdje:) nadam se da ce i djumiiv brzo doci:)

Mozda bi dr mogla da mi odgovori na sledece-ovamo kod nas su do juche bile nesnosne vrucine,a ja sam se svo vrijeme osvjezavao sa bash hladnim sokovima a to nije ni malo dobro za ove nashe upale,je l da?

Heh... namerno sam razvlacio sa pcr-om nakon 48 nedeljne terapije... kasnio sam mesec dana i na kraju uradio...
Negativan je...
Iduca kontrola je 6 meseci nakon terapije... ukrao sam mesec, ukrascu i sunce... , a ne to je druga prica... ovaj... ukrascu jos jedan mesec... i onda cu sa ta dva meseca da pravim mali planetarni system... :) ne, ne, ne... opet NE! Nije ta prica.. :)
Htedoh da kazem da cu naredni PCR zakasniti ukupno dva meseca u odnosu na kraj terapije... Javicu rezultat naravno ;)

Pegasos:
Heh... namerno sam razvlacio sa pcr-om nakon 48 nedeljne terapije... kasnio sam mesec dana i na kraju uradio...
Negativan je...
Iduca kontrola je 6 meseci nakon terapije... ukrao sam mesec, ukrascu i sunce... , a ne to je druga prica... ovaj... ukrascu jos jedan mesec... i onda cu sa ta dva meseca da pravim mali planetarni system... :) ne, ne, ne... opet NE! Nije ta prica.. :)
Htedoh da kazem da cu naredni PCR zakasniti ukupno dva meseca u odnosu na kraj terapije... Javicu rezultat naravno ;)

Supeer!
Svaka cast!

Winner1:
Bravo pegasos:) a koliko si ga nosio u sebi?Mamu mu jnegovu,hehehehh

Od 1992... samo, jos uvek nije za slavlje.
Moze da se slavi tek kada prodje 6 meseci od zavrsene terapije. U tih 6 meseci su sanse da virus lerapsira oko 30%, a nakon 6 meseci oko 3% i kasnije sve manje i manje. Nedavno je radjeno istazivanje na grupi od 1000 ljudi lecenih Pegasys-om i Ribavirinom, pet godina nakon zavrsetka terapije. Broj relapsa je gotovo zanemarljiv, a i nije kod svih jasno da li je bio relaps, ili je doslo do reinfekcije.

Uglavnom, ako je 6 meseci nakon terapije PCR negativan, stvar se moze smatrati resenom.

Bravo druze:) ti si srecan chovjek:) SAD SVE IZ POCHETKA I PAMETNO,naravno:)
E a da,da te pitam,jesi li ti imao te tupe,odvratne bolove jetre?I josh i ovo,jesi prije terapije koristio neshto tzv alternativno?Poz i SVE NAJBOLJE!:)

Bolje da ne pricam... bicu nekome los primer... :?
Koristio sam od alternative Heineken, Budweiser, Sangriu, Coca-Colu, rostilj, hamburgere, pizze... :roll: Do duse, po prirodi sam salatozder i jedem vrlo malo. Od malena... ali... nisam se libio da odem na veceru sa sopskom salatom, rostiljem i usput popijem litar i vise crnog vina :oops: Nista lepo, pametno i pohvalno ne mogu da kazem...

U vreme terapije nisam popio ni kap alkohola... lazem... jesam ... dva puta po tri piva i jednom casu sampanjca.
Strogo sam pazio na ishranu i pio brdo negaziranih vocnih sokova, narocito posto pod terapijom non-stop zednis...

I pored najobicnijeg i najnormalnijeg zivota pre terapije, bez puno paznje... kao sto zive gotovo i svi prosecni ljudi ljudi... rezultati su mi bili ... hmmm... dokaz da se o HCV-u malo zna...
Transaminaze nikad ispod 100, obicno 120-140 ALT... broj kopija virusa vrlo veliki... oko 2.500.000, a (za divno chudo) fibroza 0-1, pa je nakon biopsije to definisano kao hepatitis C minimalne aktivnosti. Nakon (u trenutku biopsije) 14 godina... Neko nastrada za nekoliko godina... valjda sve zavisi od organizma...
Hocu da kazem da je moj primer los, jer sam ja stoka :D , a svakako se treba paziti...

