NEGA PASA

Ово није моја област, случајно сам видео ову тему. Можеш и сама да набавиш све што ти треба из те линије производа, директно из Америке, онако како ја купујем својим мацама (понекад и себи) разне суплементе. Имаш времена до нове сезоне, а када уђеш у систем, после је све једноставно. Ако си заинтересована како, јави ми се приватном поруком, детаљно ћу да ти објасним. Та прича већину чланова вероватно не занима.

Joj bre mngo je komplikovano to, sa drugog kraja sveta da naucujem ima to i blize samo se treba potraziti;)

Joj bre mngo je komplikovano to, sa drugog kraja sveta da naucujem ima to i blize samo se treba potraziti;)

Понекад мораш, али видим да су јој људи јавили где може да их набави код нас. Понекад ти затреба нешто што нико не увози, или увози па претерује са ценом. Ја купујем неке суплементе из Америке, веруј де се и те како исплати, скоро је дупло јефтиније него када их купим овде. 150-200 еура уштеде није за бацање.

Понекад мораш, али видим да су јој људи јавили где може да их набави код нас. Понекад ти затреба нешто што нико не увози, или увози па претерује са ценом. Ја купујем неке суплементе из Америке, веруј де се и те како исплати, скоро је дупло јефтиније него када их купим овде. 150-200 еура уштеде није за бацање.

:eek: pa i nije:lol:

Naravno, zato sam i pitala. Kad god sam bila bilo je necega iz asortimana: shampona, regenratora, cetaka, cesljeva, pudera... Kozmetika je obicno medju ostalom kozmetikom, a cetke, cesljevi zakljucani u vitrinama kod kase...
E da...Deda Ziko, aj ti meni na moj PP lepo objasni to oko narucivanja... ja kako god sam se raspitivala, bila skuplja Dara, nego Mera!:) Hvala ..unapred:)

E pa ovako: nije mi niko javio vec sam sama nasla opet zahvaljujuci tvom objasnjenju kako da narucim preko onog sajta koji isporucuje robu u ime nekih kuca. dakle dok sam popunjavala narudzbenicu otisla sam na sajt all systems i pretrazujuci cene po proizvodima koji me zanimaju naisla sam na distributere po svetu i tamo nasla da je za srbiju to firma niva pet iz beograda i njene trelefone. na fixnom se nije niko javljao a na mob se javila osoba koja rece da to vise nije tel te firme ali da mi moze dati mob vlasnice. kako sam stupila u kontakt sa osobom koja je vlasnica i koja mi rece da je upravo u fazi obnove svoje maloprodajne kuce u ilije garasanina 29 dogovorila sam se da mi naruci ono sto nema na zalihama i stici ce oko nove god a da na zalihama od ranije ima par proizvoda koje sam i kupila od nje. zenska je sjajna bas od velike pomoci. radi se u stvari o pet sopu jet set koji je svima dobro poznat i na ciji se broj niko nije javljao vec mesecima. eto tako ako nekoga zanima jos mogu na pp da posaljem broj telefona.
u svakom slucaju veliko hvla deda ziki jer bez njega ne bih nista upsela. ali samo da kazem da sam recimo za iste proizvode koje sam preko zagreba htela da narucim mogla da platim 160e a ovde mi je preko sajta sa taksama i postarinom iz usd napravljena kalkulacija od 280 eur. tek da se zna da je vrlo nepovoljno ali ako se mora sta se moze. da napomenem da sam u beogradu prosla jos povoljnije.
izvinjavam se sto ne koristim velika i mala slova jer me to smara. kako je neprimereno da sve pisem velikim koristim priliku da i pored svoje pismenosti budem lezerna i ne ukljucujem velika slova. nadam se da to nije protivno nekim pravilima.

