NAJBOLJI INTERNET BROWSER

Najbolji Brouzer?

• Google Chrome

• Mozilla Firefox

• Internet Explorel

• Safari

• Opera Mini

• Ostalo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma nema dobrog browsera to je cinjenica...
Stanje na tom polju je uzas.
Brzina je uzas, uzasno su zahtevni i spori.
Implementacija je uzas, bagovita, spora, falsh...za razne protokole i razne tehnologije.
Gomilaju se MB a ne dobija se nista, samo sir koji je rupicast...

Poredeci chrome 69 i chrome 94 vidi se i usporenje koje je poprilicno.
FF od davnina ima memory leakage, koji FF ne priznaje ali ga imaju.
Imamo neke standarde, ali ih nemamo...
Totalni je haos na polju browsera.
Najvise profitira IE i microsoft...jer imaju najlosije proizvode a drze bankarski deo zbog dobrih tantijema za programere...
Sigurno nije zbog bezbednosti i ugodnosti rada sa takvim sistemima.

Industrija je spora, uzasno , a sad jos i vise nego inace...
Moje iskustvo je da bez 18 meseci nema dobre podrske ni za sta, ni za hardware ni za software, tj da software industrija ne moze da bude brza od latencije od 18 meseci.
To znaci da se brzina promene verzija i protokola moze slobodno smanjiti na 18 meseci.

Ali posto nije cilj menadzerisati industriju nego prodati robu seljacima i neznalicama, to ovakva prica nema smisla...tj tehnoloski principi , edite g vna a populisticki i komercijalni , bravo bravo..
Kod telefona gde su manje promene, a samim tim mogu se pokriti da budu brze, pa vec sad dolazimo do zasicenja kad je period od 12 meseci u pitanju.Znaci i tamo tehnoloski 12 meseci predstavlja ozbiljnu granicu...

Ako se uzme u obzir da je software industrija sve vise jeftina a samim tim i losija u konceptu, imamo veliki problem sa kvalitetom.

Mi sada imamo igre koje su elitne, kupe ogromne iznose novca, a definisane su za samo dva browsera, i imaju ogromnih problema koje igraci ne primecuju a na ta dva browsera.
Sve cesci su embeded, da ih tako nazovem, ili browseri koji su posebno promenjeni za neku igru...

Pa mozes to da kazes i ovako , ako imam masinu najnovije generacije, onda mi je svaki browser isto spor...
Ali to nije neki pametan pristup.

Moze se reci i to sto si mozda hteo da kazes, a to je da je nova verzija browsera napravljena za win11, tj optimizovana za njega...
A to je tek podla stvar....

A da ne govorim o varijanti , koristim browser samo do 3 otvorena taba....to je bas spustanje browsera na nivo netbooka....tj recimo to ovako...pre neku godinu prodavci netbooka su prodavali seriju HP netbookova kod kojih nije radila mrezna, tj nije bila fleshovana mrezna.
Nije radio CDR, nije radilo nista sto ne koristi prosecna youtuberka.
I prodalo se preko 80 000 komada samo u Srbiji.
Osakacen laptop da tako kazem...ali neprimetno osakacen za sve youtube lezim na krevetu , chatujem, slusam youtube , razmisljam o izlasku , seksu sa nekim i povremeno cimnem nekog mobilnim...

Pa mozes to da kazes i ovako , ako imam masinu najnovije generacije, onda mi je svaki browser isto spor...
Ali to nije neki pametan pristup.

Moze se reci i to sto si mozda hteo da kazes, a to je da je nova verzija browsera napravljena za win11, tj optimizovana za njega...
A to je tek podla stvar....

A da ne govorim o varijanti , koristim browser samo do 3 otvorena taba....to je bas spustanje browsera na nivo netbooka....tj recimo to ovako...pre neku godinu prodavci netbooka su prodavali seriju HP netbookova kod kojih nije radila mrezna, tj nije bila fleshovana mrezna.
Nije radio CDR, nije radilo nista sto ne koristi prosecna youtuberka.
I prodalo se preko 80 000 komada samo u Srbiji.
Osakacen laptop da tako kazem...ali neprimetno osakacen za sve youtube lezim na krevetu , chatujem, slusam youtube , razmisljam o izlasku , seksu sa nekim i povremeno cimnem nekog mobilnim...
Kako to spor browser ?

Meni se cini da ljudi koji prave sajtove uopste ne probaju sajt osim sa HDD ili sa svoje lokalne mreze, tj oblaka..
Internet se promenio , znaci vas sajt ako ga gleda neko sa drugog net protoka moze biti sa mnogo manjim protokom gledan...Protocnost interneta se vise ne definise po cvorovima nego po granama.

Plus mi je stvarno zanimljivo to kad ljudi dodju i kazu wow, browser koji sporije prikazuje stranu, zar to postoji....
A masa igraca prelazi na chrome, zbog prikaza WPGL, nikad culi i tako neke autisticne reakcije...

Dobro...necemo da vam kvarimo utisak da su browseri danas idealni...
Meni to izgleda kao hvalisanja klinaca koji imaju super masine za igranje, a ja pogledam, ono neki krsh...ali se medjusobno hvale.. obicno je grafika ta koja vadi stvar i to im je jedino bitno...

Valjda je to novo vreme...
Meri se sve prema potrebama onih koji otvaraju do 4 taba u browseru, koji izmedju kliktaja srcu kafu, koji imaju elementarne potrebe i poznavanje mogucnosti PC...
Inace kako objasniti da postoji prevara na play prodavnici gde tipovi plate 5000 dobrih recenzija, imaju milion kupovina po npr 10$ i od tih milion prevarenih , najvise 2000 zna da da negativnu recenziju, tj zna kako da glasa i ostavi komentar..

F7720E2F-B8DD-40BC-84C1-695AC7BCC853.png

Jutros stigao osvezeni Firefox Focus ,veoma prijatno izgleda ,po meni dosta stabilan i brz browser.

Prilozi

• 150332FD-718B-4251-9EF1-1F4684284DD2.png
    150332FD-718B-4251-9EF1-1F4684284DD2.png
    170,6 KB · Pregleda: 11
Нови ФФ је ужас. Сваки пут кад хоћу на Фб морам да се улогујем наново, иако кликнем оно за памћење лозинке.
Веч сам причао да кад на неком сајту има мали видео-клип, не може да га отвори, него те пребаци на рецимо Инстаграм или одакле већ видео потиче.

Руски Јандекс заџебава. Када рецимо на Фб скролираш до дна, он као да цркне, замрачи екран на неколико секунди па тек онда крене даље.
И, сваки дан искочи ово
1633707479396.png

Ne znam sad se odlogovo, ulogovo pa ne odlogovo pa usho, ne znam shta ne valja kod tebe?
Не може да ме запамти. На Опери, хрому, Јандексу, када се први пут улогујем,кликнем "Запамти лозинку" и све ОК. на ФФ не може, после последњег апдејтовања. Него ми шаље неки код, сто чуда...

Back