Cajeve volim... ali one normalne, vocne, Lipton itd. Te sto lece HCV, rak i hemoroide u isto vreme sam oduvek prezirao i cudio se u sta sve ljudi ne veruju. Da je neko smislio caj koji se popije i izleci karcinom, HIV, HCV, Pticiji Grip :) ... uh... pa bio bi na naslovnim stranama svih novina (ne bi za njega znao samo mali broj "odabranih i prosvecenih" ljudi), bio bi nevidjeno bogat i definitivno ne bi ziveo u malom i zabacenom zaseoku, vec bi imao vilu na Hawaii-ma, Rolls-a, dve plave i dve crne ribe do sada nevidjenih oblina,,, :grin:

Salu na stranu, takve price smatram PREVAROM na racun bolesnih ljudi... verujem da mozda neke stvari mogu malo da olaksaju organizmu, ali... da razne umotvorine izlece... od toga nema nista... Pio sam u serijama Leprotek i Liv52, sto se ne moze bas nazvati alternativom, posto su ipak u pitanju zvanicni i odobreni preparati koji ne obecavaju chudo. Stite celije jetre i usporavaju bolest.

To je moj subjektivni stvar i vidjenje, koje smatram ispravnim. Ne mora da znaci da sam u pravu... cuda se desavau :idea: ... ali jako, jako, jaaaakooo retko :twisted: :)

Sto se bolova tice... hmmm... svakoga bolucka tu i tamo po nesto, a HCV je podmukla bolest. pa nikada ne znas sta je u pitanju i da li te zeza on, ili nesto deseto sto u sustini zeza svakog zivog coveka... ne znas da li te uhvatilo sunce, ili je to od jetre npr... :confused: , tako da na to i nisam nesto obracao paznju, pa ne mogu precizno da ti odgovorim...

Uhhh... al' se raspisah... gusim li gusim :) bojim se da ne izazovem zagushenje servera :) ...
Izvinjavam se na predugom postu, ali... ehhh... i sami znate da bi 10 ovakvih ipak bilo malo da bi se sve reklo...

Pegasos,u ovom trenutku je najbolje to shto si ti nash bivshi koega:) a to gore sam te pitao...jer mnogi kazu da se te inekcije ne mogu primati kuci,da je potrebno da ti prate stanje,itd...

