Ne mogu da nadjem devojku i da budem s njom

ako ne možeš da nađeš ženu, ne možeš i eto, kad bude-bude
Nece biti nikad izgleda i ne mogu vise uopste da cekam niti da funkcionisem u medjuvremenu.. Ja ako krenem da pijem, da ne radim, da bez prestanka igram igrice, da se drogiram, i sve to kao zamena na nedostatak ljubavi i dodira, svi ce me osudjivati bez da znaju zasto tako zivim, ljudi osudjuju sve koji su takvi, ko zna mozda je neki narkoman o kojem mislite sve najgore bas isto tako bio usamljen i poceo je da se drogira iz opravdanih razloga pa ga onda posle narod nepravedno osudjuje, dajem primer. Morao bih da se pravdam "to je zato sto nisam nikad bio sa devojkom", necu da me onda niko osudjuje zbog takvog nacina zivota a to nece ljudi da ispostuju, neka ljudi sve takve ostave na miru. Neka mi neko da garanciju da zauvek 10000% necu imati nista, pa ni flert, i onda da zauvek odustanem od toga i da krenem tim drugim stopama bez da se ikad pokajem.

Neka se bar legalizuju halucinogene pecurke da mogu bar da zauvek imam svoj izmisljeni zivot i da ima sta da me zabavlja i da mi svi ljudi budu skroz nepotrebni.

Poslednja izmena:
Sta ja da radim sa uvredama na fejsbuku, to je konstantno i non-stop. Opet upravo i sada moram da se svadjam, ceo zivot tako moram da se svadjam sa raznim dzukelama samo zato sto hocu da se upoznam sa nekim, sta se vise na sve strane javljaju razni nepozvani gadovi koji vredjaju, svi ljudi su postali psihopate. Znaci, ajde da nemas nikoga bliskog, ok, nego kada te jos na to i svi vredjaju, osudjuju, sta onda da se radi??? Svaki je*beni put neko dodje da vredja, na sve strane dzukele i psihopate....

tebi stvarno treba (strucna ) pomoc
kolko imas godina?
31, imam socijalnu fobiju i depresiju, vec sam par puta radio na tome i nije pomagalo.

Ljudi samo umeju da vredjaju, i nista vise, stojim iza toga. Postoji jedan eksperiment, vecina ljudi ako im je sef tako rekao, bila je spremna da nekoj deci daje elektrosokove cak i ako bi bilo puno opasno po njih, samo ako bi zbog toga dobili unapredjenje. Kad se neko onesvesti u gradu na ulici, svi prolaze pored njega ili ga preskacu, i niko nista ne reaguje. Jel onda toliki problem u meni sto se ne poklapam sa ljudima koji su takvi kakvi su, i da sam ja bas toliki kreten a da su svi tako dobri, pa ne znam bas.

Ja mislim da ovaj čovek ima nekoliko problema koji ga sprečavaju da pronađe srodnu dušu. Njegovi problemi uključuju nisko samopoštovanje, nedostatak socijalnih veština, nezaposlenost, nisku finansijsku situaciju, teškoće u pronalaženju mesta za upoznavanje potencijalnog partnera i razočarenje u suprotni pol.
To bi mu moglo pomoći da prvo radi na poboljšanju svog samopouzdanja i društvenih veština. Može pokušati da se prijavi na kurs ili da se pridruži klubu ili organizaciji koja ga zanima, gde može da upozna nove ljude i radi na razvoju svojih društvenih veština. Takođe bi mogao da radi na poboljšanju svoje finansijske situacije, a možda i da razmotri mogućnost samostalnog života.
Važno je ne gubiti nadu i imati negativan stav prema ljubavi i seksualnosti, jer to može otežati pronalaženje odgovarajućeg partnera. Možda bi mu bilo korisno da radi na prihvatanju sebe i fokusiranju na svoje kvalitete umesto na svoje mane. Takođe, može pokušati da koristi platforme za upoznavanje na mreži kao jedan od načina da upozna ljude. Važno je da ne odustaje od svojih ciljeva i da se ne plaši izazova.