E pa ovako: nije mi niko javio vec sam sama nasla opet zahvaljujuci tvom objasnjenju kako da narucim preko onog sajta koji isporucuje robu u ime nekih kuca. dakle dok sam popunjavala narudzbenicu otisla sam na sajt all systems i pretrazujuci cene po proizvodima koji me zanimaju naisla sam na distributere po svetu i tamo nasla da je za srbiju to firma niva pet iz beograda i njene trelefone. na fixnom se nije niko javljao a na mob se javila osoba koja rece da to vise nije tel te firme ali da mi moze dati mob vlasnice. kako sam stupila u kontakt sa osobom koja je vlasnica i koja mi rece da je upravo u fazi obnove svoje maloprodajne kuce u ilije garasanina 29 dogovorila sam se da mi naruci ono sto nema na zalihama i stici ce oko nove god a da na zalihama od ranije ima par proizvoda koje sam i kupila od nje. zenska je sjajna bas od velike pomoci. radi se u stvari o pet sopu jet set koji je svima dobro poznat i na ciji se broj niko nije javljao vec mesecima. eto tako ako nekoga zanima jos mogu na pp da posaljem broj telefona.
u svakom slucaju veliko hvla deda ziki jer bez njega ne bih nista upsela. ali samo da kazem da sam recimo za iste proizvode koje sam preko zagreba htela da narucim mogla da platim 160e a ovde mi je preko sajta sa taksama i postarinom iz usd napravljena kalkulacija od 280 eur. tek da se zna da je vrlo nepovoljno ali ako se mora sta se moze. da napomenem da sam u beogradu prosla jos povoljnije.
izvinjavam se sto ne koristim velika i mala slova jer me to smara. kako je neprimereno da sve pisem velikim koristim priliku da i pored svoje pismenosti budem lezerna i ne ukljucujem velika slova. nadam se da to nije protivno nekim pravilima.

Nije al prepadnu u momentu:lol:

Jesam nova, ali mi je palo na pamet da zapocnem ovu temu, iz prostog razloga sto se na nekoliko razlicitih pasminskih tema vodi ista prica, pa ne bi bilo lose sve to sazeti u jednu. Dakle, cime negujete pse, sta ste probali, cime ste zadovoljni, cime ne i sve ostale slicne teme.
(valjda nisam duplirala temu)

Mislim da nisi, ali sačekaćemo modove da odrede. Možda, ali to je samo moj predlog, možeš temu da preimenuješ u "Nega dlake u pasa" (ili "Nega dlake naših ljubimaca"). Za to smo svi mi, vlasnici svih vrsta pasa, zainteresovani.
Inače, pozdravljam inicijativu!

Mina, lepo od tebe sto si zapocela temu... trebalo bi sve na jednom mestu da bude.
Jedino ne znam da li treba da bude generalno nega dlake pasa, jer se dlaka svih psa poprilicno razlikuje, pa samim tim i sama nega...
Ali....
Mozda bi trebalo da se scako drzi onoga sto zna u okviru svoje rase, pa samim tim i one koje zanima neka citaju to sto se odnosi bas na tu vrstu psa...
Mozemo da probamo, pa cemo videti kako funkcionishe;))

Upravo tako. Svaka rasa ima svoje specificnosti, ali ipak ima i jako mnogo zajednickih stvari. Moja ideja je dosla iz teme o maltezerima, gde smo se dotakli teme koja je zajednicka za dosta rasa i tice se ne samo vlasnika maltezera, a opet, oni koji ne prate temu o maltezerima, ne znaju da se uoste o tome prica.
Bilo bi lepo da svako ostavi svoje iskustvo, a da to bude sazeto na jednom mestu.
Kao sto kazes, da probamo ;)

Ko će da počne?
Mogu i ja, i otprilike bih rekao da je najvažnije za dlaku - češljanje.
Iako je moja Zara labrador, znači kratkodlaka, češljanje smatram najvažnijim aspektom održavanja, ne samo zdravlja i izgleda dlake, već zdravlja uopšte.
Naravno, tu je i ishrana bitna - tu se sada razlikuju pasmine - nekome dobro dođe šargarepa, dulek (A vitamin, karoten) a nekome ne.
Riblje ulje (ko hrani ljubimca granulama već to ima) je takođe dobro za dlaku.
Ae dalje. (samo ne bih voleo mnogo citata sa nekih "pedija", više me interesuje lično iskustvo)

