Нepatitis C

Dugo vas vec pratim ali ovo je moja prva poruka.
Saznala sam da imam C 2004 god, sasvim slucajno. Tada sam mesec dana bila "jako bolesna", zatvorila sam se u kucu i bolovala.
Onda sam resila da se trgnem i shvatila da mi nije nista, ubedila sam sebe da mi je dobro. Mozak je cudo! A ja sam nepopravljivi optimista.
PCR (kvantitativo) mi je te 2004 bio < 2000 kopija.
Redovno sam kontrolisala transaminaze, bile su stalno u granicama normale!

A onda ostanem trudna, u devetom mesecu trudnoce uradim PCR a rezultat 389.000 kopija! SOK!
To je bilo pocetkom ove godine.
Beba je SRECOM negativna.
Transaminaze su mi podivljale tek pre mesec dana. Bila sam nedavno i na biopsiji - jetra savseno zdrava. Tacno pozeli covek tada tesku fibrozu.
Tako da od terapije nista. Mogu ali o svom trosku, sto znaci u mom slucaju 48 nedelja iz svog dzepa. Jos dugo cu ja izgleda nositi ovo u sebi.

Nego, sto se tice vezbanja - mene su preporucili plivanje.

Ja izvjezbah te sklekove i trbushnjake pa shta BOG da:) A pio sam tu srebrnu vodu 3 mjeseca,chuo sam da je dobra i za Nash problem,nego chitajuci post od djumiiv zapitao sam se da li ja uopshte smijem da zasnujem porodicu i kolika je vjerovatnoca da to prenesem na zenu i dijete???

Cula sam bas za tu srebrnu vodu, piju je neki ljudi u bolnici.
Preporucio mi je jedan covek i Rifata Dresevica, ni njega nikako da nazovem.

Inace pijem svasta, pocela sam u medjuvremenu da proucavam i biljke, eksperimentisem pomalo.
Da li moze neko nesto vise da mi kaze o srebrnoj vodi?

Za Winner1- blago tebi kad mozes da vezbas toliko. Kod tebe nista ono - hronican C-hronican umor?

Meni su neki dr rekli da sad zaboravim na decu a neki da slobono radjam. Ni oni (jadni) ne znaju sta da kazu.Verovatnoca da se virus prenese sa majke na dete je jako mala, nekih 5% (tokom porodjaja)ali verovetnoca da se on aktivira kod zene je jako velika. Kao meni sto se desilo. Beban je "pojeo" sve sto je dobro, imunitet slabi i zna se sta dalje nastupa.
Za muskarce ne znam. Znam samo da sest meseci nakon terapije ne smete da pravite decu.

Ma ja sam ti jedna teshka ljenchuga inache,tako da ne osjecam taj hronichan umor,a i spavam dosta,kao top,mozda i od tableta,mada teshko od 2 bromazepama dnevno od po 1,5mg,i to chesto i ne popijem,nego glupa navika!A malo je to shto vjezbam,svega 15ak minuta,sve to uradim za tih 15min. a imam tek tada osjecaj da bih mogao vjezbat' satima,ali kad se ne smije...jbg. A broj Rifatov ti ja mogu dati,neki kazu da nema nishta od toga,ali otac kad god ode kod njega za novu turu kapi,pricha mi o redovima automobila sa raznim reg tablicama,hm,treba i vjerovati,zar ne? A nisam ukapirao shta dalje sledi sa bebicom???A o terapiji sad uopshte i ne mislim,ovdje je to neizvodljivo za sad, a koliko vidim tada se ne moze ni raditi ili grijeshim(pod terapijom)? I pitanje za moderatora ,dragu nam dr:),da li terapija mora da se prima iskljuchivo u bolnici ili moze i kuci?

