Нepatitis C

Evo necega na sta sam nabasao krstareci :

CRNI CAJ (indijski, kineski,gruzijski)

Take frequent tea breaks this winter, and you may just get through it
without a sniffle. Immunologists at Harvard University discovered that
people who drank five cups of black tea a day for 2 weeks transformed
their immune system T cells into "Hulk cells" that pumped out 10 times
more cold and flu virus-fighting interferon than did the immune
systems of those who didn't drink black tea. Green tea should work
just as well.

"Not just the common cold and flu, but food poisoning, infected cuts,
athlete's foot--even diseases such as tuberculosis and malaria--are
caused by germs that your body fights with interferon. We think the
interferon boosts from tea may help prevent or lessen the severity of
all these conditions," says Jack Bukowski, MD, PhD.

While five cups a day may seem like a lot, he thinks fewer cups may
still offer some valuable protection. "And the interferon link may
explain tea's other health benefits, including its reported
cancer-fighting power, since we already know that interferon slows the
growth of tumor cells," he says.

About VX-950

VX-950 is an investigational oral protease inhibitor for the treatment
of hepatitis C virus infection. HCV protease is a unique viral enzyme
that is essential for viral replication and for helping the virus
evade host immune defenses. Clinical data from a Phase Ib study of
VX-950 dosed as a single agent in HCV patients demonstrated a rapid
and dramatic decline in viral levels. As a highly potent and
well-tolerated direct-acting antiviral, VX-950 has the potential to
transform future HCV therapy.

Namerno nisam prevodio da bi ostao izvorni text.

urosr:
Otkrio sam ga dobrovoljnim davanjem krvi 2000-te.
Nisam se drogirao, do tada nisam imao sexualne odnose, nisam primao krv, niti sam operisan, neznam kako sam ga dobio (npr. zubar možda).
Obilazio sam masu doktora (i na VMA), pošto su nalazi bili super govorili su mi da ne obraća pažnju na njega i ,, Ko zna ko ga sve ima, a da to i nezna, možda i mi (doktori).''
Travar mi je uzeo godinu dana, bez ikakvog rezultata.
2004-te sam čuo za pegazys, u decembru mi je urađena biopsija (nalaz=bez oštećenja jetre) na Infektivnoj kod Dr Božić-ke(ona je the best).
Ni tada mi nisu dali terapiju.
2005-te SZO (svetska zdravstvena org.) preporučuje pegazys i kada su nalazi dobri, što do tada nije bio slučaj.
Od 16.01.2006 sam na terapiji: pegazis-1nedeljno(20347din. sam plaćam) + copegus-3tabletice ujutru,3uveče(dobija se).
Posle 4 godine veze, prošle godine sam se oženio, ženom svog života, i dobili smo bebu.
Oboje su, hvala Bogu, zdravi (HCV-) i pravi.
Zelim ti srecu i ZDRAVLJE
a Bozicka je matora izlapela budaletina :smile:
treba da ide u penziju,s' njom ne moze da se pricha
Ksenija i Simonovicka su zakon,ovako kao LJUDI,a pojma oni svi zajedno nemaju o hepatitisu c !!!!
NI 15%
i dalje experimentishu....

HCV+:
Zelim ti srecu i ZDRAVLJE
a Bozicka je matora izlapela budaletina :smile:
treba da ide u penziju,s' njom ne moze da se pricha
Ksenija i Simonovicka su zakon,ovako kao LJUDI,a pojma oni svi zajedno nemaju o hepatitisu c !!!!
NI 15%
i dalje experimentishu....

U pravu si 101%.
Ksenija je super fina, a ovu drugu baš i ne znam.
Božićku doživljavam kao sanjara, pa mi je nekako i simpatična bakuta.
Prezrela je za penziju.

Nema razloga da ne eksperimentišu na nama.
Ionako, to je samo mali korak za nas, a ogroman za njihove karijere.

