Hidekel
Obećava
- Poruka
- 52
Čitala sam samo Beogradski trio, bio je aktuelan zbog Ninove nagrade.Od njega sam čitao samo Tri priče o samoubicama, dopalo mi se to.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čitala sam samo Beogradski trio, bio je aktuelan zbog Ninove nagrade.Od njega sam čitao samo Tri priče o samoubicama, dopalo mi se to.
I meni tako deluje, ali je zanimljiv za čitanje.Marković jeste interesantan, ja mogu da ga posmatram samo iz ugla filma. Nešto mi nedostaje. To sam čitao, nije da mi se nije " dojmio" Beogradski trio. "Škripi.",mada kaže da je scenario. Trebalo je još rada. I deluuje nezavršeno!
Da li si čitala Tomasa Bernharda, ako jesi, kako ti se čini?I meni tako deluje, ali je zanimljiv za čitanje.
Jesam, imam sve što se kod nas moglo kupiti. Utisci su različiti - od knjige do knjige.Da li si čitala Tomasa Bernharda, ako jesi, kako ti se čini?
Pet tomova Krležinih dnevnika!? Jesi li ti pomalo mazohista?Ja citam Krležine dnevnike. Moj novi pogled na istoriju književnosi i Dostojevskog..
Za mene potpuno novi ugao posmatranja Dostojevskog
Izazov. Nije Ie se lako " probijatii" kroz njegoe tekstove. Izazov. Radoznalost!Pet tomova Krležinih dnevnika!? Jesi li ti pomalo mazohista?![]()
Meni je on jedan od omiljenih pisaca, zato sam i pitao, znam da se nekima ne dopada, zbog specifičnog stila, onih stalnih ponavljanja rečenica.Jesam, imam sve što se kod nas moglo kupiti. Utisci su različiti - od knjige do knjige.
Čitala sam poodavno, ali ovako: Beton, Gubitnik i Vitgenštajnov sinovac su mi se dopali.
Seča šume me smorila do bola, a ovih ostalih ne mogu da se setim baš najjasnije, ali nisu ostavile neki poseban utisak.
Možda je problem i u tome što sam sve čitala zaredom.
U svakom slučaju, vredi ga pročitati, ima nešto posebno, mada zna i da se ponavlja.
Izvini što si čekao na odgovor, morala sam da pogledam u policu da proverim naslove.![]()
Da, Bernhard nije prijemčiv baš zbog stila, ali meni se upravo to dopada kod njega. Meni je Gubitnik favorit.Meni je on jedan od omiljenih pisaca, zato sam i pitao, znam da se nekima ne dopada, zbog specifičnog stila, onih stalnih ponavljanja rečenica.
Omiljeni roman mi je Brisanje, to mu je najobimnije delo, po mom mišljenju i najbolje.
Volim i Moje nagrade, koje su beskrajno ironične i duhovite.
KupaMeni je on jedan od omiljenih pisaca, zato sam i pitao, znam da se nekima ne dopada, zbog specifičnog stila, onih stalnih ponavljanja rečenica.
Omiljeni roman mi je Brisanje, to mu je najobimnije delo, po mom mišljenju i najbolje.
Morao sam da citiram sam sebe. "jebeni tablet", da prostite. Verovatno mislite da sam "mortale", kao "Veliki Getsbi"Izazov. Nije Ie se lako " probijatii" kroz njegoe tekstove. Izazov. Radoznalost!
A onaj krov kao kupa, ili tako nešto, tu sam stvarno izbubio živce. Mislim na Bernharda!Da, Bernhard nije prijemčiv baš zbog stila, ali meni se upravo to dopada kod njega. Meni je Gubitnik favorit.