ja imam gomilu prospekata o srebrnoj vodi ako nekom treba neka mi pise ili ostavi adresu pa cu poslati!!!!!
pijem srebrnu vodu u kombinaciji sa terapijom pa ce mo videti kako ce bit za sada mogu da kazem
da su mi simptomi vezani za terpiju blagi npr. dobro se osecam i fizicki i psihicki samo sto je prisutna tempreatura od 37.1 do 37,3!!!!
NA TERAPJI NEMA NIKAKVOG RADA!!!!!!!!!
to kazem iz licnog iskustva pokusao ja kao nesto da radim cim mi je bilo malo bolje i spala temp.
kad oces ode temp. uvraga 38,5 pracena drhtavicom i bolovima
tako da nemojte se igrati ljudi sa terapijom nije sala!!!!!!!!

ja sam cuo da sa oca na dete se ne prenosi isto kao i na majku naravno ako nema krvi
tokom odnosa sanse su jako male od 3 do 6% 9 teoretske sanse ,u praksi ja nisam cuo ni za jedan slucaj takvog prenosa

na terapiji osecam umor i to stalno a dok nisam poceo da primam terapiju nisam osecao ama
bas nista nikakav umor cak sam i radio fizicki posao po ceo dan a sad dok primam terapiju ne radim nista vec se sto vise odmaram

E stvarno ne znam shta vishe da mislim o tome,o terapiji,slushajuci pojedine,tj. chitajuci ih,ne mislim na tebe markocu,imam predstavu da je terapija jedan veliki BAUK,ali ko zna zashto je to tako,mozda smo svi mi koji to imamo previshe razmazeni???Zelim da ti uspije terapija markocu,poz:)

Blic, 5. jun 2007.
Lek koji uništava hepatitis C

Ljudi zaraženi hepatitisom C mogu potpuno da se izleče, javlja Bi-Bi-Si. Standardna terapija pegiliranim interferonom i ribavirinom uklonila je sve viruse kod 99 odsto pacijenata kroz sedam godina, kaže jedno istraživanje.
Znalo se da ova kombinacija lekova deluje, ali je bilo nejasno da li će se virus vratiti. Istraživanje su proveli hepatolog Mičel Šifman i njegov tim sa medicinskog fakulteta u Viržiniji. Istraživanje je sprovedeno na 1.000 pacijenata kako bi se otkrilo da će li se virus vratiti. Nakon uspešnih tretmana injekcijama pegiliranog interferona kombinovanog sa ribavirinom, samo je osam od 1.000 pacijenata imalo pozitivan nalaz na virus sledećih sedam godina. Istraživači napominju da nisu sigurni da li je tih osam pacijenata ponovo zaraženo ili su doživeli recidiv.
"Danas u borbi protiv hepatitisa C možemo pomoći pacijentima da postignu ozdravljenje i ostave bolest iza sebe", izjavio je Šifman.
Ovi podaci izgledaju obećavajuće i to je zaista dobra vest za pacijente koji se boje da će se virus vratiti. Doktori ipak ističu da se ovde govori o leku za bolest jetre, međutim, ne osećaju se svi fantastično na kraju terapije - neki ljudi pate od bolova u zglobovima i osećaja umora.
Procenjuje se da u svetu oko 20 odsto ljudi ima infekciju hepatitisom C, iako se neki sami očiste od virusa i ne razviju hroničnu infekciju.

terapiju stvarno treba ozbiljno shvatiti nije sala ali nije ni bauk podnosljivo je
tesko je na pocetku (kao sto je tezak svaki pocetak) ali se covek navikne
ja sutra idem na petu terapiju i jos uvek imam simptome kao kod gripa samo sto
su bolovi kod mene malo blazi nego na pocetku a valjda ce i ovi simptomi vremenom
biti sve blazi i blazi i valjda ce se temperatura izgubiti tako bi bar trebalo
a da terapija pomaze to je sigurno bar sam i ja tako informisan samo terba je izdrzati jer
traje dosta dugo!!!!!!
meni su recimo transeminaze posle trece terapije spale na 25 a bile su pre terpju preko 134
sad cekam prvi pcr test da vidim broj virusa na koliko se smanjio
za gca976 neznam da li moze virus da mutira (raspitacu se pa cu pisati)
ali tvoj genotip se lakse leci nego genotip1 tj. krace ce ti trajati terapija 24 nedelje dok kod genotipa1
traje 48 nedelja

Back