Ja cu malo da skrenem, ali je slicno. Moj tata je vec 12 godina bolestan od Hepatita B, zaradio ga kod zubara. Sve je probao, cajevi razni, cak su nam iz Kine donosili neke trave, surutku, kozje mleko, na dijeti je od kad znam za njega, alkohol ne pije, ne jede svinjsko, masno.... primao je interferon nekoliko puta, leci ga Dr. Bozic (zadovoljan je) i Ksenija. Ove godine u januaru mu je bilo najgore do sada, transaminaze su mu bile preko hiljadu. Uz put je dobio secer, muci ga pankreas, ali se bori. Trenutno pije Ursofalk. Cuo je za Hepseru i Baraclude. Mama srecom nema virus, ide redovno na kontrole, a mi, deca smo svi vakcinisani radi preventive. Citala sam nesto na netu o ovim lekovima i ne znam sta da mislim. Ima li neko neki savet? Pozdrav.

najgore u svim tim prichama je
sto od 5 lekara dobijesh 20 razlichitih odgovora na isto pitanje
toliko su sujetni da dozvoljavaju sebi da stavljaju svoje stavove ispred stavova "Svetske zdravstvene organizacije) ili tako nesto...
a jos gore je kad "pacijenti" pochnu medjusobno da razmenjuju neke u najboljem sluchaju poluinformacije,poluistine,totalne lazi ,itd....
STVARA SE KONFUZIJA !

Ovde sam postavila pitanje o tim lekovima jer verujem da nasi lekari znaju dosta toga, bar im ja dugujem dozivotnu zahvalnost sto je moje dete danas zivo i zdravo, ali naravno svi imamo i losa iskustva. Rukovodila sam se i misljenjima Svetske zdravstvene organizacije u pogledu lekova koje sam pomenula, ali me jako brine sto svi ti lekovi imaju dosta losih propratnih efekata. Zato sam i pitala dezurne Dr-e ovde da li znaju nesto vise o tome.

Sreća, sreća, radost.
Posle mesec i po dana od dana početka pegazis terapije radi se PCR ne bi li se videlo da li terapija deluje.
Meni to niko nije rekao, pa sam tek posle 3 meseca terapije radio ovaj nalaz.
:p :-D ;) NEGATIVAN. :p :-D ;)
Terapija radi. Na polovini sam i sada idem do kraja.
Još uvek mi ostaje da se raspitam oko toga da li to što sam negativan znači da je virus izbačen ili se ,,samo'' učaurio...

Sreća, sreća, radost.
Posle mesec i po dana od dana početka pegazis terapije radi se PCR ne bi li se videlo da li terapija deluje.
NEGATIVAN.

Čestitam, s malim zakašnjenjem, tek danas sam videla ovaj topik. I samo napred.

urosr:
Sreća, sreća, radost.
:p :-D ;) NEGATIVAN. :p :-D ;)
Terapija radi. Na polovini sam i sada idem do kraja.
Još uvek mi ostaje da se raspitam oko toga da li to što sam negativan znači da je virus izbačen ili se ,,samo'' učaurio...
Bravo Uros! Drago mi je sto vidim ovako nesto, pegazis ipak "deluje". Samo jos da ga dobijemo preko fonda za zdr. osiguranje!
Svima puno srece zelim !!
p.s.
Ko(ja) je zainteresovan(a), a ima ovaj "problemcic", za druzenje neka se javi na pp.

Ja sam danas primio svoju cetvrtu ampulu Pegasys-a.... naravno, uz to pijem i Ribavirin i nadam se uspehu... :)

Pozdrav svima! :grin:

@urosr -ti si na odlicnom putu ka izlecenju! Ako ti 6 meseci nakon terapije nalaz ostane negativan, racunas se izlecenim, jer je nakon isteka tog perioda relaps virusa prava retkost (oko 1%), barem sam ja nasao takve podatke...

Hmmm,mislim da je najbitnije voditi zdrav zivot-bez alkohola i droge i sa pravilnom ishranom(ne masno,ne ljuto,ne previshe gaziranog...)
Ja sam HCV (i HIV)od '93 a bolesti/virusi su dijagnostikovane '96-napadom hepatitisa C...Ko je u toku referentnih vrednosti moze samo da zamisli kako je kad su mi tada transaminaze bile ALT(S-GPT)1315 a AST (S-GOT)1580 !!!I Onda se odjednom sve smirilo(?)i transaminaze su mi vecj godinama u granici normale-bez liv52,interferona,pegaza i sl...Biopsiju su mi predlagali-odbila sam-too much sceary za mene...
Samo bez panike ljudi,mnogo losheg u vezi zdravlja ide iz glave!
A za one koji su pocheli terapiju-sa srecjom! :)
POZZ!!