zaista mi je drago kad cujem da je neko "izbacio" virus iz sebe
izbacio pod navodnicima sam stavio jer mi je nejasno,zahvaljujuci dragim nam lekarima (jer od njih 10 cujes 25 ralicitih misljenja) da li je posle uspesne terapije samo PCR test negativan,ili je i sam test na HCV negativan?
ja sam HCV+ od '96,biopsiju sam radio 2002 (bez fibroze),a terapiju (ribavirin + roferon) sam primao 2003,posle 6 meseci terapije,sam ponovo uradio PCR test i bio je pozitivan,sa identicnim brojem kopija kao i pre terapije,MORAM da primetim da je broj kopija SVIMA sa kojima sam pricao,a koji su test radili u laboratoriji Paster,bio isti !?!?Chak tada nisu ni imali PCR test odstampan kao stavku na onom papiru,nego su ga dopisivali hemijskom olovkom ispod ostalih nalaza.
Na sledecem pregledu mi je doktorka (opet neka druga) rekla da sam ipak trebao da nastavim sa terapijom jer su mi sve vreme terapije transaminaze bile u granicama normale,t.j nisu prelazile 20.
predlagali su mi i pegasos,ali me ne interesuje,sve dok bude bilo price o nekakvim procentima izlecenih,kad to bude bilo TO,bez procenata,mozda i odem,mada cisto
sumnjam,jer sam terapiju doziveo lose,6 meseci extremne nervoze i gubitak min. 10 kg. i kapiram da sam sa onom hemijom jos vise ostetio jetru,nego sto sam joj pomogao,mislim da ipak nije naivan lek koji ti modifikuje imuni sistem,bar je tako rekla doktorka koja mi je i predlozila da prekinem terapiju,kao..."sistemski lek skodi organizmu,zato u inostranstvu,ako je posle mesec dana terapije PCR pozitivan terapija se prekida,jer nema svrhe dalje se trovati"
od terapije do danas su mi transaminaze bile uvek u granicama normale,mozda je par puta jedna skocila na 40-50,i nekako sam sve vise u fazonu..sta ce biti bice.
jos jednom da ponovim da mi je zaista drago ako neko uspe da izbaci ovo prokletstvo iz sebe,da napomene samo jos i to...da je moj brat od tetke isto uspesno zavrsio terapiju sa pagasisom,ali on je prica za sebe,nije mogao da mi da odgovor,koji ovde trazim,t.j pojma on nema da li mu je posle terapije PCR bio negativan,i da li je HCV test bio negativan,i da li ga je uopste radio,ali vazno je da zna da su mu rekli da je sad sve u redu :?
a drugaru koji je takodje zavrsio uspesno terapiju,ali ovu staru (roferon + ribavirin) rekli su da je "slabo pozitivan" :?
bilo kako bilo taj ortak se ozenio i dobio dve zdrave i prelepe cerkice :P

@pegasos molim te odgovori mi na ono boldovano,jer mi je upravo doktorka koja je vodila terapiju rekla da je maximum terapije negativnost PCR testa,da virus i dalje ostaje u organizmu ali "uchauren" (taj famozni izraz..uchauren :? ) ne prenosi se,ne ostecuje jetru,miruje...i da zato oni koji su HCV+,a PCR negativni,nemaju potrebe za terapijom...

hvala i pozdrav.

Winner1:
jer mnogi kazu da se te inekcije ne mogu primati kuci,da je potrebno da ti prate stanje,itd...
primaju se u bolnici prve dve nedelje,i tad ti intenzivno prate stanje,posle primas ambulantno,a transaminaze,krvnu sliku itd. radis jednom nedeljno,jer koliko sam ja shvatio,ako trombociti padnu ispod odredjenog nivoa terapija se privremeno prekida.
po meni je najbolje primati kuci,ako ima ko da ti da,jer je cimanje po domovima zdravlja smarajuce,a to je samo "podkozna" injekcija u predelu tricepsa,nista komplikovano
pogotovo je zeznuto leti,jer (barem kada je o roferonu rech) mora da se drzi na odredjenoj temperaturi u frizideru,idealna je +4 stepena,a kad je guzva u d.z lek sigurno premasi tu temperaturu,osim ako ga ne nosis u mini frizideru :)

Terapija se prima ambulantno od samog pocetka. Nema lezanja u bolnici, barem ja nisam lezao.
Mrsavljenje i pad apetita tokom terapije je normalno, terapija nije jednostavna, ima pratecih nuspojava (zavisno od slucaja do slucaja)... nervoze, nesanice, temperature... ali, nista sto je nemoguce izdrzati! Mnogi ljudi pod terapijom rade, a pratece nuspojave nisu razlog da se odbije sansa za izlecenjem. Stanje se prati analizom krvne slike. Koliko cesto, to zavisi od organizma i reakcije na terapiju. Ne padaju svima leukociti, trombociti, eritrociti. Ukoliko je krvna slika manje-vise stabilna, analize se rade redje, ako neko ima problema (najcesce sa leukocitima, kao sto sam ja imao), analiza krvi se radi pre svake injekcije. Kada dodje do znacajnog pada, terapija se ne prekida, vec se smanjuje doza. Ukoliko to ne pomogne, tek onda se radi kratkotrajni prekid terapije, krvna slika se normalizuje (nedelja, ili dve) i terapija se nastavlja.