Pomagajte,
pronašla sam štene pre nedelju dana kod kontejnera kako se smrzava.Ko zna koliko je proveo na onom mrazu od minus 15.Pošto se česao mnogo kupila sam u prodavnici kućnih ljubimaca Fleatox prašak protiv buva kako oni rekoše za štenice.Nanela mu gomilu istog ,ali ni jedna buva nije crkla a on se drpao kao lud.Okrenem veterinara on mi kaže samo da mu to sperem, jer je to prejako za njega i da čekam.Kučence se sve više drpalo pa sam ga odvela kod drugog koji je rekao da ima malo i šuge i dao mi neostomosan.Natrljala sam mu to vaticom i ostavila ga da se suši.Počele su da ispadaju meni se čini vaške jer nisu bile debele i crne nego providno žućkaste.Posle ovde na forumu čitam kako je taj preparat otrovan a moja ga je kuca lizala jer se non stop drpala.Koža joj je sva u krastama i ne znam više kako da joj pomognem.Dajte molim vas neki savet.

Pomagajte,
pronašla sam štene pre nedelju dana kod kontejnera kako se smrzava.Ko zna koliko je proveo na onom mrazu od minus 15.Pošto se česao mnogo kupila sam u prodavnici kućnih ljubimaca Fleatox prašak protiv buva kako oni rekoše za štenice.Nanela mu gomilu istog ,ali ni jedna buva nije crkla a on se drpao kao lud.Okrenem veterinara on mi kaže samo da mu to sperem, jer je to prejako za njega i da čekam.Kučence se sve više drpalo pa sam ga odvela kod drugog koji je rekao da ima malo i šuge i dao mi neostomosan.Natrljala sam mu to vaticom i ostavila ga da se suši.Počele su da ispadaju meni se čini vaške jer nisu bile debele i crne nego providno žućkaste.Posle ovde na forumu čitam kako je taj preparat otrovan a moja ga je kuca lizala jer se non stop drpala.Koža joj je sva u krastama i ne znam više kako da joj pomognem.Dajte molim vas neki savet.

AKo ikako imas uslova, najbolje bi bilo da kucu odneses kod veterinara, da uzmu uzorak koze i dlake za analizu, da se tacno utvrdi ima li jos necega osim buva (to zuckasto su zenke naduvene od jaja) pa da se tako i leci. Mozda bi mu dobro doslo i malo kortizona da bi mu prestao svrab a za to bas mora kod veterinara. Pogledaj u veterinarskoj apoteci u medjuvremenu (mada ga sve cesce ima i u humanim apotekama) Flogocid mast, ona ima protivupalno dejstvo a deluje i na vecinu bakterija bez nekih propratnih efekata.

Čula sam da "Trixie" šamponi za bele i svetle pse i nisu nešto kvalitetni, pa me zanima koje vi šampone koristite za dugodlake bele pse? Gledala sam ponudu pet centra i čini mi se da pored "Trixie" imaju "Karlie" šampone (sa O. K. cenom) i "Orme naturali beauty" (po meni jako skupi).

Ne bih baš da kupujem taj "Orme", pa me interesuje da li neko ima iskustva sa "Karlie" šamponima.

:bye:

Cao,
Nadam se da mi neko moze pomoci. Igrom slucaja da ne bih duzila pas mi je bio ukraden sad je vracen, devojka je u par recenica spomenula neke zdravstvene probleme koje je moja kerusa imaa. U pitanju je zenska nemackog boxera. Trebaju mi saveti oko nege usiju i sapa nakon neke infekcije. Odvescu je kod veterinara svakako. Al posto nemam poverenja u njih, zanimaju me tudja iskustva. Cajem od zalfije sam joj ocistila usi i oci, mada na sapama ima i jednu bradavicu. Devojka je spomenula da se ciste sape nekim rastvorom iz apoteke al nije znala naziv. Svaki savet ,iskustvo oko nege je dobro dosao. Hvala unapred. Pozdrav! :)

Back