Zdravo,ljudi!
Ja sam otpocela sa terapijom pre tri meseca.180 mg Pegasys, 5 tableta Riba. Prva je bila strasna! Sada je malo bolje. Medjutim, non stop se pojavljuju neki novi problemcici... Pokusacu sutra da napisem nesto opsitnije o svemu,za one koje zanima.
Inace,ja sam 1b,sa nesto preko 5 miliona kopija,bez fibroze.Ceka me jos devet meseci egzotike sa Pegasys -om!!! :roll:

Evo i ja da se javim,mada nista pametno ne mogu da kazem,a ni novo.
Isla i ja u BG,nije mi odobreno lecenje (nisam "dovoljno" bolesna),probala zdrav zivot,pokusala surutku da pijem,cajeve,altern,med.,sve sto ste i vi,i transaminaze mi spale bile malo,skoro pa normalno,ali ja sam prirodno jako mrsava,pa sam oslabila od "zdravog zivota",spala na 45 kg..Onda opet pocela sa pljeskavicama,toplim sendvicima i gaziranim picima (sto je apsolutno zabranjeno) pa vratila tezinu na 50 kg,i ja se bolje osecam iako su mi nalazi gori :roll:
Inace,tesim se cinjenicom da sam sama kriva za virus (intravenski narkoman),a i dosta mi je svega,i zivot mi je dosadio,nemam vise snage da se borim i trudim kao konj za placanje racuna,majke mi,meni je dijagnoza dosla kao olaksanje...Doktorka mi je rekla da je nemoguce tacno reci koliko cu jos ziveti,niti kojom brzinom ce bolest napredovati (to sam je pitala jer necu da se lecim,pa sam samo pitala kako ce to ici),ali mi je rekla okvirno:jos od 2 do 15ak godina,zavisi da li cu zdravo da se hranim,da se ne naprezem,da se ne nerviram,da ne pijem alkohol (inace,prestala sam da se drogiram).
Ne osecam nikakve tegobe,sem povremenog umora,ali i moje drugarice kukaju kako su premorene,pa kapiram nesto da mi to i nije od virusa,nego smo stari (31 godina) i umorni,a umorni smo i zato sto smo smoreni (depresija,nezadovoljstvo,tezak posao sa bednom platom,itd),jedina tegoba koju imam vec 2,5 godine je vaginalna kandidijaza,koja samo povremeno nestane,pa opet,to je izgleda kod hronicnih bolesnika,e to me iritira da poludim,seksualni zivot mi je prakticno upropascen,jer me boli od candide,a plus se uplasim unapred da me ne bi bolelo,onda ne mogu da se opustim,itd. Onda se toliko iznerviram,pa se napijem,a posle pijanstva se hranim zdravo da to anuliram,i sve u krug.
Ovo ce kad tad da pocne da smeta,citala sam da se stomak naduje,onda sledi fibroza 2,3,4,pa ciroza,mada,eto,gledam kako Bora Corba ima cirozu vec godinama,pa peva,zivi....nikad se izgleda ne zna.
Za terapiju Peg.-Ribavirin nemam para,a cujem da ni to nije bas 100% sigurno izlecenje.
Koga zanima,zena moze da radja,ne mora da znaci da ce se virus preneti na dete,ali ja necu da rizikujem. A nije samo ni roditi,necu da mi dete ostane siroce ja da umerm kad bude malo,tako da porodicu i ne planiram.
Eto,ja ne znam vise sta da kazem.
Pozdrav svima i srecno.

