Ne mogu da nadjem devojku i da budem s njom

Mozda nije drustveno prihvatljivo ovo reci, ali krivo je i postojanje monogamije kao normale koja mnogima uklanja bilo kakve sanse, a sad cu da objasnim i zasto. Da je poligamija umesto monogamije sugurno bi mnogi imali bar neke sanse, u takvom ljubavnom uredjenju bi bas svako mogao bar malo da se ogrebe za nesto, sve bi bilo fluidnije i manje komplikovano. Ovako kako je sad to je biranje izmedju cesto preterane i toksicne povezanosti sa nekim ili usamljenosti, nema nikakve sredine. Zbog toga sto moras da budes samo sa jednom osobom, mora da se bira ili savrsenstvo (koje nikad i ne postoji apsolutno skroz) ili nista, moras da se drzis nekog jedinog jer ako ti taj ode tesko ces naci nekog drugog jer su svi drugi sa nekim i ne traze druge iako mozda fantaziraju o tome. Monogamija je dosta otudjujuca.

Bolje biti poligamista nego serijski monogamista, sta su ti drugi bolji od ovih prvih? Ne moram ja ni da budem licno poligaman nego bih samo u takvom drustvu vec nesto ostvario, npr. neko prijateljstvo sa povlasticama sa nekom devojkom ako vec ne mogu pravu vezu, a i u slucaju rastanka lako bih nasao drugu jer je drustvo manje ukoceno, za svakog bi bilo mesta. Ja bih isto prihvatio neke koje mi nisu puno privlacne jer bih znao da ne moram da budem iskljucivo jedino sa nekom takvom. Meni isto ne bi smetalo da neka ima i druge pored mene, nije mi toliko do toga da neku drzim u nekoj vrsti zatocenistva, bitno je samo da i ja ostvarujem nesto. Monogamija je posledica ljubavne posesivnosti.

Sada ako hoces da se muvas sa nekom devojkom moras i da razmisljas da li je ona mozda sa nekim i da samog sebe sabotiras ne znajuci da li smes da udjes u tu vezu, pa cak i ako te ona stvarno zeli ne bi ti bilo ok da nekom rusis monogamnu vezu, a onako ne bi bilo uopste tih razmisljanja i sve bi bilo spontanije.

Moje iskreno razmisljanje, sve ustaljene norme sam spreman da preispitujem, ionako ovde necu izgubiti potencijalnu priliku za ljubav tako da mogu bez straha da imam alternativne nacine razmisljanja, to sam ja, ne idem niz dlaku vecini, dajem i drugima nove teme za razmisljanje i preispitivanje.
Govoriš o seksu? Ne treba ti nikakva veza za to, samo pare...

Monogamija je jedan oblik veza, koji je društveno prihvaćen, ali nije isključiva opcija za sve.
Postoje ljudi koji preferiraju monogamiju i nalaze sreću u tome.
Poligamija može pružiti više partnera, ali to ne znači da je automatski bolja opcija za sve.
U zdravim monogamnim vezama postoji ravnoteža između individualnosti i partnerstva.
I zapamti, monogamija nije nužno posledica posesivnosti, već može biti zasnovana na dubokoj emotivnoj vezi.
Nije razumeo poentu. Poligamija, gde jedan muškarac *ima* vise zena, je petao u kokosinjcu, nema mesta za drugoga....
Dakle, jedino ovako:
Mohammed struck at the root of the insane superstition of tabu with his word: "Women are your field; go in unto them as ye will." He only struck half the blow. I say: go in unto them as ye will and they will. Two-thirds of modern misery spring from Woman's sexual dissatisfaction. (Readers will please note that this was written in the early Twenties, almost forty years before the Kinsey Report on women tore down the veil of male hypocrisy in American society!) A dissatisfied woman is a curse to herself and to everybody in her neighbourhood. Women must learn to let themselves enjoy without fear or shame, and both men and women must be trained in the technique of sex. Sex-repression leads to neurosis, and is the cause of social unrest. Ignorance of sexual technique leads to disappointment, even where passion is free and unrestrained. Sex is not everything in life, any more than food is: but until people have got satisfaction of these natural hungers, it is useless to expect them to think of other things. This truth is vital to the statesman, now that women have some direct political power; they will certainly overthrow the Republic unless they obtain full sexual satisfaction. Also, women outnumber men; and one man cannot satisfy a woman unless he be skilful and diligent. The New Aeon will have a foundation of Happy Women: a Woman under Tabu is loathsome to Life, detested by her fellows, and wretched in herself.

