Нepatitis C

grca976:
kod supruge je otkriven hepatitis c proslog leta i ona je genotip 1
pre mesec dana sam se i ja testirao i nalaz je pozitivan ali je kod mene genotip 3
dali je moguce da je virus mutirao
Da, virus mutira i to je jedan od razloga zasto jos uvek ne postoji mogucnost da se napravi vakcina.

kod supruge je na pocetku terapije bilo 510 000kopija i fibroza 2 ili 3 a kod mene 2 800 000kopija i pocetna fibroza, da li genotip zavisi i od tipa zibroze i broja kopija ili samo od organizma? Hvala svima

pozdrav drugari!!!!! juce sam primio i petu terapiju i mogu da vam kazem ad se sada
odlicno osecam nema vise malaksalosti i onog umora ali je i dalje prisutna temperatura
37 pa onda malo spadne pa opet malo skoci ali ne prelazi 37 a ja se osecam dobro
i krvna slika mi je relativno dobra bela krvna zrnca su mi samo manja asve drugo je dobro!!!!!!!!!
e sad mozda mi se organizam polako privikava a mozda i zbog ove srebrne koloidne vode koju
pijem zajedno sa terapijom!!!!!!a mozda je i od cajeva "precica" sta god da je dobro jeeee

grca976:
kod supruge je na pocetku terapije bilo 510 000kopija i fibroza 2 ili 3 a kod mene 2 800 000kopija i pocetna fibroza, da li genotip zavisi i od tipa zibroze i broja kopija ili samo od organizma? Hvala svima

Ima 6 genotipa virusa C.
Genotip ne zavisi od fibroze.
Ni fibroza ne zavisi od broja kopija.Kao kod vas recimo, ti imas vise kopija virusa a manji stupanj fibroze.
A lecenje zavisi od genotipa. Genotip 1 i 4 se lece godinu dana a 2 i 3 pola godine (uglavnom).
Da li ti je supruga na terapiji?

Za Winner1 - vakcina stvarno, na zalost ne postoji.

markocu suuper!! I ja pijem caj od precice. Mene to vraca u zivot!

Poz svima:) danas ja malo radio ( oprao 2 auta i box psu) po najvecem suncu,ali osjetio taj tupi bol,i iznervirao se na kraju,a da li je vishe i to neki trip,ne znam. @djumiiv,i ja sam chuo da ne postoji,ali tako pishe u kartonima za novorodjenchad,e da,da pitam tebe i markocu,kakav je to chaj?Od chega?

Caj od biljke precice, zovu je i crvotocina.Odlicna je za jetru i sto je najvaznije vraca snagu.Ja sam je kupila od nekog lika na pijaci,sasvim slucajno.Pokusaj da je pronadjes u prodavnici zdrave hrane.

precica je lekoviti caj "majka mara za jetru" i to stvarno mislim poboljsav rad jetre
mozes ga naci u svakoj bojle snabdevenoj prodavnici zdrave hrane kilogram kosta oko 2000 din
ali mozes ga kupiti i na 100 g (200 din) ja uzimam po 100g pa koliko traje pa onad drugu turu
i tako !Cistac jetre i pospesuje funkciju jetre!!!!!!!!

a prepoznaces ga tako sto lici na neke kao sitne grancice a boja kad se skuva pa neka bleda boja
nije kao boja caja na kakvu smo navikli i bez ukusa je!!! ali je delotvoran ako nisi do sada probao
moj topli savet je da pocnes da ga pijes!!!!!!!:) :)

dr:
Da, virus mutira i to je jedan od razloga zasto jos uvek ne postoji mogucnost da se napravi vakcina.

Pretpostavljam da niste zeleli da se iz vaseg odgovora zakljuci da virus moze da mutira iz genotipa 1 u genotip 3, ali, zvuci tako.

Ne moze da mutira iz genotipa 1 u 3 i obrnuto, dakle, svako od njih dvoje ima svoju podvrstu HCV-a...
Treba znati i to da kada neko ima HCV, nije "zavrsio posao", pa ne moze da dobije jos jedan... moze i te kako!!!
Ukoliko neko ima recimo genotip 1, nije imun na genotip 2,3,4 (5 i 6) vec moze da zaradi i drugi genotip, ukoliko se nadje u nekoj rizicnoj situaciji. Dosta ljudi ima vise genotipa istovremeno. Cesto se to desava i treba biti oprezan.