Nakon uspesne terapije anti HCV test ostaje pozitivan, a on ukazuje na postojanje anti tela u krvi na virus C, PCR test je negativan, a PCR ukazuje na postojanje virusa u krvi. Pretpostavlja se (ali ne i tvrdi) da i nakon terapije virus ostaje ucauren negde u tkivu jetre, ali je to za sada nemoguce dokazati, ili odbaciti. U svakom slucaju, za sada najosetljiviji testovi ne nalaze virus, sto znaci da neces umreti od ciroze jetre (barem ne zbog HCV virusa), da u jetri ne postoji zapaljenjski proces, da nisi infektivan po okolini... i rekao bih da je to O.K... dakle virusa u krvi nema, ili ga mozda ima u toliko malim kolicinama, da test ne moze da ga detektuje. S' obzirom da je nedavno radjena analiza na uzorku od 1000 ljudi 5 godina nakon terapije, nema razloga za brigu.

Roferonom definitivno nisi mogao da pogorsas stanje, a na zapadu niko ne prekida terapiju nakon mesec dana, niti se PCR bilo gde radi nakon mesec dana, posto niko ne moze postati negativan za tako kratko vreme. Prvi PCR moze da se radi tek nakon tri meseca, a i tada se ne ocekuje negativnost, ma da je realna, moguca i prisutna u velikom broju slucajeva, vec je uslov za nastavak terapije znacajan pad broja kopija virusa u krvi. Negativnost ,kao parametar za nastavak ili prekid terapije, se uzima u obzir tek nakon 6 meseci (24 nedelje).

Sto se tice izlecenja:

Genotip 1 - preko 50% slucajeva - terapija traje 48 nedelja
Genotip 2 i 3 - 80% slucajeva - terapija traje 24 nedelje

Rekao bih da to nije mali procenat.

Svako ima prava da negativno posmatra stvari, ali niko nema prava da svoju negativnost prenosi na druge, narocito ukoliko postoji mogucnost da ga taj drugi poslusa i (u ovom slucaju) propusti priliku da se resi jednog velikog tereta u zivotu.
Ne treba donositi zakljucke na osnovu vlastitih pretpostavki, a definitivno cilj medicine nije da nekoga prevari, pogorsa mu stanje... Ipak nekada treba poslusati lekare (naravno da postoje bolji i gori), a i informisati se iz merodavnih izvora.

Moja licna preporuka ti je da pokusas terapiju Pegasysom i Ribavirinom, jer je pokazao znacajno veci uspeh nego Roferon. Posavetuj se sa lekarem. Tih godinu dana (kod genotipa 1) ti svakako nece cvetati ruze, ali... imas veliku i realnu sansu da nakon terapije zivis kao i sav normalan svet, bez razmisljanja o hepatitisu i stanju jetre... sto duze cekas, gore po tebe... posto se zna da je terapija pokazala veci uspeh kod mladjih ljudi, sa manjim ostecenjem jetre i kod onih koji nemaju visak kilograma...

hvala na odgovoru,ali...

pogresno si me razumeo ako si skapirao moj post kao demoralisanje ili sl.
naprotiv,mislim da svako TREBA da proba s' terapijom,pa mislim...i ja sam probao
i rekao sam da je brat uspesno zavrsio,kao i drugar koji je 2-3 godine posle toga dobio dve zdrave cerkice..

ali to sto ja to sad tako kapiram ,to je normalno,jer mislim da ne postoji covek koji ne bi bio barem malo skeptican pri pomisli na DRUGU,posle neuspeha prve terapije

Hm,momci polako,ja nishta ne kapiram sad,a chini mi se da HCV+ nije imao istu terapiju kao Pegasos?!
Gdje li je markocu,on je struchnajk za terapije:) mada chitajuci Pegasosa,stichem utisak da terapija i nije toliki bauk:)

Back