Uvek se trudim, koliko god mogu, da odvojim pisca od njegovog dela. U protivnom, pola knjiga ne bih pročitala. Handke se ni meni ne dopada, možda neke rane pesme i to bi bilo to.Sve u svemu, volim Bernharda, nešto novo, kažu, pročitah, i Handke se ugleda na njega. Od Handkea nisam ništa čitao. Gledao intervju na RTS. Ne sviđa mi se. Potvruđeje "nečiju" tezu da čitaoci ne treba da upoznaju pisce, pokvariće utisak.
Čitao sam Handkea, ali nije mi se dopalo, Užas praznine i može da prođe, tu podseća na Bernharda, čak ga i pominje na jedom mestu. Ostale dve knjige što sam čitao, Popodne pisca i Veliki pad su mi bile dosadne, jedva sam ih pročitao. Nije to pisac za mene.Sve u svemu, volim Bernharda, nešto novo, kažu, pročitah, i Handke se ugleda na njega. Od Handkea nisam ništa čitao. Gledao intervju na RTS. Ne sviđa mi se. Potvruđeje "nečiju" tezu da čitaoci ne treba da upoznaju pisce, pokvariće utisak.
Selina obožavam, Smrt na kredit mi među pet omiljenih romana.Selin i Bernhard, stilovi koji mi leže!
Handkea nemam ni nameru da čitam. Obično razdvajam ideologiju i ličnost od dela, Hamsuna sam čitao bez problema. Handke to teško razdvaja. U dokumentarcu koji sam ga gledao to je jasno. Ujčevinu, koja mu je bila na istočnom frontu favorizuje neskriveno. Malo mi to smeta.Čitao sam Handkea, ali nije mi se dopalo, Užas praznine i može da prođe, tu podseća na Bernharda, čak ga i pominje na jedom mestu. Ostale dve knjige što sam čitao, Popodne pisca i Veliki pad su mi bile dosadne, jedva sam ih pročitao. Nije to pisac za mene.
Inače neko je rekao, ne mogu da se setim ko, možda Singer, da njegov omiljeni pisac živi prekoputa, da ne bi otišao da ga upozna.
Razumem te, eto ni ja nisam hteo da čitam Eduarda Limonova, zbog onog pucanja na Sarajevo. Odvratno mi je to.Handkea nemam ni nameru da čitam. Obično razdvajam ideologiju i ličnost od dela, Hamsuna sam čitao bez problema. Handke to teško razdvaja. U dokumentarcu koji sam ga gledao to je jasno. Ujčevinu, koja mu je bila na istočnom frontu favorizuje neskriveno. Malo mi to smeta.
Mani se tableta, steći će ljudi pogrešnu sliku o tebiEto, ne bih smetao u razgovoru u ovolikom obimu da sam sebi nisam počeo da ličim na Getsbija.
Izvinjavam se na brzom kucanju!
Izvinite!
А не кажеш како то дело Кнаусгор, који се овде уздиже у небеса, хвали: ''Једна од најбољих и најважнијих књига нашег времена''.Čitao sam Handkea, ali nije mi se dopalo, Užas praznine i može da prođe, tu podseća na Bernharda, čak ga i pominje na jedom mestu. Ostale dve knjige što sam čitao, Popodne pisca i Veliki pad su mi bile dosadne, jedva sam ih pročitao. Nije to pisac za mene.
Inače neko je rekao, ne mogu da se setim ko, možda Singer, da njegov omiljeni pisac živi prekoputa, da ne bi otišao da ga upozna.
Sve je to subjektivno, meni se Handke ne dopada, kao što mi se ne dopadaju romani od Nabokova ili Hemingveja.А не кажеш како то дело Кнаусгор, који се овде уздиже у небеса, хвали: ''Једна од најбољих и најважнијих књига нашег времена''.
Читао сам Ужас празнине, само под другачијим насловом – Безжељна несрећа.
![]()
Ti kojima se ne dopada ne procitaju ni pet stranica. Inace je i meni Brisanje njeg najbolji roman.Meni je on jedan od omiljenih pisaca, zato sam i pitao, znam da se nekima ne dopada, zbog specifičnog stila, onih stalnih ponavljanja rečenica.