Mutiranje virusa je nesto drugo. Mutiranjem nastaju tzv. "kvazispecijesi" (podvrste virusa), ali u okviru njegovog genotipa.

pozdrav drugari evo I nesto malo o koloidnij srebrnoj vodi za one koje to interesuje tekst je iz prospekta koje uzimam uz srebrnu koloidnu vodu pa ovako:
sta je koloidno srebro?
Koloidna srebrna voda je koloid-savrseno cista voda u kojoj se nalaze veoma male cestice srebar cistoce 99,9% velicine od 0,001 mikrona u precniku.Koncentracija ovih cestica je kod vecine proizvoda ovog tipa 5ppm,sto znaci da million cestica vode sadrzi 5 cestica srebra odnosno 5mg srebra u litru vode.Te cestice su toliko male da na njih ne deluje sila gravitacije,one se ne taloze na dnu,vec becito ostaju ravnomerno rasprsene u tecnosti.
Koloid je najbolji nacin primene srebra u medicini,upravo zato sto su celije I telesne tecnosti svih zivih bica zapravo u koloidnom stanju.Zbog toga organizam mnogo lakes prihvata lek koji je vec u koloidnom stanju.To je razlog sto se u bolnicama lekovi daju uglavnom putem infuzije direktno u krv kako bi bili bioloski dostupnijji I brze delovali.
klasicni lekovi su medjutim uglanom ustanju kristala I organizam mora prvo da ih preradi u koloid da bi ih iskoristio a to je process koji se odvija u organima za varenje.Zbog toga vecina vestackih antibiotika usput ubija I korisne bakterije crevne flore.Koloidno srebro se medjutim apsorbuje u krviveoma brzo I pre nego sto stigne do zeluca a ni u zelucu ne izaziva ove neprijatne sporedne efekte zato sto ne deluje na korisne saprofitne bakterije.
Koloidna srebna voda je prirodan ,bezbedan ,netoksican antibiotic uspesan u unistavanju
vise od 650 izazivaca bolesti ukljucujuci viruse,bakterije I gljivice.
Dodatni kvalitet Koloidne srebrne vode je taj da su cestice toliko male dad a prolaze kroz
celijsku membranu I untar celije neutralisu viruse koji se razmnozavaju.Svi do sada poznati lekovi naime deluju samo na one viruse koji se nalaze u krvi I medjucelijskoj tecnosti tako da ne mogu u potpunosti da izlece virusne infekcije.Svetska istarzivanja I iskustva potvrdjuju da je koloidna srebrna voda efikasna I kod virusnih oboljenja od obicnog gripa do teskih imunokompromitovanih bolesnika zarazenih virusom HEPATITISA C ILI HIV.
evo I delimicnog spiska bolesti u cijem lecenju pomaze Kolodna srebrna voda:
Akne,Alergije,Antraks,Upala slepog creva,Infekcije besike,Trovanje krvi,Cirevi,
Opekotine,Kandida,Cistis,Perut,Dermatitis,Difterija,Dijareja razlicitog porekla,
Infekcije uha,Ekcemi,Infekcije Eserihijom koli,Bakterijske i virusne infekcije oka,
Gastritis ,Gonoreja,Polenska groznica,herpes,Impetigo gnojavi ekcem,Lose varenje,
Upala limfnih zlezda,Lajmska bolest,Malarija,Menijerreva bolest (uho),Osecaj iscrpljenosti, Mononukleoza,Neurastenija,Parziti,Upala pluca, Upala plucne maramice,
Infekcije prostate, Uvecanje prostate,Pseudomonas,Psorijaza, Kijavica,Reuma,Seboreja,
Upala sinusa, Infekcija koze svih vrsta,Streptokokne infekcije,Tuberkuloza,Upala krajnika,Tifusna groznica,Cir na zelucu,Virusne infekcije, Bradavice, Gljivicne infekcije,
Upala desni, Karijes,Paradentoza!!!!
NACIN KORISCENJA:
Koloidnu srebrnu vodu treba koristiti svaki dan radi popunjavanja zaliha srebra u organizmu i uspostavljanja normalnog metabolizma i imunog sistema.Moza se koristiti preventivno jer pomaze u sprecavanju infekcija ili kao dragocena pomoc u terapiji infekcija i bolesti.Da bi se ocuvala njena efikasnost koristi se sa plasticnom kasicicom ili u staklenoj casi, nikako sa metalnom kasicicom jer ce se na taj ncin umanjiti njena efiksnost a posle nekog vremena imace te fino posrebrnu kasiku!!!
Kao preventiva koristi se 3 do 4 puta dnevno na prazan stomak,drzi se pod jezik 5 sekundi a onda jos 10 sekundi grgori po usima!!!Kod akunih infekcija koristi se
1 do 2 kasicice(plasticne) na svaka dva sata ovo je potrebno da bi se odrzala stalna koncentracija srebraovako se koristi sve do nestanka simptoma a to kod nekih bolseti traje od 24 sata pa i do nekoliko meseci zavisno od vrste infekcije(virusa).!!!!za oboljenja na kozi ,rane ,posekotine i opekotine,akne ,psorijazu,i sve druge promene na kozi najefikasnija je direktna primena na kriticno mesto bar 3 puta dnevno!!
ranu posekotinu cir ili opekotinu onda previjte na uobicajeni nacin,proces zarastanja ce biti brzii i proteci ce bez ikakvih komplikacija,infekcija i oziljaka!!!!!
NAPOMENA:
BEZ OBZIRA NA BLAGOTVORNO DEJSTVO KOLOIDNE SREBRNE VODE IMAJTE U VIDU DA JE TO SAMO POMOCNO SREDSTVO I NE ISKLJUCUJE
VASE OBRACANJE LEKARU.KOLOIDNU SREBRNU VODU SLOBODNO UZIMAJTE UZ PROPISANU TERAPIJU JER ONA NE STUPA NI U KAKVU INTERAKCIJU SA DRUGIM LEKOVIMA!!!!!!!
postoje i razna iskusvta osoba zarazene hepatitisom c ali sam se sad umorio od kucanja
i idem da se malo opruzim pa otom potom ako nekog interesuje kucacu o tome neki drugi put za sada toliko pozdrav drugari do sledeceg kucanja