Sta ja da radim sa uvredama na fejsbuku, to je konstantno i non-stop. Opet upravo i sada moram da se svadjam, ceo zivot tako moram da se svadjam sa raznim dzukelama samo zato sto hocu da se upoznam sa nekim, sta se vise na sve strane javljaju razni nepozvani gadovi koji vredjaju, svi ljudi su postali psihopate. Znaci, ajde da nemas nikoga bliskog, ok, nego kada te jos na to i svi vredjaju, osudjuju, sta onda da se radi??? Svaki je*beni put neko dodje da vredja, na sve strane dzukele i psihopate....
Znas kako, akcija i reakcija. Ako nekog iritiras, tako ti sledi. Ne mozes svima udovoljiti...

Govoriš o seksu? Ne treba ti nikakva veza za to, samo pare...
Nemam ni te pare. Ali potrebna mi je i bar neka bliskost i da joj budem na neki nacin privlacan.

Nije razumeo poentu. Poligamija, gde jedan muškarac *ima* vise zena, je petao u kokosinjcu, nema mesta za drugoga....
Mislio sam na situaciju gde istovremeno jedan muskarac ima vise zena ali i gde jedna zena ima vise muskaraca, na ljubavne veze koje cine mrezu kao i prijateljstva. Ne na ono gde muskarac ima vise zena a sve zene samo njega.

Znas kako, akcija i reakcija. Ako nekog iritiras, tako ti sledi. Ne mozes svima udovoljiti...
Komentarisu ni cim izazvani, neko nesto napise svi mu se smeju, vredjaju, osudjuju, to nije reciprocno, bar da je njih neko vredjao pa da im je to uzvracanje.

Пошто сам усамљен, никад нисам био са девојком, ништа нећу доживети, одустајем од живота, нећу више да живим, не желим да будем изопштен а ни да ме цео свет шиканира.

čoveče, idi na psihoterapiju

ima idi i 4,5,6 ... promeni DR. ne odustaj tako lako
ako mislis da samo ti iams probleme
grdno se varas.
Svi ih imamo ali kanalisemo na nacin koji nam najvise odgovara.

Tako da nisi sam u svojoj "samoci"
Једноставно не вреди. Никад нисам био у болници него овако на разговорима. Ја сам за то био зрео али то нисам својевремено прихватио.

И сад, ја који сам почео да радим и баш једва ухватио неки залет само да бих можда успео да се извучем из егзистенцијалних проблема, сад треба да ту идем и да онда уопште немам свој динар и да тако што боље и даље будем под контролом ауторитарних родитеља, тако никад нећу решити ништа, само ћу продужити свој проблем а можда ми то и тотално уништи план да се спасим од родитеља и од других сличних ауторитета.

Како се истовремено годинама лечити а имати свој динар и да ти истовремено иде стаж (или да имаш довољно да га сам плаћаш), и како из те позиције радити на самосталности и остварити нешто у животу, то уопште није могуће. Имати кредит, бити подстанар или скупљати за кућу, а истовремено бити код доктора или се вуцарати по болницама, то не постоји. И шта онда, после више година и даље будеш на почетку са истим проблемима.

sad ovo kad procitam mi deluje jako neobicno par stvari ...

- sticem utisak da ne zelis da se "izlecis" jer imas gomilu opravdanja
- volis da kukas i da budes zrtva jer probao si ali nije odmah uspelo
- podsvesno krivis roditelje kako si ih opisao да тако што боље и даље будем под контролом ауторитарних родитеља
meni deluje da tako ne zelis da preuzmes krivicu na sebe sto ti se desava jer smatras da je neko drugi krvi za sve sto ti se desava
- pocinje da mi lici da nas farbas i da ti je i zanimljivo da citas nasa "pametovanja"

gore imas link gde da se obratis, ja sam ti sad napisao sve sta mislim i ubuduce tesko da cu se potruditi da na ovaj nacin ti elaboriram sta mislim da ti se desava i kako da probas da resis problem a na osnovu onoga sto ti nama predstavljas kao zivotni problem

Uzdravlje

- volis da kukas i da budes zrtva jer probao si ali nije odmah uspelo
Не. Али када те други каменују боље је бити и то него глумити да је нешто боље. Тако се мало ућуте неки од оних који све и свашта осуђују, а истовремено и не лажеш и говориш оно што је реално. Нпр. ако је неко бескућник и просјак, сви га каменују јер су људи да не кажем шта, али ако тај покаже да има неке здравствене проблеме и да је то истина, ућуте се, зашто, зато што људи имају предрасуде и спремни су да осуде сваког ко није по вољи већине.

