NEGA PASA

pozdrav svima!
imam dve problematike za koje se nadam da ce mi neko od vas pomoci savetom..
imam nemackog lovnog terijera, zenku, godinu i po stara...
obzirom da stalno rilje po basti nos joj je izgubio pigmentaciju pa me zanima da li ce joj se pigmentacija povratiti ako je sprecim na neko vreme da kopa, i da li to utice negativno pri izlozbi pasa na ocenu
a druga problematika je - nema buve, nema promene na kozi a ima tri mesta na kojima se cese toliko da sam vec naucila na pamet i svaki put kad se cese imam osecaj da ce odrati sebi kozu..
tretiram je nekim samponom protiv parazita i letos i pre dva dana nanela sam joj sprej protiv buva gde se ni jednom nije pocesala kada je sprej nanet, niti sam ja videla i jednu buvu, oci mi ispale bisteci je....
veterinarka kod koje odlazimo to ne smatra problemom i nije dala neki bitniji odgovor...
i da...zna li ko kako se oni trimuju...mislim trimovala sam ja nju dva puta i vec sam se usemila da to radim samostalno, trimujem i komsijske pse :-d..trimujem po kucama..hhahahahah...nego, ne mogu nigde da nadjem kako se sredjuje terijerima brada i te njihove dlake na njusci i oko ociju, to sto im je u odnosu na druge pse visak...gledam slike ostalih nemackih lovnih terijera i vidim da su im brade extra sredjene, ova moja i bradata i brkata al nikako da joj to sredim da bude jos lepsa...inace, ljudi koji su upoznati sa ovom pasminom bog zna kako su odusevljeni izgledom mog psa, pa je ne bila lenja, otisla u jednu odgaivacnicu nem,lovnih i tek onda shvatila sta je ova pasmina i kako dobro se kotira moj pas...pa sam se odlucila da je vodim na par izlozbi, a imam naruceno dosta kucica...hihihihih....
inace, dobila sam je, ludjeg psa u zivotu nisam imala..ni pametnijeg..planirala sam pre nje neko kuce, a eto ona se zadesila i pomerila ceo moj svet :-D
jos jednom svima pozdrav jer sam nova u ovom vasem drustvancetu..vidimo se :-D

Evo, pitanja:
1. Da li maltezeu treba oblaciti odecu u kuci?:confused:
2. Koji cesalj treba, gde ga naci?:confused:
3. Koji sampon?:confused:
4. Cime da ga hranim?:confused:
5. Koje resenje imate za nuzdu?:confused:

Buduci da je ovo veoma osetljiva vrsta imala sam puno pitanja, znam to.;)

1. Odeća mu najčešće ne treba ni napolju a kamoli u kući.
2. Za češalj pitaj vlasnike pudli jer imaju isti tip dlake.
3. -ll-
4. Proceni na osnovu svog budžeta i zdravstvenog stanja psa, postoji posebna tema o ishrani.
5. Šetnja. A može i veći wc za mačke sa posipom za mačke, ima otvorena tema o tome.

Ja koristim za Širli Virbacov šampon fiziološki. Može da se kupi u Pet centru. Od pakovanja smo do sada koristili All systems, isto kupljen u Pet centru. Za ove dve druge marke koje pominješ ne znam da li mogu da se kupe kod nas.

Pa meni se pokazao najboljim Virbacov šampon do sada. Tj probali smo još i Greenfields, dakle bolje rečeno, od njega nam je bolji. All systems nismo probali zato što sam razumela da sa njime ne može tako često da se kupa pas. Ako češće kupaš malu njuškicu trebalo bi da joj stavljaš i neko pakovanje. Makar se nama pokazala potreba za time. Pakovanje ne mogu da ti preporučim jer smo i mi još uvek u potrazi.. Do sada smo koristili Botanical conditioner. Možda neko na temi o pudlama može da ti da više saveta.

