NEGA PASA

Hvala svima. A sad tema:mi smo sinoc pronasli jednog krpelja u korenu onih ostrih dlaka skroz sa strane njuske ali ce tretman da saceka sledecu sedmicu jer su sve do nedelje najavili kisu pa ne bi imalo svrhe.

Ria,nekako imam osecaj da ce ponovo da bude devojcica, valjda sto je zelim. Mada, kao Mimi tesko, ovo je neponovljivo!

Drzi se draga!!!!!!! Znas da sam uz tebe!!!!!!Kad bi mogla da skoknem godinu od sad pa da se vratim da ti vatam mustuluk!!!!!Heheheh znam ja da si ti borac!!!!!!!!
Pozz

I mi smo uz tebe mom
I ja i moj dzukac
ako ti to nesto znaci......;)

Ja sam Lakiju sinoc nasla posle setnje krpelja:shock:a kad smo se vracali sreli smo naseg '' lokalnog'' veta ide kod komsijskog psa zbog neke vakcine,nemam pojma:cool: . Sva sreca pa sam nasla krpelja dok je vet jos bio tu u komsiluku pa je odmah on skinuo.ali nije bioveliki krpelj bas,bas mali.....
Mi odmah Lakiju ispekli dzikericu,da povrati malo krvi(iako to nije bas bilo potrebano,al ajde,kao jadan on pa da malo uziva posto obozava dzigericu)...;)...pa tako sad uziva,caruje....;):D:heart::mrgreen:....do sledeceg krpelja

Ух, о њему смо писали на теми "питајте ветеринара", објашњено је да је отрован и да није наиван, можда да бациш поглед тамо? Пробаћу да нађем те постове.

I u Buve, krpelji i ostala gamad je pisano o njemu, to je sredstvo protiv spoljasnjih parazita, konkretno, buva, krpelja i suge. Mozda ipak ne bi bilo naodmet da mu se uradi skarifikat (a mozda moze i obican bris, da ga ne grebu) da se utvrdi sta je, da ga ne trujes za Dz.

sad ce ljudi da se smeju :) ako nije suga, to leci po ps-u, nego neko perutanje, sitna promena sl, ja sam giletu stavljala npr propolis ili kantarion na neka mesta gde mu je malo nesto izaslo na kozi, ranica, ogrebotina i sl. i jedno i drugo su mi u kucnoj apoteci za nas dvonosce tako da ni njima ne skodi...

Ja sam mom djavolku juce nasla prvog krpelja a taman sam se ponadala i pohvalaila da ogrlica funkcionise

I ja sam bila zaludjena time da ogrlica funkcionise!:) Kada smo otisli na plac, gde je moj ljubimac provodio svo vreme napolju, nakupio se toliko krpelja da sam mu svako vece vadila po deset krpelja, a da ne pricam o tome koliko je njih bilo na dlaci!!!:cry:
Jedino meni dobro resenje je bilo to sto sam kupila pincetu za vadjenje krpelja. Sa njom ne treba da se cupa krpelj i ne treba da se cima, samo se krpelj uhvati i onda vrtite na suprotnu stranu od kazaljke na satu. a pinceta je pravljena tako da kada je pritisnem ona se otvori a kada je pustim ona se zatvori pa je zbog toga lakse vrteti pincetu.

I ja sam bila zaludjena time da ogrlica funkcionise!:) Kada smo otisli na plac, gde je moj ljubimac provodio svo vreme napolju, nakupio se toliko krpelja da sam mu svako vece vadila po deset krpelja, a da ne pricam o tome koliko je njih bilo na dlaci!!!:cry:
Jedino meni dobro resenje je bilo to sto sam kupila pincetu za vadjenje krpelja. Sa njom ne treba da se cupa krpelj i ne treba da se cima, samo se krpelj uhvati i onda vrtite na suprotnu stranu od kazaljke na satu. a pinceta je pravljena tako da kada je pritisnem ona se otvori a kada je pustim ona se zatvori pa je zbog toga lakse vrteti pincetu.

gde si kupila tu pincetu prvi put cujem za takvu? inace mi smo pored fronta nasli krpelja giletu iznad oka:mad: mali malecni, ja mislila crvena truncica... i nismo ga lepo iscupali ostalo je malo:frown:

gde si kupila tu pincetu prvi put cujem za takvu? inace mi smo pored fronta nasli krpelja giletu iznad oka:mad: mali malecni, ja mislila crvena truncica... i nismo ga lepo iscupali ostalo je malo:frown:

Ta "pinceta" se zove pean, trebalo bi da ih ima povemeno po vojnim otpadima, inače ne znam, dragi mi nije tu, pa ne znam gde se inače prodaju medicinska pomagala, hirurški instrumenti...

uh,i meni bi to dobro dosla ta PEAN,inace kupili smo OPET novu ogrlicu,i ni traga krpeljima,iako kao sto sam mnogo puta rekla,kuda se sve ne zavlaci i idemo na vikendicu,i po njivama itd.

Ja sam je kupila kod svog veterinara. Evo broja ambulante 011\2444931 "RADIONICA ZA OPRAVKU MALIH ZIVOTINJA" pozoviteih i pitajte da li imaju pincete za vadjenje krpelja i kako mozete da je narucite oni ce vam sve reci. A evo i adrese Petra Kocica 2a, Beograd

Najbolje je u ovakvoj situaciji odvesti psa u ambulantu da se to strucno odradi,,,da pas ne bi dobio lajmsku bolest, jer moze da ugine, ukoliko se na vreme ne izvadi krpelj,,,nikako sami vaditi niti kombinovati pincete...dobice i jednu bocku i resen problem,,,parkovi su opasni za pse.
Ko redovno daje psu tbl. protiv endoparazita, ima dobar stos, da znate da li je pas progutao.Ne mucite ga.Umotajte parcice tbl. u neko fino kuvano meso i dajte mu,,,kad uzme u usta i proguta ...to jos nista nije sigurno, ali kad posle gutanja olize nos jezikom,,,porucao je tableticu samo tako....ovo iz iskustva s mojom nekadasnjom velikom ljubavi koja je bila rase chow-chow i zivela punih 11 godina.Uvek voljena, nikad zaboravljena....:heart:

Back