Mozda nije drustveno prihvatljivo ovo reci, ali krivo je i postojanje monogamije kao normale koja mnogima uklanja bilo kakve sanse, a sad cu da objasnim i zasto. Da je poligamija umesto monogamije sugurno bi mnogi imali bar neke sanse, u takvom ljubavnom uredjenju bi bas svako mogao bar malo da se ogrebe za nesto, sve bi bilo fluidnije i manje komplikovano. Ovako kako je sad to je biranje izmedju cesto preterane i toksicne povezanosti sa nekim ili usamljenosti, nema nikakve sredine. Zbog toga sto moras da budes samo sa jednom osobom, mora da se bira ili savrsenstvo (koje nikad i ne postoji apsolutno skroz) ili nista, moras da se drzis nekog jedinog jer ako ti taj ode tesko ces naci nekog drugog jer su svi drugi sa nekim i ne traze druge iako mozda fantaziraju o tome. Monogamija je dosta otudjujuca.
Bolje biti poligamista nego serijski monogamista, sta su ti drugi bolji od ovih prvih? Ne moram ja ni da budem licno poligaman nego bih samo u takvom drustvu vec nesto ostvario, npr. neko prijateljstvo sa povlasticama sa nekom devojkom ako vec ne mogu pravu vezu, a i u slucaju rastanka lako bih nasao drugu jer je drustvo manje ukoceno, za svakog bi bilo mesta. Ja bih isto prihvatio neke koje mi nisu puno privlacne jer bih znao da ne moram da budem iskljucivo jedino sa nekom takvom. Meni isto ne bi smetalo da neka ima i druge pored mene, nije mi toliko do toga da neku drzim u nekoj vrsti zatocenistva, bitno je samo da i ja ostvarujem nesto. Monogamija je posledica ljubavne posesivnosti.
Sada ako hoces da se muvas sa nekom devojkom moras i da razmisljas da li je ona mozda sa nekim i da samog sebe sabotiras ne znajuci da li smes da udjes u tu vezu, pa cak i ako te ona stvarno zeli ne bi ti bilo ok da nekom rusis monogamnu vezu, a onako ne bi bilo uopste tih razmisljanja i sve bi bilo spontanije.
Moje iskreno razmisljanje, sve ustaljene norme sam spreman da preispitujem, ionako ovde necu izgubiti potencijalnu priliku za ljubav tako da mogu bez straha da imam alternativne nacine razmisljanja, to sam ja, ne idem niz dlaku vecini, dajem i drugima nove teme za razmisljanje i preispitivanje.