Najbrzi i najludji automobili

5-10-1.jpg

Evo jedne slike mog ljubimca.
1981 godiste i jos uvjek razvija 220 km/h
Karakteristike su vec svima poznate, a on je vec davno old-timer.
Nije trkac, vec krstarica (limuzina).
Volio bi cuti komentare.
Pozdrav svim zaljubljenicima u dobre automobile.

Prilozi

• Toni -01.jpg
    Toni -01.jpg
    90,9 KB · Pregleda: 24
Evo jedne slike mog ljubimca.
1981 godiste i jos uvjek razvija 220 km/h
Karakteristike su vec svima poznate, a on je vec davno old-timer.
Nije trkac, vec krstarica (limuzina).
Volio bi cuti komentare.
Pozdrav svim zaljubljenicima u dobre automobile.

pozdrav i dobro nam dosli na forum...

Vas redovno vidjam i okrecem se za vashim kolima u Kragujevcu... auto je u perfektnom stanju,bar spolja gledano. Zivite kod ispod pumpe u Erdogliji. auto je lep stvarno,malo boja cudna,al dobro... jednom sam Vas video na pumpi i pored sve one lepote setih se...4.0L, boze, svakih nedelju dana po par hiljada za gorivo.

svaka cast za auto...moze li neka istorija o tom autu? koliko je presao,koliko je god vas? sta ste menjali ..... pozdrav...

Nesto o mom ljubimcu:
Sluzbena oznaka je:
Jaguar XJ6 4.2L Serie 3
Godina proizvodnje: 1981
Registrovan u Jag-Lovers pod brojem: March 1981/066337
Zapremina motora: 4033 cm2
Snaga motora : 328 Hp / 6000 Rpm
Tezina motora: 1280 kg
Tezina automobila: 2977 kg
Zapremina tankova za gorivo: 2x47.5 lit
Potrosnja: 12-25
Auto je kupljen 1986 godine od Britanskog konzulata u Beogradu i nosio je Beogradske tablice
BG-589-911
Sada je registrovan u Kragujevcu, KG-899-52 Napominjem, da registracija kosta 830 Evra.
Potrosnja goriva je oko 12-25 litara, zavisno od brzine. Na njemu je sve originalno iz 1981 godine. Do sada nisam imao nikakvih problema sa njim (ne racunajuci sitnice: Osiguraci, plocice za kocnice, sijalice itd).
Jedina stvar koju sam mjenjao od 1986 do danas je, zadnji lijevi amortizer. Ipak je on navikao na ravnije puteve. Boja je originalna i prva. Znaci, nije do sada ponovno lakiran. Poskidane su mu oznake i znak Jaguara na maski. To je djelo lokalnih kolekcionara u Kragujevcu.
Ukratko, to bi bilo ukratko, o mom ljubimcu. Kragujevcani, ukoliko imate zelju da se provozate sa njim, mozemo se dogovoriti za jedan dan. Rado cu vam ispuniti zelju. To zato, sto znam, koliko sam ja zelio da sjednem i provozam se sa automobilom mojih snova.
Pozdrav svim zaljubljenicima u super automobile.
Toni.
Javite mi se na moj E-mail: montecason@yahoo.co.uk

ne ne ne,nista protiv toga nemam...

impresivna konjaza za tu kubikazu u tim godinama...hocu reci da npr mercedes u '80im godinama je imao i motore od 5L i samo 200konja...

vozio sam i skuplji auto (audi a6 full fullova 2003 godiste) i slicno,al ne verujem da je to uzitak kao u Jaguaru...

ja sam ZA uvek :) nordic, odgovara iduci vikend?

p.s. svaka cast za istoriju auta...Jaguar ima neku vrednost sto Mercedes i BMW nikad nece imati... pozdrav

pss. pogledajte masu motora...tezi od mog auta za 400 kilograma

Sedi, jedan...

W126 je sa 5.0 motorom imao izmedju 230 i 265 ks

Mercedes-Benz 500 SEL W126 LEDER
148 kW (201 HP),

Mercedes-Benz 420SE
150 kW (204 HP),

Mercedes-Benz 560 SEL
220 kW (299 HP), evo blizu 300 konja sa 5600 kubika...

Mercedes-Benz 500 Coupe
170 kW (231 HP),

mhm evo nesto priblizno Jaguaru:

Mercedes-Benz 450 SEL 6,9L
270 kW (367 HP)

moze dvojka? :)

kad smo kod mecke vec da pomenem meni omiljenu s73 amg 7.3 liter V12 DOHC 565konja... 565 konja su mogli sa mnogo manje ccm,al ko zna zasto je to dobro...

Back