- podsvesno krivis roditelje kako si ih opisao да тако што боље и даље будем под контролом ауторитарних родитеља
meni deluje da tako ne zelis da preuzmes krivicu na sebe sto ti se desava jer smatras da je neko drugi krvi za sve sto ti se desava
То је потпуно тачно. Ја самом себи нисам забрањивао изласке, зезање, алкохол, секс. Чак и да јесам неке ствари то је била аутоцензура, само да то не би они урадили. Да имам девојку никада родитељима то не бих ни рекао и то бих крио од њих.

Преузимам одговорност за оне ствари које сам сам бирао, нпр. паднем негде пијан и повредим се, мени нико није крив и уопште нисам избедачен због тога, тада ми је било лепо и то сам бирао и прихватам такве последице. Забране, препреке, бирање мањих зала чијим резултатима нисам задовољан а неко други ми је поставио препреке, то није мој избор нити сам за то одговоран. Ко има моћ има и одговорност. Друштво је и превише ауторитарно, то је чињеница, примере не могу ни да набрајам.

pa prestani da budeš neizlečiv
Узрок су одбаченост и егзистенцијални проблеми. Те проблеме не може да ми реши ниједан доктор. Пио сам више различитих антидепресива и ништа ми то није помогло. Код доктора чак није ни било пуно приче (која ми реално не би ни помогла јер они нису ни пријатељи ни љубавни партнери, а и то буде само пола сата једном у две недеље или и месеци), само око симптома и на основу тога терапија. Одлазио сам током радног дана, како то изводити ако неко ради, никако. А 100% верујем да сам рационалнији и од психолога, у смислу прилагођавања данашњем друштву, не би ми ништа ни рекли оно што већ не знам, једино да ме учине ирационалнијим и да ме натерају да будем жртва система и да ме убеде да је то добро.

Кад будем имао слободу од свих ауторитета, тј. родитеља и разних газда, и апсолутну независност или што више могуће (за шта се тренутно и дугорочно ћу се борити ако успем), онда када будем имао блискост и љубав са неким, тада ћу бити излечен без иједног лека.

to neka sa ogromnim materinskim insektom da čuva i odvodi na posao :zcepanje: :hahaha::rotf::rotf:
Није да такве нису мој тип, али добро..

Da, ovo je ipak chikki sa roze foruma.
Meni je hit da i dalje ima ljudi koji se pecaju na njega.
Dobro, ovde je cenzura daaaleko manja pa će čiki da šizi i smara ljude i dalje. Žao mi je što ima divnih saveta gde se ljudi stvarno potrude da ga posavetuju ali on je takav da će samo svoje da vrti, džabe se trudite, ignorancija je lek za njega.

Da, ovo je ipak chikki sa roze foruma.
Meni je hit da i dalje ima ljudi koji se pecaju na njega.
Dobro, ovde je cenzura daaaleko manja pa će čiki da šizi i smara ljude i dalje. Žao mi je što ima divnih saveta gde se ljudi stvarno potrude da ga posavetuju ali on je takav da će samo svoje da vrti, džabe se trudite, ignorancija je lek za njega.
Pa da prica da je bio u izolaciji u najboljim godinama. Odmah sam pomislio na zatvor ili ludaru :>P

Pa da prica da je bio u izolaciji u najboljim godinama. Odmah sam pomislio na zatvor ili ludaru :>P
Ne sećam se baš detalja ali znam da lik vrti jedno te isto i kulira svaku vrstu pomoći.
Bilo je tamo dosta ljudi koji su se "polomili" da mu pomognu ali on vrti svoje. Ako se dobro sećam tamo je pretio samou*istvom pa je valjda dobio trajni ban, nisam ispratila baš pomno jer je čovek toksičan jako.

Ne sećam se baš detalja ali znam da lik vrti jedno te isto i kulira svaku vrstu pomoći.
Bilo je tamo dosta ljudi koji su se "polomili" da mu pomognu ali on vrti svoje. Ako se dobro sećam tamo je pretio samou*istvom pa je valjda dobio trajni ban, nisam ispratila baš pomno jer je čovek toksičan jako.

hvala za savet...
sad ce opet on blago meni na "ignore listu"
:lol:

Back