Mislim da je sve donekle i do toga sto se vreme izmenilo. Sada su namrgodjenost, hejt, malogradjanstvo, materijalizam u modi. Nisu mi uopste privlacne takve devojke, razne hejt-ribe (mnogima one jesu privlacne i cesto su kao u trendu), nije mi privlacna ni velika vecina nepoznatih devojaka i ovako ljudi jer pretpostavljam da su svi takvi, tesko se inace upoznajem i navikavam na nove ljude, to bi sve prvo moralo preko prijateljskog odnosa, da tako steknem poverenje i bliskost sa nekom devojkom, pa onda polako i nesto vise, ali prilika za takvo postepeno i spontano zblizavanje nemam. Ljudi su se generalno otudjili i manje su zainteresovani za veze, na mnogim mestima koja sluze za upoznavanje vecina nije ni zainteresovana, sve je sad gluma. Meni su se dosta digli kriterijumi zadnjih godina i razocaran sam, to mi skroz srozava sanse, ali ne mogu da budem sa nekom pored koje bih se osecao nesigurno, koja bi me ponizavala, koja je dosta razlicita od mene.

Zato imam par dalekih devojaka u koje sam zaljubljen, to su neke javne licnosti koje trenutno ne bih da otkrivam :D sa njima inace imam nekih i karakternih i fizickih slicnosti, provalio sam da su mi zato privlacne. Mada, prestao bih da budem zaljubljen u njih ako bi se pojavila neka u realu. Privlacne su mi one koje imaju neke slicnosti sa mnom, npr. u licu, karakteru i stavovima, u realu takve devojke i ne postoje ili ih nikad ne bih ni prepoznao na prvu loptu ako su mi nepoznate, tako da, izgleda da mi je sudjeno da mastam, nije lose to jer i umisljena ljubav daje volju za zivotom ali nekad mi bude tesko sto to nije stvarno.

Privlacne su mi i devojke koje su empaticne (iako ja mozda ne delujem tako na prvu loptu), nasmejane, dosta me je lako kupiti na pruzanje utehe, ako mi neka pruzi takav vid paznje, ako se osetim sigurno pored nje, ako je nasmejana i inteligentna, i ako ima bar nekakvu fizicku privlacnost, kupljen sam, palim se na dobrotu, npr. neka sexy psihologica je moja fantazija :D takav sam.. Nisam religiozan ali mozda su mi privlacne i religiozne devojke (ja sam po prirodi filosof sto ipak ima slicnosti iako suprotstavljenih nekih stavova), samo kada se ne bi pridrzavale nekih moralnih stavova sto se tice onih stvari, volim puno dobrotu ali i seks :mrgreen:

Ako uopste imam sansi kod nekih to su one koje meni nisu privlacne i koje su dosta razlicite od mene, cak i po godinama kod mnogo starijih od mene, sve one koje nemaju nikakvih sansi kod muskaraca iz drugacijih razloga od onih zbog kojih ja imam nikakvih sansi kod devojaka, nisam ja nesto neprivlacan, nisam glup itd, ali meni sanse srozava socijalna fobija, dok vecini dosta smanjuje sanse izgled, inteligencija i sl. Zao mi je, ali neka namrgodjena, neemotivna, manje inteligentna, komformisticka baka koja bi prevrtala ocima na moje fazone nije mi privlacna, a to je u sustini i razlicito od mene. Mada ni kod njih cak ne bih imao sanse ali mi sansa kod njih ne bi ni znacila. Ako su meni privlacne one koje imaju slicnosti sa mnom, znaci da mozda i zasluzujem neku takvu, veoma su mi privlacne devojke koje su nekog mog nivoa, mislim i da je to i nauka o privlacnosti to pokazala, ljudima su privlacni oni koji imaju slicnosti sa njima.

