NEGA PASA

Кад крпељ уједе човека онда правац код хирурга без икаквих покушаја на своју руку, верујте ми, старијег сина су ми ујела 2 крпеља!

Pa nesto i ne verujem da hirurg ima vise iskustva u njihovom vadjenju od mene, bukvalno su u pitanju 4-cifreni brojevi, koliko sam ih izvadila. Sad, sto sam naletela bas ja na jednog zarazenog (ako sam uopste), to je druga stvar. I tacno, oko 24 sata im treba da povrate sve sto prenose, da vam ne objasnjavam tok dogadjaja.

Схватам, али боље и хирург него ми. Гледала сам како га је вадио, веома вешто, спаковао га у неку кесицу или теглицу, заборавих шта је било, ваљда је ишао на испитивање.

Ali Mili, uzmi u obzir gde ti zivis a gde ja. Mene su na infektivnom proucavali kao interesantan slucaj, bukvalno su me tako oslovljavali a cak sam i bila u prostoriji. Hirurzi jesu solidno ispraksani oko mastektomija, zucnih kesica... ali pitanje je jesu li ikad uopste videli krpelja a kamoli vadili jednog.

Нисмо били на инфективној већ у Институту мајка и дете. И нису ми деловали аматери. Али, ок, ти и ја заступамо неке своје ставове.

Mili, kao sto rekoh, ti si tamo a ja sam ovde a to je vise nego drasticna razlika. BTW, nemam lajmsku, stigli su mi nalazi.

Laki, prvi simptom je svrab a drugi opadanje dlake. Za preventivu se otprilike koristi isto sto i za buve i krpelje posto su i sugarci manje-vise srodni, oni dodju kao vrsta grinja, u svakom slucaju zglavkari malih dimenzija. Ako se vec pojavi, od demodikoze (mnogo vece zlo) se razlikuje po tome sto demodex ne izaziva svrab a sugarac izaziva a za postavljanje dijagnoze se uzima skarifikat (koza se zagrebe do pojave krvi) na prelazu izmedju zdravog i promenjenog dela. Imalo bi da se pise nadugacko i nasiroko ali ja sad stvarno nemam vremena, nekom drugom prilikom, obecavam.

Ne zivi u kuci,zivi napolju,ja mislila da je suga ali ne izgleda mi bas tako kako je Mimis mom opisala.
Njega to ne svrbi ni nista samo se crveni.Zna li neko sta moze biti?

jao imao i moj to!!!!!!!! Dok je na temi pitajte veterinara bio Srdjan rekao mi je,posto sam posotvala sliku,da je moguce da su gljivice. mada da nije sigurno i da odem kod veta da proveri. Njemu to posle nestalo samo od sebe,mada cim se pojavi trava malo veca,opet dobije crvenilo,tako da sumnjamo da nije mozda alergija ne neku travu

Сјајна вест, Мими, везано за резултате!

Jeste, nemam je, potvrdjeno je definitivno.

Ria,jeste, imam ono drugo, i to je potvrdjeno, sad konacno mogu da se lecim. Kroz nekih godinu dana necu vise biti (nadajmo se) samo Mimi's mom. ;)

Laki,Rin@ je to prosla pa zna o cemu pise, s obzirom da je sezona cvetanja pocela, vrlo je verovatno da je Laki Jr. alergican na polen trave, mada ni te gljivice nisu iskljucene... Valjda ce proci samo, bez nekih komplikacija. Fingers crossed.

Jeste, nemam je, potvrdjeno je definitivno.

Ria,jeste, imam ono drugo, i to je potvrdjeno, sad konacno mogu da se lecim. Kroz nekih godinu dana necu vise biti (nadajmo se) samo Mimi's mom. ;)

Laki,Rin@ je to prosla pa zna o cemu pise, s obzirom da je sezona cvetanja pocela, vrlo je verovatno da je Laki Jr. alergican na polen trave, mada ni te gljivice nisu iskljucene... Valjda ce proci samo, bez nekih komplikacija. Fingers crossed.

zao mi je. nadam se da ce bebce i lek odraditi posao.

Back