Bravo markocu:) trudish se i to je jako dobro:).Ja sam pio tu vodu,iz one plastichne kashike,nekoliko puta dnevno,sad chekam opet da mi stigne narudzba,valjda ce imati nekog efekta:) a uzgred,danas sam imao bash neke jache bolove(chas tupo,chas me jako fisne u predjelu jetre)i to me strahovito iznervira i utripuje,ali shta je tu je...

ja za sajt nisam cuo ali provericu!!!!!ja vodu kupujem kao clan eko solara firma ,koja je proizvodi,
po ceni od 944 din a ima je u svakoj bolje snabdevenoj apoteci i cena se krece oko 1200din.
bar je toliko u mom gradu bila zadnji put kad sam proverio!!inace pakovanje je u kartonskoj kutiji teget boje, flasica od pola litre,na kojoj pise srebrna koloidna voda!!!i pise da je to jos mineralni dodatak ishrani-dijetetski proizvod!!!

Hvala pegasos na odgovoru za genotipe,mada ja iskreno mislim da jedna osoba nemoze da ima vise genotipa.Dr.koja nas lecije iznenadjena je cinjenicom da mi imamo razlicite genotipe po njenom mi nismo dobili virus jedan od drugoga.Ja sam primala terapiju 6meseci nakon toga sam bila na PSR i odbili su me jer je mali broj kopija pao svega 90 000 a treba od 200 do 400 000 tako da neprima terapiju vec 3meseca.Sada cekam nove rezultate PSR-a a suprug treba da pocne sa terapijom.Pijemo caj od precice a cula sam da je dobar i maticni mlec za regeneraciju jetre ali ga jos uvek nismo nasli jer bi trebalo da ga uzmemo od nekog pcelara a ne iz apoteke jer to nije pravi maticni mlec vec preradjeni.Puno srece svima u izlecenj ovog virusa a i nadam se da cu i ja nastaviti sa terapijom!!!!!!!!!!!!! POZDRAV

Hvali je markocu,ja je pijem,a i povremeno te kapi od toga Dreshevica,ali...tupi bol ne prestaje i to upravo dok pishem ovo, i tako neshto razmishljam koliko tu ima istine,u tim kapima a i u srebrnoj vodi... u prospektu koji stigne sa bocom vode,ima iskustava oboljelih od hcv-a,ali...ma josh cu vishe ubedachit ako razmishljam tako.

grca976:
Hvala pegasos na odgovoru za genotipe,mada ja iskreno mislim da jedna osoba nemoze da ima vise genotipa.Dr.koja nas lecije iznenadjena je cinjenicom da mi imamo razlicite genotipe po njenom mi nismo dobili virus jedan od drugoga.Ja sam primala terapiju 6meseci nakon toga sam bila na PSR i odbili su me jer je mali broj kopija pao svega 90 000 a treba od 200 do 400 000 tako da neprima terapiju vec 3meseca.Sada cekam nove rezultate PSR-a a suprug treba da pocne sa terapijom.Pijemo caj od precice a cula sam da je dobar i maticni mlec za regeneraciju jetre ali ga jos uvek nismo nasli jer bi trebalo da ga uzmemo od nekog pcelara a ne iz apoteke jer to nije pravi maticni mlec vec preradjeni.Puno srece svima u izlecenj ovog virusa a i nadam se da cu i ja nastaviti sa terapijom!!!!!!!!!!!!! POZDRAV

Moze naravno da se ima vise genotipa, nazalost. Ja sam vam zato i napisala tamo jednom prilikom da ste srecni sto niste razmenili genotipe medjusobno.
Ja stvarno ne znam gde se vi lecite, u Bg se leci onaj ko ima preko 100.000 kopija, pod uslovom da ima barem fibrozu. I nije mi jasno kako su vam za genotip 1 prekinuli terapiju posle 6 meseci. PCR se radi nakon 6 meseci da bi videli da li deluje terapija i dobro je to sto vam je opao broj kopija ali terapija u svakom slucaju za genotip 1 treba da traje godinu dana.

za winnera1!!ako ti je za neku utehu meni su radili dve biopsije u roku od 2 god. i posle druge biopsije
i ja osecam neki tup bol oko jetre ali trudim se da ne obracam paznju toliko
ubedim sebe da to jetra radi i da se bori protiv bolesti i trudim se da se ne bedacim jer ljudska psiha je cudo!ako ubedis sebe da ti je lose tako ce ti i biti a ako se ubedis da ti je dobro i razmisljas pozitivno bice ti bolje,veruj mi!!! a jel primas ti terapiju pegasys+copegus?jel si radio biopsiju i koja ti je fibroza?

Back