koji ce ti, uzivaj dok si sam, kasnije kad ti se natovari neka lujka moras stravu salivati :)))))
Zavisi u kom smislu je lujka :D

~~~

Mozda nisam emotivno zreo niti materijalno sposoban za ljubavnu vezu, mozda malko i ne umem da lepo pokazujem osecanja, mozda sam pomalo i emocionalno osakacen, nezreo sam puno jbg, to mi se zamera, ali to ne menja cinjenicu da isto kao i drugi osecam usamljenost i da mi fali bavlju :rumenko: Nema vise onih empaticnih i pozitivnih emo devojaka koje svuda sire ljubav kao sto neki dobrocinitelj deli nesto sirotinji, da i mi ovakvi gladni lju*awi bar nekad osetimo malo topline u svom hladnom i pustinjackom zivotu 😶

Mozda nije drustveno prihvatljivo ovo reci, ali krivo je i postojanje monogamije kao normale koja mnogima uklanja bilo kakve sanse, a sad cu da objasnim i zasto. Da je poligamija umesto monogamije sugurno bi mnogi imali bar neke sanse, u takvom ljubavnom uredjenju bi bas svako mogao bar malo da se ogrebe za nesto, sve bi bilo fluidnije i manje komplikovano. Ovako kako je sad to je biranje izmedju cesto preterane i toksicne povezanosti sa nekim ili usamljenosti, nema nikakve sredine. Zbog toga sto moras da budes samo sa jednom osobom, mora da se bira ili savrsenstvo (koje nikad i ne postoji apsolutno skroz) ili nista, moras da se drzis nekog jedinog jer ako ti taj ode tesko ces naci nekog drugog jer su svi drugi sa nekim i ne traze druge iako mozda fantaziraju o tome. Monogamija je dosta otudjujuca.

Bolje biti poligamista nego serijski monogamista, sta su ti drugi bolji od ovih prvih? Ne moram ja ni da budem licno poligaman nego bih samo u takvom drustvu vec nesto ostvario, npr. neko prijateljstvo sa povlasticama sa nekom devojkom ako vec ne mogu pravu vezu, a i u slucaju rastanka lako bih nasao drugu jer je drustvo manje ukoceno, za svakog bi bilo mesta. Ja bih isto prihvatio neke koje mi nisu puno privlacne jer bih znao da ne moram da budem iskljucivo jedino sa nekom takvom. Meni isto ne bi smetalo da neka ima i druge pored mene, nije mi toliko do toga da neku drzim u nekoj vrsti zatocenistva, bitno je samo da i ja ostvarujem nesto. Monogamija je posledica ljubavne posesivnosti.

Sada ako hoces da se muvas sa nekom devojkom moras i da razmisljas da li je ona mozda sa nekim i da samog sebe sabotiras ne znajuci da li smes da udjes u tu vezu, pa cak i ako te ona stvarno zeli ne bi ti bilo ok da nekom rusis monogamnu vezu, a onako ne bi bilo uopste tih razmisljanja i sve bi bilo spontanije.

Moje iskreno razmisljanje, sve ustaljene norme sam spreman da preispitujem, ionako ovde necu izgubiti potencijalnu priliku za ljubav tako da mogu bez straha da imam alternativne nacine razmisljanja, to sam ja, ne idem niz dlaku vecini, dajem i drugima nove teme za razmisljanje i preispitivanje.

Monogamija je jedan oblik veza, koji je društveno prihvaćen, ali nije isključiva opcija za sve.
Postoje ljudi koji preferiraju monogamiju i nalaze sreću u tome.
Poligamija može pružiti više partnera, ali to ne znači da je automatski bolja opcija za sve.
U zdravim monogamnim vezama postoji ravnoteža između individualnosti i partnerstva.
I zapamti, monogamija nije nužno posledica posesivnosti, već može biti zasnovana na dubokoj emotivnoj vezi.

@bezimeni1 jesam li u pravu da si ti taj lik sa roze foruma,..... drug?
Ne osuđujem te nego mi je ovakvo pisanje jako poznato, bukvalno sve isto pišeš osim što si promenio malo podatke o sebi ali sve se svodi na isto.
Da se ljudi ovde ne cimaju ako si ti, tamo ko god te savetuje ti iskuliraš i vrtiš svoje.
Ispleo je paukovu mrežu iz koje ne može da se oslobodi, drugim rečima....

Back