Mozda gresim(ako je tako neka me neko ispravi) ali sve do sada sampone za pse koje sam isprobala na moju Megi (maltezerku) su porpilicno lose uticali.Njena dalka je svilenkasta i ja je cesljam svakog dana a posle kupanja samponima joj je dlaka bila grozna .Poslednje sam kupila Johnson deciji bebi sampon i fenomenalno je.Prvo sto joj koza nije iziritirana kao sa psecim samponima i drugo sto joj dlaka bude prelepa.Mada ne bi trebalo da preterujes sa kupanjem.Ja megi setam svakoga dana i gledam da je kupam kada se bas jako isprlja,ali joj svakoga dana perem sapice posle setnje i svakoga dana se umivamo....Njenu majku su bas cesto kupali i dlaka joj je bila skroz isposcena i kruta.A megi sada ima dlaku kao pahuljica.
Za cesljanje koristim obicnu cetku kao za ljude da je rascesljam a posle toga koristim metalni cesalj koji sam kupila u pet centru koji je super i ne cupa je.

Mi Megi hranimo raznovrsnom hranom,a granule dobija bas izuzetno kada nicega drugoga nema.

Naucili smo konacno da piskimo na pelene,a sama je provalila da kaki kada idemo u setnju.

Eto...nadam se da sam bar malo pomogla...

Ako je njoj i koža i dlaka u dobrom stanju od bebi šampona, u redu, ali naučno je dokazana činjenica da mi imamo kiseliju kožu pd pasa, naša koža ima pH oko 5,5 a pseća oko 7 pa bi to na duže staze moglo da predstavlja problem. I što se tiče granula, bilo bi poželjno da bar jedan obrok dnevno budu baš one (pošto su maltezeri premali da bi jeli kosti) zbog čišćenja zuba i desni.

jedna devojka mi je dala broj coveka koji mi je napravio kcic za psa za 2500 din
,juce sam se odusevila kcicom,Nisam se nadala da ce bas biti tako lepa
..Prosto bih ja provodila neko vreme u njoj :)
Ali ja ne znam kako da nateram psa da pocne da provodi vreme u kucici

pas mi povraca,,dva puta se ispovratio,i smirio se ,,nesto zuto je povracao
inace ,evo ga skace po kuhnji-ne izgleda da je bolestan nesto ,,ali ko zna
da li treba da panicim?

Kao pena? Napolju brsti travu? Ako je to, onda se verovatno nagutao sopstvene dlake češući se, nahladio stomak ili nešto slično. Tipične prolećne "boljke", i moj matorko bi sad s tim stvarima kuburio kao i prethodnih 14 godina.

pozdrav svima!
imam dve problematike za koje se nadam da ce mi neko od vas pomoci savetom..
imam nemackog lovnog terijera, zenku, godinu i po stara...
obzirom da stalno rilje po basti nos joj je izgubio pigmentaciju pa me zanima da li ce joj se pigmentacija povratiti ako je sprecim na neko vreme da kopa, i da li to utice negativno pri izlozbi pasa na ocenu
a druga problematika je - nema buve, nema promene na kozi a ima tri mesta na kojima se cese toliko da sam vec naucila na pamet i svaki put kad se cese imam osecaj da ce odrati sebi kozu..
tretiram je nekim samponom protiv parazita i letos i pre dva dana nanela sam joj sprej protiv buva gde se ni jednom nije pocesala kada je sprej nanet, niti sam ja videla i jednu buvu, oci mi ispale bisteci je....
veterinarka kod koje odlazimo to ne smatra problemom i nije dala neki bitniji odgovor...
i da...zna li ko kako se oni trimuju...mislim trimovala sam ja nju dva puta i vec sam se usemila da to radim samostalno, trimujem i komsijske pse :-d..trimujem po kucama..hhahahahah...nego, ne mogu nigde da nadjem kako se sredjuje terijerima brada i te njihove dlake na njusci i oko ociju, to sto im je u odnosu na druge pse visak...gledam slike ostalih nemackih lovnih terijera i vidim da su im brade extra sredjene, ova moja i bradata i brkata al nikako da joj to sredim da bude jos lepsa...inace, ljudi koji su upoznati sa ovom pasminom bog zna kako su odusevljeni izgledom mog psa, pa je ne bila lenja, otisla u jednu odgaivacnicu nem,lovnih i tek onda shvatila sta je ova pasmina i kako dobro se kotira moj pas...pa sam se odlucila da je vodim na par izlozbi, a imam naruceno dosta kucica...hihihihih....
inace, dobila sam je, ludjeg psa u zivotu nisam imala..ni pametnijeg..planirala sam pre nje neko kuce, a eto ona se zadesila i pomerila ceo moj svet :-D
jos jednom svima pozdrav jer sam nova u ovom vasem drustvancetu..vidimo se :-D
okupaj je samo vodom par puta msm da se nece cesati (jedno od mesta su werovatno ledja :) ?)a to za njuskicu nznm al dobar je tvoj predlog ali evo ti sta su lakse greske kod psa :a)Smanjenje vrednosti: uska lobanja,špicasta njuška,slabija donja vilica,nedostatak zuba izuzev M3,uske vilice,svetao i pegav nos,svetle,velike,buljave oči.Stojeće uši,”lepršave” uši,premale,prenisko usađene,teške uši.Strme prednje noge,ulegnuta leđa,šaranasta leđa.Prekratka leđa,premale ili preširoke grudi,strme zadnje noge,kravlji stav,bačvast stav,štulast hod,raširene šape,mačije šape.Rep previše iznad leđa nošen,nisko usađen rep,fina kratkadlaka,vunasta dlaka,otvorena dlaka,neodlakan stomak.

