(ne)sposobni muskarci

'Ajde obrnu logiku,..ako postanemo previše nesposobne, onda ste nam potrebniji!
Ne valja ni jedno ni drugo.
Treba da budemo partneri.
Slicnih sposobnosti.
Da smo tu jedno za drugo.
Da zajedno idemo, ruku pod ruku, ako jedno malo posustane, drugo da pomogne, i obrnuto.
Banalan primer:
Naravno da će ona da sprema palačinke, ne jer ja ne umem, nego jer je ona The majstor za to.
I naravno da ja spremam bolonjeze sos, jer sam The majstor za to.
Naravno da necu da cekam da dodje mrtva umorna sa dezurstva da nesto uradi, sto ja mogu da uradim, iako sam taj dan i previse toga uradio.
I tako dalje.
To mi je zdrav odnos.

Ne valja ni jedno ni drugo.
Treba da budemo partneri.
Slicnih sposobnosti.
Da smo tu jedno za drugo.
Da zajedno idemo, ruku pod ruku, ako jedno malo posustane, drugo da pomogne, i obrnuto.
Banalan primer:
Naravno da će ona da sprema palačinke, ne jer ja ne umem, nego jer je ona The majstor za to.
I naravno da ja spremam bolonjeze sos, jer sam The majstor za to.
Naravno da necu da cekam da dodje mrtva umorna sa dezurstva da nesto uradi, sto ja mogu da uradim, iako sam taj dan i previse toga uradio.
I tako dalje.
To mi je zdrav odnos.
Ok,...meni napr.nije problem da krečim, ako on ne kuva.😁
Samo kažem da nije dugoročno zdravo za partnerski odnos, ako žena bude stalno u muškoj energiji ili da pored partnera oseća nedostatak iste.

Razumem njene teme,...jer nije lako biti žena sa muškom energijom ( ili mozgom).
Ili žena koja je okružena muškom energijom.
Moraš pritom pronaći neki balans s partnerom ( jer zaboga, ipak si žena).

Mileta iz Talesa,...da odgovorim na tvoj post, koji su brže-bolje obrisao.😁
(Val'lda da se ne bi našle uvređenim).
Da nzm da je Anđelija žena, pomislila bih da piše muškarac.
Ne bih rekla da nije privlačna žena,...već samo treba počesto da izađe iz svoje ( prirodne) "muške energije".

Da li muskarce koji ne umeju da ispeglaju sebi garderobu,poprave nesto na automobilu,okrece stan ili sl smatrate nesposobnim?
Ko je ziveo sam bilo da je muškarac ili žena morao je da zna sam da reši svoje probleme i da nauči kako stvari funkcionišu. Ako voziš auto a ne znaš najosnovnije tipa da zameniš točak, proveriš pritisak u gumama, proveriš ili zameniš akumulator, da zameniš sijalicu, proveriš rashladnu tečnost, doliješ tečnost za brisače, proveriš i doliješ ulje ako treba i slične stvari onda nemoj da sedaš u auto. Oblačenje i briga o izgledu i higijeni se podrazumeva za sve. Da krečiš nije nikakva nauka ali ne moraš sam ako ima mnogo posla.

Back