Obecala sam pre neki dan da cu napisati nesto o pratecim efektima jahanja na Krilatom konju, ali sam zaboravila da cu primiti TH i da necu biti u stanju ni da zucnem.Znaci,primam TH ponedeljkom.Sada je cetvrtak popodne i malo sam digla glavu..
Kod mene je to islo ovako: prvih nedelju dana - nezaboravno! Prvi dan nesnosna glavobolja, bolovi u misicima i zglobovima - jezivi.Okretala sam se po krevetu ceo taj prvi dan i noc kao u paklu.Nijedan polozaj mi nije odgovarao,nikako nisam mogla da zaspim...Kad te nesto mnogo boli vreme nikako da prodje.Taj prvi dan trajao mi je nekih pet dana...Ona niska temperatura me skroz isusila.Tako,samo malo blaze bilo mi je i naredna dva dana.
Onda sam cetvrtog dana imala pravu provalu emocija.Sve mi je bilo naopako,plakala sam i plakala i svadjala se,i trazila odgovore na sustinska pitanja o zivotu i smrti,i zasto se to meni desilo,i kako,i kako cu ja da podnesem godinu dana ovog pakla,i sta je to,jel to kazna za nesto,i zasto mene da kazne,ima mnogo gorih od mene,i ja sam se trudila da zdravo zivim,i zasto ja sad sve to da trpim...I necu ja Pegazis,i ko zna sta je to u stvari,i ko mi garantuje da cu se izleciti...I sve u tom stilu.Ja i inace nisam neka vedra pticica,ali tih dana sam ,priznajem,prevazisla sebe.Na kraju je moj zivotni drugar puko i rekao mi: Pa ti vrati ljudima terapiju! Odi lepo tamo i kazi necu ja ovo ljudi,nije ovo za mene,probala sam,ne svidja mi se,dajte nekom drugom da se muci..! On je to smesno rekao, nakon celodnevnog ubedjivanja sa mnom nije vise znao sta bi.Ja sam onda krenula histericno da se smejem,i za pet minuta bila u sasvim drugoj prici...Sta da vam kazem...Te promene raspolozenja od samoubilackog do :-D postale su moja svakodnevica.
E,to je bila ta prva nedelja.Nadalje je ili malo bolje ili se ja malo privikavam.To sto se tice promena raspolozenja,ucim polako da lovim samu sebe u tome i da se sklanjam od dragih ljudi kad sam uzasna.U stvari,generalno sam depresivna i umorna,pospana i tuzna,nemam snage da bilo sta preduzmem...Ali,stegla sam zube...
Prvih mesec dana smrsala sam pet kila.Nisam mogla bas nista da jedem,sve mi je bilo grozno.Onda su mi smanjili dozu Ribavirina na 4 kom dnevno i apetit mi se malo vratio.
Sad kao jedem .Mada mi sve ima los ukus.
Privikavam se polako.Racunam s tim da sam prva 3 dana posle injekcije potpuno neupotrebljiva! Znaci - boli me glava :roll: (imam mracnu plocicu u glavi),umorna sam,tuzna :cry: ,bezvoljna,ne mogu da radim,ne mogu da kuvam,ne mogu da trpim svetlost,buku,ljude :evil:,sebe ...
Drugu polovinu nedelje lakse podnesem.Malo mi bude jasnije u glavi.Kao planiram nesto da radim...Malo se kao dignem...A onda, zadnji dan pred injekciju, osecam se bas normalno.Sasvim mi se vrati energija i pokusavam da uradim sve sto nisam ovih dana,pa se totalno fizicki iscrpem..! Cesto i ne spavam te noci. Ujutro idem po TH sasvim istrosena - to je prosto postalo pravilo!
I tako. Krvna slika mi je naravno losa,ali ne previse.Ovih dana sam imala neku infekciju na kozi sake koja evo jedva zaceljuje.Mnogo sam,najvise od svega,uuuuumornaaaaa...
Inace,imam 36 god i punu kucu dece! Pozdrav svima! ;-)

U prolazu citam i divim se ovim ljudima sa c-om
Kako rece Sokrat "karakter je sudbina coveku"
@m4j4
Sad cu ja malo kao andjeo cuvar:
Nemoj tako da ti je sve crno, koliko vidim c se leci, a sto se tice kandida to se jos lakse leci.
Rekla si da nemas para za terapiju peg., neocajavaj odmah nego se obrati socijalnom.
Sto se tice dece razmisljaj npr i o tome kako ces se izleciti za npr 2 god i roditi dete zdrava i ziva sa 33-4 god sto uopste nije kasno.
Drogu vise nikad nemoj da si koristila:! vidis u kakva si se govna uvalila.
UVEK IMA SVETLA NA KRAJU TUNELA SAMO STO SU NEKI TUNELI MALO DUZI"

uh ti tuneli su nekad previse dugacki i nemozemo stici do kraja!A i ova nasa drzavica je super tako da u socijalnom nema neke pomoci a za terapijicu ti treba bas bas veliki i debeo novcanik!
(otprilike 12-15 hiljada evrica)
Ja sad cekam da se usvoji neki novi zakon ili sta vec pa da odobre neki neznam ni ja koji lek i tako cekam cekam i cekam ali ne predajem se!Moramo se boriti biti jaki i izdrzljivi zbog nas samih i ljudi koji nas okruzuju ljudi koji nas vole! Pozdravcic svima i srecno sa lecenjem! :)

Back