Poslednja izmena od moderatora:
IMAM MALTEZERICU STARU 6 MESECI. VOLELA BIH DA JE IZLAZEM KAD ZA TO BUDE VREME. ALI DA BIH TO URADILA MORAM JOJ NEGOVATI DLAKU. ZANIMA ME DA LI KOD NAS POSTOJI NEKO KO SE BAVI NABAVKOM #1 ALL SYISTEMS KOZMETIKE ZA KUCE?:dash: NIJE MI JASNO ZASTO PET CENTAR U BEOGRDU TO NEMA U SVOJOJ PONUDI?

IMAM MALTEZERICU STARU 6 MESECI. VOLELA BIH DA JE IZLAZEM KAD ZA TO BUDE VREME. ALI DA BIH TO URADILA MORAM JOJ NEGOVATI DLAKU. ZANIMA ME DA LI KOD NAS POSTOJI NEKO KO SE BAVI NABAVKOM #1 ALL SYISTEMS KOZMETIKE ZA KUCE?:dash: NIJE MI JASNO ZASTO PET CENTAR U BEOGRDU TO NEMA U SVOJOJ PONUDI?

Welcme to the club draga:aha:
To je skupo a retko ko u nasoj drzavi hoce da prodaje skupo kad nije zagarantovana prodaja, istina je da retko ko ima pare za takav kvalitet, i da uglavnom svi imaju lovacke pse, ali zato i postoje frizerski saloni, gde kupaju najboljim samponima.:ok:
Ne muci se, nema to kod nas.

I ja imam maltezerku uskoro puni godinu dana :D

E da, mozda mozes pitati u salonu da ti nabave pa da njima platis, pokusaj.
Poslala sam ti pp sa linkom salona:tajna:

Poslednja izmena:
znam lavicazar, da je mogu izlagati sa 6 m. ali izlozbena sezona je gotova. :zper: vidimo se na prolece. jesi li izlagala svoju mazu do sada? a sto se tice all syistems zvala sam salon i rekose da nema sansi da nabave jer i oni su u potrazi za tom robom.:bye:

znam lavicazar, da je mogu izlagati sa 6 m. ali izlozbena sezona je gotova. :zper: vidimo se na prolece. jesi li izlagala svoju mazu do sada? a sto se tice all syistems zvala sam salon i rekose da nema sansi da nabave jer i oni su u potrazi za tom robom.:bye:

Ово није моја област, случајно сам видео ову тему. Можеш и сама да набавиш све што ти треба из те линије производа, директно из Америке, онако како ја купујем својим мацама (понекад и себи) разне суплементе. Имаш времена до нове сезоне, а када уђеш у систем, после је све једноставно. Ако си заинтересована како, јави ми се приватном поруком, детаљно ћу да ти објасним. Та прича већину чланова вероватно не занима.

Na zvanicnom sajtu www.1allsystems.com imas adresu distributera u Srbiji:
SERBIA

NIVA PET D.O.O.
Cara Dusana 135
11080 ZEMUN - BELGRAD
Tel. e fax +381.112615012
Mobile phone +381.63263543

Hvala Padre juce sam vec sama uspela da ih pronadjem i kontaktiram sasvim slucajno. Dugo nisu radili ali upravo se prirpemaju da ponovo otvore maloprodaju te ce posle nove godine imati poriyvode iz asortimana all sistems

Back